Wie heeft er ook een kruising rottweiler/bordeauxdog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel tamaratamara

honden foto van tamara

Dankjullie wel!

honden page profiel Bo DeebenBo Deeben 3 doggies

honden foto van Bo Deeben

Jawel, ook wij hebben een Robo!

Fien is een teefje van 3 met een bordeauxdog als vader en een rottweiler als moeder.

Toen we haar zagen op het internet, was onze beagle net door zijn puppy tijd (wat een drama) en hadden we onze herder in laten slapen. Wij wouden geen puppy meer, dat was duidelijk. Wel wouden we toch een behoorlijke hond in verband met de boerderij waar wij op dat moment woonden, een beagle maakt immers niet zo veel indruk.

De foto op internet stond mij totaal niet aan, maar de tekst erbij wel. De hond zou een consequente opvoeding nodig hebben, als je haar zou leren wat goed en fout was zou het een geweldige hond zijn. De vrouw had echter 4 kinderen die allemaal een eigen versie hadden van goed en fout. Dat werkte dus niet.

Wij erheen, Fien liep op dat moment buiten. Toen onze auto stopte draaide ze helemaal door achter het hek. Ik was mijn auto dus al aan het draaien. De vrouw zag ons kijken en kwam naar buiten gelopen, gebarend dat we toch even moesten komen. Toen we eenmaal de poort binnen liepen, haar negerend, bleek het een geweldig lieve hond.
Beagle erbij, en die klik was ook meteen goed. Toen we opperden om een stukje te gaan lopen zagen we wat er fout was aan de hond, of eerder gezegd, aan de eigenaar. Ze vroeg Fien te gaan zitten alsof ze een baby vroeg of die haar flesje wilde. Dat werkt met geen een hond van 8 maanden. Na 5 minuten zat Fien nog niet, en wou ze het opgeven. Ik weet dat ik van nature nogal een overwicht op honden hebben, dus zei 1 keer zit. Tot zelfs mijn verbazing ging ze rustig zitten.

Wat een hond! Ze luisterde perfect! Natuurlijk was dat snel geregeld. Een hond die leuk is voor kinderen, leuk is met de andere hond, luisterd, vrolijk maar toch waaks. Alles leek perfect. TOT..

In de auto hadden we de Beagle toch maar even apart gehouden, je weet immers nooit wat er kan gebeuren. Toen we beide honden een koekje wouden geven beet ze mijn partner in de hand. Oei. Wat nu? Toch maar mee naar huis, we kijken dadelijk wel even.

Thuis was ze weer net zo geweldig als voorheen, tot ze weer voer zag. Precies wat we dachten. Voernijd van hier tot Tokio. Dat is iets waar je aan kunt werken, dus we gingen de poging maar wagen.

De tweede dag dat ze er was gingen we een uurtje naar mijn ouders toe. Eigenlijk om even te kijken of ze wel alleen kon zijn. Beagle in zijn bench in de eetkamer, Fien in de woonkamer. Toen we thuis kwamen keek ze ons aan met een blik 'ik heb niets gedaan'. De bank van 3 weken oud, alle 20 wii-spellen en een gloedje nieuwe digitale videocamera lagen in duizenden stukjes.
Dat was het, de oude eigenaar opgebeld met de mededeling dat we er nu nog aankwamen, dit gaat te ver. Zij vertelde ons dat ze dan direct de dierenarts ging bellen voor een spuitje. Ze had al een andere hond!
De herder net ingeslapen, nee dat wil ik die hond niet aan doen. Midden in de nacht naar een vriendin gereden voor een bench, dan gaat ze maar in de bench. Volgens de oude eigenaar zou ze nog nooit in een bench gelegen hebben. Ja natuurlijk. De bench stond op de plek, ze ging erin liggen en sliep. Die hond kende dus duidelijk de bench.

Wat zijn we blij dat we vol hebben gehouden, het is echt een heerlijk dier. Echt mijn maatje. Ik weet dat iedere hond anders is, en iedere kruising anders uit valt. Toch durf ik met enige voorzichtigheid te zeggen dat ik iedereen deze kruising aan raad. Mits er goed mee omgegaan word.

Ze heeft helaas wel echt de eigenschap die veel bordeaux's hebben. Het jojo-effect. Op dit moment is ze weer erg mager, er is niets medisch te vinden.

In de onderstaande 2 links vindt je 2 foto's, van mevrouw die nooooit op de bank ligt ;-)

http://pic100.picturetrail.com/VOL723/3418333/7020770/395770789.jpg
http://pic100.picturetrail.com/VOL723/3418333/7020770/395770790.jpg

( wat een mega lang verhaal trouwens )

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Maar wel een geweldig verhaal :-D
Ik zie veel overeenkomsten qua uiterlijk,echt leuk om te zien.

Wij gaan zometeen het strand bezoeken,eens kijken hoe ze dat vind.
Wat je vertelt over goed luisteren,herken ik helemaal,we trainen 1x in de week en zelfs de trainster zegt dat we geen grote problemen zullen gaan ondervinden met Kyra,ze pikt dingen snel op,sommige ook iets minder snel,maar dat is weer rottweiler,maar als ze het eenmaal weet,vergeet ze het niet meer.

De foto's van een hond die Nooit op de bank ligt,vind ik ook geweldig,Kyra heeft het 3x geprobeerd en heeft zich er maar bij neergelegd dat het niet mag,zij slaapt ook in de bench en heeft een groot ligkussen in de huiskamer.

Nog heel veel plezier met Fien,denk dat dat wel gaat lukken ;-)

honden page profiel Bo DeebenBo Deeben 3 doggies

honden foto van Bo Deeben

En hoe vond ze het strand? Fien word al dol als ze het razen van water hoort, sinds afgelopen zomer weten we dat ze een ware waterrat is.

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/292455_136369696453561_100002415941750_229860_6318064_n.jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/223613_136369749786889_100002415941750_229861_844466_n.jpg

Fien probeerd eigenlijk nooit op de bank te gaan liggen. Toen we een keer goed beschonken thuis kwamen na een avondje stappen, de oppas vriendelijk bedankt hadden, zijn we naar bed gegaan zonder haar in de bench te doen. s'ochtends grote paniek in mijn hoofd; aaaaaaaaaargh de banken! en die spellen! Nee, wij troffen Fientje met een zeer onschuldige blik aan op de bank. O-)

We hebben afgelopen zomer trouwens meer Robo's gezien. Op de camping waar we stonden waren 3 van de 20 honden deze kruising. Leken TOTAAL niet op elkaar. Wel allemaal hetzelfde probleem; moeite met kleine hondjes.
Fien draait helemaal door zodra ze een chihuahua, een tekkeltje, een shitzu of een dergelijk klein ras ziet. En waarom? Geen idee. Hoe groter hoe beter, hoe lomper hoe beter. Af en toe met onze handen voor ons gezicht, gaat dit niet wel heel erg lomp eraan toe?

Haar grootste vrienden, op de beagle na, zijn een bullmastive en een bordeauxdog. Beide reu, beide kleiner als Fien. Het is echt een uit de kluiten gewassen hond. De dierenarts heeft haar behorende gewicht vastgesteld op 60 kilo. Daar zaten we een half jaar geleden maar 3 kilo vanaf, op dit moment 15 kilo. Geen verandering in voerregelmaat, hoeveelheid of soort, alles keurig ontwormd etc. Mager als een latje is ze.

Ben wel erg benieuwd hoe je hond eruit ziet als ie groot is!

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Het strand vond ze geweldig,ze stak haar neus in het zand en probeerde flink te hollen,maar zat nog aan de lijn,eenmaal los bleef ze eerst tussen ons inlopen en daarna groot feest met haar frisbee,het water is ze nog wat voorzichtig mee,leek wel of ze dacht'vreemd dat water komt naar je toe",ook het loslopen ging boven verwachting goed,was eerste keer,ze hield ons goed in de gaten en bleef dicht in de buurt.
En wat een weertje,geen mist,maar strak blauwe lucht en zon,ik heb wat foto's geplaatst in haar album,zeker een herhaling waard.

Ik ben bij ons in de buurt nog geen andere robo's tegen gekomen,wel aardig wat bordeaux's en rottweilers.
Ik herken dat met kleine hondjes,Kyra moet niets hebben van chihuahua's,lijkt wel of ze er bang van is,ik moet er altijd weer om lachen.

Als Kyra,als ze groot is er ongeveer net zo uit ziet als die van jou,dan is het toch een mooie verschijning en klopt wat je zegt dat alle Robo's er weer anders uitzien,maar dat zagen we al in het nest dat ze allemaal verschillend waren,de ene was gladhariger als de ander en de één was mollig en de andere slank.

Ze groeit al hard en we zijn ook benieuwd hoe ze uitgroeit,maar daar moeten we nog even op wachten,maar we hebben geduld.

honden page profiel MargrethMargreth 3 doggies

honden foto van Margreth

" Grappige hond om te zien..

Weet je zeker dat het de combinatie is die ze je verteld hebben..??

Ik heb een zwaar vermoeden dat er iets anders door zit..

Zijn de ouders gecheckt op de heupen..?? en beweging speelt een zeer grote rol bij dit type hond tijdens de groei...

Dus wees voorzichtig en lees je in..

Hoop dat je er wat aan hebt... "



Nu die ouder is kun je het goed zien...gekruisd met golden retriever denk ik, gezien de vacht.
Rottweiler heeft kort stekelig haar en bordeaux dog ook, dus pup lang gekruld haar?? kkan volgens mij niet..:-)

honden page profiel Bo DeebenBo Deeben 3 doggies

honden foto van Bo Deeben

Vergis je niet in de lange haren die een pup kan hebben. Onze fien had op haar pup foto's ook lange haren. Nu is ze zo kortharig als het kan zijn. Pups zijn net toverballetjes, ze veranderen hartstikke veel.

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Dat klopt helemaal,een vriendin van ons,haar ouders hadden een raszuivere rottweiler en die had ook op de rug wat langer,krullend haar en het langere haar is bij Kyra allemaal aan het uitvallen,ze had veel meer langere haren (is maar net wat je lang noemt) op haar lijf,dat kun je zien in haar foto-album en dat is nu al extreem minder,nee wij twijfelen dus niet,zowiezo omdat papa en mama er waren en die staan ook in het foto-album,ze heeft de specifieke lichaamsbouw van papa en er verandert nu nog zoveel,we zien nu dat alles in haar gezicht wat meer gaat hangen en dat ze breder wordt.
Maar goed,het maakt ons ook verder niet uit,het is een schat en wij zijn er blij mee en hebben veel plezier van haar en daar draait het om toch?

honden page profiel MargrethMargreth 3 doggies

honden foto van Margreth

Maakt zeker niet uit, heb je helemaal gelijk in :-)
En het draait zeker om het plezier wat je hebt van en met je hond.
De onze groeit nu ook als kool en een echt doerakje...:-)

Christiaan (Gast)

Ja dat is toevallig, wij hebben er ook één sinds rond die datum, Elvis heet hij, zijn vader was een Bordeaux en z'n moeder een rotkweiler ;op.
Viel het jou ook op dat hun staart eerst rood was en langzamerhand naar zwart veranderd?

Foto's volgen van het weekend!!


Groetjes!!!

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Bij Kyra is het net andersom,de staart veranderd van zwart naar rood en moeder was ook rottweiler en vader bordeaux,ben benieuwd naar de foto's

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

" Ja dat is toevallig, wij hebben er ook één sinds rond die datum, Elvis heet hij, zijn vader was een Bordeaux en z'n moeder een rotkweiler ;op.
Viel het jou ook op dat hun staart eerst rood was en langzamerhand naar zwart veranderd?

Foto's volgen van het weekend!!


Groetjes!!! "


Hoi Christiaan,

Jammer dat je als gast staat,want ben wel benieuwd naar jou robo,hopelijk zie ik binnenkort hoe jou hond eruit ziet.

Mehlika (Gast)

Ook wij hebben een robo reu van anderhalf :-D
Altijd rottweilers gehad maar deze kruising is echt geweldig! Waaks, superlief en enthousiast!

renate (Gast)

hoi allemaal
ik heb ook een rotweiller(vader) x bordeauxdog(moeder).
ze is van november 2 jaar,ik zag dat esther haar hond ook van november 2 jaar is.
misschien van hetzelfde nest,onze komt uit de kant van heerlen.

leuk forum trouwens.

michiel (Gast)

wij hebben ook een kruising bordeaux/rottweiler. uit het zelfde nestje, als leintje en margreth. die van ons heet Cash en was het grootste reutje uit het nest. het is een super lieve hond, maar wil nog wel graag bijten/spelen. luisteren doet hij redelijk, tot goed en is op zijn tijd lekker eigenwijs. 15 weken oud en rond de 17/18 kilo.
succes met jullie hond en hopelijk net zoveel plezier mee hebben, als wij met die van ons.
groetjes michiel en carmen

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Van kruisingen weet je natuurlijk nooit hoe de hond zal worden, en alle kruisingen zijn anders (ook afhankelijk van welk ras de vader, of de moeder is).

Leuke pup wel!!! Schattig snoetje.

Ik heb zelf niet zo'n kruising als jij hebt. Wel een Border collie x Rottweiler. :-)


"


Dat is nu eens echt waar, het nestje waar Fennah uit komt (boxer x bouvier des ardennes) is zij de enige die op haar papa, de bouvier des ardennes lijkt! Al de rest heeft andere vacht en lijkt meer op de boxer!
Raar hoe dat zo kan verschillen soms, maar ook weer ergens logisch :-)

honden page profiel MargrethMargreth 3 doggies

honden foto van Margreth

" wij hebben ook een kruising bordeaux/rottweiler. uit het zelfde nestje, als leintje en margreth. die van ons heet Cash en was het grootste reutje uit het nest. het is een super lieve hond, maar wil nog wel graag bijten/spelen. luisteren doet hij redelijk, tot goed en is op zijn tijd lekker eigenwijs. 15 weken oud en rond de 17/18 kilo.
succes met jullie hond en hopelijk net zoveel plezier mee hebben, als wij met die van ons.
groetjes michiel en carmen "


Ben heel benieuwd hoe de honden eruit zien, vooral omdat ze uit hetzelfde nest komen, wij hebben het andere reutje, hopelijk komen er nog foto's ;-)
groetjes...

jody & julia (Gast)

wij hebben ook een kruising rottweiler bordeaux dog we hebben haar nu een weekje ze is geboren op 26/12/11

honden page profiel MayraMayra 3 doggies

honden foto van Mayra

Ik heb het niet maar het is een prachtige hond! ;-) ;-)

honden page profiel chrissiechrissie 3 doggies

honden foto van chrissie

Ik zou al even geleden foto's van elvis plaatsen, vader bordeaux, moeder rotweiler,geboren zelfde periode.
Maar kom er niet achter hoe ik ze hier kan plaatsen.
Dus heb er maar een als profielfoto neergezet

honden page profiel bellebelle 3 doggies

honden foto van belle

hallo
ik heb ook een kruising bordeaux dog roweiler die nu op 28 april 1 jaar word het is een teefje genaamd angel van kweker maldegem, haar moeder was een rottweiler haar vader bordeaux,ze is heel lief en beschermend maar heel dominant als we buiten gaan is ze naar andere honden soms aanvallend en van sommige bang heeft ze al van in het begin : juist met mijn jack russeltje van bijna 5 jaar komt ze overeen mits ze er als puppy bij zat
groetjes belle

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Kyra is nu 9 maanden en een echt toverballetje,haar haar valt vreselijk uit en iedere dag kammen we er een hele bos uit,zoals je ziet op de foto is het haar echt al flink kort en ze krijgt een mooie bordeaux-rode kleur.

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra


Op deze foto zie je duidelijk het langere haar nog zitten. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat leuk dat je even je topic update.....hij is volwassen geworden,

sorry het is een zij. :-D

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Ja inderdaad een zij :-D
Ze gaat nu ook in de breedte groeien,krijgt steeds meer rimpels op haar kop (tijd voor botox, grapje O-)
Als ik kijk naar haar van pup tot nu,is het een hele metamorfose.

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Even een update van kyra nu 11maanden en 6dagen.



honden page profiel De 3 B's De 3 B's 3 doggies

honden foto van De 3 B's

OOk wij hebben een kruising rottweiler en bordeauxdog!! Zijn naam is Bob!!! Leuk om te lezen dat er mensen met dezelfde kruising zijn!!!

Paul (Gast)

Wij hebben ook een kruising vader is ritsel er moeder bordauxdog weet iemand hoe zwaar deze honden gemiddeld worden ."

Paul (Gast)

Nogmaals vader is rotweiler moeder is bordauxdog weet iemand hoe zwaar deze honden gemiddeld worden ?

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja ik ken ze wel mijn neefje heeft er een is echt een dotje maar wel heel bewerkelijk en zijn zusje van zijn hond ken ik ook zit in een totaal andere familie maar is ook een stuiterbal maar wederom een schatje.
Ze hebben nu iets weg van een herder met een iets bredere snuit 

Gr Tineke

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Welke Kruising Is Dit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^