ontwormen ja of nee ik weet het niet meer....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Sorrie, ik ga off topic...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ontwormen ja of nee ik weet het niet meer...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 3 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Toch ff een vraagje over het ontwormen aangezien ik ook steeds twijfel het (weer) te doen.
Ik heb het met beide honden gehad toen zij nog pup waren dat ik niets maar dan ook niets in de ontlasting zag. Omdat ik overal las en hoorde dat een ontwormingskuurtje belangrijk was deed ik dit en eigenlijk al na de 1e keer zag ik in de ontlasting van die mega lange wormen. Ik schrok me kapot ;-) :-D Er werd me verteld als ik het me nog goed kan herinneren dat de wormen eruit kwamen door de stoffen in die pilletjes. Ik heb naderhand de 3 maandelijkse en halfjaarlijkse ontworming gedaan zonder dat er wormen tevoorschijn kwamen. Maar goed mijn vraag is voor degene die ontwormen niet zo zien zitten en meer over de wormen weten hoe dat dan kan ? Of was het gewoon toeval ? Is het vooral bij pups wel van belang om dit prefentief te doen, want ik heb wel vaker gehoord dat veel pups bij hun geboorte eitjes/wormen meekrijgen van de moeder ? Ik ben daar erg benieuwd naar.

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

ik sta met mijn neus bovenop elke drol,en zolang ik niets zie,ontworm ik niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

pups krijgen wormen mee van de moeder, toch als de moeder goed ontwormt is, dat wordt gedaan voor de bevalling of dracht, dan is de kans toch groot dat pups wormen hebben, vandaar altijd ontwormen de pups.

dan nog even...als je naar de poep krijgt van je hond, zie je niets, dat komt voor, maar toch kunnen je honden wormen hebben, met een check op wormen , wordt er ook gekeken of er eieren aanwezig zijn, dat gaat onder de microscoop, dat kan je met het blote oog niet zien.

en toch fijn om te weten dat je hond geen wormen heeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een stukje gevonden dat het niet altijd in de drol te zien is dat je honden wormen heeft, met de microscoop zien ze of er wat is, eieren bijvoorbeeld.

Wormen bij honden





Er zijn een groot aantal soorten wormen die uw hond kunnen infecteren. De bekendste zijn de maagdarmwormen die als volwassen worm in de darmen van uw hond verblijven. De spoelworm is voor Nederlandse honden de belangrijkste maagdarmworm. Er zijn daarnaast ook wormen die een voorkeur voor andere organen hebben. Zo komt in grote delen van Zuid-Europa de hartworm voor, waarvan de volwassen wormen in het hart en in de grote vaten van het hart verblijven. Deze worm wordt af en toe gevonden bij honden die in Zuid-Europa zijn geweest. Er zijn ook wormen die een voorkeur voor de longen van honden hebben. Gelukkig zijn ook deze (long)wormen zeldzaam bij Nederlandse honden.

Bij honden in Nederland zijn de volgende maagdarmwormen van belang:

Spoelwormen
Lintwormen
Zweepwormen
Haakwormen
De laatste jaren zien we een toename van het aantal coccidia en giardia infecties bij honden. Dit zijn geen wormen, maar kleine eencellige parasieten die vervelende infecties bij uw hond kunnen veroorzaken, en daarnaast ook infectieus zijn voor mensen.



honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

hmm aangezien wijzelf volgende week op vakantie zijn en Casper bij mijn schoonouders is en zij misschien een paar dagen met hem naar de camping in Duitsland willen ben ik gisterenavond toch even naar de da gegaan voor een kuurtje. Ik wil geen enkel risico nemen ook niet voor mijn schoonouders. Nu weet ik zeker dat ik me daar volgende week niet druk over hoef te maken. Ook staat het weer in zijn pas genoteerd. Ik blijf nu denk ik 1 x per jaar ontwormen en blijf gewoon de biofood geven. Heb dit overlegd met de da en hij geeft aan dat hij niet zo veel weet over de invloed van vers vlees etc maar dat ik het goed in de gaten moet houden. En dat er nog steeds veel honden zijn waarbij niet wordt gekeken naar wormen etc in Nederland.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

binnen een paar dagen had je een pakketje in je brievenbus gehad, opsturen en je hebt de uitslag, ala minuut. beter dan een wormenkuur geven en je geen weet hebt dat je hond wormen heeft.

dit is een hele vriendelijke methode, er zit geen enkel gif in dit proces voor je hond, integendeel.

als je hond toch wormen heeft, ja dan is een kuurtje op zijn plaats, maar een wormen kuur maar zomaar geven ? is niet aan te raden.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

@ Willemijn dit ga ik zeker de volgende keer doen. Ik vond dit nu even de makkelijkste en snelste oplossing aangezien ik de komende dagen ook nog moet werken.... Die ene wormkuur zal het verschil ook niet direct maken....

Maar heb de link opgeslagen en ga hier zeker de volgende keer gebruik van maken!

Bedankt allemaal voor jullie reacties!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Monique & Jaro & Ronja
Maar goed mijn vraag is voor degene die ontwormen niet zo zien zitten en meer over de wormen weten hoe dat dan kan ? Of was het gewoon toeval ? Is het vooral bij pups wel van belang om dit prefentief te doen, want ik heb wel vaker gehoord dat veel pups bij hun geboorte eitjes/wormen meekrijgen van de moeder ?


Dat ligt geheel aan de constitutie van moeder en pups van dat moment. Is het vrij duidelijk dat de pup wormvrij mee komt en is er geen vermoeden van, dan gebruik ik persoonlijk eerst preventief parasietencompositum als kuur en vul de voeding aan met o.a. propolis, om daarna op 2,5-3 maanden ontlastingonderzoek te laten doen. Blijkt daaruit dat er worm in zit, dan pas zou ik chemisch ontwormen. Maar niet bij voorbaat preventief pups chemisch ontwormen onder de 3 maanden.

honden page profiel Jane en Boris Jane en Boris 3 doggies

honden foto van Jane en Boris

Hey Kim en Casper!

Had het maar gedaan joh :-D ,pakketje is nu al binnen,eind van de wk de uitslag al! :-D , iniedergeval, wel goed dat je de volgende keer mee doet hoor,alles beter dan gif in de hond ;-) ,iniedergeval alvast een fijne vakantie! :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mijn..pakketje..is ook binnen, er wordt aan gewerkt, bamse moet eerst even wat produceren, en ja dat duurt nog wel even, dat zal hooguit morgenochtend of middag worden die productie, dan gauw opsturen, en ik hoop aan het einde van de week de uitslag binnen te krijgen.

:-D

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

hmm das idd erg snel. Dan had ik het net kunnen halen. Nou ja het probleem is voor nu opgelost volgende ker beter!

honden page profiel MargreetMargreet

honden foto van Margreet

Ik heb onze Guus laten inenten toen gelijk weer vlooiendruppels meegenomen en wormkuur tabletten.

Ook laat ik ieder jaar onze konijnen Franse Hangoren inenten.

*Ik doe het liever wel.

honden page profiel inge en destenyinge en desteny

honden foto van inge en desteny

de dierenspeciaalzaak hier in het dorp zei toen wij de hond net hadden dat pups het eerste jaar elke maand een ontwormingskuur moeten hebben.ik heb dat nooit gedaan,maar nu dessie 9 maanden is zag ik wormen in haar ontlasting,dus toch maar ff een kuurtje nu.en weet iemand hoeveel knoflook en karnemelk een hond nodig heeft?

honden page profiel Daisy & MiloDaisy & Milo

honden foto van Daisy & Milo

Ik ontworm Milo eens in de 3-4 maanden.
Dit omdat ze kattenstront HELAAS heerlijk vind en alles eet wat ze vind.. O-) Gelukkig heb ik d'r voort in de gaten! :-D
Ze heeft nog nooit wormen gehad maar ik doe het om er zeker van te zijn dat ze worm vrij is.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Daisy & Milo, ook mijn honden vreten van alles en nog wat en bij tijd en wijle stront, 1 hond vreet het ook van honden en katten. Het is geen reden om preventief chemisch te ontwormen, omdat je hond kattenstront en andere dingen vreet. Het heeft geen zin om te ontwormen op het moment dat je hond geen worm heeft. Dan is ontlastingonderzoek zinvoller. :-)

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara)

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

En Willemijn is der al productie van Bamse :-D
Ik heb gister avond nog geschept, platgeslagen hihi, verpakt, en geplakt het was een heel proces ;-)
En in de brievenbus gemikt , maar dat was 's avonds laat, dus die gaat vandaag pas weg :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier boven vraagt een forummer hoeveel karnemelk ? gerust een kop per dag, niets mis mee, geeft een gezonde darmflora, en nog nimmer gegeven ? even aanlengen een weekje met wat water, zodat er een gewenning optreed, anders kan je te maken krijgen met trilpoep. en daar zit niemand op te wachten toch ? een week en langzaam aan puur geven, gewoon iedere dag door.

de knoflook kan je van de biofood geven, voor vlo teek en wormen, is werend, en kan je het hele jaar preventief geven aan je hond.

en het is op de post gegaan, gisteren voor vijven, geen bericht vandaag gehad, dat zal dan morgen worden denk ik zo. :-D

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara)

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Bamse heeft natuurlijk gehoord dat er nog een extra keutel gemaakt moest worden gisteren ;-)

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara)

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Bamse heeft natuurlijk gehoord dat er nog een extra keutel gemaakt moest worden gisteren ;-)

honden page profiel Sandra, Lady Dana & Sir EddieSandra, Lady Dana & Sir Eddie

honden foto van Sandra, Lady Dana & Sir Eddie

ontwormen kan ook op natuurlijke basis en preventief met natuurlijke produkten.

Bijvoorbeeld
druppels worm:

- versterkt het dierenlichaam en creërt een parasiet onvriendelijk milieu
- bestaat uit kruiden die katten vroeger instinctief uit de natuur haalden
- is beproefd en mild voor het dier

Gebruik:
Toediening geschiedt door tijdens een kuur van 4 tot 6 weken één druppel toe te voegen aan het vochtige of droge voer van je hond of kat. Toevoeging direct aan het drinkwater kan ook.

Werkzame stoffen:
water, alcohol, appeldiksap, zelfgemaakte kruidenextracten: aloë, mirre, kamfer, kurkuma, manna, driedistel, engelwortel Geproduceerd zonder chemische additieven, kunstmatige conserveermiddelen, zonder dierlijke bestanddelen. Dierproefvrij ontwikkeld en geproduceerd.

Inhoud verpakking:
50ml, met pipet

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ontwormen ja of nee ik weet het niet meer...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: verhuizen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^