Waarmee houdt je hond zichzelf bezig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DonneeDonnee 3 doggies

honden foto van Donnee

Diesel slaapt veel als ik hem met rust laat, ook als ik ergens anders mee bezig ben. Anders speelt hij graag met de volgende dingen:
* balletjes (gaat er als een bezetene achteraan, zowel zachte softballetjes als tennisballen)
* gevulde kong of voerbal
* schuifspelletje, hier moet je onder schuifjes stukjes voer of brokjes verstoppen, erg leuk om te zien hoe hij dit op moet lossen
* knabbelen aan een deken
* knuffels
* knabbel-schoentjes (zo noem ik ze tenminste, gemaakt van runderhuid volgens mij, ook goed voor de tanden)

Wij proberen regelmatig af te wisselen in speeltjes, het liefst om de dag, zodat hij zich hiermee goed kan vermaken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarmee houdt je hond zichzelf bezig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Bedankt weer, het gaat ook een beetje om een soort schuldgevoel, terwijl we hartstikke actief zijn met hem. En het bovendien goed is voor hem om niet teveel de exclusieve aandacht te krijgen.
Fijn dat er meer zijn zoals ik....

honden page profiel Snoo......Snoo...... 3 doggies

honden foto van Snoo......

Ik herken het wel een beetje hoor. Heb dat schuldgevoel ook wel, terwijl ik ook genoeg met mijn hond doe.
En als ze 'zielig' kijken, laat je dan niet overhalen om wat te gaan doen hoor, want dan blijf je aan de gang. Als je genoeg met je hond wandelt en je hond genoeg uitdaging krijgt dan doe je het prima volgens mij.

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa 3 doggies

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik heb een beetje hetzelfde probleem. Wanneer we na een lange wandeling (op de fiets) thuis komen, wilt Taiko altijd meer. Ik weet soms echt niet meer wat ik moet doen...we doen zoekspelletjes, apporteren met een dummie, dummie verstoppen en laten zoeken + brengen, wc rolletjes vullen met een brokje en hem het open laten maken, brokjes verstoppen, commando's oefenen...maar hij wilt altjid maar méér. Bot kluiven doet hij nauwelijks en spelen houdt hij ook niet zo van. Dus hij houdt zichzelf nooit bezig.

Linda (Gast)

Hoi Anna!

Ik heb hetzelfde "probleem"als jij hebt...

Vraag me constant af of ik het goed doe, wil hem ook de hele dag aandacht en entertainment geven.
Maar dat kan niet, inderdaad moeten er ook nog andere dingen gebeuren in huis etc. Als ik ga strijken heb ik al een schuldgevoel, probeer ik het later te compenseren... Ook nie goed hoor!

Heb een te groot verantwoordelijkheidsgevoel, zie de hond niet als hond, meer als kind. Niet goed voor je gezondheid & relatie :-)

Vanochtend moest ik weer naar het werk, na vier dagen vrij te hebben gehad! Pppffftttt was ff moeilijk hoor, alleen dan zet ik me er overheen, troost me met de gedachte... dat mijn man om 12u thuis komt om een uur met hem te gaan lopen en dollen. Ennnnn in de buurt zijn er honden die minder aandacht krijgen als onze Toby! Het buur hondje gaat maar twee keer per dag naar buiten...

Met andere woorden je doet het GOED ! alleen mag je ook aan jezelf denken!

Groetjessss Linda Leo & Toby

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

@ linda: Ohhhh wat is dit herkenbaar, ik had dit ook de eerste dagen dat ik weer aan het werk ging. zat gewoon bijna met tranen in me ogen in de auto :'( !
precies je moet het inderdaad zo zien, er zijn een hoop hondjes die minder toegewijde baasjes hebben helaas!

@anna: Je doet het super goed hoor ... :-) niet twijfelen aan je zelf! Ik weet zeker dat jou hond zich geen betere baas kan wensen dan jou !

@ kim: dit doet Dusty ook hoor, maar als ik ruim een uur of anderhalf met hem ben wezen wandelen dan vind ik dat hij even rust moet nemen en of dit nu kauwend op een botje is of languit op de mat liggen slapen (vraag me nog steeds af waarom ik een mand gekocht heb ;-) ) Dan ga ik ook echt even niet in op zijn vraag om aandacht. en gaat hij daarna lekker liggen en valt tevreden inslaap. en dan denk ik maar zo van zie je wel je was toch wel toe aan wat rust O-) !

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

" Kan er nu nooit eens normaal gereageerd worden op vragen??Altijd gaat er weer iemand reageren met een hond hoort te slapen,verplichte rust enz.Ik denk dat Anna dat zelf ook wel weet ze vraagt alleen maar om tips om haar hond te vermaken.

Ik zal wel een tip geven wat Balou leuk vind.Een sok met een knoop erin,een doos aan stukjes scheuren (geeft wel rommel maar ala),met een leeg water flesje spelen, succes "



Hoezo normaal,

natuurlijk spelen we ook met de hond ,maar als de hond besluit ik ga in de mand ,houd het op.
Anna denkt dat de hond zich verveelt,maar dat is echt niet zo. Een hond slaap per dag veel,soms denk ik hou je voor de nacht ook wat over.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

Een hond die veel prikkels in het koppie heeft kan heel onrustig worden. Dan bezighouden werkt vaak averechts. Rust en prikkelverwerking is dan de remedie. Dat kan ook de reden zijn dat het zo fluctueert. Kijk dus ook goed naar je dag(en) indeling en pas daar de balans in aan. ;-) "


Even een update!
Bovenstaande post van Petra bleef de laatste dagen heel erg hangen bij mij, en we hebben nav afgelopen week ook samen geconcludeerd dat onze hond inderdaad moeite heeft zelf zijn rust te pakken. Dus in plaats dat ik meer activiteiten moet gaan aanbieden, denken we dat we juist alleen maar meer rust moeten aanbieden.
Wat een eye opener!
We gaan nu, zeker in het weekend, dan zijn we beiden de hele dag thuis, eens kijken hoe we dit in balans kunnen krijgen.

Het voelt ook goed, alsof we hem steeds beter begrijpen, echt zo fijn!! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarmee houdt je hond zichzelf bezig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^