Help nero (boxer) is ziek en we weten niet wat ie heeft! :-(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Paulo en ClaudiaPaulo en Claudia

Geachte Lezer,

Wij hebben een Boxer al (7 Jaar) en hebben weinnig tot geen probleemen gehad met hem tot aan een maand geleden. Sindsdien heeft "Nero" de volgende symptomen:

Eerste verschijnselen: weinig to geen kracht op de achterste pootjes een week later de voorste pootjes e op dit moment loopt hij al niet meer. :-(

Wij hebben in de tussentijd al verschillende dierenartsen bezocht zonder enkel success, wij wonen in Portugal en bij deze nog een pogging van ons om te kijken of iemand hier ooit van gehoord heeft en of enig tips heeft die ons kunnen helpen.

Zolas gezegd Nero heeft het opgegeven om te lopen omdat het duidelijk pijnlijk is en verliest constant kracht en valt daardoor. Hij eet en drinkt wel goed nog steeds.

Dierenartsen en test tot nu toe:

Arts heeft ons verteld dat Nero een (Congestionate Ciatic Nerve - Weet de Nederlandse vertalling hier niet voor) heeft, echter beweert de arts dat dit niet de verklaring is voor zijn toestand en huidige symptomen.

Ze hebben ook een stukje spier (voor en achter pootjes) bij hem weggehaald om een "biopsie" te doen en een "Merg schaven" want volgens hem hebben we de volgende mogelijkheden:

1 - Spier Onstekking
2 - Leukemia
3 - Gebeten door "FLooi/en"

Waarvan de "1-" kan genezen worden met "Cortisona" de "2-" niet te genezen :-( en de "3-" is in 3 dagen snel te genezen...

Wij hebben de volgende tests gedaan:

1 - Verschillende Röntgenfotos (laten niets zien)
2 - Magnetish Resonantie (MRI) (Ook niet echt geholpen) (Heb CD met resultaten)

Wij zitten nu te wachten (circa 10 dagen, wij zitten al op dag 7 dus nog 3 dagen) voor resultaten van de biopsie en merg test. Op dit moment is Nero heel erg stilletjes heeft last van de wonden maar eet en drinkt vervolgens goed en is in een goeie steming zoals gewoonlijk.

Ik hoop dat iemand ons kan helpen, ik hoef niet te zeggen hoeveel dit ons aandoet. Wij slapen weinig we dragen Nero overal naar toe en geven hem heel veel liefde maar we zijn hulpeloos op dit moment.

Vriendelijk Bedankt voor jullie hulp.

Groet,
Paulo/Claudia en Nero

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help nero (boxer) is ziek en we weten niet wat ie heeft! :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Misschien heb je hier wat aan, hele goede ervaringen mee;
http://www.kreupeldier.nl

honden page profiel PepperPepper

honden foto van Pepper

Hoi!

Wat vervelend zeg!

Mijn hond kyra had leukemie. wat heel er opviel was dat haar tandvlees heel bleek was en ook de ogen, de traanzakken, heel licht. Ze had niet dezelfde symptomen die jij beschrijft qua lopen, was wel moe en lusteloos. Via het beenmerg kunnen ze wel snel uitsluitsel geven.

Ik duim voor jullie dat het niet ernstig is en jullie hond er weer helemaal bovenop komt.

Groetjes,
Jacqueline

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Jee, wat vreselijk...

Ik hoop dat er snel iets uitkomt waar ze de hond van kunnen genezen...

Sterkte en lieve groet, Ilja

honden page profiel RietRiet

honden foto van Riet

Hoi Paulo en CLaudia,
Wat erg zeg zo voel je je echt machteloos.
Wij hebben bij onze vorige boxer ook zoiets dergerlijks meegemaakt.
hij werdt namelijk ineens een soort verlamt aan de achterpoten, wij gelijk naar de dierenarts en er was iets met een spier hij heeft toen daarvoor een injectie gekregen en na een dag ging het alweer een stuk beter.
Ik heb nog voor jullie proberena te kijken op de dierenarts rekeningen hoe die injectie heette maar er zijn er zoveeldat ik niet precies weet welke.Wij hebben namelijk heel veel met hem gedokterd en altijd kwam hij er weer bovenop.
ze kunnen ook altijd zo zielig kijken en dat doet je dan heel veel pijn.
ik hoop dat jullie de goede behandeling kunnen krijgen en een hele dikke knuffel voor nero.

honden page profiel BullsclanBullsclan

honden foto van Bullsclan

Is het geen Leishmania?

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik zat te denken aan een tekenziekte. Ik heb een hondje gekend die mee was geweest op vakantie naar het zuiden en daar ook besmet is geraakt. Dat hondje had dezelfde symptomen.
Ik weet zo niet of het babesiose (schrijf ik het goed?) of een andere ziekte was, maar de verschijnselen waren in ieder geval ook spierverlamming. Deze ziektes kan je door bloedonderzoek ontdekken, maar dat zal denk ik ook al gedaan zijn?

Wens jullie veel sterkte en voor Nero beterschap!
Nienke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help nero (boxer) is ziek en we weten niet wat ie heeft! :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^