2 honden aan de fiets VS terror aan de flexi (wat is gevaarlijker :-p)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Vanmorgen na mijn werk was het nog lekker koel dus ik neem de beide hondjes (ik heb de sheltie reu van mijn oom en tante ter logee) aan de riem aan de fiets mee richting het bosje (+- 5 min fietsen).
Mexx aan de buitenkant, Bandhu aan de binnenkant, naast elkaar (Mexx zijn riem om mijn pols, die van Bandhu in de hand met hand ana het stuur). Gaat super. Beetje een traag tempo zodat zelf Bandhu kan draven en hup we zijn op weg.

Nadat we de straat uit zijn en de eerste straat zijn over gestoken komen we het 1e obstakel tegen. Een loslopende middenslag kruising, baas loopt stug door (zelfde richting als ons) en let niet op de hond.
Hond ziet ons, ik bel een paar keer maar geen reactie van de man. De hond loopt tussen de auto's door de straat op, gromt. Ik wijk uit naar links, beide honden keurig naast me meelopend. Hond doet een uitval, ik zeg doorlopen en we fietsen door. De man let eindelijk op en brult richting zijn hond.

2x oversteken verder, Man met klein hondje loopt ons (natuurlijk los) tegemoet terwijl ook zij oversteken.
Halverwege de straat loopt het hondje ineens de andere kant uit achter ons aan. Bandhu wat stressig, dus een extra commando en afleiden en ik wil doorfietsen. Man roepend naar zijn hondje (het was een drukke weg en ik ga niet midden op de straat wachten tot hij hem vangt), meer roepen, brullen, remmende fietser, boze automobilist etc.

En we vervolgen onze weg.

Na een heerlijke boswandeling (incl frisse duik) gaan we terug.
We zijn net weer op de fiets en komen bij de 1e splitsing als 'terror' (klein, fel, onopgevoed, super vals hondje (mensen, kinderen en honden gegrepen)) met zijn baasje aan komt lopen (ook in die volgorde natuurlijk ;-)).
'terror zit zoals gewoonlijk aan de flexi, lekker zonder rem.
Dus 'terror' ziet ons wij 'terror'. Ik bel vast, want dan kan ze hem bij zich houden als ze ons ziet. Ze kijkt, klungelt met de flexi, moppert etc. Ik fietste al langzamer om der de tijd te geven..
Ze kijkt op, flexi voor zich en wandelt door. Ik ga er vanuit dat ze de flexi nu vast heeft en fiets door.
Net als we er bijna zijn schiet 'terror' de straat op al grommend en grijpend. Snelle uitwijk de stoep op, 2 van die paaltjes (die auto's blokken in de woonwijk) ontwijken, bosje ontwijken en ik kom achter een geparkeerde auto tot stilstand (Bandhu was zich te pletter geschrokken).
Beide honden waren trouwens keurig naast me gebleven, volgden mijn vreemde capriolen en toen ik stilstond gingen zij keurig zitten.

Krijg ik over de auto heen te horen dat het ook wel gevaarlijk is wat ik doe. Met 2 honden fietsen. Dan vraag je om problemen.
En terwijl ze dat zegt zitten mijn ventjes naast me mij aan te kijken en te wachten op hun snoepje en hangt haar 'terror' zich op terwijl hij hysterisch uitvalt met schuim op de bek en hij zich 2x om haar enkels heeft gewonden.

Jaja, en dan is met 2 honden fietsen gevaarlijk denk ik dan.
O-)
Niet als mensen gewoon in de woonwijk hun hond aan de riem doen zoals het hoort (of onder appel) en hun 'terror' aan de vaste lijn. :-p

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2 honden aan de fiets VS terror aan de flexi (wat is gevaarlijker :-p)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke 3 doggies

honden foto van Veerle & Chipke

Tja wat moet je daarop zeggen hé ;-)
Fijn dat jouw honden tenminste zo goed luisteren dat ze met de fiets meekunnen.
Wil dit ook wel met chipke gaan doen maar heb geen fiets en ook geen idee hoe ik hem dit moet aanleren O-)

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji 3 doggies

honden foto van Jacqueline en Benji

WHahahaahahaha, sorry dat ik lach O-)
Maar je brengt het schitterend!!

Wat heb jij een brave honden!!

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji 3 doggies

honden foto van Jacqueline en Benji

Maar ik denk toch wel dat Terror aan de flexi het gevaarlijkste is!! ;-) :-D

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Hihi Loes :-D O-) O-) ;-)

Jippie... Lang leve de flexi O-) O-)
Sommige mensen hebben het niet begrepen ;-)

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Haha, wat heb je dat leuk verteld! Ik vindt het altijd heerlijk om op HP dit soort avondturen te lezen! :-D :-D

honden page profiel Patricia Renzo Patricia Renzo 3 doggies

honden foto van Patricia Renzo

tis vandaag toch wat allemaal hahahaha

maar ben blij dat jou honden luisteren en zelfs aan de fiets pffff ik durf er niet eens aan te denken om met ze weg te gaan op de fiets ( mag het dan ook wel niet de honden wel maar ik zelf dus niet maar het lijkt me super eng)

en die flex pffff rotdingen

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Oh Loes wat een verschrikking!!!!

Ik ken het.Ik snap het ook niet,er rijden ook auto's ,mensen letten niet op en laten hun hondje los lopen...en dan kon je voorbij fietsen en worden jouw honden achtervolgt.

Werkt op mij ook zeer frustrerend ,moet wel zeggen dat het deze zomer erg meevalt met de domme baasjes met flexilijnen of mensen die de hondn toch laten uitvallen vanaf de stoep ,terwijl wij door het verkeer proberen te gaan.(niet te hard roepen natuurlijk)

Gelukkig hadden jullie een leuke wandeling en een frisse duik :-D

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji 3 doggies

honden foto van Jacqueline en Benji

Moet wel zeggen dat ik ook een flexi heb, ook een gewone leren lijn.
En ja hij loopt ook regelmatig aan de flexi, maar hij luisterd ook en ik snap ook hoe die lijn werkt. Andere honden, drukke straat, flexi veilig op slot.
Blijf altijd goed om me heen kijken!
Maar meestal gaan we ergens heen waar hij los kan, en dan gaat hij gewoon mee aan de leren lijn, die 'hangt' lekkerder om mijn nek!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

@ Jacqueline
Kijk je kan de flexi ook goed gebruiken (zeker als je een 'terror' hebt die niet los kan), maar zet dat ding alsjeblieft op de rem als je in de woonwijk wandelt. Ik kom zo vaak mensen achterop rijden en dan heeft de hond ons gezien en staat al op straat voor de baas iets door heeft.
Zeker zon dame met zon hondje zou beter moeten weten..

Aan de fiets samen gaat echt super.
Sinds de 1e x toen het uit nood was.
Beide lopen sowieso aan de riem super mee dus dan ben je al een heel eind. En de logee is erg plakkerig. Aan mij en Mexx. dus die hobbelt wel gewon mee tussen de fiets en Mexx. :-D

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Wat een verhaal, ik zie het helemaal voor me. Ik vind het knap hoe je dit hebt aangepakt, met 2 honden en zelf op de fiets zittende. Ik zou dan gelijk vol in de stress geschoten zijn, met alle gevolgen van dien. Vandaar dat ik niet fiets met een hond, hahaha ;-)O-)
Flexi's mogen wat mij betreft alleen verkocht worden bij een eerst volbrachte cursus hoe er mee om te gaan, want ik word er moe van hoe vaak mensen de rem er gewoon af laten.
Laatst heb ik bijna een hond aangereden op de fiets, die man liep vlak langs het fietspad met hond aan flexi, en die liet de rem gewoon er af..Gevolg; Lijntje over het fietspad met hond eraan, en IK krijg de boze blik ?!
Mocht blij zijn dat ik alert was en op tijd op mijn rem kon staan, anders had het slechter af kunnen lopen.

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

jaaaa heel gevaarlijk hoor O-)
sommige mensen....

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings 3 doggies

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Ik denk in jou verhaal zal de terror flexi het gevaarlijkst zijn.

Maar in mijn situatie zal dat het fietsen met twee honden zijn, gewoon omdat Silver wil rennen en Blue wil sjokken. En dat lijkt me geen handige combinatie.
En Silver aan de flexi luisterd super. O-)

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Ja mensen met flexi`s begrijp ik soms niet. Met onze jacj russle gebruiken we er ook 1. En zolang als er geen andere mensen e.d. zijn loopt hij gewoon languit. Maar bij naderende fietsers, honden etc. Gaat ie gewoon kort op de rem. Want ik heb een keer een hond gezien die er 1 rond zijn poot had gekregen omdat een klein hondje onder hem doorliep, vervolgens gaat het hondje de andere kant op en de eigenaar van het hondje aan de flexi geeft er een ruk aan... En pats poot gebroken! :'(

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

wat een fietsavontuur Haha.. :-D
sommige hondenbaasjes houden en geen rekening met anderen en snappen er helemaal niks van... laat ze maar lekker kletsen!
(ik heb wel een beetje gelachen hoor O-) zag het al helemaal voorme met twee netjes luisterende honden een lief baasje en vreemde capriolen XD)

honden page profiel @nouk @nouk 3 doggies

honden foto van @nouk

Ik zit hier met tranen in mijn ogen te lachen, hahaha, zo herkenbaar! Och, ik ben ook zo vaak (bijna-) gevallen... en dan die kop van mijn hond, zo van... hmmm... wat doet ze raar... hahaha. Mijn kinderen doen dat nu overigens ook, ik ben dan ook niet zo heel erg handig, blijkbaar... maar in dit geval is het niet jouw schuld, hoor. Wel vervelend, dat soort mensen, hè! Maar leuk dat je het met ons deelt... ;-)

honden page profiel Magickfairy <3 Buffy & SpikeMagickfairy <3 Buffy & Spike 3 doggies

honden foto van Magickfairy <3 Buffy & Spike

Geweldig geschreven, minder leuk om mee te maken.

Eigenlijk is het toch niet normaal, dat je dan ook nog eens zo'n opmerking krijgt!
Ik las hier laatst iets over opmerkingen bundelen.. misschien leuk om er een (vast) topic van te maken

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

wat een (gevaarlijk) avontuur, zie het al helemaal voor mij. zo zie je maar hoeveel hondeneigenaars er zijn die hun hond niet onder controle hebben en zich niks aantrekken van hun omgeving. die flexi's zijn echt rotdingen, de meeste weten niet eens hoe dat ding werkt en waarvoor een flexi eigentlijk gebruikt dient te worden. ik vind dat er bij elke flexilijn een handleiding zou moeten zitten waarin men uitlegt waarvoor de flexilijn dient en hoe ermee om te gaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2 honden aan de fiets VS terror aan de flexi (wat is gevaarlijker :-p)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: doggydance
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^