Fysieke verschillen show- en renlijn (windhonden)?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Met zo'n grote vader is het niet gek dat Bentley zo groot is. Qua gewicht, hij is bijna een jaar waardoor je waarschijnlijk wat minder voorzichtig bent dan toen hij nog pup was. Dat vertaalt zich direct naar spiervorming. Om te zien of Spikkel wat voller mag (ze is vaak te dun) kijk ik naar die 2 botjes bij haar staart, is volgens mij de rand van het bekken (?) Die wil ik wel voelen maar niet zien. Ribben kun je altijd voelen. Met een beetje mazzel komt Turbo op een mooi tussenmaatje. Precies goed om te rennen.

Spikkel heeft een groeispurt gehad van 5 cm toen ze 2 jaar oud was. Dat was echt raar. Een teef is bij mijn weten uitgegroeid als ze loops wordt met 7-8 maanden. Een reu kan doorgroeien tot 2 jaar maar vanaf een jaar gaat dat nog maar heel erg langzaam en vaak in de breedte maar breed is Bentley al. Wat oneerlijk dat er veel te grote Whippets mee 'mogen' rennen. Als Bentley doorgroeit mag hij ook niet meedoen. De lol is het belangrijkste.

Mensen die Spikkel niet kennen beginnen nu te vragen of ze al een oudje is. Moet je haar eens zien rennen, niets oudje. Het maakt me ook echt niet uit hoor. Al wordt ze nog 10 cm groter en groen met paarse stipjes. Het is en blijft mijn meissie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fysieke verschillen show- en renlijn (windhonden)?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

In nederland mag je zelf je honden in stand zetten voor de officiële meting.
Dus ook reuen van 53 cm kunnen ze er net onder krijgen en na 2 jaar hoeft het niet meer opnieuw.
Trainingen mag je altijd doen met je hond, ook zonder stamboom, en zelfs met een tekkel;-)

Maar bij show gaat het hetzelfde hoor. Ik vind de vader van Bentley prachtig, en vind het persoonlijk wel mooi net wat groter. Alleen officieel mag het niet. Ook bij de Show (in nederland) moeten honden onder de 51cm zitten.
Amerika is geloof ik de ras standaard voor reuen tot 57cm (in iedergeval groter als in nederland)
En hij was zelfs vorig jaar Nederlands kampioen.

Bij Bentley zijn zelfs die 2 botjes wel te zien en ook zijn ruggengraat. Zijn ribben zijn wat minder zichtbaar, maar zeker goed voelbaar (en soms wel zichtbaar ;-)) Dus dan beschouw ik hem maar als precies goed:-D

Je zou zo'n groeispurt echt niet meer verwachten bij een teef. Wij zijn heel benieuwt hoe groot Bentley en Turbo uiteindelijk worden. Soms heb ik het idee dat turbo al groter is als Bentley op die leeftijd, maar Turbo staat gewoon hoog op zijn poten. Dus is afwachten als ze beide 2 jaar zijn geweest.

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

" Bij Bentley zijn zelfs die 2 botjes wel te zien en ook zijn ruggengraat. Zijn ribben zijn wat minder zichtbaar, maar zeker goed voelbaar (en soms wel zichtbaar ;-)) Dus dan beschouw ik hem maar als precies goed:-D
"


Dan hoef je je echt geen zorgen te maken.

Ligt er dan maar net aan hoe je je hond het liefst ziet. Ik zie de vader van Bentley liever dan de vader van Turbo. Nou is die foto op het toppunt van het renseizoen gemaakt, zo ziet hij er ook niet altijd uit. De familie van Spikkel heeft buiten het renseizoen om zelfs een laagje vet.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

"

Dan hoef je je echt geen zorgen te maken.

Ligt er dan maar net aan hoe je je hond het liefst ziet. Ik zie de vader van Bentley liever dan de vader van Turbo. Nou is die foto op het toppunt van het renseizoen gemaakt, zo ziet hij er ook niet altijd uit. De familie van Spikkel heeft buiten het renseizoen om zelfs een laagje vet. "


Die foto is inderdaad in het ren seizoen gemaakt. En daarbuiten word er vaak minder met ze gedaan (niet verwaarloost natuurlijk) maar dan krijgen ze meer vet. ;-)

Wendy (Gast)

Ik heb 2 whippet reuen beide uit showlijnen en de ene is onder 49 cm (goedgemeten voor een teef) en 12.5 kilo en de ander is goedgemeten (onder de 51 cm) en 17.5 kilo. De kleine heeft plattere bespiering dan de grote. Bij beide zijn er werveluitsteeksels zichtbaar.

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

" Ik heb 2 whippet reuen beide uit showlijnen en de ene is onder 49 cm (goedgemeten voor een teef) en 12.5 kilo en de ander is goedgemeten (onder de 51 cm) en 17.5 kilo. De kleine heeft plattere bespiering dan de grote. Bij beide zijn er werveluitsteeksels zichtbaar. "


Vind ik knap, 17,5 kilo en nog geen 51 cm.

Ik heb er één van 12,8 kilo en 51 cm. Geen werveluitsteeksels zichtbaar.
Die van 17,5 kg moet wel een heeeele brede Whippet zijn of er is niet goed gemeten.
Kan ook zijn dat ik een Whippet heb met wel hele gekke verhoudingen.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Lijkt me ook een beetje stug. Bentley is 50cm (misschien 51) en hij weegt 14.4.
Oke hij is nog niet volwassen,(bijna een jaar) maar zijn vader bv is 53 cm en 17 kg.
Turbo zijn vader toevallig hetzelfde, maar dan een hele ander bouw. Meer spieren die ook zwaar wegen ;-)

Maar 51 cm en 17.5 kg is wel erg veel lijkt me.

Wendy (Gast)

Ik was ook erg verbaasd toen ie goedgemeten werd, maar ja hij is wel 2 keer goedgemeten en ik heb ook geen fratsen uitgehaald om hem onder dat poortje te krijgen.
En hij weegt 17,5 kilo in renkonditie en dat is ie niet altijd. En hij lijkt genoeg op een whippet om een U te krijgen op de kampioensclubmatch.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fysieke verschillen show- en renlijn (windhonden)?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: stafford mee op reis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^