hond angstig bij ruiken geur, bij het uitlaten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

michele (Gast)

Halo,

Onze hond luna (teefje , 6 jaar) is een vrolijke aanhankelijke hond. Maar soms gebeurd het dat tijdens het uitlaten ze een geur ruikt en meteen wordt ze extreem angstig (alsof ze ruikt dat daar iets ergs is gebeurd) staart tussen de poten en erg schrikachtig voor alle geluiden om zich heen. Soms wil ze gewoon niet mee langs een plek.

Dit is nu 4 keer gebeurd in de 6 jaar dat wij haar hebben. Waar komt dit gedrag vandaan en wat zou ik er mee moeten doen. (vooral omdat ze de 2 a 3 dagen na het ruiken van die geur geen leven meer heeft en werkelijk bang is voor alles en nog wat )

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond angstig bij ruiken geur, bij het uitlaten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Hebben jullie de hond van pup af aan en zo ja, komt de hond bij een goeie fokker vandaan?

Mijn Dober (kwam bij een zeer goed fokker vandaan en ik had hem van pups af aan, daarom weet ik dat dit niet vanuit iets komt wat ik niet weet) heeft ook een keer zoiets gehad (ook op volwassen leeftijd), zodra ik langs 1 huis liep begon hij te piepen en janken en wilde hij er eigelijk niet langs (wat erg vreemd was, hij was voor niet en niemand bang). Elke keer weer was het raak en op en gegeven moment moets is hem letterlijk over de grond meesleuren. Nog geen anderhalve week later zei ik het tegen een kennisje van mij (woont in de buurt en was toen net van vakantie terug).
Zij zei, ja gek he, die mevrouw is overleden en heeft thuis opgebaard gelegen!

Wat blijkt nou, ik ben er achtergekomen dat hij inderdaad daarop gereageerd heeft. In mijn loop rondes, is het nog een keer voorgekomen dat hij zo deed, toen ik goed keek zag ik inderdaad dat er iemand was overleden (lag opgebaard in de woonkamer).

Soms moet je niet heel moeilijk denken en ligt het voor de hand. Je moet alles eerst voor jezelf goed op een rijtje hebben. Plaats, tijd, kattenbuurt of wonen er veel honden enzo, desnoods neem je stukjes kaas mee, kijken of je haar kan lokken. Kom je er helemaal niet uit, dan zou ik een goede gedragstherapeut raadplegen.

michele (Gast)

dank je wel ! Bleek dodelijk auto ongeluk gebeurd te zijn ! Ben er gister weer langsgelopen, met tas met boodschappen die ze erg interessant vond. Ze heeft even gepiept en toen was het kiezen, de tas volgen of al dat potentiele lekkers missen !! O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond angstig bij ruiken geur, bij het uitlaten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Paco heeft een teek...!!!!!!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^