Tinlo - Harde poep, orgaan/spier bijgeven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Hallo,

Sinds zaterdag zijn we overgestapt op Barfmenu Tinlo om Frodo zijn immuunsysteem wat sterker te maken en te checken of hij wellicht een graan allergie heeft.
Hij krijgt van Tinlo: Konijn, Kip, Natuurlijk en Makreel zo`n 300/350 gram per dag.

Ik had me voorbereid op een heleboel ellende qua poep, spuitpoep had ik zelfs gehoord.
Tot nu toe nog helemaal niet! Kan dat nog komen?
Verder is Frodo aan het ontgiften. Heeft meestal wat snotoogjes (die ik dan gewoon schoonmaak) en de jeuk op zijn buik is iets erger geworden. Hopelijk wordt dat snel minder.

Maar nu was ik net met hem wandelen en ik wandel niet zo vaak met hem (mn moeder meestel) en ik check wel altijd zijn poep. Nu was het net kei en kei hard! Ik heb in verschillende topics gelezen dat dit inderdaad bij Tinlo wel voor komt.

Is het nu verstandig voor mij om al wat spier of orgaan vlees extra te geven? Dat ik het in zijn menu meeneem zeg maar en hem eens in de week wat meer spier of orgaan vlees geef.
En zou dat dan bijvoorbeeld iets kunnen zijn van deze website: http://www.dierdelicatesse.nl/

Bijvoorbeeld wat runderhart? (is het dan beter in stukjes of een hele?) Of een lever?

Wat is jullie advies?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tinlo - Harde poep, orgaan/spier bijgeven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

op de markt, orgaan vlees kopen, zoals kippenmaagjes hartjes en wat levertjes erbij, dat kan je bij de tinlo geven als tie echt harde ontlasting heeft, of wat pens. ;-)


het is voor iedere hond wat anders die overstapt, hier geen enkel probleem mee gehad. nimmer. met niets wat ik geef, zal ijzersterke darmen hebben. :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Je kunt dan idd wat spiervlees bij geven. Orgaanvlees zit denk ik al voldoende in de Tinlo, maar eventueel wat hart bijgeven kan ook wel. Maar ik zou eerder voor spiervlees gaan, of eventueel wat vis. Dit zou je dan elke dag kunnen geven, een beetje bij de KVV.

Op zich hoort de ontlasting wel hard te zijn hoor. Ik weet van Bodhi dat hij in het begin ook hele harde poep had, maar dat stabiliseerde na een tijdje wel.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Inderdaad als hij niet of moeilijk kan poepen, dan wat orgaan vlees/pens bijvoeren.
Kijk ook gelijk even welke smaak hij gegeten heeft waar hij nu deze harde ontlasting op heeft.
Ik vind maar dat is persoonlijk, dat wanneer je een KVV voert deze goed moet zijn voor de hond en dat het niet zo moet zijn dat je orgaan of pens moet bijvoeren om de ontlasting goed te houden, dit is niet de bedoeling van een KVV,
Als je hond dit op een bepaalde smaak heeft dan kan je overwegen deze smaak met extra orgaan/pens op te maken maar daarna niet meer te geven. Heeft hij de ontlasting op meerdere smaken dan zou ik overstappen op een ander merk.

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

@ Willemijn, helaas hier niet echt zo`n grote markt in de buurt.

@ Angela, je geeft dus eigenlijk aan dat ik nog even zou moeten afwachten?

@ Kita, snap ik inderdaad.

Ik wacht het nog even af. Heb mn moeder "opdracht" gegeven om het even in de gaten te houden. Ze zegt dat het de afgelopen dagen wel gewoon normaal was.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Nou, als je hond er echt niet van kan poepen, dan kun je wel wat bijgeven. Maar het kan idd zijn dat de ontlasting stabiliseert na een tijdje. Tenminste, dat was bij Bodhi wel zo. Die heb ik geen Tinlo toen gegeven, maar iets anders... Maar het zou dus nog kunnen dat het verandert. Mocht de ontlasting zo blijven, zou ik idd ook kijken naar een andere KVV. Of je moet sowieso al extra barf/nrv bij willen voeren, dan maakt het niet uit.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

ik zou het pas beoordelen na een dag of 8....want an sich is wat voor ons keihard is misschien voor je hondje nog niet een probleem...overigens een keer keihard drukt meteen de anaalklieren lekker leeg:-)
schrijf wel even op van welke hij welke ontlasitng heeft als dat lukt. Pippa kreeg alleen van konijn keiharde ontlasting....en omdat ze dat maar twee dagen krijgt is dat net goed....(pip is overingens allergisch voor kip....komt dus ook voor hahahah)en je hoeft niet per see bij te voeren met orgaan je kan ook wat groenten blanceren is mijn ervaring

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tinlo - Harde poep, orgaan/spier bijgeven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wat voor gevaren zijn er nog meer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^