hond trekt lip op, maar wil wel geaaid worden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RamboRambo

honden foto van Rambo

Even een snel levensverhaaltje van Rambo. Ik kan me namelijk voorstellen dat dit te maken heeft met zijn gedrag. Wij weten in iedere geval helemaal geen raad meer met wat we ermee moeten doen. Wie weet hoe we met hem om moeten gaan.

Rambo is 2,5 jaar oud en is een kruising met een boerenfoks. Hij is toen hij een half jaar oud was aangereden door een auto. Hierna was hij 24 uur zoek geweest. Lange revalidatie gehad aan zijn rechterachterpoot, is hier redelijk van hersteld. Daarbij was zijn hobby bankstellen slopen.

Toen hij 1 1/2 jaar was veranderde de thuis situatie waardoor hij meer alleen was. ( de situatie was overigens onstabiel, veel schreeuwen, boos woorden en straffen ).


Ondertussen is er een niet thuissituatie sloopgedrag is sinds een half jaar bijna niet meer aanwezig (hij is tevens ook gecastereerd, dus kan een verband zijn) Nou vertoont hij nog wel ander vreemd gedrag. Hij gromt regelmatig en trekt dan zijn lip op, dit ziet er best angstaanjagend uit. Maar wat nou het geval is hij wil juist op dat moment geaaid worden, hij blijft doorgaan met lip trekken en grommen tijdens het aaien. Dit is na een aantal minuten weer over. Het probleem is dat we helemaal niet begrijpen waarom hij dit doet, er is geen peil op te trekken wanneer hij dit doet en of dit gekoppeld zit aan een bepaald situatie. Het is wel merkbaar als wij meer stress hebben hij dit gedrag ook meer vertoont. Hoe kan je hem dit afleren/ hoe hier mee omgaan?

Ook is Rambo een hond die van verassingen houdt, in een keer al je bloemen opeten, of b.v heel je balkon onder plassen. Hoe moet je nou op zo een situatie reageren. Als je namelijk boos op hem wordt dreigt hij met bijten. Hij bijt niet maar hapt wel.

Wij zijn eerlijk gezegd echt een beetje hopeloos en weten het niet meer. Buiten dit gedrag is het echt een schat van een hond. Maar het gedrag wat niet klopt kost veel energie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond trekt lip op, maar wil wel geaaid worden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi,

Jullie hond is zeer gevoelig en neemt zomaar jullie stemming aan.

Een hond die zich bedreigd voelt, gaat happen en hij voelt zich dus bedreigd als jullie boos of gestresst zijn.

Wat kun je doen? Niet meer boos worden maar veel fout gedrag gaan afleiden met de naam te roepen en een speeltje de andere kant op te gaan gooien.

En je hond niet alleen op het balkon laten zodat hij de fout niet in kan gaan m.b.t. het bloemen opeten.

En grommen tijdens het aaien kun je oplossen d.m.v. niet over zijn kop te gaan aaien maar rustig via de onderkant van de kin en dan rustig via de nek naar de bovenkant gaan. Ook kun je dit trainen met een voertje in de ene hand en de andere hand gaat dan aaien.

Ondertussen kun je normaal tegen hem praten op een rustige, kalme toon zodat hij jou voorbeeld kan volgen. Nl. een rustige baas en dan wordt de hond ook rustig.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.

Groetjes van Esther

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

De lip optrekken doet die vn mij ook..op hele stomme momenten..soms ls ik binnenkom..dan weer ls ze heel blij is met haar speeltje en me komt bedanken maar indd. soms ook bij het aaien...dan laat ze haar tanden zien maar ze bedoelt er niets mee..in ieder geval lijkt mij

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi,
@ Niki: als ze haar tanden laat zien, doet ze dit dan met haar mondhoeken ver naar achter getrokken?

Grtz, Mischa

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Afwisselend eigenlijk...
Volgens mij weet Lucky gewoon niet hoe ze ermee om moet gaan haha..want ze doet het op de vreemdste momenten..ook weleens als ik mijn stem verhef ...mar ook met spelen en met aaien enzo...snap het ook niet maar zolang ze niet bijt ofzo en volgensm ij bedoelt ze er niets slechts mee..omdat ze het ook doet als ik binnenkom en ze wild kwispeld

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Niki,
Uiteraard zónder het gezien te hebben:

De meeste honden gebruiken dit signaal in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld bij begroeting of spel, maar ook als kalmerend signaal in conflictsituaties (wat je zei: als je je stem verheft).De mondhoeken gaan dan ver naar achteren, bij sommige honden kun je dan de tanden zien (zoals bij Lucky). De oren zijn dan ook naar achteren of opzij gericht (allemaal mits de bouw van de hond dit toelaat natuurlijk). Soms, zoals bijvoorbeeld tijdens het spelen draait de hond ook de ogen zodanig dat je het wit kunt zien (spelgezicht). Eigenlijk wil je hond hiermee benadrukken dat hij niets kwaads in de zin heeft.
Herken je hier iets in?

Grtz, Mischa

honden page profiel RamboRambo

honden foto van Rambo

Rambo doet het ook wel eens vanuit jaloersgedrag. Als ik bij mijn vriend op de bank ga liggen. Dan komt er aan begint te grommen en duwt zijn hoofd onder zijn hand. Hij moet en zou geaaid worden. Maar dit is niet altijd het geval. Maar als hij gromt laat trekt niet zijn mondhoeken naar achter.
Als hij nou naar je toe komt en gromt. Moet is het dan het beste om hem te aaien volgens de manier van Esther?

En hoe kun je wat trainen met door iets van voer in je hand te nemen? en hoe pak je dit dan aan?

En als ik het goed begrijp als hij negatief gedrag vertoont moet je hem gewoon iets anders aanbieden. In iedere geval niet op zijn gedrag reageren door er iets van te zeggen?

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Rambo,


In het geval dat Rambo begint te grommen op het moment dat jij bij je vriend op de bank kruipt en zijn kop onder de hand van je vriend duwt, lijkt het mij belangrijk dat je vriend hem compleet negeert. Dus niet aaien, niet aankijken en je vriend moet zijn rug naar de hond toe draaien. Hetzelfde geldt voor jou. Je hond probeert namelijk op deze manier de situatie te bepalen en dat is niet aan hem (Rambo). Negeren dus (zowel jij als je vriend). Pas als Rambo zich bij de situatie neerlegt kan je vriend/jij hem bij zich roepen, laten zitten en belonen. Het laten zitten is hierin belangrijk. De hond krijgt op deze manier niets voor niets.

Het belonen pak je dan aan zoals Esther al zei: je hebt een voertje in je ene hand en tegelijkertijd aai je Rambo rustig, bijv. over zijn borst. Tijdens het aaien geef je hem af en toe een brokje. Op deze manier krijgt Rambo een positieve associatie met aangehaald worden.
Zélf bepaal je hoe lang je met het aaien doorgaat. Stop in ieder geval voordat Rambo er genoeg van heeft. Laat je dan ook niet meer verleiden tot een extra knuffel. Klaar=klaar.

Als je beloont met een aai; zoals Esther al zei: niet over de kop of tussen de schouderbladen in het geval van Rambo. Honden ervaren dit namelijk als provocerend.

Probeer vanaf nu geschreeuw in huis te voorkomen; niet naar elkaar ;-) , maar ook niet naar Rambo.

Dus inderdaad: de ene keer ongewenst gedrag negeren (niet alleen niet op reageren, maar letterlijk van de hond wegdraaien) en een andere keer afleiden. Hierin moet je dan even onderscheid maken:
1.wanneer het gaat om gedrag wat Rambo doet om bij júllie een reactie af te dwingen: negeren. Dus zoals de boven beschreven situatie.
2.Wanneer het gaat om gedragingen die niet gewenst zijn, zoals bijv. sloopgedrag, zou ik de hond afleiden/de hond iets anders te doen geven.

Wat betreft ongewenst gedrag wat hij vertoont als jullie er niet bij zijn: probeer dit helemaal te voorkomen door de bloemen niet op een plek te zetten die toegankelijk is voor je hond.

Zou je namelijk in situatie 1 de hond afleiden, door bijv. een speeltje, dan krijgt hij nog steeds wat hij wil: aandacht.

Grtz, Mischa
Succes & ik hoop dat je er wat aan hebt.

honden page profiel karenkaren

honden foto van karen

hier in de buurt woonde een hond die je bij de begroeting altijd toelachte O-) . Ik heb er erg aan moeten wennen, maar het dier deed het alleen tijdens begroeten, verder deed hij nooit lelijk.

honden page profiel RamboRambo

honden foto van Rambo

alvast bedankt voor de gekregen informatie :-D
we gaan ons best doen en kijken wat het resultaat is.
Als we nog vragen hebben hopen we deze weer bij jullie neer te mogen leggen :-D ;-)

groetjes

danielle en randy

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond trekt lip op, maar wil wel geaaid worden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^