hondenschool of kynologenclub...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesWKeesW

Volgend jaar wil ik een pup aanschaffen. Ik ben me nu aan het inlezen. Naast veel info over verschillende rassen (ik denk nu aan een border terrier) heb ik op het net ook het nodige gevonden over opvoeding. Er worden heel verschillende prijzen betaald zie ik. school of KC maakt nogal wat uit...Ook de methoden zijn verschillend. Hoe kan ik daar nou een keus uit maken? Is goedkoop hier duurkoop?
bedankt alvast voor adviezen!
Keesw

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondenschool of kynologenclub..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Waar je op moet letten bij een hondenschool is dat deze op de 'positieve manier' aan opvoeden doet. Oftewel zeker geen harde straffen, een school die op dat alles tegen is en dus ook een verbod op slipkettingen e.d. heeft. Wat de school juist wel moet meegeven in zijn lessen is belonen, negeren bij verkeerd gedrag en verder positief behandelen en veel belonen. Dat is dus het allerbelangrijkste waar je op moet letten bij hondenscholen.
Verder is goedkoop zeker niet duurkoop! Het kan, maar hoeft lang niet altijd zo te zijn... Neem Martin Gaus bijvoorbeeld die hondenscholen door heel Nederland heeft. De prijzen daar verschillen soms wel 100 euro met andere hondenscholen en zoveel beter zijn de lessen daar echt niet hoor. Prijs zegt dus lang niet altijd wat over de hondenschool.
Het grote verschil tussen een KC en een 'gewone' hondenschool is het formaat. Bij KC's zijn de groepen vaak wat groter terwijl andere hondenscholen vaak maar met 1 of 2 docenten les geven in kleine groepjes. Hier is meestal ook niet zo vaak les als op KC's en de lessen zien er ook qua omvang soms iets anders uit. Echter betekend dit zeker niet dat een van de twee slechter of beter is. Het is beide prima maar eigenlijk net wat je zelf wilt en zoekt, en vaak komt ook de reisafstand er een beetje bij kijken.

Hoop dat je hier wat aan hebt ;-)...

Anoniem (Gast)

Hoi Kees,
Leuk, een Border Terriër! Super dat je je zo goed inleest.
Woon je in Noord-Holland? Dan kan ik je namelijk een zéér goede hondenschool aanraden.
Mijn ervaring is dat de prijs wel degelijk wát invloed heeft op kwaliteit, maar er bestaan ook genoeg slechte dure hondenscholen en goede goedkope hondenscholen. Ga nooit naar een hondenschool waar ze gebruik maken van slipkettingen, straffen en schokbanden e.d., zoals Wichita al zegt. Ga vooral eerst eens kijken bij de hondenscholen die je op het oog hebt voor je een keuze maakt, want websites doen soms verkeerd vermoeden. ;-)

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

Ik denk dat goedkoop hier zéker niet duurkoop is.
Ik zat bij een hondenschool waar je voor 50 euro een jaar lang kon trainen, zoveel je wou, met zoveel honden je wou, die positief opvoeden gebruiken en waar een super sfeer hangt.
Als je hond echt problemen geeft kan je daar voor 8 euro per uur privéles volgen, en ook tijdens de groepslessen trainen ze heel erg individueel.

Jammer genoeg kan ik daar door 'n verhuis niet meer naartoe :(

deze hondenschool is in bonheiden, in belgie.

honden page profiel KeesWKeesW

Dankjulliewel voor je reactie. Ik woon in Den Haag, dan is NHolland dus een beetje ver...
Maar hier in de buurt is ook wel enige keuze. Jullie reacties helpen al wel een stuk, maar maken het ook moeilijker :-D In elk geval kan ik nu niet de ene of andere categorie wegstrepen, nou dan ga ik ze gewoon aalemaal bekijken: tijd genoeg..
Bedankt hoor!

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik zou idd even langs gaan bij hondenscholen, kijken waar een klik mee is...
En natuurlijk is de startdatum ook wel belangrijk want er zijn genoeg hondenscholen die maar eens in de zoveel tijd met een puppygroep starten en dit moet natuurlijk wel uitkomen met wanneer de pup in huis komt. Dat zou dan dus misschien de doorslag kunnen zijn tussen de overgebleven hondenscholen.

Border terrier, een van mijn pupkopers heeft ook zulke hondjes. Erg leuke honden!

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Als u waarde hecht aan goed opgeleide trainers die van een positieve methode zullen uitgaan zit u bij een Kynologenclub (die onder de Raad van Beheer vallen) altijd goed.

Bij particuliere scholen kan het ook prima zijn, maar is soms toch nog een beetje een goIk zou bij de club (Of clubs) van mijn keuze van te voren gaan kijken een keer. Nog voordat het hondje komt. En dan gewoon al u vragen stellen.

Succes met uw zoektocht. :-)

Anoniem (Gast)

" Als u waarde hecht aan goed opgeleide trainers die van een positieve methode zullen uitgaan zit u bij een Kynologenclub (die onder de Raad van Beheer vallen) altijd goed. "

Nou Missy, ik weet niet waar je die 'waarheid' vandaan haalt, maar de kynologenclub hier werkt met niet opgeleide instructeurs die echt totaal niet weten wat ze aan het doen zijn. Ze worden een les of 12 met een andere instructeur meegenomen in de les(die overigens ook niet opgeleid is) en mogen dan zelf een eigen les in hun eentje doen. Tja als jij dat goed opgeleid vind!!! Vraag gewoon aan de instructeur welke opleiding die heeft gedaan. Er is helaas vrijwel niemand die dat doet. En ga zelf kijken en luisteren naar de instructeur. En ervaring is alleen maar iets waard als ook de theoretische achtergrond bekend is. Dus een instructeur die al 30 jaar les geeft hoeft geen verstand van honden te hebben.

Anoniem (Gast)

De Kynologenclub hier is eerlijk gezegd ook niet bepaald fijn. In mijn ogen geen kundige trainers, grote groepen, weinig individuele aandacht.
Bij bijvoorbeeld een Martin Gaus hondenschool ben je in elk geval zeker van goed opgeleide instructeurs (al zullen er altijd rotte appels tussenzitten). Mijn ervaring met twee verschillende MG-hondenscholen is in elk geval enorm positief! Het fijne aan de basisgehoorzaamheidscursus daar is ook dat je 3 maal in de week traint, wat een veel sneller gewenst resultaat tot gevolg heeft dan met slechts één keer per week trainen bij reguliere hondenscholen en kynologenclubs (mits je thuis oefent natuurlijk). En ze werken altijd met belonen, niet met straffen.

honden page profiel skylaskyla

honden foto van skyla

Ik train met mijn hondje wel bij een kynologen club en ben daar zeer te vreden over!
Er wordt posistief getraind en de trainers zelf zijn bij ons ook opgeleid..
Deze school is ook niet aan de dure kant omdat ze bij ons vinden dat iedereen met hun hond moet kunnen trainen en dus betaalbaar is...
Jammer dat deze school in tilburg zit en jij in den haag woont..
Anders zou ik zeggen kom eens een kijkje nemen..

Succes met het vinden van een goede school en natuurlijk veel plezier van je hondje in de toekomst... :-D

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

Ik heb bij een bij Martin Gaus afgestudeerde instructuur eigen school gezeten doordat ik door veel mensen uit de buurt aangeraden was daar op te gaan. De puppycursus was super, Maar de basiscursus was een drama... 60min moet de hond in de auto wachten, omdat je theorie hebt, wij vielen de hele les in slaap, het was steeds zo herhaaldelijk. En dan mag je 5min op het veld trainen, en klaar.
Nee dat was hem niet, we gaan nu bij de kynologenclub trainen.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ook wij trainen bij een kynologenclub en ben daar ook zeer tevreden over.
Goede trainers hebben goede oplossingen als je eens problemen hebt.
Ik ben niet zo van de Martin Gaus, kost een hoop geld veel theorie.
Ik ben een praktijk mens en daarvoor ga ik naar een hondenschool om theorie en praktijk gewoon samen te doen en dat werkt perfect.

Maar goed hoe goed je hondenschool ook is met 1 uurtje per week ga je het niet redden je moet 7 dagen per week er mee bezig zijn om je hond te leren wat je van h'm/haar verwacht.

Ga gewoon eens overal kijken wat voor training er bij je past, clickertraining is erg leuk om te doen hondjes leren heel snel op deze manier.
Als het maar positief gebeurt en inderdaad niet met slipkettingen en al dat soort rare ideeën.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

wij trainen ook bij de KC, gedeeltelijk voor de kosten, ik loop in totaal 4 cursussen tegelijk, dus als dat 100 euro per cursus is, is dat niet te betalen. verder ben ik heel tevreden met de KC hier, de lessen zijn leuk, en worden goed gegeven, en er is ruimte om dingen op een andere manier te doen als dat beter werkt met je hond. (je moet natuurlijk wel ff duidelijk aangeven waarom je oefeningen anders doet).

martin gaus vond ik te duur, en persoonlijk vond ik 3 keer in de week trainen veel te onhandig, ik sportte ook nog s'avonds, dus dan had ik bijna geen enkele avond in de week meer vrij.


maar het beste kan je gewoon gaan kijken bij verschillende scholen, en dan uitzoeken wat het beste bij jou hond past.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

soms zijn de groepen trouwens wel wat groter bij een kc, en ik ken ook mensen die hier niet zo positief zijn over mijn kc, vanwege groepsgrootte, of dat de hond zich verveelt. maar persoonlijk vind ik dat er bij de training van je eigen hond ook wel wat zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid mag worden verwacht. een les is ook wat je er zelf van maakt. maar dat moet je dan wel durven aangeven ;-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Je woont in den haag zei je he? Ben je bereid om naar lansingerland te rijden? Het bergse bos? Daar zit namelijk Hondenschool Rotterdam, en ik vind het persoonlijk een van de beste hondenscholen hier in de buurt. Train er al 2 jaar, en ik hoor van andere mensen hier uit de buurt dat ze er ook maar heen gaan omdat mijn honden het zo goed doen. Ze werken daar met de clicker en dus heel positief, net wat wichita zei in het begin.

www.hondenschoolrotterdam.nl

Hier kun je het een en ander lezen. Ik vergelijking met sommige hondenscholen is zij misschien redelijk duur, maar je krijgt echt waarde voor je geld.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wat leuk een border terrier wij hebben er ook 2 en we krijgen in Oktober de 3e.
Het zijn hele leuke en aanhankelijke honden.
Trainen vinden ze zeker leuk vooral Bowie.
Ik heb ook op een kynologenclub gezeten.
Ga wel kijken of de groepen niet te groot zijn.Ik zat er bij 10 en dat werkte bij mij niet veel te lang wachten.

Succes met het vinden van een bordertje.

honden page profiel ninnino en Simson & uitlaathond Laylaninnino en Simson & uitlaathond Layla

honden foto van ninnino en Simson & uitlaathond Layla

De Alphense honden club? Is al 3 keer achter elkaar uitgeroepen tot beste hondenschool van Nederland, volgens mij ook positief, en niet al te duur.

groetjes Nienke

honden page profiel Leen & GeikeLeen & Geike

honden foto van Leen & Geike

Eens je hond er is kan je eventueel ook bij paar verschillende scholen proefles lopen. Dan zie je meteen of de trainers en manier van lesgeven je aanstaan.
Ben zelf van hondenschool veranderd na paar maanden. Puppy klas was heel fijn, maar daarna voelde ik er mij niet meer goed. De lesgevers lagen mij toch niet zo. Heb dan proefles gedaan ergens anders en voelde meteen dat het daar veel beter zat.
Hier in belgie betaal ik +- 60 euro voor gans jaar. Waar ik nu ga kan je daarvoor 3x in de week gaan en de training duurt dik uur. Vind dat prijs kwaliteit goede deal :-)

honden page profiel Jess-JaeleyJess-Jaeley

honden foto van Jess-Jaeley

Ik zit sinds 18 augustus met mijn hondje Jaeley-Yara (roepnaam Jaeley) bij een kynologenclub in Nijeveen. Ik woon zelf in Meppel.
Ik weet dat er ook een hondenschool in Meppel zit en daar was ik direct al niet tevreden over. Je hebt daar heel veel theorie en maar 10 á 15 minuten praktijk.

Ik ga 1x in de week, op iedere donderdag een uur lang met Jaeley naar puppycursus. Morgen is de 4de les. Persoonlijk vind ik een kynologenclub beter dan een hondenschool, omdat ik vind, dat ze meer doelgericht zijn op de honden. Wij krijgen theorie, maar die wordt gelijk in de praktijk gebracht en alle oefeningen/commando's van een week ervoor, worden herhaald. Halverwege de les worden er nieuwe oefeningen/commando's ingevoerd en worden ook gelijk uitgevoerd.

We zijn nog niet eens een kwart onderweg met de cursus en het gaat ontzettend goed! Eigenlijk zo goed, dat ik eigenlijk niet meer eens met haar naar cursus hoef. Dat ligt natuurlijk voor een deel aan mijn hondje zelf, ze is erg leergierig, maar ook aan de trainsters, die zo ontzettend goed zijn. Ja, mijn voorkeus is en zal altijd een kynologenclub blijven! :-D

honden page profiel KeesWKeesW

nou, da's nog es een helder verhaal... dankjewel voor jouw ervaring en veel plezier verder bij die club!
Kees

honden page profiel Jess-JaeleyJess-Jaeley

honden foto van Jess-Jaeley

" nou, da's nog es een helder verhaal... dankjewel voor jouw ervaring en veel plezier verder bij die club!
Kees "


Graag gedaan en dank u wel! Trouwens ook niet duur wat ik daar betaal: 12 lessen voor 40,- en moet je kijken wat je er allemaal voor terugkrijgt! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hondenschool of kynologenclub..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: mops
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^