jouw hond wordt aangevallen, wat doe je?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnemieAnnemie

honden foto van Annemie

Gisteren ging ik wandelen met onze hond op de hondenweide. Ik had hem los gemaakt (op de weide) en hij liep een paar meter voor me. Opeens kwam er een hond naar hem toe gelopen, waar hij de dag ervoor ook al problemen mee had gehad. Het was een agressieve Stafford, die blijkbaar geen enkele opvoeding heeft gekregen. Eergisteren had hij al eens proberen bijten naar onze hond en gisteren viel hij opnieuw aan. Zijn baasje was op dat moment op weg naar zijn hond, maar onze hond kreeg schrik en begon weg te lopen.

Ik had te laat gezien dat het die Stafford was waar ik de dag ervoor ook al problemen mee had gehad en hij liep dan nog los ook. Onmogelijk om die zo maar te pakken te krijgen

Ik ben er in geslaagd om onze hond naar mij toe te laten komen (ging vanzelf) en heb hem opgepakt. Ik had gehoopt dat de baas van de Stafford dan zijn hond snel zou kunnen vastmaken, ik wist immers wel dat hij zou beginnen springen om onze hond toch nog vast te krijgen.

Doordat ik onze hond vast had en de Stafford sprong om te bijten, heeft hij in mijn arm gebeten (wat behoorlijk veel zeer doet).

Mijn vraag is nu, hoe reageer ik het best als je ziet dat een andere hond mij hond aanvalt? En dan echt al in het stadium dat de ene achter de andere aanholt?

Ik was totaal in paniek want als je ziet hoe stevig hij mij gebeten heeft, dan vraag ik mij af wat het zou geweest zijn moest hij onze kleine cocker gebeten hebben.

Iemand die tips heeft hierover?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jouw hond wordt aangevallen, wat doe je?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AnnemieAnnemie

honden foto van Annemie

Het probleem is vooral ook dat mijn hond wel luistert als ik hem roep als hij wordt aangevallen, maar de hond die aanvalt is op dat moment totaal ongehoorzaam (wat meestal wel zo is denk ik).

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Simpel. Je hond verdedigen!

Als je zeker weet dat een andere hond jouw hond gaat bijten zou ik hem proberen weg te jagen (wellicht door hard tegen hem te schreeuwen?).

Als dat niet werkt en er is een direct gevaar voor jouw hond zou ik die andere hond toch in zijn nekvel grijpen en flink ook, want jij wilt ook niet gebeten worden.

Ik weet dat de baasjes de dieren agressief hebben gemaakt en dat de dieren er niets aan kunnen doen. Maar als de nood erg hoog is zou ik de aanvaller toch een flinke schop verkopen. Maar dan enkel als laatste redmiddel. Liever een oplossing waar beide dieren geen lichamelijk leed wordt aangedaan.

Ik heb er gelukkig nog geen ervaring mee. Misschien hebben anderen goede tips. Water op hem gooien las ik ergens. Je hebt natuurlijk niet een emmer vol water bij je als je met de hond gaat wandelen.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Trouwens ook gelijk aangifte doen. De hond beet jou en daar kan de politie wat mee!

honden page profiel Jannie Jannie

honden foto van Jannie

Idd aangifte doen. Waar die andere hond je gebeten heeft heb je daar wondjes? Zo ja, dan naar de huisarts voor een tetanus injectie.

draadje (Gast)

een vreemde hond bij zijn nekvel grijpen is vragen om serieuze bijtwonden in je eigen arm, nooit doen !

ook je hond niet optillen.

het beste is om gewoon doodstil te blijven staan en de lijn van je hond slap houden, nooit strak, je hond kan zich dan nooit verdedigen en zal zich nog meer bedreigd voelen en een hond aan een strakke lijn zal sneller in de verdediging schieten, al kan ie vrijwel niks.
Mocht de ene hond op de andere duiken dan laat je zijn riem los, niet gaan trekken, hiermee benadeel je je hond ernstig !

meestal is een "gevecht" heel kort, mocht het nou echt een aanval zijn dan is er maar 1 manier die veilig is voor jezelf en dat is de agressor bij zijn achterpoten pakken, hij zal onmiddelijk loslaten en kan met geen mogelijkheid jou bijten.
Je moet het wel durven natuurlijk.....maar ik moet de eerste hond nog tegenkomen die dan niet loslaat en die zodra hij weer op 4 poten staat opnieuw in de aanval gaat, ze zijn daarna compleet verbouwereerd en staan echt te kijken alsof ze niet weten of ze van voor of van achteren leven.
Tijdens een gevecht een hond bij zijn halsband proberen te pakken is het domste wat je kan doen en kan je ernstige schade opleveren.

dus: pak de agressor bij een achterpoot of beide poten en slinger ze weg als je kan of hou vast tot het baasje er is om hem aan te lijnen, het werkt echt en heb al meerdere honden op deze manier van elkaar gekregen en ze kunnen met geen mogelijkheid jou nog bijten.

niet de boel ophitsen door schoppen en slaan en schreeuwen, je maakt het er alleen maar erger mee.

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Goeie tip zeg!!

Ik duik er meestal "heel slim" tussen.

Ingrid

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Ik had er helaas zo een die niet ophield al had ik de achterpoten ongeveer ter hoogte van mijn oren! Maar die hond spoorde echt niet want die viel mijn zwaar bejaarde hond aan terwijl die heel onderdanig was en bleef maar doorgaan terwijl die van mij op de grond lag. Zo zielig.
Maargoed ik bleef m zo vasthouden dan kon ie ook de minste schade aanrichten. het duurde wel lang voordat degene die m uitliet erbij was...
Maargoed..gelukkig wist ik toen dat je niet bij de nekvel moest pakken enzo. het was een mechelaar en ik dnek dat ik dan ook erge schade had gehad..

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Zei de baas van de Stafford nog iets??

Dit is altijd een moeilijk situatie.
Moet je wachten tot je hond gegrepen wordt en dan de achterpoten pakken??

Als je al weet dat die hond gaat echt aanvallen denk ik dat ik ook de hond oppak en het risico neem om zelf gegrepen te worden...
Klinkt stom maar liever ik met bijtwonden dan mijn hond....

Afgelopen zaterdag had mijn border ook mot met een stafford.
Het was haar eigen schuld, we waren op training (behendigheid) en deze stafford was eigenlijk nieuw in de groep..terwijl de staff het rondje liep vloog mijn border eropaf (nieuwe honden wil ze drijven en nu was ze dus een beetje overmoedig)..
Aangezien ze dit dus al tijden niet gedaan had was ik er ook niet op voorbereid (anders had ik haar gewoon bij gehouden)..
De Stafford vloog haar dus aan en mijn hond had snel door dat ze dit niet ging winnen...ging eerst op haar rug liggen en daarna ervandoor...
Klaar zou je denken...niet dus de Stafford bleef erachteraan jagen en grijpen...
Tot ze haar baas eindelijk hoorde (baas schreeuwde al de hele tijd hoor maar hond wilde het effe niet horen).
Toen stopte ze en keek echt op van "ik doe toch niks"
Gelukkig mankeerde mijn hond niks, ze heeft een dikke vacht waar wel het een en ander van rond vloog.

Wetende dat deze Stafford in het verleden een stuk oor bij een duitse herder eruit gebeten heeft dacht ik echt even dit gaat niet goed!!

De hond is zeker goed opgevoed daar valt niks van te zeggen, deze mensen hebben er 9 en doen er echt alle moeite voor, volgen alle trainingen die kunnen enz..
Ik neem hen dan ook niks kwalijk.. mijn hond was gewoon behoorlijk overmoedig...

Alleen het feit dat ze er wel achteraan bleef jagen en steeds weer wilde bijten vond ik wel minder en in zo'n situatie kun je denk ik weinig doen..

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Ja zou het zelfde hebben gedaan oppajkken nu heb ik een j.k dus die kun je makelijk oppakken,liever ik een beet dan mijn hond

honden page profiel AnnemieAnnemie

honden foto van Annemie

Ik heb er inderdaad zelf verwondingen aan over gehouden en ben langs de dokter geweest met de nodige spuit, verzorging en antibiotica tot gevolg.

Aangifte bij de politie is ondertussen ook al gebeurd (de avond zelf nog).

Ik hoop dat ik die man nog eens tegenkom. Hij is gekend op de weide (iemand heeft hem en zijn hond er al eens af gejaagd) en een vrouw die er ook altijd komt en wel wat mensen kent gaat eens verder informeren om een adres of naam te komen.

Moest zoiets nog eens voorvallen, ga ik toch eerst die truuk van de achterpoten eens proberen. Hopelijk lukt dat dan even goed en houd ik er ook niks aan over.

Mijn hond heeft er niks aan over gehouden, gelukkig ook geen trauma tegenover andere honden en mijn wonden zullen ook wel goed genezen.

Ik ben in ieder geval blij dat ik niet de enige ben die zo zou reageren, ook al is het niet de beste reactie.

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

Opzich is het wel heel makkelijk zeggen wat je allemaal moet doen, maar op het moment daar doe je toch hele andere dingen.
Ik weet bijv. ook dat je een hond bij de achterpoten moet proberen te grijpen, maar toen Tommie werd gegrepen door een Schotse Collie kon ik niets anders dan dat beest van Tommie afschoppen en Tommie wegtrekken d.m.v. de riem. Ik ben absoluut tegen slaan en schoppen,maar op dat moment kon ik niets anders verzinnen.
Als ik een hond dreigend op die van mij zie afrennen, begin ik al op een dreigende toon tegen hem te praten dat hij weg moet gaan. Soms helpt het...
Aangezien Tommie een klein hondje is, heb ik liever een beet van een hond, dan dat een andere hond tommie doodbijt.

Gelukkig heb ik nooit een vreselijke knokpartij moeten onderbreken, maar heb wel gezien hoe een duitse herder een boomerhondje doodbeet...sindsdien pak ik Tommie liever op... maar nu met Benji erbij word het wel iets lastiger haha.

Groetjes

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

als ik zo eens iets mee maak, dan trap ik die hond volledig kapot.

zo. zo veel woede en frustratie heb ik over die klote stafford die afgelopen zaterdag mijn hond als een papiertje aan het verscheuren was!!!!

bij staffords moet je een flesje water in de bek spuiten
dan laten ze los
of hun keel zodanig dicht knijpen dat hij op de grond neer valt en naar adem hapt :-)

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

mijn vader had zijn poten ook om hoog gedaan maar hij bleef vast houden!!! dus dat is al kansloos.

zorg dat je een flesje water bij je hebt

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Vaak heb ik een klein busje haarlak of deoderant bij me,voor het geval,spuit echt de ogen dicht,en hoopt dan dat het helpt,zou gek worden als ik het zou moeten meemaken.

honden page profiel bolo2bolo2

honden foto van bolo2

Ik kreeg gistern een telefoontje van de gemeente.

Op meerdere klachten van loslopende honden met een aanvallend kararkter zeg maar wordt er met directe ingang gestart met controles. te weten elke dag, en op verschillende tijden

Dus als de hond die gemuilkorfd moet wezen weer losloopt wordt deze in beslag genomen.

Jammer, maar zulke maatregelen moet je dus kennelijk nemen, want de eigenaresse doet niets aan het feit dat haar hond vals is.

En ik weet het de hond kan er niets aan doen, maar op deze wetendschap zit iemand die gebeten is of wiens hond bijna is verscheurd niet echt op te wachten.
En ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat het onderling bij honden vaker voorkomt en dat het zichzelf vaak vanzelf oplost, maar je hebt helaas nu eenmaal die uitzonderingen.

Voor degene die zijn aangevallen hoop ik dat er geen blijvende schade is.

Sterkte en gr Rita

gr rita

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Jemig wat een heftig verhaal.
Aller eerst hoop ik dat je arm snel weer op knapt want zo een beet is niet niks.
En ik ben het totaal eens met de tactiek van draadje, dat lijkt me de meest logische en veilige oplossing.
Ik zelf weet nu dus ook hoe ik voortaan moet handelen als zich dat voordoet. Gelukkig heeft er nog nooit een hond naar Chica uitgehaald. Maar mocht het een keer zover komen weet ik wat ik moet doen nu.

Voorheen heb ik wel altijd geleerd om mezelf er niet tussen te mengen omdat het dat alleen maar erger maakt en grote kans loopt dat je zelf gepakt word. En ik zou ook altijd eerst Chica oppakken als dat kan (klein hondje).

Groetjes Denise en Chica

eileen (Gast)

als ik het zie aankomen treed ik als roedelleider op en ga zo lopen dat ik tussen de hond en mijn hond sta.(liefst met afstand ertussen) klap hard in mijn handen om de aandacht van de hond te krijgen, zet een luide zware stem op en verjaag de hond resoluut. dat doe ik alleen als de andere hond asociaal op de mijne afstormd en dat ik denk dat het niet goed gaat. zo'n hond weet meestal niet wat hij meemaakt en probeert soms dan nog om me heen te gaan maar als ik dan meestap in de richting die hij uit wil geeft ie het meestal wel op. het staat alleen niet zo leuk voor de baasjes van zo'n hond. maar van de andere kant vind ik het asociaal honden gedrag dus vind ik dat die er op gecorrigeerd mag worden.

kan gewoon niet geloven dat de eigenaar van die hond die je in de arm heeft gebeten, zijn hond nog los laat lopen of zonder muilkorf.

groetjes

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie

honden foto van Romy en Takkie

Ik vind als je weet dat je hond bijt dat je hem een muilkorf omdoet! als je gaat wandelen! vaak zeggen mensen ook als hun hond bijt: dat heeft hij nou nog nooit gedaan..

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Ik had het toevallig pas geleden nog...
Ik liep met mijn honden (twee herders)in het park, en ze liepen allebei los... Dus hup allebei uit de auto gesprongen hobbelen maar... Ik zag eigenlijk net te laat dat er een vrouw haar auto naas die van mij parkeerde met 2 bordeauxdoggen ering... ;-)
Maar goed, normaal gebeurt er ook niks, dus ik liep een stukje verder, maar ik hoorde die vrouw al tegen 1 van die honden bleren: HIER!!! VOET!!!!
Ik dacht al: nou, dat gaat lekker zo... ;-)

En ja hoor, mijn gevoel klopte, mijn reu-herder hoorde dit natuurlijk en die dacht: ik ga daar is even kijken, waarom die vrouw zo blert... :-)
Hij was aan het teruglopen terwijl 1 van de 2 bordeauxdoggen al flink grommend kwam aangestoven, en tsja, achilles is nou eenmaal geen onderdanig reutje dus hij liep er met zijn staart hoog in de lucht naartoe, om te kijken wat dat mannetje wel niet van m wilde... :-)

En je raaddt het al.... Vechten geblazen!
Ik dacht: Neeeeeeeeeee!!! mijn poezelige hondje!!!!! (*ahum*ahum) Ik moet m gaan redden!!!!!!
Ik met mijn heldhaftige instelling erheen gelopen, en toen stond ik daar naast 2 vechtende, kwijlende, grommende (grote) honden...
Ik heb Achilles in zijn nekvel beetgepakt en heb mijn lichaam voor die andere hond gegooid...Op dat moment kon het me eigenlijk niet schelen of ik gebeten zou worden, zolang ik achilles maar bij me had en dat hij niet gebeten zou worde... (ook al weet ik dat hij veel meer zou kunnen hebben dan ik...maar ja... :-) )
Maar... Ik ga dus niet andermans hond beetpakken of terugroepen, want het is mijn hond niet en je weet maar nooit wat hij doet... :'(
Het enige wat die andere vrouw deed, was nog steeds bleren: HIER!!! VOET!!! maar voor de rest deed ze niks! Het leek heel erg dat ze bang was voor haar eigen hond...!
Uiteindelijk gooide ze keihard zijn riem op de hond zijn rug (een paar keer) waardoor zijn aandacht verslapte en wegliep... Dan zou je denken: okey, heftig, maar weer gelukkig opgelost...

Neeee hoor! Gaat die vrouw een partijtje tegen mij staan bleren! Ik wist niet wat me overkwam... ;-)
En ik moet eerlijk zeggen, ik ben heel beleefd (al zeg ik het zelf) en ik scheld nooit mensen uit, maar op dat moment...Naaahhhh!!! Ik schaamde me voor mezelf!
Ik noemde haar een dikke vette zeug, dat ze haar grote smoel moest houden en maar eerst lekker bij haar eigen (ass) moest gaan kijken voordat ze zo aso tegen mij ging schreeuwen... (oeps...schaam, schaam!)
En daarna was het eindelijk opgelost, en konden we weer "gezellig" de wandeling vervolgen...

Oh ja.. en wat deden die andere honden?
er was nog een bordeauxdog, die stond van een afstandje toe te kijken, en wat deed mijn domme blondje (teefje-herder) Cleo...? (onze gigantische held op sokken) ging heel heldhaftig bij die bordeaux dog keiahrd in zijn oren staan blaffen...
Ja tuurlijk! Dat helpt!

Liefs van Brigitte en pootjes van Achilles en Cleo

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Ik moet wel lachen om Cleo de held op sokken en maf dat die bordeaux hond er niet op reageerde.

Ik ben ook wel benieuwd hoe het met Annemie's arm is???

Ikzelf heb een paar dagen geleden iemands hond uitgescholden, toen mijn hond werd aangevallen, maar ik had beter tegen het baasje kunnen schelden ;-)
Ik verbaasde mij achteraf ook om zoveel woede die in mij omhoog kwam en wat je op zo'n moment dan zegt.

Ik zou het liefst het iets beschaafder gehouden hebben, maar dat is dan ook achteraf praten.

vr. gr. :-D

honden page profiel Karina@Jerry[email protected]

honden foto van Karina@Jerry

Mijn zusje en ik hadden het laast ook.Werd al engelse cocker spaniel aangevallen door een bordeau dog.
Die hond heeft in het buitenland al een keer een hond doodgebeten,en hij viel haar hond in zijn nek aan en maar schudden.een hond van dat gewicht krijg je niet zomaar weg,en mijn zus had de tegenwoordigheid van geest om zijn achterpoten te pakken.

hier door raakte de aanvaller uitbalans en jankte dat ze hem zeer deed..dierdoor kon haar cocker ontsnappen.De dog had nog wel in de hand gebeten,maar dat viel mee..

aangifte gedaan,maar de hond is er nog steeds,wel een losloopverbod,maar ja,hoe lang gaat het goed??

Dus mijn advies is toch,probeer de achterpoten te pakken..

honden page profiel AnnemarieAnnemarie

honden foto van Annemarie

Je durft bijna niet meer je hond los te laten lopen als je deze verhalen zo leest.
Wel goed om te weten dat je de achterpoten moet optillen.
Weer wat geleerd.

honden page profiel AnnemieAnnemie

honden foto van Annemie

Met mijn arm is het ondertussen al een heel stuk beter. De wondjes van de twee bovenste tanden die erin zaten zijn al mooi dicht. Zelf op de diepere wond onderaan mijn arm is al dicht. Voor de rest allemaal nog wat pijnlijk natuurlijk, zeker omdat het een vervelende plaats is, zo op de onderkant van mijn arm. Voor de rest is er nog een goeie blauwe plek daar maar ik kijk er liever niet al teveel naar, ik kan er niet zo goed tegen :-)

Gisteren ben ik voor de eerste keer terug op die hondenweide geweest met onze Mushu en ik heb hem toch niet onmiddellijk los gelaten. Er was nog één andere hond (een rotweiler) op de weide, een heel rustig dier dat altijd braaf naast zijn baasje liep.

Ik had meer schrik dan onze Mushu. Uiteindelijk heb ik toch maar gewacht tot de weide leeg was vooraleer ik Mushu los heb gemaakt. Er is nog een klein hondje komen wandelen (een Malteser als ik me niet vergis), maar onze honden had niet zo gek veel interesse voor elkaar. De Malteser had geen zin om te lopen en Mushu wilde liever het gras afsnuffelen.

De eigenares van de Malteser wist me wel te vertellen dat ze een sterk vermoeden had wie de eigenaar was van de Stafford en waar die woonde. En gelijk had ze.

Ik ben er gaan aanbellen (zonder hond :-D) en hij was slecht gezind dat ik hem gevonden had en het enige dat hem interesseerde was weten van wie ik zijn adres had. Een broer van hem probeerde dan ook nog eens hun verantwoordelijkheid in mijn schoenen te schuiven: omdat Mushu zaterdag al aangevallen was door hun hond had ik hem zondag maar niet los moeten laten op de weide. Kan je het geloven?!

Ik wilde enkel maar de zaak regelen wat de financiële kant betrof, maar omdat zij niet wilden meewerken ben ik terug naar de politie gestapt. Die doen niets, ze hebben mij enkel de naam van da gezin gegeven, wat het enige was dat ik nog niet had.

De volgende stap is de verzekering aanschrijven die een aangetekende brief zullen sturen naar de eigenaar. Als hij niet reageert en/of mij mijn kosten niet terug betaalt, zal het naar de Vrederechter enz.

Ik wil enkel mijn onkosten vergoed zien en voorkomen dat die hond nog andere mensen of honden zal bijten. Vlak bij de hondenweide is een speeltuin en ik mag er niet aan denken dat die hond zou uitbreken en daar iemand zou aanvallen...

Word dus nog zeker vervolgd.

Het belangrijkste is dat Mushu geen trauma heeft, ik maar een klein beetje :-D De rest geneest wel.

samantha (Gast)

Hallo annemie,

Mijn hond is toevallig een amerikaanse stafford en die is afgelopen vrijdag door een husky aangevallen, zonder pardon kwam hij op chico af en begon hem in het wild open te bijten. Dit komt misschien een beetje raar over omdat de stafford een slecht beeld heeft door dit soort verhalen wat jou is overkomen. Maar de husky die heeft chico 3 flinken happen achtergelaten in oor keel en nek. Ik raakte in paniek omdat hij aan het janken was, heb van alles gedaan maar niks lukte uiteindelijk heb ik de husky een schop gegeven omdat ik het niet meer aan kon zien en toen liet die los. Het klinkt misschien raar voor sommige maar chico is nog een puppy van 7 mnd en ik wist niet meer wat ik moest doen en reageerde uit woede door hem een schop te geven. Uiteindelijk heb ik 180 euro uitgegeven aan de dierenarts. De eigenaar wil niks vergoeden van de valse husky en ik zit met een bange stafford in huis. Maar volgens mij heb je goed gehandeld door je hond op te pakken want anders was het misschien anders afgelopen.

Groetjes Samantha en chico

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

hallo jullie allemaal.
heb ook nog een goeie tip.
neem een flesje stenen mee, leeg waterflesje vullen met kiezels, tot de helft, komt die hond af op jouw hond, dan zodra die hond dichtbij is, rammel je hard met het flesje, de schrikt heus af, en neem de benen, voor jouw hond is het ook niet leuk, maar beter dan dat er gebeten wordt.
willemijn

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy

honden foto van Helga & Zoëy

eeehmmm... even een antwoord op de vraag van het topic. Ik ram er op.. echt waar... Dan sta ik niet voor mijzelf in...

honden page profiel adelheidadelheid

honden foto van adelheid

Als er een los lopende hond op me toe komt dan laat ik mijn honden los. ik zal nooit tussen 2 vechtende honden gaan. het enigste wat je kunt doen, is de andere kant uit lopen maar zou de eigenaar wel even op zijn plaats wijzen.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik liep pas vanaf de bossen naar huis met Max, langs een manege. De hond op het erf had ons waarschijnlijk al aan zien komen, en kwam op Max af gelopen. Het was een vrij grote hond, kwam echt tot mijn elleboog!

Max zat aan de riem, en ik dacht eigenlijk in eerste instantie dat die andere hond even kwam snuffelen. Opeens zag ik de kop van het beest vertrekken en begon hij te happen. Max sloeg meteen met zijn voorpoten tegen zijn kop en de hond deed een stap achteruit.
Mijn vader, die er gelukkig ook bij was O-), liep op de hond af en hield zijn arm hoog (alsof hij zou gaan slaan). De hond rende met staart tussen de poten het erf op, maar kwam wel weer terug. Mijn vader heeft de hond een heel eind het erf opgejaagd, en toen kon ik met Max langslopen, verder op weg naar huis.

Vraag me af hoe die hond is naar de klanten van de manege toe! Ik vertrouw het beest toch niet zo hoor!
Gelukkig is iedereen er zonder schrammen vanaf gekomen, maar als het erop aan zou komen zou ik de aanvallende hond ook echt een schop verkopen! Niet de ideale manier, maar als je je hond laat bijten zal die andere honden ook minder leuk gaan vinden ben ik bang.
Gelukkig is Max nu gewoon nog steeds vriendjes met jan en alleman! Haha! :-D

honden page profiel AnnemieAnnemie

honden foto van Annemie

Hey samantha,

Ik heb niets tegen staffords hoor, ondankse de slechte ervaring die ik met deze hond had en ondanks dat je wel eens wat verhalen hoort in het nieuws.

Hoogst waarschijnlijk heeft deze gewoon geen opvoeding gekregen. Ik weet ook niet waarom hij gebeten heeft. Misschien omdat onze Mushu ook een mannetje is en hij zich daardoor bedreigd voelde?

In ieder geval, ik ga geen enkele stafford uit de weg door wat er gebeurd is. Elke hond is anders.

Ik vind het wel verschrikkelijk wat er met jouw hond gebeurd is. Ik zou zeker naar de politie stappen en ervoor zorgen dat je de eigenaar van de husky te pakken krijgt.

En hopelijk komt jouw stafford er snel weer bovenop, want zo'n trauma is allesbehalve plezant voor hond en baasje he.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jouw hond wordt aangevallen, wat doe je?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: hoeoud voor trimmen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^