welk gedrag vind jij het moeilijkst om te buigen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Bijna elke hond vertoont bepaald gedrag waar je als zijnde veel meer werk mee hebt of hebt gehad om dat gedrag om te buigen. In en tijdens de opvoeding kom je dingen/gedragingen tegen die je eigenlijk heel simpel hebt weten om te buigen, gewoon omdat dit automatisch is gegaan of doordat je de juiste handvaten gebruikte maar andere gedragingen daarin tegen kosten veel meer tijd en energie. Dit gedrag is erin geslopen, door nare ervaringen veroorzaakt, de verkeerde handvaten gebruikt, wordt door andere mensen in stand gehouden etc..
Iedereen heeft ook wellicht andere gedragingen/problemen waar hij/zij met zijn hond tegenaan loopt, door het karakter, ras etc..
Nu ben ik best benieuwd wat jullie het lastigste gedrag vinden wat jullie hebben moeten ombuigen ? en als je dan toch aan het tikken bent ben ik ook benieuwd wat jullie eraan doen of hebben gedaan ?

Zelf vind ik bij Jaro het "felle" naar andere honden het lastigste om om te buigen terwijl ik bij Ronja het lastigste haar enthousiast opspringen naar mensen vind.
Nu jullie O-) :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welk gedrag vind jij het moeilijkst om te buigen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Hier toch wel het trekken aan de lijn.. Alles gaat perfect alleen dat getrek en gesjor de heletijd :'(

Maarja, word hard aan gewerkt alleen toch wel even pittig soms om een hond die bijna evenveel als mezelf weegt in bedwang te houden. Vooral als we een andere hond tegen komen..

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Trekken aan de lijn staat stipt op nummer 1. Ben daar al lang heel druk mee bezig, maar wellicht heeft het een andere oorzaak en daar ben ik ook mee bezig ;-)

Voor de rest heeft Bijou geen gek gedrag, ze is wel erg gevoelig en dus vrij snel gestresst, maar dat zie ik niet als probleem gedrag, dat zie ik als gedrag waarmee je moet leren omgaan en dit het prettigst maken voor haar zelf.
En dat gaat erg goed :-D

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

Pim is nogal zelfstandig en ik vind het moeilijk om hem toch zo te krijgen dat hij op je let enz.

Gelukkig trekt Pim niet aan de lijn, dat is zo te lezen alweer 1 groot probleem minder O-)

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Bij Luca trekken aan de lijn en aandacht vasthouden... Noa weet ik eigenlijk niet, misschien het springen?

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Drijven van apporterende honden.. Maar ik ben al erg ver :-D

Waar ik veel moeite mee gehad heb is jagen op katten.

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos 3 doggies

honden foto van Samantha & Athos

Het uitdagen, en dan vooral dominant gedrag!
Hier hebben we felle huisregels, maar lijkt soms niet te helpen bij meneer. Ook na 'dominant gedrag' gaat hij gelijk naar zijn plaats. Zonder dat ik wat zeg.. Maar lijkt geen indruk te maken. Ook 1x heel boos worden vind hij alleen maar leuk..

En het trekken aan de riem staat dan zeker op 2, omdat dit niet altijd zo is.. Ligt aan zijn bui..

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv 3 doggies

honden foto van rahanna & elv

Zijn menselijkheid. Hij luistert nooit 100% procent, maar heeft een bepaalde arrogantie en denkt zelf over de dingen na. Meestal is dit wel fijn (hij is betrouwbaar, kalm, kan zichzelf prima redden alleen in huis, kan overal mee heen en logeren, kan uren in de auto) maar je hebt van die momenten dat je gewoon wil dat hij naar je luistert.
Onze trainer heeft dat er ook niet uit kunnen krijgen. Hij ziet zelf niet als de hond, maar als mijn beste vriend die ook gewoon voor zichzelf kan denken. Aan de ene kant kan ik me hier soms aan ergeren, aan de andere kant is dat precies wat hem zo leuk maakt. Hij is wel verschrikkelijk trouw en zou mij nooit in de steek laten, dus ik heb er geen moeite mee hem te nemen voor hoe hij is!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Odin:
Het trekken aan de lijn aan het begin van de wandeling altijd (na verloop van tijd loopt hij keurig mee). Ook het aan de lijn uitvallen naar honden vind ik moeilijk om te buigen.

Layla:
Helemaal niks. Wat een heerlijke makkelijke hond is het eigenlijk. O-) Al is ze af en toe wat overenthousiast als er mensen binnenkomen, maar springen en happen e.d. doet ze nooit, dus heel erg is dat niet.

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Denzel hebben we geadopteerd uit Spanje en had een aantal irritante gewoontes. Vreselijk opdringerig aandacht opeisen, constant achterna lopen, trekken aan de riem, jagen, eten stelen en tegen je opspringen.....

Alles is eruit behalve het jagen op katten..... Ik heb hem nu zover dat hij, aan de riem, naast me blijft lopen i.p.v. me op mijn tanden de straat over te trekken maar als hij los is en meneer ziet een kat nou vergeet het maar. Hij hoort en ziet niets anders meer terwijl ik het jagen op fietsers, auto's, eenden en ganzen heb om kunnen buigen naar jagen op een tennisbal.

Bij een kat kan ik fluiten wat ik wil, nog zo gek doen met een bal, hij hoort me niet. Totaal gefixeerd. Ik zweer je al valt er een baksteen op zijn hoofd, hij voelt het niet.... :'(

Ik ben benieuwd hoe jij het gedaan hebt Gerdine.

Bij Dixie ben ik nergens tegen aan gelopen. Ik heb haar vanaf ze 8 weken is en ze is een product van mijn uitstekende opvoeding...... O-)

Wahahah, ik heb gewoon een erg makkelijk Jack Russel denk ik.......

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik heb het op een niet zo'n goeie manier gedaan, ik was toen nog helemaal van de slipketting en zo :'(

maar ik kan je wel advies geven over ho eik het nu zou doen. Stuur maar een pb.

Een probleem waar ik gewoon niet meer aan werk is aandacht opeisen bij andere mensen. mensen blijven haar belonen, dus ik ben gestopt het te "straffen"
Bij mij doet ze het overegens niet meer..

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Bindy: het trekken aan de lijn, al gaat het al beter.
Kyra: Ze is heel waaks en blaft om heel veel dingen, dat is niet altijd fijn, maar goed, ik heb zelf voor een sheltie gekozen en die kunnen veel blaffen.

honden page profiel debby debby 3 doggies

honden foto van debby

het grootste probleem
bij misty haar angst/agressie naar vreemden
dit is gelukkig in de loop van de jaren nu zeer goed in de hand te houden .

bij rover moeilijk om zijn aandacht te krijgen en te houden
maar ook dit gaat een stuk beter door heel veel training
nu alleen nog hem leren hoe hij met andere honden moet omgaan dan is het een perfecte hond

zijn ze alle 2 toch wel voor mij

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Leuk en interessant om te lezen :-) En ook heel eerlijk, want soms heb ik het idee dat hier bijna alleen maar baasjes zitten waarbij de honden perfect luisteren en geen "vervelend" gedrag vertonen ;-) :-D
Het trekken is inderdaad ook een lastig iets en vergt ook veel tijd, energie en toverhoedjes werk :-D

Ik had niet eens bijnagedacht dat kattenjagen ook een lastig en moeilijk probleem zou zijn omdat we hier eigenlijk nooit geen katten tegenkomen, dus nooit bij stil gestaan. Ik weet niet eens hoe mijn honden zouden reageren :-)

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Als je "katten" verandert in "konijnen" kan ik erin mee!

honden page profiel NalaNala 3 doggies

honden foto van Nala

Het trekken aan de lijn. Nala heeft nu in plaats van een halsbandje om haar nek een mooi tuigje om haar middel! ze heeft zo geen last meer van d'r keel door het harde trekken en gek genoeg trekt ze ook niet meer sinds ze dat ding om heeft :-D perfect voor ons beiden dus..
Nog een irritante gewoonte is het blaffen en grommen van nala naar dieren en tekenfiguren e.d. op de tv.. wordt al minder, maar moet zeker nog aan gewerkt worden O-)

honden page profiel      Evelien & Midas Evelien & Midas 3 doggies

honden foto van      Evelien & Midas

Het over-enthousiaste naar andere honden toe. Als er een andere hond dicht bij hem is. sluit hij zich af tegenover de rest om zich heen. Je kan roepen, fluiten, gek doen speeltje voor hem houden, worstje voor hem houden wat dan ook. Je krijgt zijn aandacht dan echt heel moeilijk. Is de hond weg? dan kan ik weer alle aandacht krijgen. Best moeilijk vind ik. :-)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Springen... :'(

Ze zijn ontzettend vrij - Dace en Joya - maar er zitten een stel springveren in..

Maar ach, beetje bij beetje wordt dat springen bijgeschaafd en blijven ze vrij en vrolijk, maar wel aardig met 4 poten op de grond.

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala 3 doggies

honden foto van Shawna & Nala

Tja, inderdaad: trekken aan de lijn. Nu ze een tuigje heeft gaat het al veel beter, ziet er ook wat beter uit in plaats van dat gesjor aan die keel :O

En Nala was altijd zo vreeeeselijk enthousiast naar anderen. Gelukkig merk je nu al dat het puppy-achtige eraf gaat (mag ook wel, ze is al bijna 2;-)) en dat ze nu niet meteen met iemand mee naar huis gaat als die toevallig een andere leuke rakker bij zich heeft:-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Hier het grootste probleem...BLAFFEN!!!! O-)
Als ze iemand zien dan beginnen ze al,af te leren...NOP!!!

Uiteraard zit het wel wat in het ras,terwijl ze,als ze alleen of met z'n 2en meegaan,er geen last van heb,maar zijnz e met z'n alle....mensen lopen om als ik eraan kom :-D
In huis hoor je ze alleen als de bel gaat,of iemand binnenkomt,maar dat is ook weer snel over.
Buiten is het ook wel snel over,als de mensen maar weer uit zicht zijn....
Is de ene stil...zegt de andere weer OEF,hup dan doet er weer 1 mee en hup dan zijn ze alle weer bezig.
Soms vind ik hetw el jammer,veel mensen vinden het maar niks en zijn bang van ze.
De mensen die je dan kent daar kan je wel meer kletsen(wat ook gezellig is van honden houden)dan zijn ze zo stil,als mensen maar bij je komen staan en dan wordt alles rustig,ook als ze een hond bij hebben ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Mmm, het trekken zou ik als 1e noemen ja.
Maar ook het rijgedrag.
In principe wordt alles al minder, maar dat trekken is dan toch het moeilijkste te veranderen.
En zo duidelijk elke dag aanwezig, waardoor het natuurlijk eruit springt.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Hier blaffen aan de lijn (uit onzekerheid). Gaat echt op en af.
Mensen schrikken zich rot en denken dat hij vals is :'( :'(.
Terwijl hij gewoon een bangebroek is. Kon hij maar altijd los dan had hij dat probleem niet.

Voor de rest is het een geweldige lieve hond. :-D :-D

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Bij roxy vind ik het moeilijkst om om te gaan met haar uitvallen naar andere honden. Maar dat gaat eigenlijk al beter dan een paar weken hiervoor. Ik heb vooral gewerkt aan haar aandacht voor mij, en haar afleiden.

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

de angstagressie...ik krijg het er niet helemaal uit...het is al beter dan een jaar geleden maar soms valt ze toch echt nog enorm uit naar honden...helaas.

honden page profiel Samantha & AikoSamantha & Aiko 3 doggies

honden foto van Samantha & Aiko

Ja hier ook, het trekken en blaffen aan de riem zodra er een andere hond in zicht is, en hij wat is ie dan al sterk met zn 7 maanden O-) Al hang je een worst voor zn neus, niks helpt, vreselijk frustrerend en idd mensen denken zooo die is agressief ;-)

honden page profiel LotteLotte 3 doggies

honden foto van Lotte

Bij Vlinder is dat de angst tegenover andere honden of mensen. Zodra ze die ziet blokkeert ze en rent ze zo over de grote weg naar huis toe.

Bij Semmy is dat het uitvallen naar andere honden. Als die los is, is het een enorme schat en geeft die zich zo over, maar aan de lijn is het een monster. Hij blaft, gromt, piept, je kunt het zo gek niet bedenken. Veel mensen denken dan dat die vals is, maar gelukkig weet ik wel beter. :-D

Bij Boy is dat eigenlijk niks, ja, soms kan die wel een beetje erg hard trekken bij andere honden, maar ach het is ook nog maar een pup!

Noa heeft eigenlijk geen slecht gedrag, behalve dat ze soms snel van dingen schrikt.

honden page profiel marianmarian 3 doggies

honden foto van marian

Naomi,
Hoe heb jij het eruit gekregen; heb hier hetzelfde probleem en eigenlijk dubbel want onze pup van 4 mnd valt uit naar honden uit schrik en de oudste van 20 mnd doet lustig mee; iets wat ze vroeger niet deed; onze GT zeidat we ze moeten keren zodat ze de hond niet ziet. Is er geen doeltreffender manier? Dit zie ik niet zitten

honden page profiel anais ~ filou&kajouanais ~ filou&kajou 3 doggies

honden foto van anais ~ filou&kajou

bij ons is het toch wel trekken aan de riem en het opdringerig zijn naar andere honden.. maar het gaat al veel beter.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Het enorm gefixeerd zijn op andere honden. Wat we ook aan het doen zijn tijdens een wandeling, spelen met de bal, gehoorzaamheid, gewoon wandelen. Aan alles komt abrupt een eind zodra er een andere hond in zicht is. Gelukkig is dit op cursus niet zo.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra 3 doggies

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Balou: helemaal niks! O-)

Kyra: uitvallen aan de lijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welk gedrag vind jij het moeilijkst om te buigen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: wat moet ik hier nou mee
^