Gedrags verandering. Waar ligt dat aan en wat kan ik doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cel, Jacko, Louis en PoesCel, Jacko, Louis en Poes

honden foto van Cel, Jacko, Louis en Poes

Jacko mijn oudste hond, nu 8 jaar heeft sinds een tijdje zo nu en dan rare uitspattingen.

Hij kan soms tegen bepaalde honden en bepaalde mensen agressief reageren. Dit heeft hij nooit gedaan!

Gisteren bijvoorbeeld, lopen we aan de riem over een stoep waar een oud vrouwtje liep met haar rollator. Bij het passeren van haar, zei de vrouw iets tegen Jacko. Daarop begon Jacko te grommen en sprong opeens tegen haar op! Voorpoten op haar borst en met zijn kop richting haar gezicht. :'( Ik heb hem optijd terug getrokken maar ben enorm geschrokken. Ik weet niet of hij daadwerkelijk zou bijten maar zo zag het er wel even uit....
Dit doet hij een enkele keer sinds 2 jaar. Wat ik niet begrijp is waarom we 10 mensen of honden kunnen passeren zonder probleem en er soms opeens iemand of een hond tussen zit waar hij zo agressief op reageerd.
Heeft iemand een tip, evt reden of advies???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gedrags verandering. Waar ligt dat aan en wat kan ik doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Heb je hem medisch laten checken?

Zo ja, zou ik iemand langs laten komen die goed kan kijken naar het gedrag, ik vind agressie altijd moeilijk om over internet advies te geven..

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

ik zou er iemand nij laten komen die het gedrag eerst kan observeren voor er een advies gegeven wordt, daarbij zou ik ook eerst willen uitsluiten of er medisch niets mis met de hond is.
Verder maar dat is mijn mening vind ik wel dat als het al 2 jaar aan de gang is er erg lang gewacht is met hulp zoeken hierbij

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi!

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Heel goed opletten of je een patroon kan ontdekken...de mevrouw keek hem waarschijnlijk aan terwijl ze tegen hem praatte, is het altijd als vreemden hem aankijken?
Houd het goed in de gaten en blijf op je hoede, niet gestresst maar gewoon alert en kijk wat je hond aangeeft met zijn houding.
Als je eenmaal weet waar hij op reageert kan je het gaan ombuigen: snoepjes op de grond, andere kant oplopen, afleiden, wat dan ook.

honden page profiel Cel, Jacko, Louis en PoesCel, Jacko, Louis en Poes

honden foto van Cel, Jacko, Louis en Poes

Bedankt voor de reacties...

Misschien had ik iets uitgebreider mijn verhaal moeten want er zijn wellicht wat dingen mijn verhaal verduidelijken.

Jacko heeft begin 2009 een ongeluk gehad. Vrij heftig, hij werd aangereden door een auto op een 80km weg. Heeft het ternauwernood overleefd. Sinds die periode tot en met gister is er vier x iets voorgevallen. Waarvan ik gister het meest geschrokken ben.
Dus om terug te komen op de mening van Jaimeik denk niet dat ik lang gewacht heb met in actie komen, 4 incidenten over 2 jaar is in eerste instantie niet zorgwekkend en realiseer me nu pas dat er misschien meer aan de hand is dan een incidentje.
Daarnaast had ik voor voorgaande incidenten nog een gedegen excuus kunnen bedenken maar gister niet. Gister zag ik geen enkele aanleiding voor hem om zo te reageren. Vandaar dat ik nu meteen de vraag stel. Ik ben vanaf nu meer op mijn hoede en zal bij de entingen die er binnenkort aankomen toch eens aan de dierenarts vragen of Jacko misschien door de klap van het ongeluk minder prikkels kan verdragen. Ik weet niet of dat kan na een flinke hersenschudding... O-) Jacko is in ieder geval nooit zo geweest, hij was leuk en leif met iedereen. En onder de honden waren er altijdwel honden waar hij het minder goed mee kon vinden als andere maar nu blaft hij naar veel honden, dat is ook een verandering die nieuw is voor me.

Daaraast heeft Jacko er een broertje bijgekregen een jaar geleden. Ze kunnen super samen en zijn echte maatjes maar misschien wil hij diie kleine beschermen of iets bewijzen? of ga ik nu te diep? ;-) haha Ik probeer ook maar wat te bedenken... Ik hoop niet dat dit een patroon wordt en al helemaal niet dat er iets medisch niet goed zou zijn... Hij heeft 8 maanden geleden nog een check-up gehad maar er zijn nooit foto's van zijn schedel gemaakt, die toch ook een flinke klap hebben gehad.

honden page profiel jaimejaime 3 doggies

honden foto van jaime

" Bedankt voor de reacties...

Dus om terug te komen op de mening van ik denk niet dat ik lang gewacht heb met in actie komen, 4 incidenten over 2 jaar is in eerste instantie niet zorgwekkend en realiseer me nu pas dat er misschien meer aan de hand is dan een incidentje.
"

Dat klinkt anders ik dacht dat je bedoelde dat het al 2 jaar lang meer regelmaat als uitzondering was vandaar dus dat ik zei goh dan heb je wel lang gewacht met hulp zoeken

honden page profiel Cel, Jacko, Louis en PoesCel, Jacko, Louis en Poes

honden foto van Cel, Jacko, Louis en Poes

Vandaar mijn nieuwe en duidelijkere uitleg... :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Tja, als je je niet realiseert dat het een "chronisch" probleem is, ga je ook geen hulp zoeken.

Ik zou ook iets medisch laten uitsluiten. Oren? Is hij misschien geschrokken van een beweging van dat vrouwtje omdat hij haar niet hoorde? Iets in die buurt zou ik laten nakijken.

Als er niets medisch is, toch even een deskundige laten kijken, hoewel dat denk ik wel moeilijk word met gedrag wat zo sporadisch voor komt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gedrags verandering. Waar ligt dat aan en wat kan ik doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: De nieuwe lijst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^