Tybor valt aan, weet niet wat ik hier mee moet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Sinds afgelopen zondag is onze pup Tybor bij ons komen wonen.En na één of twee dagen begon Tybor met bijten.De meeste pups bijten maar dit is niet leuk meer,vooral na een 5 min. wandelen of na het eten gaat hij gewoon in de aanval en is niet meer te stoppen,voeten handen en spijkerbroeken moeten het ontgelden.Hij gaat daar ook geweldig bij keffen en een beetje grommen.En bijt zo hard dat onze handen er al niet meer uitzien.Proberen iets anders aan te bieden om zijn tanden in te zetten en proberen hem dan te negeren,helaas valt hij dan gewoon van achter aan.We hebben 5 kleinkinderen en hebben al gezegd die nog maar even niet naar Tybor te laten kijken. We hebben natuurlijk al eerder een Sam gehad maar dit is werkelijk een gremlin.En eerlijk gezegd kan ik wel wat hulp gebruiken.Dus lieve mensen kom met suggesties.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tybor valt aan, weet niet wat ik hier mee moet" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

DOet hij dit alleen bij spelen zeg maar of als hij zijn energie kwijt wil of doet hij dit ook als hij bijvoorbeeld ligt te slapen of gewoon liggen en je wilt hem aaien??
Als je hem negeert en hij valt vervolgens van achter aan, wat doe je dan??
Hoe lang wandel je met hem of hoe lang is het speel tijd??
Heeft hij een plek zoals een bench voor zijn rust.
Even een paar vragen hoor??

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Hallo Kita,

Tybor is nu bijna 9 weken dus zijn de wandelingen kort, 5 min. en soms iets langer,als we dan weer binnen komen en zijn riempje afdoen gaat hij meteen in de aanval.
Als hij mij of mijn man aanvalt van achter draai ik terug probeer iets te pakken touw of ander speeltje en probeer hem zo af te leiden.Spelen doen we in korte perioden want hij is nog snel afgeleid,dus enige keren , binnen of ook wel buiten in de tuin. maar eerlijk gezegd is er nog niet heel veel animo om te spelen.Hij heeft een bench voor de rust maar wil daar nog niet graag in dus slaapt veel op eigen gekozen plekjes.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Kan iemand van de modjes dit topic plaatsen in onderwerp puppy opvoeden?????????

honden page profiel WijnaWijna 3 doggies

honden foto van Wijna

Hier wordt dan net wat jullie doen iets anders aangeboden om in te bijten .
En blijven ze vervelend doen dan zetten we ze even weg , dus in de mand of bench .
Maar ik heb wel het voordeel van meer honden die dan slachtoffer worden :-D
Toch gewoon volhouden dat is de enige remedie

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

verplaatst ;-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Voel me hier gewoon zo stom over,lees me eigen suf maar heb op dit moment het idee dat dat wel overboord kan,lijkt of niets helpt. :'( :'( :'( :'( :'( Maar even in de bench zou een ideetje kunnen zijn.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Dank voor het verplaatsen. :-D

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ik zou hem op deze momenten ook in de bench zetten, om af te koelen.

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Diesel was precies zo, het leek zo'n lief klein bolletje, maar hij was gewoon een ettertje, afleiden of iets anders aanbieden, negeren, niets werkte.

Wat bij ons super werkte, we kregen opeens een ander hondje, ik nam hem mee naar een veilig veldje, liet hem los, en rennen dat hij deed dan, 9 weken was hij toen, ongeveer 20 min lekker los. Als we thuis kwamen ging hij zelf liggen slapen.

Werd hij wakker, en kwam de bench uit, niks geen last meer, hij is daar zo door veranderd, het werkte super bij hem.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Je hebt al veel ervaring krijg ik de indruk?

Wat een ontzettend schattige pup trouwens :-)

Zou het kunnen dat het bij jullie op het moment erg druk is in huis (ergens bij een van je foto's gelezen :-) ) en dat hij misschien wat meer verplichte rust moet krijgen? Een ritme van 1 uur op, 2 uur rust werkt meestal goed, om alle nieuwe indrukken te verwerken.

Eet hij ergens rustig alleen, of is er veel onrust om zijn etensbak? Anders zou ik hem, lekker alleen rustig ergens laten eten, (misschien voorlopig even in zijn bench?) waarna hij ook meteen kan gaan rusten en niet mee in de gelegenheid is om na het eten druk te gaan doen.

Na het wandelen, ook lekker weer eerst verplicht tot rust komen?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Ja, ik had zelf ook al het idee dat hij zijn energie zo niet kwijt kan,misschien een beetje te voorzichtig?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Dobry,

Alle honden op mijn hondenfoto,s waren allemaal logeetjes. bewust gaan doen na het overlijden verleden jaar van onze eerste sam.heeft me veel geholpen en veel geleerd maar ik merk nu dat ik nog lang niet genoeg weet.maar druk is het deze week wel geweest met alle kijkers naar Tybor maar we proberen er nu meer rust in te krijgen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik zou twee/drie keer een alternatief (speeltje, kluifje) geven, staat de hond niet open voor een alternatief is hij of moe of overprikkeld...bedtijd dus ;-) met een klein kluifje in de bench en slapen.

De ene hond zit nu eenmaal sneller vol in het koppie dan de andere. Het alternatief bieden is ook belangrijk onderdeel in het eigen leerproces van de hond. Maar je merkt dan ook snel genoeg of het verveling is, onbeheerst gedrag of vervelend door overvol koppie.

Negeren is leuk/effectief, maar niet als de pup zo volhardend/obsessief is in het gedrag. Negeren is dan wel heel erg lastig vol te houden en het duurt erg lang voor de pup dit oppikt, als hij het al oppikt.

Altijd heel belangrijk om de balans tussen prikkelaanbod en ontprikkeling (rust/slapen) zien te vinden die voor jouw specifieke pup nodig is om in balans te zijn.

Je zou nu ook kunnen gaan werken aan de bench als prikkelvrije rustplek, maar je zou ook een hoekje kunnen afschermen met een hekje oid. Dat is maar net waar je voor wilt kiezen. Laat je de pup los in de kamer lopen kan het voor een pup die snel 'vol' zit lastig zijn om zelf tot rust te komen. Er zijn immers zoveel afleidende prikkels in de woonkamer. Het is een beetje zoeken naar wat voor jullie en vooral de pup werkt.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Ik zou inderdaad minder voorzichtig zijn met wandelen 5 minuten is niks en dan ga je als hond binnen gewoon nog even door, want ja die energie moet eruit.
Dus de wandelingen wat langer, vervolgens als je thuis komt doe je hem lekker in de bench geef hem een snoepje als hij erin moet en dan is het rust, misschien vindt hij van niet maar dat moet hij dan maar leren.
Je kan ook na het wandelen thuis nog wat spelen en dan in de bench, dit kun jij het beste inschatten wanneer hij de meeste energie kwijt is. Zien wij niet vanaf een vierkant beeld zeg maar.
Probeer rust en regelmaat te creeren dan heb je het snelste alles weer onder controle.

honden page profiel Lian & IndyLian & Indy 3 doggies

honden foto van Lian & Indy

Hoi Helene

Ik weet hoe het is, mijn Indy kan ook een echt draakje zijn, zij kon ook echt grijpen naar me.
Het beste is toch om gewoon vol te houden en heel veel geduld.
Probeer er achter te komen wat de oorzaak is, bij Indy is dat omdat ze dan even geen aandacht krijgt van mij of ze begint moe te worden.
Het is een paar weken echt erg geweest maar merk nu de laatste paar dagen eindelijk vooruitgang.
Ik weet dat het niet leuk is nu en dat het heel erg frustrerend kan zijn, maar je zult merken dat het toch een keertje beter zal gaan.

Lian

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Wat Petra zegt klopt wel, Diesel zijn koppie zat ook snel vol, en door hem lekker los te laten rennen raakte hij al die indrukken kwijt volgens mij, rust kreeg hij echt wel genoeg, maar na dat los rennen leek hij veel voldaner. Ik moet zeggen, diesel heeft nooit een hekel aan de bench gehad, hij vond het prima, maar juist omdat hij zo bijterig en niet tot rust te brengen was, zat hij heel vaak in de bench.

Lekker los laten, gewoon proberen, wie weet helpt het bij jou ook.

honden page profiel WijnaWijna 3 doggies

honden foto van Wijna

Soms is als het erg druk is ,
even pas op de plaats het beste voor de pup ;-)

Ik heb het vaak gebruikt als ik het te gek vond worden .

Maar Sammy is gewoon een oude geest in een jong lijf , doet alles zo bedaardt en rustig ,
met beleid boeken van de bazin pikken , sleutels verstoppen O-)

Het verschil tussen Sammy en zijn broer en zusjes was erg groot :'(
Hij was de kleinste uit het nest met een slechte start , dat merk je aan hem in alles .

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna 3 doggies

honden foto van Ayla & Yuna

Hallo Helene, dit is inderdaar om met je handen in je haar van te zitten, deze probleem heb ik ook met Yuna gehad, dacht wat is dit voor agressief pup, ze gromde zelfs en viel aan als ze iets deed wat ze wist dat niet mocht.
Wat mij gered heeft was de time out techniek, in de gang zetten (of in een kamer met weinig prikkelingen, het moet niet leuk zijn om daar te zitten), en 30seconden laten, dan weer naar binnen halen. Niet toegeven aan gejank!! Als hij huilt of blaft moet je wachten totdat ie stil is, en dan pas de deur open doen. Elke keer opnieuw en opnieuw en opnieuw, en ik was soms zeker 10x opgestaan in 10min, maar op het einde leerde ze echt wel.
Als je hem op de gang zet moet je niets tegen hem zeggen, bij de halsband pakken en naar de gang brengen. Niet boos zijn of wat dan ook, want negatieve aandacht is ook aandacht.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt, als je vragen hebt stuur een berichtje :-D
Groetjes Ingrid

honden page profiel Bernadet- Dhani-Shasta.Bernadet- Dhani-Shasta. 3 doggies

honden foto van Bernadet- Dhani-Shasta.

honden page profiel Bernadet- Dhani-Shasta.Bernadet- Dhani-Shasta. 3 doggies

honden foto van Bernadet- Dhani-Shasta.

" Voel me hier gewoon zo stom over,lees me eigen suf maar heb op dit moment het idee dat dat wel overboord kan,lijkt of niets helpt. :'( :'( :'( :'( :'( Maar even in de bench zou een ideetje kunnen zijn. "


Ik zou de bench niet als strafhok gebruiken. zo krijg je straks een hond die niet graag zijn bench in wil. ;-)

honden page profiel Bernadet- Dhani-Shasta.Bernadet- Dhani-Shasta. 3 doggies

honden foto van Bernadet- Dhani-Shasta.

" Ik zou twee/drie keer een alternatief (speeltje, kluifje) geven, staat de hond niet open voor een alternatief is hij of moe of overprikkeld...bedtijd dus ;-) met een klein kluifje in de bench en slapen.De ene hond zit nu eenmaal sneller vol in het koppie dan de andere. Het alternatief bieden is ook belangrijk onderdeel in het eigen leerproces van de hond. Maar je merkt dan ook snel genoeg of het verveling is, onbeheerst gedrag of vervelend door overvol koppie.

Negeren is leuk/effectief, maar niet als de pup zo volhardend/obsessief is in het gedrag. Negeren is dan wel heel erg lastig vol te houden en het duurt erg lang voor de pup dit oppikt, als hij het al oppikt.

Altijd heel belangrijk om de balans tussen prikkelaanbod en ontprikkeling (rust/slapen) zien te vinden die voor jouw specifieke pup nodig is om in balans te zijn.

Je zou nu ook kunnen gaan werken aan de bench als prikkelvrije rustplek, maar je zou ook een hoekje kunnen afschermen met een hekje oid. Dat is maar net waar je voor wilt kiezen. Laat je de pup los in de kamer lopen kan het voor een pup die snel 'vol' zit lastig zijn om zelf tot rust te komen. Er zijn immers zoveel afleidende prikkels in de woonkamer. Het is een beetje zoeken naar wat voor jullie en vooral de pup werkt. "


Zo kan je het idd wel doen. maar ik zou dan niet met gemopper je hond in de bench doen.
Of zie ik dat nu helemaal verkeerd?

honden page profiel Lian & IndyLian & Indy 3 doggies

honden foto van Lian & Indy

@ Bernadet, het ligt er natuurlijk ook aan hoe je haar in de bench zet.
Ik gebruik de bench ook geregeld als time-out als ze te happerig word, dan krijgt ze wat brokjes in de bench en kan ze even bijkomen.
Maar je moet dus niet de pup aanpakken op het moment dat het mis gaat en dan direct de bench in zetten.

Bij mij werkt het prima en ze heeft totaal geen problemen met haar bench, het is een soort van slaapkamertje voor mijn Indy

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Helemaal niet met gemopper en ook niet als straf. Kalm naar de bench begeleiden met een handje voertje of een kluifje en dan de hond zelf z'n rust laten vinden. Dat kan soms even duren, is ook een leerproces voor de hond. Nooit boos, maar juist begripvol en kalm.

En niet iedere hond heeft dit nodig, sommigen zijn prima in staat hun eigen rust te pakken. Maar sommigen moeten even begeleid worden. Net als met kinderen bij bedtijd, ook dat is geen straf. Maar de ene heeft iets meer begeleiding nidg dan de ander om te leren tot rust te komen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Misschien is het een combinatie? Is die 5 minuten wandelen nét te weinig, en zijn de rustmomenten ook niet voldoende aanwezig?
Ik zou even wat gaan experimenteren en uitvogelen wat het beste werkt qua planning voor Tybor.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Sommige honden hebben ook al vrij vlot wat bhoefte aan mentale uitdaging. Als het bijten komt door onderprikkeling kun je bv een zoekspelletje inzetten om wat mentale uitdaging te geven. Dat maakt moe en tevreen ;-)

honden page profiel Bernadet- Dhani-Shasta.Bernadet- Dhani-Shasta. 3 doggies

honden foto van Bernadet- Dhani-Shasta.

Ja dat bedoelde ik eigenlijk ook. Sorry beetje verkeerd verwoord denk ik O-)

Ik had nog een filmpje gevonden over bijten.
http://www.youtube.com/watch?v=be6nDzmpgt4&feature=related

Ik moet zeggen dat dit heel erg werkt bij mijn pup. :-D

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Filmpje even bekeken maar Tybor gaat gewoon door met zijn aanval,helaas helpt stilstaan en aanbieden van speeltje niet.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Dank jullie wel, er zijn vele suggesties gedaan waarvan ik denk dat ik die kan gaan proberen, heb net even wat langer een rondje gemaakt en Tybor een beetje laten rennen in eigen tempo.Toen ik thuis kwam is hij onder de tafel gekropen en ligt zowaar al een half uur te slapen.We komen er vast wel. :-)

honden page profiel Bernadet- Dhani-Shasta.Bernadet- Dhani-Shasta. 3 doggies

honden foto van Bernadet- Dhani-Shasta.

" Filmpje even bekeken maar Tybor gaat gewoon door met zijn aanval,helaas helpt stilstaan en aanbieden van speeltje niet. "


heb je mijn 2de filmpje ook bekeken?. dit werkt bij mijn pup erg goed. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tybor valt aan, weet niet wat ik hier mee moet" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: hondensport kiezen voor mijn hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^