bij roepen pas komen als hij zelf zin heeft!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Hoi!

Als Toby los loopt komt hij in principe keurig achter me aan of hij kijkt achterom of ik ook kom. Soms ruikt het alleen ergens zo lekker, dat hij als ik roep pas komt als hij uitgesnuffeld is. Of als hij een andere hond ziet hoort hij me niet en komt pas als hij klaar is met de andere hond. Hij komt me wel weer achterna, maar dan op zijn tijd en niet als ik roep!

Hoe kan ik hier het beste mee aan de slag. Er werd tegen me gezegd, dat dit "ras" ook niet zoiets is als bijvoorbeeld een herder, dat is natuurlijk zo, maar goed, ik kan er allicht mee aan de gang!

Aan de riem doet hij het prima, maar dat is ook maar anderhalve meter.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bij roepen pas komen als hij zelf zin heeft!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke 3 doggies

honden foto van Annemieke

Ja daar heb ik ook wel eens last van, ik lees even mee O-)

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Ons werd ook altijd geleerd alleen te roepen als hij 'kon' komen.
Dus roepen als hij speelt of iets heel lekkers ruikt heeft in de aanleer fase geen zin.
Dan leert de hond dat het commando niet echt wat betekend.
Ik zou hem weer aan de lange lijn doen (geen flexi) en dan oefenen.
Bij HIER roepen en hij komt niet, zachtjes 'binnenhalen'.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Oh en NOOIT voeren voor je bv naar het bos gaat.
Mijn oom en tante hebben een kruising HusselXTeckel in het kwadraat en die luistert perfect naar HIER.
Zou volgens de boekjes nog ene stuk moeilijk zijn dan die kruising van jou :-D
Gewoon niet gevoerd, voer of lekkers meenemen naar het bos en elke keer als hij opkeek of bij ons kwam, lekkers of voer.
Roepen als hij van afstand naar ons keek en dan flink belonen etc.
Nu kon hij gelijk los, want ze begonnen jong en we hadden Mexx erbij. Maar ik zou het bij jou dus aan de riem eerst proberen. Longeerlijn ofzo en dan flink oefenen.

honden page profiel Corina Corina 3 doggies

honden foto van Corina

Haha zo herkenbaar... Dit heeft Sefa ook. Als we hem roepen, dan gaat tie eerst nog even aan dat ene bosje snuffelen en dan nog even ertegenaan plassen, en dan pas komt tie aankakken....

De ene keer luistert hij top, en de andere keer niet. Ligt aan zijn bui, en hoeveel snoepjes we mee hebben haha.

Ik vraag me ook weleens af wat we hier aan kunnen doen...
We oefenen flink door hem regelmatig te roepen en te belonen als hij het goed doet. maar of dat werkt.....

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

als ik Lila roep blijft ze meestal gewoon stilstaan en dan blijft ze kijken naar dat geene waar ze naar toe wilde gaan. ik ga dan gewoon naar haar toe en lijn haar aan. mij stoort het niet als ze niet komt wordt ze aangelijnt en is het loslopen gedaan, punt uit. Lila gaat ook niet zomaar naar andere mensen of honden, de andere 2 doen het wel perfect.

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Bedankt voor de tips! Je hebt het over een 10 meter lijn denk ik he? Ik zal ook weer beter letten op het alleen roepen als ik zeker weet dat hij komt. Dit vind ik nog wel lastig soms. Geeft soms het gevoel dat hij het nooit zal leren! Beloon je bij elke keer dat hij komt? Ik vind het ook wel lastig als hij naar de honden van andere mensen gaat, want dan wil ik eigenlijk niet roepen omdat hij toch niet zal komen op het roepen. (Ik weet dat hij wel zal komen als ik verder loop.) Dan gaan veel mensen stilstaan en hem "terug sturen" of proberen hem weg te jagen richting mij. Ik kan me dan verplicht voelen om even te roepen, om te laten zien dat zij het voor mij niet hoeven op te lossen.

Linneke als Toby zou stil staan als ik roep, zou ik al heel tevreden zijn zeg!

Ik ga elke avond maar eens een stukje met de 10 meter lijn oefenen.

Ik ben al wel heel blij trouwens dat hij nu toch (uiteindelijk) wel komt als ik doorloop, maar het is wel zo veilig als hij ook meteen komt als ik roep.

Er zijn overigens nu ook bij ons in de buurt een aantal teefjes loops dat maakt het ook niet makkelijker!!

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Ik beloon altijd als hij komt. Zelfs nu Mexx 8 is en super luistert beloon in nog. Of een kleine saaie beloning, of een bal gooien.
Ik vind het gewoon extreem belangrijk dat hij altijd komt, dus blijf ik belonen.
idd zon 10 meter lijn, je hebt geloof ik zelfs nog ene langere, maar als 10 meter al werkt is dat ook super.
Als hij aan de lijn is kan je altijd roepen. Los zou ik alleen roepen als je weet dat hij kan komen (dus niet op weg naar die andere hond :-p).
Dat zou ik alleen proberen aan de lijn of als hij later verder altijd komt.

Wendy (Gast)

Als je hond niet (meer) reageert op hier zou ik helemaal overnieuw het hierkomen aanleren met een ander woord/signaal. Dat ga je dan alleen gebruiken als je aan het trainen bent en als je 100% zeker bent dat ie gaat komen. Speciaal hiervoor reserveer je lekkers dat ie nergens anders voor krijgt. Bouw het langzaam op, als het mis gaat ga je een niveau terug tot ie dat weer helemaal onder de knie heeft. Zorg ervoor dat ie niet in de fout kan gaan door te gaan roepen als je weet dat ie niet gaat komen. Kortom, zorg dat ie altijd succes heeft en dat het super leuk is om bij je terug te komen. Oefen kort maar vaak en op verschillende plekken. Honden zijn heel contextgevoelig en wat ie op plek A kan kan ie niet automatisch op plek B ook , dat moet ie leren.
Ikzelf train het hierkomen als een aparte oefening waarbij mijn hond niet hoeft te zitten oid. Hij hoeft alleen zijn beloning te komen halen en dan mag ie meestal weer weg.
Wat ook nog kan helpen is vooral je hond niet "belonen" door hem aan te halen. Ik zie heel vaak honden die wegkijken, wegdeinzen en nog een heel scala andere stresssignalen vertonen als je als "beloning" op hun kop wirden geaaid door de nietsvermoedende eigenaar. Een beloning moet iets zijn dat je hond leuk vindt niet wat JIJ leuk vindt.


honden page profiel Aaltsje en SamAaltsje en Sam 3 doggies

honden foto van Aaltsje en Sam

Sam kan ook heerlijk koppig en eigenzinnig zijn. O-) We hebben heel erg lang met hem geoefend. Belonen met een snoepje als ie kwam. Ik heb zelf ook wel gemerkt dat het heel belangrijk is dat ik duidelijk aangeef dat ik wil dat hij komt. Dus enthousiast hier roepen. In het begin was ik zelf nog wel onzeker of ie wel zou komen en dan komt ie dus ook niet. Snoepjes boeien hem niet zo veel dus als hij nu direct komt dan geef ik em een stevige knuffel.

Hij heeft trouwens nog steeds wel dat ie zoiets heeft van, ja hallo ik ben nog niet klaar met snuffelen en dan kan ik roepen tot ik een ons weeg. O-)

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"

Linneke als Toby zou stil staan als ik roep, zou ik al heel tevreden zijn zeg!

"

Lila deed dat altijd al, ze is echt zo lui! je ziet haar echt denken "moet ik nu echt dat hele eind terug naar haar gaan? als zij nu naar hier komt bespaart mij dat heel wat moeite en energie." als ik een bal naar haar gooi dan volgt ze de bal met haar ogen en zie je haar een boogje maken met der snuit, je zou dan denken "als ze ziet waar de bal gevallen is gaat ze hem toch halen?" maar nee hoor, dat laat ze mooi aan de ander over O-)
als Toby ook zo is dan heb je wel kans dat hij blijft stilstaan als je roept ;-)
zou toch maar trainen op het hierkomen want het is heel uitzonderlijk dat een hond zo blijft staan.

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Vanavond vol goede moed de lange lijn weer uit de kast gehaald. Hij had alleen alleen maar oog (neus!) voor de geur van een loops teefje! Hij wilde geen lekkers! Gelukkig had ik nog 1 frolicje dat at nog wel, maar de andere brokjes niet. Kaas en worst staan bij hem gelijk aan bepaalde brokjes, en die frolic dingen vindt hij echt super. Maar goed, dit was niet de meest ideale situatie om te oefenen. Maar ja wel de enige plek vlakbij waar ik dit zo kan oefenen en daar ruikt hij nu voortdurend dat teefje. Net weer gelopen en hij liep alleen maar met zijn snuit over de grond!! (als ik een politiepak aan had gehad, had het echt de indruk gewekt dat we een enorme hoeveelheid drugs op het spoor waren! Hij kwam geen tel met zijn neus van de grond!)
Morgen ga ik het maar weer proberen en dan neem ik alleen Frolic mee. Van de week zal ik ook eens kipfilet koken kijken of hij dat ook nog steeds heel lekker vindt.

Linneke: Toby is niet zo van het gemak! Dus ik hoop dat hij toch op een dag 9 van de 10 keer meteen komt als ik roep.

Wat zijn voor jullie nog meer manieren om te belonen? Speelgoed doet Toby buiten helaas niets mee, binnen des te meer, maar buiten kan het hem echt niets schelen.

honden page profiel helmahelma 3 doggies

honden foto van helma

Ik heb misschien een hele aparte aanpak op het hierkomen met mijn zeer grote jagers.
Het trainen begint 1 op 1 aangelijnd en dan leer ik ze 2 dingen dat is dat ze zodra er een ander hond aankomt ze zich op mij richten en de andere honden negeren, 2 dat als we een konijn of wat voor wild dan ook zien we rustig doorlopen in combi met richt je op mij, doen ze dat dan worden ze beloond met gedroogde kipfiletsnacks.
Daarna laat ik steeds vaker de belonigen weg en doen ze het voor een goed zo, omdat het in hun gedrag is geslopen.OP overwachtse momenten krijgen ze wel een snackie
Ze legge de link andere hond-> melden bij het vrouwtje.
Als ze los lopen roep ik ze nooit, klinkt raar he, maar ga mijn eigen weg, ze weten dat ze op mij moeten letten wat doen ze dat niet dan is het vrouwtje uit beeld verdwenen.
Juist doordat ik nooit roep letten ze heel de tijd op mij, want ze weten als de aandacht voor mij verzwakt ben ik al uit beeld of van richting veranderd.
Ons Dizzy is een hele eigenwijze hond en als je die loslaat gaat hij naar links als ik naar rechts ga, roepen heeft geen zin en doe ik niet, ik loop mijn wandeling zoals ik dat wil,hij kan het lang volhouden maar oh wee als ik uit beeld verdwijn.
Ohh en bij loopse teven weet ik niet wat de mannen hier doen?!!!Maar kan me voorstellen dat dan al het andere niet meer interessant is.
Weet niet of je hier iets aanhebt, maar bij werkt het super

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Ik weet niet of je een Dobey winkel hebt in de buurt? Maar daar haal ik vaak gedroogde/gerookte kip. Ideaal, ruikt sterk en is gezond.
Of misschien stukjes pens? (gedroogde)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Wat bij mij goed heeft geholpen was kaas maar ik zie dat Toby dat niet hoeft, en verstoppen.
Joy schrok zich dan helemaal kapot en was in paniek, zodra ik zag dat ze de verkeerde kant uitging om mij te zoeken kwam ik te voorschijn en deed net alsof ze scheel was geweest en ik er altijd gewoon was.

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke 3 doggies

honden foto van Veerle & Chipke

Eerlijk gezegd denk ik niet dat je dat er ooit helemaal uit gaat krijgen. Chipke loopt perfect los en ook aan de lijn maar soms is er nu eenmaal iets dat interessanter is dan mij. Hij loopt niet weg maar terugkomen doet ie dan ook niet meteen.
Maar ik moet wel zeggen dat dit verbeterd is sinds ik bij elke wandeling een paar snoepjes bij heb. Maar soms is er zelfs iets belangrijker voor hem dan dat lekkere snoepje en tja, dan wacht ik maar geduldig hé O-)

honden page profiel GeaGea 3 doggies

honden foto van Gea

" Eerlijk gezegd denk ik niet dat je dat er ooit helemaal uit gaat krijgen. Chipke loopt perfect los en ook aan de lijn maar soms is er nu eenmaal iets dat interessanter is dan mij. Hij loopt niet weg maar terugkomen doet ie dan ook niet meteen.
Maar ik moet wel zeggen dat dit verbeterd is sinds ik bij elke wandeling een paar snoepjes bij heb. Maar soms is er zelfs iets belangrijker voor hem dan dat lekkere snoepje en tja, dan wacht ik maar geduldig hé O-) "


Het ligt ook een beetje aan je verwachtingen. Als je eist dat je hond altijd, onmiddellijk bij je komt, zoek je een soort robot (denk ik?). Als je de hond even de tijd geeft (wat iets anders is dan toestaan dat 'ie eerst als je roept een stuk weg gaat en na verloop van tijd nog eens bij jou komt) heb je respect voor de eigenheid van de hond.
Ik merk wel dat het bij Mayra erg helpt om gewoon het allerleukst te zijn. Als ik een stok of een bal in mijn hand houd en veel bezig ben met haar, komt ze onmiddellijk als ik roep. Als ik, in gedachten verzonken, gewoon mijn rondje loop, is ze veel drukker met wat er in de bosjes ligt.
Als ik graag wil dat ze komt, en ze reageert niet, ga ik de andere kant op. Desnoods zet ik het op een rennen. Ze wil zo graag bij me in de buurt zijn, dat ze dan wel komt. Dan beloon ik haar uitbundig (alsof ze in recordtijd had geluisterd). Het bij mij komen moet een feestje zijn.

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Ik vind het wel belangrijk dat hij vaker gaat komen als ik roep, want nu doet hij dit steeds minder lijkt het wel. Er is bij ons volgens mij wel een Dobey daar ga ik ook eens kijken naar die gerookte kip De brokjes tuft hij nu gewoon uit. Kipfilet vond hij vandaag wel heel lekker. Ik vind het lastig om mezelf interessant voor hem te maken, want spelen doet hij buiten niet echt. Als ik een speeltje gooi rent hij erheen, maar kan ik het vervolgens zelf halen, want dan staat hij bij het speeltje om zich heen te kijken of er ook een andere hond aan komt misschien of hij gaat lopen snuffelen nadat hij erheen is gerent. Ik probeer af en toe een oefening tussendoor te doen.

Als hij los loopt roep ik hem zo min mogelijk te roepen en heel vaak ineens een andere kant op te gaan of ineens weer terug lopen.

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Net weer geoefend met de lange lijn. Dat ging heel goed. Hij voelt dat hij vast zit en komt veel beter.

Daarna deed ik hem nog even helemaal los. Dat had ik beter niet kunnen doen. (eerder deed ik dit altijd dus was niet iets geks dat ik dit deed.) Hij rook weer het teefje dat loops is en die woont daar in de buurt. Toen hij op keek richting mij riep ik hem en ging een beetje achter een boom staan, omdat hij meestal veel beter komt als hij mij niet ziet, of als ik een andere kant op loop. Toen ging hij er de andere kant van door (het park uit). Ik zag hem niet meer en was bang dat hij naar ons huis was gelopen en de weg was overgestoken. Dus ik ben heel gauw naar huis gerend om te kijken of hij daar was daar was hij niet. dus terug. Ik zag hem niet en ben gaan roepen. Toen hoorde ik iemand roepen dat hij daar was. Toby kwam toen (in paniek) naar me toe gerend. Hij was dus inmiddels weer naar me op zoek, maar ik ben me het apezuur geschrokken.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

das schrikken zeg.

beter eerst nog wat oefenen voor je'm weer loslaat.

gelukkig heb je hem terug gevonden, eind goed al goed.

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

inderdaad! In het bos gaat het best goed. Alleen bij sommige hondjes, is het heel moeilijk om te komen. En loopsheid is natuurlijk funest voor zijn wil om te komen.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Misschien kun je het beter helemaal opnieuw aanleren? Dus loslaten op stukjes zonder enige afleiding, zonder prikkels. Steeds roepen, belonen. Andere kant oplopen, loopt hij mee, belonen.
Verder aan de riem ook aandachts-oefeningetjes doen, steeds even zijn naam roepen en belonen. En bijvoorbeeld onder het wandelen laten zitten voor je oversteekt. Zodat je met hem bezig bent en hij meer op jou gaat letten.

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Ik ben hier inderdaad mee bezig. Maar helaas mislukt het ook wel eens. Ik oefen ook met de 10 meter lijn en gooi hem los als ik verwacht dat het wel goed zal gaan. Gisteravond ging het alleen al weer mis. Hij zag een teefje en die meneer heeft Toby toen een eind mee uitgelaten, want hij kwam niet terug. Ik heb op afstand meegelopen en toen hem opgehaald. Ik heb toen (dom, maar in de hoop dat hij wel zou komen) ook geroepen. Ik roep dan alleen zijn naam zonder commando om alleen zijn aandacht te trekken zodat ik als hij even opkijkt ik wel een commando erbij kan geven, maar misschien is dit ook al niet tactisch. In het bos ging het wel heel goed als hij dan weg liep riep ik na een poosje en ging zo staan dat ik zodra hij even keek me om kon draaien, om te doen alsof ik al weer verder ging. Dat ging heel goed, maar gisteravond dus niet. Ik vind het best lastig om er voor te kiezen om weer heel lang echt alleen maar die 10 meter lijn te gebruiken. Ik heb dit in het begin heel lang gedaan tot hij een maand of 9 was en toen ik hem helemaal los ging doen ging hij beter opletten omdat ik dan makkelijker ineens een andere kant op kon gaan.

Ik ben wel heel benieuwd naar wat voor aandachtsoefeningen je doet. Bij het oversteken moet hij altijd al zitten, maar wat zou ik verder nog kunnen doen?

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik val er even tussendoor:

Ik doe een heleboel aandachtsoefeningen tijdens de wandelingen met Mila.

Zoals:
Mila bij me roepen (ze weet dat als ze naar me toe komt ze wat lekkers krijgt) en commando 'zit' geven.
Ze gaat dan voor me zitten en ik gooi kleine brokjes naar haar toe die zij dan op moet vangen.

Soms gooi ik de brokjes links, gaat zij het halen. Dan komt ze terug, weer zitten, gooi ik het naar rechts etc.
Vindt ze hartstikke leuk, en lekker ;-)

Verder roep ik vaak haar naam. Kijkt ze op, dan krijgt ze een 'goed zo!' en hou ik een brokje voor me. Deze komt ze dan halen. Heb ik haar meteen weer dichter bij me :-)

Zo leer ik haar dus: Mila = komen naar de baas = lekkers!

Ook oefen ik wat kunstjes tijdens het wandelen in het park.
Alles wat ze kent komt wel 4 keer naar voren, en dat vindt ze hartstikke leuk want ze krijgt altijd wat lekkers als ze het goed doet!

Natuurlijk laat ik haar ook vaak lekker snuffelen en spelen met honden. Maar als ik haar roep is ze wel gelijk bij me.

Ook heb ik geprobeerd haar te laten gaan zodat ze op mij let. Maar ze gaat zo haar neus achterna dat ze totaal niet doorheeft dat ik weg ben. Na een halfuur achter een boom gestaan te hebben is ze nog druk aan het snuffelen (bij wijze van) dus dat werkt voor mij niet zo..

En daarbij: ik vind het leuk om te doen, lekker bezig met mijn hondje. Ik ga namelijk wandelen voor Mila (en stiekem ook wel omdat ik het leuk vind O-) ), dus richt ik dan ook vrijwel al mijn aandacht op haar!

Weet niet of je hier wat mee kan, maar in ieder geval succes ermee!!

Liefs,
Iris, Mila & Max

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Misschien kun je het 'hier komen' koppelen aan een fluitje? Dat is misschien handiger.
Wandel je wel eens samen met mensen met andere honden? Blijft hij dan beter in de buurt? Of gaat ie dan ook zijn eigen gang?

Ik heb in ieder geval áltijd iets lekkers bij me. Ook vaak verschillende dingen, kaas, koekjes, pens-snoepjes enz. Zelf beloon ik ze ook altijd voor het hier komen, ook al kunnen ze het al zo goed.

De aandachts-oefeningetjes hoeven niet zoveel voor te stellen hoor, maar gewoon dat hij even met jou bezig is. Ik ga bijvoorbeeld wel eens naar een veldje toe en laat de hond dan zitten en blijven. Ik loop dan weg en zeg na een paar meter; kom maar. Of ze moet een stukje volgen en dan krijgt ze weer vrij.
Of zitten als er een fietser voorbij komt o.i.d. Eigenlijk is het gewoon een beetje trainen onderweg. Niet te moeilijke oefeningetjes maar je kunt ze wel steeds moeilijker maken. Door het blijven zitten bijvoorbeeld te doen als er een hond aan de andere kant loopt.
Ik noem het maar aandachts-oefeningetjes omdat de hond met jou bezig is en alleen op jou moet letten. Ik merk dat de band met je hond dan alleen maar sterker wordt en ie meer op jou gericht is.

Als hij aan de riem loopt, wil hij dan ook naar andere honden toe? Als dat zo is zou ik daar dus ook aan de riem goed mee oefenen. Niet zomaar op andere honden af laten gaan, maar pas als jij zegt dat het mag.
Dus afleiden of laten zitten.

Je zou ook met de clicker kunnen gaan trainen. Sommige honden worden hier juist heel enthousiast en gemotiveerd van.

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Oke, nou heb ik meer idee van wat aandachtsoefeningen zijn. Gewoon lekker af en toe een oefening dus. Ga dat ook meer doen. Ik ga ook even kijken of ik hem 's avonds en 's morgens iets minder eten kan geven, dan kan ik nog vaker met lekkers belonen. Clicker heb ik wel heel veel mee geoefend, ik merkte dat ik dan ook veel vaker ging klikken dan dat ik normaal beloon dus ook meer lekkers.
Aan de riem wil hij ook altijd naar andere honden toe, soms gaat hij zelfs enorm tekeer. Dan probeer ik zijn aandacht te trekken met wat lekkers, maar dat hoeft hij dan niet. Soms als ik al heel vroeg zijn aandacht heb, lukt dit wel, maar vaak niet.
Als ik met andere mensen met honden loop en hij loopt los, dan komt hij wel als ik roep. Maar dan gaat hij mij voorbij en gaat hij naar die andere vrouw! :'( bijna goed.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Je moet inderdaad zijn aandacht vasthouden voor hij ook maar naar de andere hond kan kijken. Maar dat is lastig, dat weet ik ook. Probeer het in ieder geval.
Wat je zegt dat hij dan naar iemand anders terug komt zegt toch wel wat over jullie band denk ik. Vind je het niet leuk om een cursus te gaan doen? Dat versterkt wel de band en veel honden vinden het heel erg leuk.

Maar je kunt nu zo wie zo al kleine oefeningetjes doen onderweg, ik hoop dat het helpt!

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

die oefeningetjes ben ik mee bezig. Hoop dat het gaat helpen! Cursussen zijn er steeds op tijdstippen dat ik niet kan. Ik heb 1x eeb cursus gedaan dat vond ik wel heel erg leuk, maar ja het is nu even niet haalbaar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bij roepen pas komen als hij zelf zin heeft!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Slurf/behendigheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^