hoe kun je toekomstige pupkopers goed informeren...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

" Zo'n broodfoklijst is er al, die heb ik ook meerdere malen in kunnen kijken. Probleem is dat deze niet openbaar mag zijn, dat is tegen de wet. Want je zet wel iemands naam en adres neer met een beschuldiging er bij, dat is strafbaar.

En wat ik zei, als men WIL dan is er méér dan genoeg informatie, of instanties die je kan bellen/mailen om hulp te vragen bij de aanschaf van een hond.
Ik denk echt dat er weinig gedaan kan worden, mits er iets veranderd in de wet..Zo'n hondendiploma ben ik ook voor, net als dat je eerst examen moet doen voordat je in een auto mag rijden. Zo leer je bijna alles over honden, de aanschaf, enzovoorts.
Maar ja, denk niet dat de regering daar geld aan uit gaat geven. "


Die broodfoklijst is jammer genoeg verouderd...
Er staan veel inactieve broodfokkers op, en er ontbreken veel broodfokkers...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe kun je toekomstige pupkopers goed informeren..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Die is via via verkregen..Maar wat Claudia zegt is absoluut zo, veel broodfokkers staan er niet op..Daarnaast stonden er ook namen op waarvan niemand mij kon vertellen waarom die dan op de lijst stonden, dus dan is het inderdaad een valse beschuldiging.

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep 3 doggies

honden foto van Romy en Joep

okee... Toch vind ik het raar dat je ook na onderzoek die mensen niet bekend mag maken. Zo komt er nooit een einde aan de broodfok.

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Misschien nog een idee om marktplaats te benaderen en vragen of je een banner mag plaatsen en inderdaad via zoveel mogelijk media kenbaar maken twitter, Facebook , Hyves etc

honden page profiel Claud & BrunoClaud & Bruno 3 doggies

honden foto van Claud & Bruno

Kunnen we misschien niet die lijst van broodfokkers op een creatieve legale manier benaderen. Je mag ze (als ik het goed begrepen hebt) niet bestempelen als broodfokker. Maar kunnen we dan ipv een broodfoklijst geen lijst maken met namen die een slechte beoordeling hebben. Als we een lijst maken van broodfokkers maar ze zo dus niet noemen en dmv beoordeling slecht beoordelen dan snappen mensen misschien dat ze daar niet naar toe moeten. net zoiets als bv bij zoover daar kunnen mensen een accommodatie beoordelen en als je ziet dat het een 4 scoort dan boek je daar niet je vakantie (lijkt mij tenminste)

Ik snap dat een hond aanschaffen niet hetzelfde is als vakantie boeken maar het gaat me even om het voorbeeld. Zo krijgen ze de naam (erkende) fokkker alleen wel 1 met een hele slechte beoordeling.

Ik weet niet zeker of het op deze manier legaal is maar iig geen laster. Het is maar een idee.

Ook las ik iets van een anti broodfok mars in gent belgie. Misschien ook een optie om een "witte" mars te houden voor alle honden die slecht behandeld zijn/worden door de broodfok

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

" Kunnen we misschien niet die lijst van broodfokkers op een creatieve legale manier benaderen. Je mag ze (als ik het goed begrepen hebt) niet bestempelen als broodfokker. Maar kunnen we dan ipv een broodfoklijst geen lijst maken met namen die een slechte beoordeling hebben. Als we een lijst maken van broodfokkers maar ze zo dus niet noemen en dmv beoordeling slecht beoordelen dan snappen mensen misschien dat ze daar niet naar toe moeten. net zoiets als bv bij zoover daar kunnen mensen een accommodatie beoordelen en als je ziet dat het een 4 scoort dan boek je daar niet je vakantie (lijkt mij tenminste)

Ik snap dat een hond aanschaffen niet hetzelfde is als vakantie boeken maar het gaat me even om het voorbeeld. Zo krijgen ze de naam (erkende) fokkker alleen wel 1 met een hele slechte beoordeling.

Ik weet niet zeker of het op deze manier legaal is maar iig geen laster. Het is maar een idee.

Ook las ik iets van een anti broodfok mars in gent belgie. Misschien ook een optie om een "witte" mars te houden voor alle honden die slecht behandeld zijn/worden door de broodfok "


Dit is ook uitgevoerd geweest, maar ook hier kregen ze dreigementen van de broodfokkers...

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

Oke, dus alles -weer- op een rijtje:

-Petities overhandigen aan de politiek
-Folders
-Posters
-Website
-Broodfokkerslijst
-Advertentie op Marktplaats
-Nep-broodfok advertentie op verkoopsite's
-Filmpje in elkaar zetten, uploaden op Youtube en verspreiden over het net
-Hondendiploma voorstellen aan de politiek

Ik denk dat dit voorlopig genoeg ideeën zijn, anders is het niet meer uitvoerbaar.

Wat heeft volgens jullie de meeste prioriteit?
Ik ga denk ik voor de snelle, simpele maar effectieve "acties"
Deze dus:
-Broodfokkerslijst
-Advertentie op Marktplaats
-Nep-broodfok advertentie op verkoopsite's

En dan zou ik deze twee combineren:
-Hondendiploma voorstellen aan de politiek
-Petities overhandigen aan de politiek

Ik ben momenteel nog bezig met de folder, als die klaar is post ik hem hier, zodat iedereen ze kan uitprinten en kan verdelen wanneer jullie zin en tijd hebben. Ze moeten dichtgeklapt worden en geplakt worden, het zijn maar 2 kantjes om inkt te besparen.

Op wie kunnen we rekenen? Voorlopig gaan we nog niks gewaagdst doen!

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

Hier kun je een petitie plaatsen http://petities.nl

In de petitie kun je alles vermelden wat je belangrijk vindt, bijvoorbeeld verplichting hondencursus voor mensen die korter dan 2 jaar een hond hebben. De praktische problemen die daarna komen, stel er zit geen hondenschool bij je in de buurt die volgens jouw aanpak werkt, zijn van later zorg. Je moet ergens een beginnetje maken, als het balletje gaat rollen komen die dingen vanzelf boven drijven.

honden page profiel Mariska en Grace *Shiva(rip)*Mariska en Grace *Shiva(rip)* 3 doggies

honden foto van Mariska en Grace *Shiva(rip)*

Ik zit even te denken, als je een advertentie op marktplaats zet tegen broodfok zal dat wel veel helpen.
Ik bedoel, marktplaats zou aangepakt moeten worden dat ze het toestaan dat broodfokkers hier hun pups aanprijzen en verkopen toch?
Dan is het misschien ook handig om marktplaats hier een duidelijk mailtje met handtekeningen te sturen om ze zo duidelijk te maken hoe broodfokkers te werk gaan zodat "hopenlijk" marktplaats dit in de gaten kan houden en dus verwijderen wanneer er advertentie's worden geplaatst door broodfokkers.
De mensen van marktplaats weten niet wat broodfok precies is, wanneer wij deze informatie verstrekken aan de mensen van marktplaats kan dit een goeie stap in de richting zijn lijkt mij.

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

Als Marktplaats klachten krijgt over een bepaalde adverteerder verwijderen ze meestal wel de advertentie. Als je als broodfokker iedere keer onder een andere naam een advertentie plaatst kan Marktplaat daar niet veel aan doen. Er worden zo enorm veel advertenties geplaatst, die kunnen ze onmogelijk allemaal screenen. Helaas....

Ik meen dat petities bij 50.000 handtekening in de Tweede Kamer besproken moeten worden.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Goed idee, alleen je weet dat je niet zomaar plaatjes van google mag gebruiken? Ook al is het niet om er geld mee te verdienen, kan de eigenaar/fotograaf er iets op tegen hebben dat zijn of haar afbeeldingen worden gebruikt.

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

Toevallig loopt er nu een petitie over het verkopen van levende dieren op advertentiesites.

http://petities.nl/petitie/stop-de-verkoop-van-levende-dieren-op-advertentiesites

Het aantal handtekeningen vind ik een beetje teleurstellend. Wellicht is het een idee om eerst zoveel mogelijk mensen in te lichten via social media dat de petitie er aan komt. Ik weet eigenlijk niet hoe lang zo'n petitie blijft lopen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Even tussendoor,kennen jullie deze site, zoiets is ook een mooie waarschuwing

http://www.hondenpups.be/

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

Zo'n soort site zouden we toch kunnen maken ? Wellicht dat er op HP mensen zijn die puppiefoto's hiervoor beschikbaar willen stellen. Dat zijn je eigen foto's en mag je plaatsen waar je wil, toch ? Whippetpuppie foto's wat mij betreft geen probleem.

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

Inderdaad, ook broodfok advertenties melden bij Marktplaats! Goeie!

Wanneer we de petitie gemaakt hebben kan ik ook een link naar de petitie op de folder zetten!

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

Allemaal lid worden van deze club:
http://www.hondenpage.com/club/213/de-anti-broodfok-club.php
Is wat overzichtelijker als alleen in één topic!

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Zo, een heleboel reacties al met boordevol ideeen. Super tof mensen. We moeten tactisch te werk gaan als je succes wilt boeken. Nadenken welke stap welke consequentie heeft.

Ik was nog aan het denken, op bezoek gaan bij een broodfokker en daar ff wat filmen en/of foto's maken, materiaal wat je kunt gebruiken voor op de site. Mensen laten zien zoals het niet moet! Het moet afschrikken. Zowel bij kennels als bij particulieren broodfok adressen. Wie wilt tenslotte geen kiekjes meer maken op adressen waar pups zitten. Dus echt opvallen doet het niet als je vraagt foto's te mogen maken.

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep 3 doggies

honden foto van Romy en Joep

Ik wil de foto's van Joep wel beschikbaar stellen. dat is een shih tzu x maltezer.

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

Degene van deze site is sinds de uitzending van Radar in 2006 (!!) al bezig...

http://wijkomenopvoorhonden.punt.nl/index.php

Een heleboel stappen die wij willen gaan zetten zijn daar al gezet. Misschien samenwerken ?

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

Uitzendingen van Radar over hondenhandel:

http://www.trosradar.nl/uitzending/item/855/illegale-hondenhandel/?tx_brmenu2010 =2006

http://www.trosradar.nl/uitzending/item/859/hondenhandel---vervolg/?tx_brmenu2010 =2006

Er is in de uitzending van alles beloofd door Minister Veerman. De resultaten wachten we na 5 jaar nog steeds op.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe kun je toekomstige pupkopers goed informeren..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Kruising Marktplaats
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^