Golden: verschil karakter pure werklijn en dual purpose

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Fleur (Gast)

Is er veel verschil in het karakter van een hond afstammend van een werklijn en een dual purpose?

Onze hond gaat voornamelijk een gezinshond zijn, maar we zouden wel iets van \"sport\" willen doen.
Wat mij het meeste aanspreekt (en mijn man ook), is de jachttraining. We vinden het geweldig om de samenwerking tussen baas en hond te zien.

Vraag is of je met een dual purpose evengoed kan werken dan met een hond uit een werklijn.

Ding is dat we een fokker hebben gevonden (dual purpose), waarvan de reu ons heel erg aanspreekt. Die is wel heel goed in de jachttraining, en loopt ook shows. De teef enkel shows, maar heeft een mooie bouw.

HEt is niet onze bedoeling om echt show te lopen, maar merken dat honden uit pure werklijn \"slanker\" gebouwd zijn dan showhonden, wat wij persoonlijk niet altijd even mooi vinden. Nu zou ik graag ervaringen willen van mensen uit deze lijnen, zodat we onze beslissing kunnen nemen en ons op de wachtlijst kunnen laten zetten van de fokker. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden: verschil karakter pure werklijn en dual purpose" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Qua karakter is er volgensmij weinig verschil! Een échte werkhond in de jacht is de Engelse Spinger Spaniël! Ongeveer hetzelfde karakter als de golden maar heeft veel meer werklust. Bovendien is het de veelzijdigste jachthond, de golden apporteert alleen! De Springer kan pointen, opjagen én apporteren! Bovendien zijn deze honden héél werklustig! Maar goed, ik neem aan dat je gewoon verkocht bent aan de Golden!

Qua karakter is er weinig verschil, vanzelfsprekend zal de werklijn werklustiger zijn, en slanker gebouwd
Voor de rest weinig verschil, wil je jachttraining gaan doen? Dan zou ikzelf toch voor pure werklijnen gaan!

honden page profiel MariekeMariekegoedgekeurde fokker

honden foto van Marieke

De werklijn zal meestal ook iets minder gefocust zijn op mensen, er zijn Goldens die mensen te leuk vinden en het liefst bij iedereen die ze tegen komen op schoot gaan zitten! De werklijn is over het algemeen de iets oorspronkelijker Golden en heeft meer de eigenschappen waarom iedereen in eerste instantie een Golden wilde, graag willen werken met de baas (apporteur), zacht in de bek en een zachte aard. Er heeft vorig jaar een artikel in Hondenmanieren gestaan over dit verschil, erg interessant. Als je wilt kan ik hem wel PB-en??

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ik denk dat het met een dual purpose alle kanten op kan. Maar met een showhond kun je net zo goed jachttraining gaan doen hoor, het blijven tenslotte jachthonden! Dus dat zullen ze vast heel erg leuk vinden :-)

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Het gaat om de will to please he, niet om het uiterlijk. ;-) Dus als die bij beide ouders aanwezig is dan heb je vast kans op een hondje dat prima geschikt is voor de jachttraining.

Leuk om te doen trouwens, jachttraining. Ik heb hier een dual lab en een werklijn, maar ze zijn beiden even enthiousiast als het om werken (jacht/flyball) gaat. :-D

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Bericht van ''Hunting golden house'' verwijderd. Het is niet toegestaan om contactgegevens te plaatsen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden: verschil karakter pure werklijn en dual purpose" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^