Pim beet iemand, maar waarom?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sietskesietske 3 doggies

honden foto van sietske

Dat was schrikken voor je broer. En ik denk dat het idd angst agressie was.

Een tetanus prik is niet direct noodzakelijk.
Mijn vriend is ook een keer flink gebeten door Kay ( zijn eigen schuld) en die hoefde toen geen tetanus prik van de arts omdat het volgens de arts eigenlijk achterhaald is en mijn vriend heeft nooit ergens last van gehad. Hij hoefde hem alleen goed schoon te houden.

Beterschap voor je broer!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pim beet iemand, maar waarom?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Hang ook niet te gauw conclusies aan bepaalde lichaamstaal van de hond, honden die vechten kwispelen ook. en voor de rest sluit ik me bij annelies aan. ;-)

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Manon, wat Annelies zegt klopt zeker, Diesel heeft vorige week serieus geprobeerd de curcus leider aan te vallen, deze man heeft hem de eerste 2 weken hard aangepakt, bij achtste les wilde Diesel niet luisteren, en hij was de eerste 2 lessen nog niet vergeten, dus toen die man dreigte ging het fout, kon hem net op tijd terug halen.

Ze vergeten idd niet, voor mij was het ook een waarschuwing dat ik niet had moeten toelaten dat Diesel zo hard aangepakt werd, hij had nu het gevoel dat hij zichzelf moest verdedigen.

Pim heeft denk ik hetzelfde gevoeld.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Manon, in het begin en zeker de eerste jaren is het dodelijk vermoeiend, om met alles rekening te houden, maar je leert ervan en het wordt een leefregel voor jouw en de hond. In het begin voelde ik me beperkt door mijn honden. Maar later ga je dit anders zien. Binnen de regels wordt de vrijheid voor jouw en je hond groter.
Ook ik moet nog steeds oppassen hoor! Ook al is Déru 14 jaar ze blijft een kuvasz. Of dat nu thuis is of in de bos ik blijf op mijn hoede. Déru heeft heel sterk , dat ze meteen de baas van de tegenpartij inschat. Is deze niet bij machte om zijn hond te laten gehoorzamen, ben ik al alert. Bij de eerste de beste benadering van de hond zal ze proberen om de hond te corrigeren. Dit moet ik nog steeds voor zijn met een streng commando!, anders regelt zij dat wel even!
Ziet ze dat de baas overwicht op de betreffende hond heeft, is het geen probleem.
Ze kan op de ventweg of het fietspad honderden fietsers tegen komen, dit interresseert haar niet. Maar een boer op de fiets in "haar" bos of veld , wordt gesteld als ik dit niet voor ben. ik zet haar meteen onder appèl, en dit is nu genoeg. Ze moet me dan volgen, en dit werkt!
Ze is ooit geslagen met een stok door iemand met een pet op! Als zo iemand mij benadert of aanspreekt neem ik al bewust 2 meter afstand, ze vertrouwd het dan niet. Weer onder appèl!
Door de jaren heen , weet je wat je hond aan kan en waar ze dringend geholpen moeten worden.

Je broer zal zeker een beste vent zijn , maar hij heeft Pim gewoon verkeerd ingeschat! Hopelijk zijn de beten niet al te ernstig...... hondenbeten kunnen zeer pijnlijk zijn.

Ik ben zelf nooit door mijn honden gebeten , maar wel als instructeur door een doorgedraaide golden retriever!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Helemaal mee eens Annelies,

een hond als Lola bijvoorbeeld snapt de zin van "spelen" ook helemaal niet, mijn vriend probeerde dat in het begin ook weleens, maar we zagen gewoon dat ze er heel wild en onzeker van wordt, ze snapt niet waarom hij zo doet.

Ik denk gewoon dat spelen niet in haar woordenboek voorkomt, tenminste niet met mensen, en ook met honden is het maar heel weinig spelen, meestal is het even snuffelen en klaar.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

OFF T.
Er zijn vast wel honden die niet snappen hoe spelen moet, of wat de uitnodiging is, meestal zijn dit de honden die met een week of vier uit het nest zijn gehaald. Die hebben een deel opvoeding niet mee gekregen, en dan nog heb ik mijn twijfels dat ze het niet weten, wij als mensen nodigen de honden vaak op de verkeerde manier uit tot spelen, en dan nog spelen ze, wat annelies zegt, met mensen/honden die ze vertrouwen, en het is ook niet zo dat honden die niet willen spelen die mensen of honden niet vertrouwen, alleen niet op dat punt, spelen is namelijk een vrij belangrijk iets voor honden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pim beet iemand, maar waarom?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Aanrader??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^