Mening nodig van rotweiller kenners!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Giselle (Gast)

Hallo,

Ik ben nu 5 weken de eigenaresse van een prachtige rottweiler teef van 2 jaar.
Ik heb haar uit het asiel, en er is dus niks bekend over haar achtergrond.
Saar is echt een hele lieve hond naar mensen zowel binnen als buitens huis, maar als het aankomt op andere honden (dieren) is ze erg fel! Als je met haar loopt en je komt een hond tegen hangt ze meteen in de lijn en 9 van de 10 keer gromt/knauwt ze naar de andere hond. Ik ben er dus inmiddels achter dat zij erg a-sociaal is naar andere honden.
Ik heb verschillende mensen gesproken hierover, en zij denken allen dat je dit er niet meer uit krijgt.
Graag wil ik wat meningen van rotweiller kenners!

Groetjes Giselle


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mening nodig van rotweiller kenners!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou er een echte goede gedragsdeskundige op los laten.
Ik en vele andere op dit forum hebben hele goede ervaringen met Nelis Verhoeven,zie :www.calmingsigns.nl
Hij kijkt goed wat er mis gaat,met de hond,de baas ,de situatie en kan je echt helpen.
Ik denk dat je er zo op een forum niet vlot uitkomt,omdat wij niet kunnen zien en observeren wat je hond doet of wat jij doet enz enz.
Voor jou en je hond is het het leukst als je samen ontspannen kan wandelen en zelfs los kan laten.
Vele honden raken de hondentaal kwijt en zijn/blijven gestressd,zitten sneller vol in het koppie en kunnen gewoon minder aan. Dit kan tijdelijk zijn,maar ook een leven lang,maar zolang je geen goede GD hebt geraadpleegd weet je ook niet wat je er mee aan moet en moet handelen.
Hoe sneller je actie onderneemt met een goede GD hoe sneller je resultaat zult zien en jullie weer ontspannen door het leven kunnen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Leuk dat je een hond uit het asiel hebt! :-D
En welkom op HP!
Maak anders een profiel aan, er is hier veel info te vinden en men helpt elkaar enorm.
Ik heb geen Rottweiler, maar ik ben wel benieuwd wie jou heeft verteld dat je dit er niet uit krijgt, je hebt haar nog maar net, wie weet.
Ik zou een GT raadplegen zodat je gelijk kunt beginnen met het gedrag aan te pakken als nieuw baasje. Ik vind Rottweilers trouwens erg mooi en degenen die ik ken zijn super lief.

Ik hoop dat je goede reacties krijgt!

Giselle (Gast)

Hoi, bedankt voor de reacties!
Ja daar heb ik ook wel aan zitten denken, maar de mensen die ik gesproken heb, zijn allemaal mensen met veel ervaring met het trainen van honden(20 a 30 jaar) en zij zeggen ook dat het wel in het ras zit gefokt. En dat je dat er gewoonweg niet uit krijgt... aard van het beestje zeg maar.
Vandaar ook de vooral de vraag ook aan mensen die goed bekend zijn met het ras.
Omdat ik natuurlijk ook wel wil weten of het zin heeft om er iemand bij te halen :-)
Maar ja wie niet waagt, wie niet wint natuurlijk...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Een hond is in de eerste plaats een hond. En dat iemand al lang een hond heeft betekent niet dat ze er verstand van hebben. Veel mensen die al zo lang een hond hebben zijn blijven hangen in de kennis en trainingsmethoden van toen zij begonnen. Waarvan nu gezegd wordt dat die tot agressieproblemen kunnen leiden. En vaak denken mensen dat iedereen dezelfde beperkingen heeft. Als hen iets niet op hun manier is gelukt, dan kan het dus niet.......

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Hoi Giselle,

Welkom op HP.

Ik ken je probleem exact... ik heb zo'n zelfde joker.. eigenlijk had..
Bij die van mij is het er volledig uit.. het vereist erg veel energie en tijd, maar voornamelijk heel erg veel koppigheid.. van opgeven de definitie niet kennen..

Ik ken wel een heel aantal rottweilers, allemaal stuk voor stuk hele sociale honden..
ook naar andere honden..

Ik zou als ik jou was een goede gedragstherapeut inschakelen..

Waar je zelf alvast mee zou kunnen beginnen is de fixatie doorbreken.. op het moment dat ze kijkt naar de andere hond, meteen afleiden met een snoepje of speeltje o.i.d.
dan zo snel mogelijk langs de hond, en blijven voeren zolang je langs de hond loopt, MITS ze naar JOU kijkt natuurlijk he, anders heeft het geen nut.
Valt ze wel uit, draai je je direct om en loop je de andere kant op.. het gaat erom dat ze geen "overwinning" boekt met het uitvallen.. dus lekker omdraaien en gewoon strak doorlopen..
Al blijft ze nog zo jammeren, negeren en strak doorlopen, net zolang tot dat ze weer rustig is.. dan kan je het nog een keer proberen met het snoepje/speeltje.. is de andere hond al weg, probeer je het bij de volgende die je tegen komt.. valt ze weer uit, doe je weer precies hetzelfde..

Dat heeft bij de mijne heel goed geholpen, en geloof me, als je in het woordenboek bij eigenwijs kijkt, staat mijn hond zijn naam eronder als beschrijving..

Als je het bovenstaande consequent toepast, zal je zien dat je hond haar gedrag afneemt.. dit kan overigens wel een aantal weken duren.. omdat ze al 2 is, is het gedrag van nu in haar systeem gesleten, het kost dus veel tijd en moeite om dit om te buigen naar iets positiefs..
Maar geloof me als ik zeg dat het een heerlijk gevoel is, als het dan toch uiteindelijk zijn vruchten afwerpt.. Het is het helemaal waard, want ik kan nu gewoon weer lekker wandelen zonder problemen..

Als je vragen hebt, mag je me uiteraard altijd een pb'tje sturen..
Ik weet precies wat je probleem is, dus ik kan je hier en daar tips geven waar je misschien wat aan hebt..

Maar het blijft feit, dat je wel een GT moet inschakelen, die kan je nog veel meer tips geven..

Groetjes,
Naomi

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Onze Nestor was ook erg aan de lijn!

Later toen hij ook los mocht, werd dat minder.

Met heeeeeeeeeeeeeel veel geduld en hulp van andere bazen die niet bang zijn dat er wat met hun hond gebeurd, kan dat best goed komen hoor!

Ze moet ook vertrouwen krijgen in jou, bij ons heeft dat zeker een goed jaar geduurd.
En we zijn op cursus gegaan, alleen al om er zelf van te leren en de hond leert met jou mee.

Onze Nestor was 2,5 jaar toen hij bij ons kwam, we hebben hem 9 jaar gehad! Kon lezen en schrijven met hem.

Succes! veel plezier op de cursus :-)

Linda

honden page profiel GiselleGiselle

honden foto van Giselle

Hartstikke bedankt!
Er is dus nog hoop :-)

honden page profiel ka-girlka-girl

honden foto van ka-girl

Jaa er is zeker nog wel hoop hoor! Wij hebben er ook 1 gehad maar dan wel van pups af aan. Hij kon wel goed met andere honden om gaan alleen 1 hondje moest hij niet hebben.
Je hebt al ontzettend veel goede tips gehad. Je kan ook op een hondenschool je aanmelden en dan privelessen volgen. Dan train je als eerst met andere honden op het veld dus heeft ie al een behoorlijk uitdaging. En op een gegeven moment gaan ze dus specifiek de probleem van de hond aanpakken.

Heel veel succes met het trainen en vergeet niet dat er wel veel tijd overheen gaat. Neem de positieve uit de kleine stapjes wat beter gaat en heb ontzettend veel geduld.
Heel veel plezier nog met je hond! het is echt een leuke ras

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mening nodig van rotweiller kenners!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hond blijft afvallen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^