binnekort puppy in huis, vraagje over opbouw alleeen blijven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Als je pup ook slaapt in die bench, en dat gaat goed, dan zou ik zijn ritme vanaf dag 1 zo gaan plannen dat hij 's ochtends is uitgeweest, ontbijt in zijn bench, kwartiertje alleen. (kids naar school) Dan ben je alweer terug, niet te enthousiast begroeten als je thuiskomt maar gewoon het deurtje open doen, je ding gaan doen. Etc.
Dit ritme gaan ze heel snel oppikken, dat heb ik bij mijn pup gemerkt! (gelukkig was mijn pup wel fan van zijn bench, die sliep gelijk 's nachts ook supergoed erin)
Wat helpt is voer en waterbak in zijn bench (leuke ervaringen horen dan bij zijn bench)
En mijn pup heeft wel eens gepiept (hoorde ik van de buren) maar sliep altijd erin als ik terugkwam. En tegenwoordig piept ie niet meer erin!
Overigens ben ik mijn pup wel vanaf 8 weken al mee gaan nemen naar bijvoorbeeld de stad met de bus, een terras met mensen, (een schoolplein past daar goed bij denk ik) en hij heeft ook veel gesnuffeld met andere honden. (Ik informeerde op het begin wel of ze geent waren)
Toen mijn pup 12 weken was ging hij mee op vakantie naar oostenrijk, hij schrikt tegenwoordig haast nergens meer van! En is relaxed tussen meerdere mensen en weet dat als t vrouwtje aan een wijntje op het terras zit, hij er rustig naast moet gaan liggen om bijv op zijn botje te kluiven of een slaapje te doen!!
Overigens kon mijn hond toen hij een week of 10 was wel een uurtje alleen zijn en een week later wel 1,5 uur. Dit is inmiddels opgebouwd tot een uur of 4! (hij is nu 18 weken)
Succes ermee en geniet ervan!!!
Succes ermee, en de stress van het begin om alles te moeten plannen gaat als je erin zit langzaam, maar voor je het weet is ie groot!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "binnekort puppy in huis, vraagje over opbouw alleeen blijven" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

bedankt voor de reacties. Een vriendin wilde wel oppassen, maar moet eerst kijken of haar man geen dienst heeft. Ze heeft zelf 3 kinderen en een pup, dus ook bij haar moet iemand thuis zijn.
En anders gaat ze gewoon mee naar binnen, ze is een pup mensen zouden toch moetne begrijpen dat ze nog niet alleen kan zijn?? Bovendien is het een zwembad die geen chloor gebruikt, maar natuurlijke filtering, dus ook geen te intense geur voor haar daar.

honden page profiel DarcoDarco

honden foto van Darco

Misschien aan een mama van een klasgenootje vragen of zij uw kinderen wilt meepakken om af te zetten en op te halen. Hier doen we dat ook als het nodig is.


Hoelang kan een pup van 4à5 maand alleen zijn?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Als een pup van 4á5 maanden nog niet gewend of geleerd heeft een paar uur alleen te zijn zal je net als met een pup van 8 weken vanaf het begin moeten gaan leren.

honden page profiel DarcoDarco

honden foto van Darco

Kan men hier op het website ook oproep doen voor bvb een week opvang als men op reis gaat?

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

" Kan men hier op het website ook oproep doen voor bvb een week opvang als men op reis gaat? "


open je een topic, vertel je waar je woont, geslacht vd hond, eventuele bijzonder heden etc, en dan wachten op reacties :-)

honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira

honden foto van Petra & Naira

Misschien valt het allemaal wel mee. Toen wij onze pup kregen hebben we het ook opgebouwd met het weggaan, omdat ik wist dat ik binnen 2 weken een dagje langer weg moest blijven. Uiteindelijk hebben we de camera gebruikt en die op de bench gericht en mevrouw kon na een halve week al zeker 2 uurtjes alleen thuis blijven. Dus het is denk ook maar net hoe je hond erop reageert.

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

"

open je een topic, vertel je waar je woont, geslacht vd hond, eventuele bijzonder heden etc, en dan wachten op reacties :-) "


Ja, eens. Er zijn hier best veel mensen die honden opvangen. (Doe het zelf ook.) Veel succes met Darko!

honden page profiel DarcoDarco

honden foto van Darco

Dat heb ik gedaan, bedankt voor jullie aanmoediging! :-)

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

probleem opgelost, een vriendin wil de eerste week komen en een andere wil haar wel even in huis de 2e week die heeft zelf een super lieve teef van 9 jaar dus ook weer goed voor de socialisatie. Dit zijn de enige lange tijden dat ik weg moet zijn, de rest is daarna doenbaar qua alleen blijven.

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Ik zou echt voor een oppas gaan, dat is volgens mij de beste oplossing...

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag! 3 doggies

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

@ sandy waar woon je?
want ik wil best oppassen (als ik niet werk of op de hondenschool zit)
kan ie ook nog bij mij, kan ie mooi met chevy spelen.

maar een pup (vind ik ) kan makkelijk als ie net is uit gelaten en heeft gegeten een uurtje of anderhalf uur alleen blijven. waant dan is het toch tijd voor het puppy slaapje
want als ik hierzo kijk sliep chevy na het uit laten en eten altijd tussen de 2 en 3 uur aan een.
ik kan dan makkelijk ff een boodschap doen.

zo heb ik het juist op gebouwd.
spelen, uitlaten, voer er in en daarna slapen.
en mijn hond heeft er nooit een probleem mee gehad om alleen te blijven.
en hoe doen mensen het s'nachts dan?
want ik liet chevy dan gewoon in zijn bench hoor... en meestal proberen mensen toch de hele nacht door te slapen.
en hier werd bij mij ook nooit gepiept of moeilijk over gedaan.

nu is het net alsof honden van porselijn zijn of zo... zodra ze alleen gelaten worden breken ze..
gelukkig is die van mij van plastic!

honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira

honden foto van Petra & Naira

Hahaha ik vind dat je gelijk hebt hoor flowdragon. We zijn weer down to earth ;-)

Zo heb ik dat ook altijd gedaan. Eerst uitlaten enz, daarna gewoon de bench in. Ik deed dan nog wel de tv aan en dan kon ik rustig weg. Eerste paar x wel camera gebruikt om te zien of ze niet helemaal in de stress zou raken, maar vaak werd ze niet eens wakker, en als ze wakker werd draaide ze zich nog een x om en sliep weer verder. Inmiddels heb ik nu een pup van 7 maanden die gewoon 8 uurtjes alleen kan blijven als het moet.

Anita van Floris en Senna (Gast)

Ik vind het juist dat je heel vroeg moet beginnen met alleen leren zijn, niks mis mee. Niet iedereen kan iedere dag thuis blijven er moet ook brood op de plank komen.

Ik heb het bij oude buren gezien voor ieder wisselwasje werd oppas geregeld voor de pup of een van hen bleef thuis, na een jaar moest ze maar alleen kunnen zijn want onze hond kon dat toch ook, het gevolg de buren zaten dan in een blaf concert en de halve inboedel werd gesloopt, dat vind ik dus pas zielig.

Mijn mopjes weten het als de wekker gaat moet ik werken, we gaan dan eerst lekker lang het bos in dan krijg je eten en dan gaan ze bij het keukenkastje zitten voor hun koekje en ga ik weg.

Het klinkt misschien hard maar mijn pups heb ik het meteen aangeleerd vanaf de 2e dag dat ik weg ga en weer terug kom en een kwartiertje is niet lang ze kunnen geen klok kijken.

Ik zou de pup wel meenemen naar school juist goed al die mensen en kinderen, maar ik zou het niet elke keer doen dan worden het wel heel veel indrukken per dag en dan leert ze ook meteen dat ze niet altijd mee kan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "binnekort puppy in huis, vraagje over opbouw alleeen blijven" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Workshop Balans en Coördinatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^