Soort zweren of kanker ....?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JPJP

honden foto van JP

Onze Max is een prachtige Border Collie Sablé van nu 12 jaar oud. Sinds een tweetal maanden vertoont hij achter op zijn anus (op het weke gedeelte rond de sfincter) 2 verdachte gezwelletjes. Het ene is ongeveer 1cm in hoogte en breedte, het andere is iets kleiner en vlak naast het andere. Het uitzicht lijkt op bloederige zweren maar volgens mij is het wel degelijk iets anders omdat het zelfs na 2 maanden dagelijkse verzorging niet wil genezen. Momenteel behandel ik de gezwelletjes met driemaal daags SUROLAN zalf uit een flesje. Tevens is 1 van zijn teeltballen gezwollen tot bijna 3 maal de normale dikte. Volgens de dierenarts hebben we te maken met kanker. Max is niet gecastreerd. Heeft er iemand een antwoord op deze situatie en dan vooral kan ik hem met iets beter verzorgen want ik zie het niet zitten hem te laten opereren wegens vroegere anaesthesieproblemen.
Alvast iedereen bedankt.
JP

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Soort zweren of kanker ....?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Johan KuijpersJohan Kuijpers 3 doggies

honden foto van Johan Kuijpers

Beste JP,


Triest te lezen en ja begrijp dat je wat advies zoekt, echter naar mijn mening blijft het advies van de DA toch het beste advies.

Je angst i.v m anaesthesieproblemen, is ook begrijpelijk, maar stel je moet een keus maken?

Laten helpen en nog een paar mooie jaren of niets doen en MAX wordt aleen maar zieker?

Beide situatie brengen risico mee, dus is wikken en wegen.

Ik hoop dat je voor jezelf en voor MAX de juiste beslissing zal maken.

Heel veel sterkte gewenst.

M.v.g
Johan

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Ik herken je verhaal, en ik heb mijn Pongo wel één keer laten opereren, hij was acht jaar.

Ik weet niet of je er achter staat, maar je kan hem ook ondersteunen met homeophatie.
o.a. Ilja en Sterre, lid van het forum, kan je daar in informeren.

Verder wens ik je veel sterkte.

honden page profiel JPJP

honden foto van JP

Ik heb zojuist 2 fotos toegevoegd in mijn album zodat jullie ook visueel iets kunnen opmerken. Allen bedankt.
JP

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

ik zou er toch mee naar de DA gaan. Die kan je in ieder geval zeggen wat het is.

Wat betreft de anaesthesieproblemen, kan hiet niet zijn dat je hond een vorm van MDR1 heeft. Het komt bij collieachtigen voor. Een gasverdoving zou dan wel moeten kunnen...

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Ja, herkenbaar. Ook de plek.

Met uitzondering dat bij mijn hond het niet open was. Hij had ook een tros .

Nogmaals, overweeg...volg je gevoel.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Als het teelbalkanker is, denk ik dat je beter naar een specialist kan gaan dan bij je eigen dierenarts te blijven. Je zal dan moeten nadenken of het de leeftijd van de hond waard is, want waarschijnlijk zal toch die aangetaste bal weg gehaald moeten worden. En het gebied er omheen moet worden onderzocht in hoeverre het uitgezaaid is en wat de prognosekansen zijn voor een hond van deze leeftijd. Hij moet dan onder narcose en je hebt een gevoelig ras op leeftijd waarbij de standaard narcose niet zo geschikt is, dus dat zal waarschijnlijk een gasnarcose moeten worden. Niet elke praktijk heeft dat in huis. De beslissing of je het al dan niet specialistisch gaat zoeken en laat behandelen, moet je geheel zelf nemen in overleg met je dierenarts. Dat kan een ander niet voor je doen. Wat betreft die gezwellen is het natuurlijk moeilijk oordelen vanaf een babbel op Internet.
Het kan zijn dat misschien de prostaat vergroot is en de ophang van het rectum weg drukt. Ook dit kan zweertjes veroorzaken die als een fistel naar buiten treden en dan zit het inwendig al niet goed, waardoor de boel naar buiten wordt gedrukt. Jouw dierenarts moet kunnen beoordelen of die prostaat niet vergroot is. Een vergrote prostaat kan onafhankelijk van de opgezwollen bal voorkomen, maar als dat hele gebied rond die teelbal aangetast is, zou dit wel aan elkaar gelinkt kunnen zijn.
Zelf heb ik een hond met een verzwakt rectum en daardoor eens in de zoveel tijd peri-anale fistel. Dat is één van de uitingsvormen van zijn vaccinosis. Hiervoor wordt hij regelmatig behandeld door een holistisch dierenarts, maar ook kan dit prima behandeld worden met bv. honingzalf ter ondersteuning, het soort voeding, diverse ondersteunende ontstekings- en pijnremmende kruiden etc. Heb nog nooit een Prednisonzalf hoeven inzetten of andere ontstekingsremmende reguliere medicatie om deze klachten te behandelen. Maar een kankervorm is niet te stoppen door middel van een holistische inzet. Naar mijn bescheiden mening liet ik die opgezwollen bal hoe dan ook behandelen en in 1 operatie samen met die fistels verder onderzoeken door een specialist of ik zou gaan nadenken hoe kort ik de lijdensweg van mijn hond wil maken. Hij zal waarschijnlijk veel pijn hebben.
Sterkte met je beslissing.

honden page profiel JPJP

honden foto van JP

Allen bedankt voor de reacties. Voor alle duidelijkheid : Max heeft tot dusver totaal geen pijn en is voor zijn leeftijd nog uiterst levendig en speels. Wel is hij vlug moe maar dat is misschien normaal gezien zijn leeftijd. Ook likt hij natuurlijk regelmatig aan de open gezwelletjes. Mijn tegenzin voor een operatie is te wijten aan het feit dat hij vorig jaar een verdoving gehad heeft voor het verwijderen van een wrat (misschien was het al iets anders ???) op zijn voorpoot. Hij is toen even totaal verdoofd geweest door de DA maar na het verwijderen van de wrat heeft hij onmiddelijk een anti-verdoving gekregen. Resultaat : na 8 uur was hij nog niet goed bij zijn positieven. Het ergste was dat hij 5 dagen later een anafylactische schok kreeg met enorm veel koorts. Moest ik hem toen geen halve Aspegic gegeven hebben was hij volgens de DA binnen het uur gestorven. Hij heeft toen een antibiotica kuur moeten krijgen van ruim een maand. Dus daarom mijn angst voor een nieuwe verdoving. Waarschijnlijk overleeft hij dat niet. Dus volgens mijn inborst en mijn liefde voor hem zoek ik eerder een goeie alternatieve behandeling en vooral een goed middel om de gezwellen uitwendig te behandelen. Voor homeopathie ben ik zeker ook te vinden. Dus wie mij hier voor dergelijk geval kan bij helpen laat me dan aub iets weten. Alvast bedankt iedereen en ook degenen die al gereageerd hebben.
JP

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hallo..

Ik vermoed - als ik het zo zie - dat het fistels zijn..??
Zie foto de ene op de anus zit precies op de plek waar de anaalklier zit..



Het is nu een open verbindingen en komt er zo nu en dan iets uit en het stinkt dan nog al denk ik..??
Heb je dit wel eens gezien..???

De hond likt er veel aan..??
Een homeopaat kan hier zeker wel wat mee zonder dat de hond onder narcose moet..
Geen prikken ook hoor..
De andere bultje kan ook een wratje zijn waar heel veel aan gelikt wordt..???
Als de hond alleen is kan en hond zich chronisch gaan likken als er een gek plekje zit..

In beide gevallen kan een homeopaat hier uitkomst brengen..
Als je een betrouwbaar adres wilt van een klassiek veterinair homeopaat kan je mij altijd een pb sturen ...

Vertrouw je het niet kan je altijd de dierenarts vragen wat hij denkt wat het is..
Dan heb jij zelf misschien een beter gevoel; je hoeft niet te laten opereren als je niet wilt....
Je kan dan ook met die wetenschap altijd laten behandelen door een homeopaat voor dieren..
Collies en shelties e.d.rassen zijn altijd gevoeliger voor narcose middelen..

Je kunt ook een dierenarts zoeken die met GAS narcose werkt..
Dan is het beter te regelen, net als bij mensen dus..
Minder gevaarlijk en sneller omhoog te halen als de narcose te diep gaat..

Groet, Ilja

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Op die bovenstaande foto lijkt het een ontstoken anaalzakje. Dan kan alleen de anaalgang verstopt zijn. Bij mijn hond is dat een chronische anaalklierontsteking. Het verschil is dat die op verschillende plekken rondom de anus ontstaan. Het zijn diepliggende lekkende zweren en als die openbreken ontstaan er gaten rondom de anus. Heb even die foto's in je profiel bekeken en zonder verder onderzoek kun je niets zinnigs zeggen over die andere plek aan de linkerkant. Aanprikken zonder roesje zou je nog kunnen overwegen om te bepalen of het een tumor is. Ik weet dat het in sporadische gevallen mogelijk is dat het gehele gebied binnenkant rectum, anaalkliergang en buitengebied anus plus staartaanzet lekkende zweren kunnen geven. Als zo'n rectum binnenwaarts flink aangetast kan zijn, is het in theorie mogelijk dat die 'gaten' niet alleen rond het gebied van de anus hoeven te vallen. Maar je dierenarts moet daar antwoord op kunnen geven via een simpele aanprik zonder roesje.

JP, maar als voorheen niet is gelet op het soort narcose bij dit type hond, zou een gasnarcose minder belastend zijn. Ik kan me zeker goed voorstellen dat je niet kiest voor een operatie en ik ben 300% voor een alternatieve behandeling die bekwaam wordt uitgevoerd, maar een vermoeden van kanker kan evt. ook met echografie worden opgespoord. Als je hond rustig is, kan dit zelfs nog zonder roesje of narcose. De tumorvorming die er al zou kunnen zitten, haal je naar mijn mening niet weg met homeopathie. Wel kan het deels worden stopgezet en je kan prima de algehele constitutie van zo'n dier verbeteren en pijn en ontstekingen verminderen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Soort zweren of kanker ....?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^