mijn stafford van 5maand , mocht niet op de bus !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om voor mijn honden een muilkorf te kopen of er 1 om te doen gewoon omdat iemand anders dat wil.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn stafford van 5maand , mocht niet op de bus !" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

rockbitchje (Gast)

hallo jongens,

jullie hebben het probleem bij een staff. ik heb een mechelse herder en belde voor de belbus want die rijdenalleen maar op zondag bij ons. ik vermeld er dus bij dat ik reis met een hond kind en bagage. krijg ik te horen dat ze hem gaan annuleren want de hond mag niet mee.
ik reis al jaren met de hond en de rest en nooit problemen gehad en nu ineens.maar volgens die vrouw aan de telefoon doen ze dat niet omdat er vaak ook mensen met de belbus reizen die allergies zijn maar een blindegeleidehond of hulphond mag wel mee hebben die dan geen haren?????
wat is er tegen woordig met de mensen aan de hand

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

oude topic De ts is niet meer actief.

honden page profiel Aaltsje en SamAaltsje en Sam

honden foto van Aaltsje en Sam

Ik had het beter gevonden als de chauffeur zijn zorgen aan je had voorgelegd. Om direct de toegang te weigeren vind ik veel te overdreven. Voor zover ik weet mag de hond gewoon mee in de bus. Het nadeel van een muilkorf is dat het dan juist bedreigend overkomt. Een gewone lieve hond wordt dan meteen neergezet als beest. Als je weet dat je hond kan bijten is het natuurlijk nodig, maar ik heb nog nooit nare ervaringen met een hond in de bus gehad. Niet met mijn eigen en niet van de hond van een ander.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Nou ik ben het niet helemaal met je eens.
Toevallig is mijn vader een buschauffeur en deze mogen dus wel honden weigeren.
Een chauffeur heeft de bevoegdheid om een hond te weigeren indien hij vermoed dat de hond hinderlijk/ vervelend gedrag kan vertonen of eventueel een gevaar kan zijn voor de medepassagiers.
Laat hij de hond wel toe dan moet de hond kort aangelijnt zijn of in een tas cq mand zitten.
Een hond mag niet in de weg zitten en moet andere passagiers niet kunnen lastig vallen.

Ik zal absoluut niet zeggen dat het okay is dat de betreffende chauffeur jou hond geweigerd heeft maar hij mag het dus wel als jou hond in zijn optiek een probleem geeft.

"


Je hebt helemaal gelijk hoor want toevallig werkt mijn man ook bij de bus. Dit mag een chauffeur(hier in Nederland) echt wel doen.

(Ik vind 3 weekjes geleden bij het laatste antwoord echt nog geen oud topic)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn stafford van 5maand , mocht niet op de bus !" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^