Welk ras kies ik best voor ons gezin???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KellyKelly

Hoi,

De eerste keer dat ik op deze site terechtkom! Dus spannend of er reactie komt.

Wij zijn al geruime tijd op zoek naar een pup, maar welk ras??? We komen er niet uit!
We zijn een gezin met 2 kindjes van 4 en 7 en we zoeken een gezellige hond voor binnen in huis die kindvriendelijk, speels, maar ook niet te wild is.
Zelf ben ik huismoeder en ik ben dus altijd thuis, uitgezonderd om eens inkopen te doen of zo en wat zal het leuk zijn voor mezelf om overdag gezelschap te hebben. Ik wil elke dag wandelen met de hond, zo ongeveer een halfuur en het is de bedoeling dat de hond de kinderen mee van school haalt, want dat is nog geen 50 meter van ons huis, dus we zoeken een hond die niet agressief is naar vreemden. We hebben een omheinde tuin van gemiddelde grootte. We willen een hond die niet heel groot is ( hooguit de grootte van een engelse cocker). Zelf denken we aan een engelse cocker of een cavalier king charles. Welke keuze zouden jullie maken?

groetjes Kelly

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras kies ik best voor ons gezin???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

labrador of golden retriever ? allebei geweldige gezinshonden, ga naar shows en kijk daar eens rond. vraag en aanbod.
of koop een boekje waar honden rassen in staan.

weet je wat je ook kan doen, nog leuke, rondneuzen op het forum, je zit er nu op. kijk bij honden rassen, daar zie je hoe ze eruit zien, en karakter eigenschappen, en ook hoe ze met kinderen omgaan.
kies voor een makkelijk ras , je hebt twee kinderen dus zat te doen. en labrador en golden retriever staan goed bekend, als sociale honden. even kijken bij honden rassen. op de site waar je je mail plaatst. staat aan de linkerkant een kolom, kan je alles opzoeken.
ook of je een teefje of reu wilt hebben.

willemijn met Bamse

honden page profiel jolanda jolanda 1 doggies

honden foto van jolanda

Hoi Kelly,

Je zou in de bieb het boek Karakterhonden, Karakterbazen kunnen halen.
Ik vind dat je daar veel info uit kunt halen als je weten wil wat voor hond er bij je past.

Succes!!!
Groetjes Jolanda

honden page profiel MexxMexx 2 doggies

honden foto van Mexx

Wat bedoel je met een half uur wandelen?
4x per dag of maar 1x per dag?
En wil je evt naar cursus en een hondensport doen?
Wil je met een hond fietsen?
Wat voor soort vacht zoek je? kort, lang, ruw? En hoeveel werk wil je aan de vacht besteden?

:-D

honden page profiel KellyKelly

De bedoeling is om 1 keer per dag minimaal een half uur te wandelen en dan 2 keer per dag naar school met de hond waar we toch ook telkens 20 minuten weg zijn van huis.
Heel zeker wil ik hondenschool doen want dat vinden we echt belangrijk!!!!Lijkt me ook leuk trouwens.
Fietsen doen we hier vaak, dus of de hond nu meegaat of niet maakt niet uit. Maar is dat wel te doen? Niet gevaarlijk?
De vacht, ik wil wel elke dag even borstelen. Liefst geen haren die over de grond slepen, halflang is wel goed. Klopt het dat halflang en langharige honden minder haarverlies hebben?

Bedankt voor de reacties.

honden page profiel elisaelisa 3 doggies

honden foto van elisa

Hey Kelly,

Aangezien je kindjes hebt zou ik een golden retriever of labrador aanraden, die staan hoog in de lijst van 'kindvriendelijke honden'.
Dat je hond agressief is en naar mensen of andere blaft ligt voor een groot deel aan jezelf, dus de opvoeding van je pup heel goed aanpakken.
Even gegoogled voor je :

Cavalier king charles : De Cavalier King Charles Spaniel is sportief, aanhankelijken kent weinig angst. Hij is vrolijk, vriendelijk, niet agressief en geen enkele neiging tot nerveusheid.
De Cavalier King Charles Spaniel is enthousiast, hartelijk. Levendig, uitgaand en sportief. Deze levendige, kleine honden willen u behagen. Zij zijn intelligent om te begrijpen wat u wilt en daarom gemakkelijk om een gehoorzaamheidstraining te krijgen.
Cavalier King Charles Spaniels komen goed overeen met andere honden en huisdieren. Cavaliers houden van mensen en hebben graag gezelschap .
Cavalier King Charles Spaniels zijn een aanrader voor kinderen. Ze kunnen wat terughoudend zijn bij vreemde mensen. De Cavalier King Charles Spaniel is een prettige metgezelhond.
Hij heeft een opmerkelijke ruikvermogen. Zij doen goed in gehoorzaamheidswedstrijden.
Levensomstandigheden:
De Cavalier King Charles Spaniel doen het goed in een flat. Zij zijn binnen matig actief en een kleine tuin zal volstaan. Cavaliers doen het niet goed in zeer warme klimaten. Welk oefening ook u doet, deze aanpasbare hond zal ze altijd fijn vinden, aangezien zij zich zullen aanpassen aan de omstandigheden van uw familie. Nochtans, genieten zij zeer van een goede loop in het park.


Engelse cocker : Er word wel eens gezegd dat Cockers moeilijk opvoedbaar zijn. Niet iedereen is het daar mee eens! Ze leren graag en snel. Maar één ding moet u voor ogen houden: laat u niet door u Cocker op de vinger draaien. Ze pakken gelijk je hele arm! Wees dus vooral consequent. Het is zeker aanbevolen om met u pup op cursus te gaan en gelukkig doen steeds meer mensen het. Op deze cursus kan de baas leren hoe hij de baas moet worden en dat de hond helemaal onderaan de rangorde in huis hoort te staan. Bepaalde commando's worden geleerd. Het leergedrag van u Cockertje is sterk bepaald door conditionering. Belonen en bestraffen op het juiste moment.
Het gedrag van een hond is uiteindelijk een combinatie van gewoontes. Het aan- en afleren van gewoontes domineert dus eigenlijk de opvoeding van de hond. Daarbij is het van belang je te realiseren dat het aanleren van een nieuwe gewoonte vele malen eenvoudiger is dan het afleren van een oude gewoonte. Bovendien leert een hond veel makkelijker in zijn eerste jaren (of liever weken) dan in zijn latere jaren. Het is goed ons te realiseren dat in een keer goed leren dus veel eenvoudiger is dan ingesleten fouten corrigeren.
'Consequent zijn' is de sleutel.
Om consequent te kunnen zijn moet er natuurlijk eerst duidelijkheid zijn over de regels. Bepaald moet worden wat de hond wel en wat hij niet mag. Wat hij wel mag, mag hij vervolgens altijd en wat hij niet mag, mag hij nooit. Dit klinkt allemaal vrij gemakkelijk maar het is best moeilijk. Toch is het noodzakelijk om een goede leider te worden. Ga met het hele gezin rond de tafel zitten en maak afspraken. Zorg dan ook dat iedereen zich daaraan houdt. Want als een cocker een onenigheid merkt in de regels, zal hij hier van profiteren.
Commando's voor een hond bestaan uit meer dan alleen de woordenregen welke wij mensen soms op elkaar loslaten en die voor een hond niets betekenen. Het is onze gehele houding op een gegeven moment gecombineerd met de omstandigheden van dat moment die bepalen wat een hond als reactie gaat geven. Consequentie in houding, gebaar en stem bepalen de duidelijkheid van ons commando.
Alleen de baas geeft commando's. Wij mogen niet ingaan op commando's van de hond. Dit doen wij echter dagelijks en zelfs vanaf de eerste dag dat de pup in huis is. De pup duwt zijn snuit onder onze hand en beveelt: "Aai baas", en wij maar aaien. De pup loopt naar de keuken en krabt in zijn waterbak. "Baas, drinken", en we rennen al voor hem. De pup komt met zijn lapje aan en duikt door zijn voorpootjes. "Baas, spelen" en wij duiken mee op de grond, grommen vervaarlijk tegen het pupje op, sjorren naar hartelust aan het lapje en...laten hem winnen. De pups liggen na de eerste dag al heel ver voor op punten. En dat is natuurlijk niet zo als het hoort.
Cockers zijn vaak honden met een speciaal karakter (honden met een gebruiksaanwijzing, zoals wij ze hier noemen). Wees vooral consequent en duidelijk. Vele cockers zijn erg koppig. Mensen die een cocker hebben, hebben een gezonde portie geduld nodig.

Hopelijk helpt dit je een beetje vooruit.
Groetjes
Elisa

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik ken een gezin die al jaren Engelse cockers hebben, eigenlijk al generaties lang. Begonnen toen de kinderen klein waren en nu zijn de kleinkinderen alweer wat ouder. Ook één van de dochters heeft nu een cocker. Deze mensen hebben hun hond wel altijd heel goed en consequent opgevoed en gesocialiseerd. Maar als je ermee naar de hondenschool gaat komt dat ook zeker goed. De cocker heeft wel wat verzorging nodig, vooral rond de oren, het haar kan daar gaan broeien en dan oorproblemen veroorzaken.
De cavalier kan ook een goede keuze zijn, zijn ook geweldig leuke gezinshondjes, maar kijk wel heel goed uit waar je een hondje koopt (geldt eigenlijk voor alle rassen), bij de cavalier komt op het ogenblik een hele nare erfelijke afwijking voor, een hersenafwijking, waarbij de hond vergaat van de pijn. Dus des te belangrijker een goede fokker te vinden.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 2 doggies

Zit zo te denken, misschien is de sheltie ook nog een idee voor je? Als ze opgroeien met kinderen kunnen het ook enorm leuke gezinshondjes zijn. Ze zijn heel gemakkelijk trainbaar, kunnen hele einden wandelen, maar kunnen ook toe met wat minder beweging. Het zijn wel honden die iets te doen moeten hebben, zoals flyball, behendigheid of dogfrisbee. Over het algemeen vinden ze dat geweldig leuk om te doen. De sheltie heeft ook lang haar, maar lang haar heeft het voordeel dat het niet in de bekleding van je bank of in je tapijt gaat steken. Het blijft erop liggen en je veegt het er met een huishoudhandschoen zo weer af. De vachtverzorging van een sheltie is ook gemakkelijk.

Ik dacht in je omschrijving ook nog even aan de samojeed (gek, waarom denk ik daar toch aan ;-) O-) ) , maar die is weer een stukje groter. Ik dacht eraan vanwege hun kindvriendelijkheid. Ze zijn jarenlang gefokt en geselecteerd op kindvriendelijkheid omdat ze de mensen 's nachts warm moesten houden. Het zijn nog steeds enorme kindervrienden, met als groot voordeel, dat ze nooit lomp zijn, ze zijn altijd heel voorzichtig, lopen nooit iets of iemand omver en springen niet tegen je op. Een beetje zoals een kat. Ze hebben alleen wel 1 keer per dag een wandeling van een uur nodig.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Oke :-D
Denk dat je een niet te actief ras moet nemen, tenzij je elke dag bv gaat fietsen erbij. Dan komen er al veel meer rassen in aanmerking.
Veel honden zijn hier wel voor geschikt. Niet de hele kleintjes en ook niet honden die het snel warm hebben of een te korte neus.

Ik zou zelf niet zo snel voor een cavalier gaan, ivm veel gezondheids problemen. Je moet dan al veel verstand hebben van honden en fokkers om een goed nestje te vinden, of hulp vragen van iemand die er verstand van heeft.
Een staby is ook een leuk hond, maar veel boerderij-stabij's (en hun nestjes) zijn kruisingen tussen een staby en iets anders, dus dan weet je niet helemaal wat je in huis haalt.
Maar als je een goede fokker vind zijn beide rassen wel geschikt.

De sheltie zou ook nog kunnen, wel een hondje dat graag bv naar training gaat naast de dagelijkse beweging.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Btw de engelse cocker is ook erg leuk!
Wel minder geschikt voor aan de fiets denk ik. tenminste, ik zie ze nooit :-D Zou evt wel kunnen als je niet te hard fiets.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Kelly,

Ik heb zelf 4 cavaliers en ik vind het heerlijke honden. Ik zou je ze van harte aan bevelen.

MAAR er zijn helaas veel ziektes in de cavalier en deze moeten onderzocht worden voordat ze een nestje krijgen.

Als je echt een leuke cavalier wilt hebben dan kun je deze het beste halen bij een fokker die op alles test nl. de oogjes, hart, kniën en de syri. Ik kan het niet mooier maken dan het is helaas. Meer info kun je vinden
www.cavalierkingcharlesgilde.nl


Groetjes van Esther

honden page profiel .. 1 doggies

honden foto van .

Ik zou ook boeken uit de bieb halen en op rasverenigingen kijken naar verschillende rassen.
Een hond is zo persoonlijk. Hij moet bij jou karakter passen.
En natuurlijk ook nog eens van je gezin.
Er zijn veel honden geschikt als gezinshonden.

Maar ik zou me zeker in de verschillende rassen verdiepen.

Groetjes en heel veel plezier met je speurtocht.

Marianne

linda (Gast)

denk eens aan een tibetaanse terrier, lief voor kinderen vindt het erg gezellig om je gezelschap te houden ;-)

Wij hebben er eentje binnen een gezin met twee kinderen van 5 en 7 dat gaat prima.. Niet te groot, niet te wild.. Af en toe lekker speels.. :-)

Misschien een leuke uitbreiding van jullie gezinnetje.. ;-)

honden page profiel bolo2bolo2 3 doggies

honden foto van bolo2

Tja dat blijft moeilijk er moet bovenal een klik zijn.
wij gingen regelmatig het strand op waar allerlei mensen met honden kwamen en maakte zo nu en dan een praatje met een baasje.

Ook ging onze zoon regelmatig helpen bij het asiel, maar uiteindelijk hebben we gekozen voor een mops hond. Hier zijn we door kennisen van vrienden uiteindelijk op gekomen. en deze hond bleek heel goed bij ons te passen.
Hij wil graag mee overal naar toe, maar kan ook goed alleen zij hij is Speels, heeft een aaibaarheidsfactor 10 en hij wil ook heel graag naar buiten is een sociaal beestje, maar wat de meeste hier al zeggen ga ook eens naar de biep.
En kijk wat het beste bij je past. Laat je het ons weten wat het uiteindelijk is geworden?

succes

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

En nog even een tip:

Koop nooit bij een broodfokker.

Het zou erg jammer zijn als je uiteindelijk een leuk hondje voor je gezin hebt en deze allerlei ziektes etc. heeft.
Op de site van Raad van Beheer kun je op ras zoeken en dan naar fokkers op zoek bij jou in de buurt.

Succes en ik ben ook benieuwd wat het uiteindelijk is geworden.

honden page profiel KellyKelly

hallo,

ik heb reeds veel boeken gelezen en veel op internet opgezocht over hondenrassen. We kwamen er echt niet uit , vandaar dat ik op dit forum raad kwam vragen aan mensen die ervaring hebben doordat ze zelf een hond hebben. Een mopshond zou op karakter goed bij ons passen maar persoonlijk spreekt zijn uiterlijk ons niet bepaald aan. Een cavalier zou wel bij ons passen maar we hebben schrik voor die rasgebonden ziektes die dit ras wel veel heeft doordat ze zo doorgefokt zijn. Zijn er mensen die iets weten over de engelse cocker?

Alvast bedankt voor de goede reacties! Ik had dit nooit verwacht.
Kelly

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

De engelse cocker is erg leuk.
Erg druk, speels en knuffelig. Je kan er ook best wat mee ondernemen.
Ook hier wel een goede fokker zoeken, er zijn problemen geweest met agressie bij de cocker. Dat is wel minder geworden.
Een goede fokker weet in welke lijnen het zit en gaat deze uit de weg. Dan zit je wel goed.
Ik zou zeggen bezoek een show en wat fokkers zonder pups en kijk hoe het je bevalt.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Er zijn natuurlijk ook nog wel wat kleine rassen te bedenken die niet zo voor de hand liggen, niet zo bekend zijn, maar ook heel leuk zijn. Zoals het vlinderhondje of het markiesje.
De problemen bij de Engelse cocker zaten naar ik meen indertijd alleen in de bruine lijn, niet in de andere kleuren. (maar dat is ook alweer een hele tijd geleden, ik denk dat het er onderhand wel uitgefokt is.)

honden page profiel ~Melissa & Bambi~~Melissa & Bambi~ 3 doggies

honden foto van ~Melissa & Bambi~

Hallo,
ikzelf heb een basenji. de basenji is voor jullie blijkbaar de ideale maat. en vindt het hherlijk om veel te wandelen maar kan plas ook lang ophouden. ze is heel erg gehecht aan haar huisgenoten, maar niet zo heel erg aanhankelijk, maar wel op haar eigen manier. zegmaar. ze mist je wel als je er niet bent bijvoorbeeld en als ze los is zal ze nooit ver uit de buurt gaan (ze is ook wel een paar keer op eigen houtje naar huis gegaan hoor, maar dat was toen ze nog klein was ;-) ) maar ik vind het echt een ideale gezinshond! :-D
ohja ze is in huis ook echt heel erg rustig, kan niet blaffen wel jodelen en piepen, haart normaalgesproken niet, alleen in de rui 2 x per jaar en ze stinken niet in huis, je ruikt ze echt helemaal niet!

succes met het uitkiezen en kijk maar is op deze site bij de hondenrassen naar de basenji!
groetjes melissa
pootje bambi

honden page profiel ~Melissa & Bambi~~Melissa & Bambi~ 3 doggies

honden foto van ~Melissa & Bambi~

ohja en ik was nog vergeten dat als je de pup van jongs af aan laat wennen aan veel kinderen op school, dan vonden ze dat geen probleem! :-D alleen verdedigen ze wel hun huis een beetje, alleen naar echt vreemden toe

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 2 doggies

honden foto van Uma & Joker

Kelly,

ik las dat je nadacht over een engelse cocker spaniel.

ik hoorde van iemand dat engelse cockers echt ongelovelijk veel jachtpassie hebben.
is dat zo?

honden page profiel JorinJorin 3 doggies

honden foto van Jorin

Hey Kelly,

Een grote beslissing die je moet nemen want een hond maakt deel uit van je gezin en is er niet voor even maar voor jaren. Je moet overal eens rond snuffelen, hier op de site, je kunt op het net ook testjes doen over welke hond bij jullie past. Weet niet meer welke site maar via Google kom je er beslist wel. Boeken lenen waar verschillende rassen in staan met hun beschrijving enz. Het is een gepuzzel maar ook heel leuk. Als je eruit bent moet je eens bij een fokker gaan kijken dan kun jet het in levende lijve zien. Veel plezier en succes en we zien zeker weer terug als de pup er is.
Grtz Jorin

honden page profiel KellyKelly

Uma, ja, de engelse cocker heeft een jachtinstinct en hij heeft blijkbaar ook veel beweging nodig! Ook schijnt hij wat koppig te zijn.

Ik kan mijn gedachten maar niet weghouden van een cavalier king charles om zijn karakter en persoonlijk is dit een van de weinige honden die ons hier thuis ALLEMAAL aanspreekt qua uiterlijk. Maar wat een tweestrijd zeg, want dat ras blijkt inderdaad wel veel rasspecifieke ziektes te hebben.

Eens even wat opzoeken over de basenij zoals iemand me hier aanraadde.

Geweldig forum!!
Groetjes Kelly

honden page profiel KellyKelly

ikke nog eens.
Een basenij is wel erg koppig en eigenwijs! Voor ons niet zo verstandig denk ik zo, want het is onze eerste hond.

Kelly

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Kelly,

als je een Cavalier bij een goede fokker koopt, waarvan de ouder honden getest zijn om allemaal aandoeningen, dan is de kans groot dat je gewoon een hele gezonde cavalier krijgt.

vriendin van ons hebben ook cavaliers (4 hondjes) en ze zijn allemaal gezond.
en één van hun Cavaliertjes (die nu overleden is) is achttien jaar geworden!

liefs, Uma

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Ik ken een fokker hier in de buurt die cockers heeft en ze hebben nauwelijks jachtinstinct :-D Nouja een balletje najagen dan.. daar blijft het bij.
Koppig zijn ze niet echt, wel erg aanhankelijk en ze worden makkelijk verwend door de baasjes :-p dus dat kan ene vertekend beeld geven..

Als je nu eens 2 fokkers van beide rassen op zoekt die bij je in de buurt wonen en GEEN pups hebben.. Dan kan je ze het hempt van het lijf vragen en de hondjes in het echt meemaken.

Het is echt een goed idee om dat te doen.
Wij hebben zo gekeken toen we een keuze moesten maken tussen de zwitserse witte herder, de samojeed en de nova.

honden page profiel KellyKelly

Bedankt Mexx,

Die raad gaan we zeker opvolgen! Nu nog even op zoek naar fokkers van de engelse cocker en de cavalier

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

http://www.cavalierclub.nl/
en
http://www.ecscn.nl/ http://www.spanielclub.nl/

de fokkers van deze vereniging zijn iig goede fokkers. Zelf zal je even moeten kijken op verschillende sites van ze hoe ze de honden houden, wat ze er mee doen etc, wat jij belangrijk vind.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras kies ik best voor ons gezin???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^