Drie vraagjes over likken, verharen en huilen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

1. Blue heeft een wond aan haar oor, nu likt silver er steeds aan en het blijft hardstikke mooi schoon. Ik heb niet het idee dat hij dit de hele tijd doet maar wat denken jullie hier over? Kan het kwaat als hij het te veel doet?

2. Blue verhaart, nu is dat niet zo gek, maar we zijn begin Juni bij haar wezen kijken en toen zat ze er nog midden in, 14 Juli hebben we haar opgehaald, en nu, 4 augustus zit ze er nog steeds midden in. Ik probeer haar elke keer te borstelen, maar niet te veel zodat het nog erger wordt.. Wat is de normale tijd van verharen voor een Chow Chow? en hoe ik het beste zorgen dat dit voorbij gaat? Want bij Silver is het na een maandje over, nu heeft hij wel minder haar, maar ruim twee maanden en geen verschil is toch wel lang, of niet?

3. Silver jankt, nu doet hij dat wel vaker, maar vandaag was het wel heel veel. Hij ligt dan midden in de tuin, relaxt op zijn ligbedje, en dan ineens, kop omhoog en aaauwhoeee, en dan is het over, en gaat hij weer verder slapen. Ik heb niks anders gedaan dan normaal, en hij ziet er ook niet ongelukkig uit ofzo. Waarom doet hij dit? Ik heb er geen last van ofzo, maar ik wil gewoon zeker weten dat hij niet ongelukkig is ofzo. O-)


Ik hoop dat ik het een beetje helder uitgelegd heb en dat jullie antwoorden voor mij hebben.
Alvast bedankt.

Groetjes Remie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Drie vraagjes over likken, verharen en huilen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

1: zolang Blue het prima vindt en het schoon blijft en hij het niet "rauw"likt dan dan ik het zo laten,hij verzorgt haar.

2: geen idee.

3: Deed hij dit ook al voordat Blue er was??Hij is aan het polsen of er nog andere honden zijn,kijken of er antwoord terug komt van een andere hond.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

"
3: Deed hij dit ook al voordat Blue er was??Hij is aan het polsen of er nog andere honden zijn,kijken of er antwoord terug komt van een andere hond. "


Ja, maar niet de hele dag, dan was het een of twee keer en dan was het over.
Maar nu was het de hele dag door even een momentje.

Haha, hier zal hij weinig antwoord terug krijgen midden in het bos. (of horen wij dat niet en hun wel, want een eindje verderop woont een husky teefje die nu volwassen begint te worden?..)

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

even mijn mail uit.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

1. lijkt me geen probleem, is normaal verzogend gedrag. Als het maar geen obsessie wordt.

2. van de herplaats stress kan hij extra hevig ruien he.

3. geen idee

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Zou zomaar kunnen hoor dat hij huilt voor de Husky teef verderop.Honden ruiken en horen veel meer dan ons,ons ontgaat héél veel.

Het kan ook zijn dat er toch wat meer actie was in de omgeving??

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dominique en de borders

Is blue geholpen?

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Hoi dat likken is niet erg als het maar niet rauw word even in de gaten houden.
Geef blue eens wat zalmolie misschien toch een keer naar de trimmer alle onderwol eruit laten halen, het kan stress zijn van de herplaatsing maar kan ook aan het voer ligge.
Dat huilen van Silver dat doet hij om zijn soortgenoten te Kate. Weten waar hij zit hij roept en maakt zo contact.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

" Is blue geholpen? "


Ja.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

"
Geef blue eens wat zalmolie misschien toch een keer naar de trimmer alle onderwol eruit laten halen, het kan stress zijn van de herplaatsing maar kan ook aan het voer liggen.
"


Ik heb haar al overgezet naar vers vlees, ook omdat ze erg ruikt. Maargoed dat duurt nog wel even voordat we daar verandering in gaan zien. O-)

honden page profiel  Yara Yara goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van  Yara

Als silver aan het wondje likt is niet zo erg, maar het mag niet vochtig blijven want dan duurt het helen heel lang. Het moet er wel droog uit blijven zien in ivm met eczeem.

Een chow verhaart normaal in het voorjaar en herfst, een chow moet zo weinig mogelijk vet te eten krijgen. Vet verhindert het opnemen van calcium, en ze zijn nogal vatbaar voor eczeem, en kunnen dan kale plekken krijgen in hun vacht.
Je kunt als ze in de rui zijn vitamine C en vitamine B- complex geven, in tabletvorm.
Het ruien in het voorjaar moet binnen 14 dagen volbracht zijn.
Als je een echt warme zomer hebt, dan blijven ze verharen tot de herfst.

De vacht moet wel dagelijks verzorgd worden met een stalen roskam met steel, je borstelt van hoofd naar staart en aan de benen naar onderen. Daarna wordt het geheel tegen de draad heen teruggeborsteld, zodat de vacht goed overeind staat. Als laatste doe je de kraag op dezelfde manier, als ze niet in de rui zijn moet je oppassen met kammen dat je de gezonde ondervacht niet eruit trekt.
Eén keer in de week kam je haar grondig, en op de andere dagen is opborstelen voldoende.
Wel elke dag even achter de oren doen, want als er éénmaal klitten in zijn gekomen dan zijn die moeilijk te verwijderen.

Als ze in de rui waren dan ging ik erbij op de grond zitten om al die losse vlokken eruit te halen, je kon er wel een trui van breien.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Oke, bedankt. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Drie vraagjes over likken, verharen en huilen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^