Hond uit het buitenland?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anita, Bobby en EvaAnita, Bobby en Eva

honden foto van Anita, Bobby en Eva

" Had nooit verwacht dat er zo'n aversie zou ontstaan tegen geimporteerde honden. En dat grotendeels vanuit de gedachte ''eigen volk eerst''.

In ons welvarende Belgie en Nederland worden nog dagelijks honden en katten met de meest laffe verhaaltje gedumpt. En dat die arme beesten daar na 2 jaar nog steeds zitten, komt dan mede doordat te veel mensen een import hond nemen???
Wat een hypocriete denkkronkels zijn dat!

Asiels zijn opgericht om zwerf en kansarme dieren op te vangen, niet als stortplaats voor dieren waar men javascript:emoticon(';-)')gewoon geen zin meer in heeft! En natuurlijk vind je veelal oudere dieren in het asiel,, de jonkies staan op marktplaats, kun je tenminste nog proberen er een paar honderd Euro aan te verdienen!

Ik heb ontzettend veel Nederlandse asiels uitgeplozen alvorens ik uitweek naar een buitenlandse hond.
Tot mijn spijt waren het veelal oudere honden met kanttekeningen als: kan niet met een andere hond samen, kan niet met katten, kan niet met kleine kinderen.

Ik heb het dus wel degelijk geprobeerd!
Toen stond ik dus voor de keuze: op een wachtlijst gaan staan... of nu een hondje dat ergens zit te wachten op een thuis.
Ik heb voor het tweede gekozen... maar ja, toch wel rot van me dat ik geen Nederlandse asiel hond genomen heb, toch?





"


Ik ben het hier helemaal mee eens.
Ik had een paar jaar terug ook nooit gedacht dat er mensen zijn die het mij verwijten dat ik honden uit een buitenlands asiel heb genomen. Ook ik heb eerst in Nederlandse asielen gekeken op internet en ook voor mij was er geen geschikte hond voor mijn situatie.
Ik heb me wel eerst in de stichting verdiept en kwam tot de conclusie dat ze erg goed werk doen....allemaal mensen die het lot van alle honden erg aantrekt en die wel degelijk wat doen aan de situatie in het land zelf.
Ik kan alleen maar diep respect hebben voor deze mensen en veelal vrijwilligers.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Ik volg het nu net eigenlijk pas een beetje en de laatste berichten bekeken. Nu vraag ik me af of het land een verschil maakt want .... 

Toen wij in Luxemburg woonden heb ik, zij het in dit geval een kat, uit een Asiel gehaald in België ... is dat dan ook verkeerd geweest.

honden page profiel --

honden foto van -

olly hebben we uit kroatië
hij is volgens mij op 7 maanden naar nederland gebracht
en op 9 maanden hebben we hem geadopteerd.

hij is door stichting idemo gevonden op de vuilnisbelt :(


*woops oud topic, stond opeens bovenaan de lijst*

honden page profiel Tanja & AngieTanja & Angie

honden foto van Tanja & Angie

Ik had een hond uit Spanje geadopteerd 2jr geleden, na hem 2 dagen thuis te hebben gehad, ofja bij de dierenarts, kon ik hem meteen laten inslapen, dus ik zeg nooit meer!!

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Ik volg het nu net eigenlijk pas een beetje en de laatste berichten bekeken. Nu vraag ik me af of het land een verschil maakt want .... 

Toen wij in Luxemburg woonden heb ik, zij het in dit geval een kat, uit een Asiel gehaald in België ... is dat dan ook verkeerd geweest. "


Ik denk dat de ongenoegens voornamelijk gericht zijn tegen de honden die afkomstig zijn uit landen die bekend staan om hun grote getalen zwerfdieren.
En dat zijn helaas, heel wat landen.

Iedere hond die geadopteerd wordt is een druppel op een gloeiende plaat, dat weten we allemaal. Maar als we zo gaan denken hoeven we natuurlijk op geen enkel gebied ook nog maar 1 helpende vinger uit te steken.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Voordat we Luna hadden keek manlief hier ook naar. Ikzelf had bedenkingen en wel ... zolang het land zelf niet aan het probleem werkt ... 
maar het vinden van juiste hond in asiels eigen land .... als je al huisdieren hebt, kids ed en nog het juiste ras en leeftijd te vinden is ook niet gemakkelijk. 

Het is en blijft een lastig iets. Ik persoonlijk vind het heel moeilijk. Hopende dat de landen zelf wakker worden.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Ik had een hond uit Spanje geadopteerd 2jr geleden, na hem 2 dagen thuis te hebben gehad, ofja bij de dierenarts, kon ik hem meteen laten inslapen, dus ik zeg nooit meer!! "


Heel erg dat dat heeft kunnen gebeuren.
Terwijl ze toch volledig onderzocht moeten zijn alvorens ze in het vliegtuig mogen. Wat mankeerde de hond?
Ik snap dat het een zware domper is geweest.
Ik ken ook wel verhalen van mensen die al een datum hadden om hun hond van de luchthaven af te halen,, kregen ze kort daarvoor toch het verdrietige nieuws dat de door hun gekozen hond, jammer genoeg was ingeslapen nadat er ernstige afwijkingen waren gevonden zoals hartworm. Keihard en teleurstellend maar zieke dieren op het vliegtuig zetten en nietsvermoedende baasjes daarmee opschepen, is nooit de bedoeling. Dat wil men de hond evengoed ook niet aan doen!
Heel erg dat jullie die 'vervelende' uitzondering zijn geweest.

honden page profiel Tanja & AngieTanja & Angie

honden foto van Tanja & Angie

Het was een witte herder die maar 21kilo woog ipv 40-50 maar dat wisten we, daarom wilden we hem ook om een mooier leven te geven, hij at bijna niet, werd toch gecastreerd op dat moment, kreeg nog 2 slaappillen voor de reis, en toen die uitwerkten kreeg hij epileptische aanvallen, in de auto zelfs al vanaf t vliegveld naar huis, en de schat wat t was liet zich gewoon zijn snuit afvegen van de snotter en speeksel die daardoor kwam. Eenmaal thuis, werden de aanvallen erger, heb toen de dienstdoende arts gebeld (t was 2e kerstdag) en die zei dat t beter was om hem in de bench te zetten zodat hij zichzelf en anderen geen pijn kon doen. De tabletten gingen uitwerken en dat kon de oorzaak zijn, als ik t niet vertrouwde kon k altijd terugbellen. De dag erna moest ik eigenlijk werken en mijn man ook, maar mijn schoonmoeder zou komen oppasse op hem, maar voordat ik me klaar ging maken om te gaan kreeg hij zown heftige aanval, k denk die gaat me hier ter plekke dood, pff dat beeld vergeet ik nooit meer.. Heb de dierenarts gebeld moest meteen langskomen voor hem te onderzoeken, nou.. heb hem daar moeten laten, 17.00 mocht ik hem weer ophalen, ondertussen tranen met tuiten gejankt bij me schoonmoeder, ouders en me zusje, die waren naar me toe gekomen. De epilepsie was "onder controle" maar morgen moest ie terug.. Dinsdagmorgen kon ie niet meer fatsoenlijk staan, kiepte steeds om zo high was ie van de medicijnen.. Pap en mam hebben hem toen naar de arts gebracht want ik moest werken, vol positieve zin, komt goed! Om 15.00 belt mijn man, ik moest om 17.15 bij arts zijn om een beslissing te maken met hem.
Onderweg naar de auto heb k mijn ouders gebeld wat k moest doen (pff krijg weer tranen..)
En toen ik hem zag liggen in zijn mandje, hij reageerde al niet meer, zijn lever en nieren waren zo dusdanig beschadigd door alle medicatie wat ie gehad had.. De narcose, slaappillen, alles is in de urine teruggevonden... Hij was niet meer te redden, en hebben we hem moeten laten gaan.. Pff arm beestje was net 1jr oud...
Pff t doet me gewoon nog steeds pijn..
Ik zeg ook niet welke organisatie t is, maar ik zag op de site wel dat t niet de enige hond is die zo snel ingeslapen moest worden nadat ie bij zijn baasjes terecht is gekomen..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een verschrikkelijk verhaal Tanja, begrijp ik het goed dat deze hond door alle medicatie  vergiftigd is en daardoor die aanvallen kreeg?

Heel erg voor de arme hond en voor jullie ook een enorme teleurstelling en verdriet. Sterkte.

honden page profiel Tanja & AngieTanja & Angie

honden foto van Tanja & Angie

Ja klopt inderdaad, we hebben t niet officieel zo genoemd, maar alle medicatie is wel in de urine terug gevonden.
Ik heb wel alle kosten, zowel de dierenarts kosten alsde adoptiekosten op de organisatie verhaald en na 5maanden alles teruggekregen.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik hoop dat wanneer je op H.P mensen voorbij ziet komen, op zoek naar een buitenlandse hond, je ze via een pb. de naam van de organisatie wilt melden. Ik snap dat je het niet hier openlijk wilt doen, maar dan kun je in ieder geval hier en daar nog een waarschuwing tegen deze 'stichting' strooien.
Wat een afschuwelijk verhaal, het arme dier is mede door zijn onder-gewicht w.s bezweken aan een overdosis. Een fatsoenlijk lichamelijk onderzoek alvorens ze van alles in het beestje vol propte zal vast ook achterwege gelaten zijn. Ik kan niet anders zeggen dan: ''Schande!''
En een hele verdrietige ervaring voor jullie.

honden page profiel Tanja & AngieTanja & Angie

honden foto van Tanja & Angie

Ja is ook zo, ik wil t opzich wel zeggen, maar ik weet niet of ik daar problemen mee krijg.. Omdat t toch negatieve informatie is heh.. Als het gewoon mag, dan zet ik het hier gewoon neer, geen probleem.
Ik heb nu gelukkig wel ook een hele lieve andere hond kunnen weghalen bij mensen die niet goed voor haar waren, maar dat is via kennissen gegaan dus dat was wel vertrouwd.
Ik hoop dat mensen twee keer nadenken voordat ze een dier uit t buitenland halen, en ook eerst goede informatie opzoeken over de organisatie want dat heb ik dus niet gedaan.

honden page profiel Anita, Bobby en EvaAnita, Bobby en Eva

honden foto van Anita, Bobby en Eva

Tanja wat een vreselijk verhaal. Zelfs een leek weet dat je een hond met zo'n ondergewicht niet al die medicatie kan geven...hij had eerst goed moeten aansterken. Vreselijk voor jou en voor de herder.
Sterkte ermee!

Yvonne (Gast)

Wij hebben onze Mica uit Roemenie en zijn daar zoooooo gelukkig mee! Ik kan het iedereen aanraden. Ik twijfelde in eerste instantie en mensen in mijn omgeving hadden zo hun twijfels, maar ik heb mijn hart gevolgd en het gewoon gedaan. Nu word ik dagelijks belaagd met mensen die me vragen wat voor een ras dit leuke hondje is en waar ik haar vandaan heb. Dat doet me goed, zeker als je bedenkt dat er daar nog talloze honden van zulke leuke honden rond zwerven. Mica is nog jong, maar had slechts op straat geleefd. Wonderbaarlijk om te zien dat zo een hondje zich direct aanpast aan de huiselijke omgeving. Mica is via Dog Adoptians Nederland. Ik heb het ervaren als een betrouwbare stichting, die je geen mooie woorden voorhouden, oprecht zijn, goed voorlichten en een goede, zeer betrokken nazorg leveren.

Yvonne (Gast)

Ik wil er nog aan toevoegen dat ik het heel erg vind voor de mensen die al snel hun hondje verloren of nog voor ze deze daadwerkelijk adopteerden. Eerlijk gezegd heb ik me deze rampscenario's ook voorgehouden. Het kan altijd (ook met een hond uit eigen land) en dat is natuurlijk vreselijk. Maar al zou mijn hond dit lot ook overkomen dan nog zou ik deze keuze maken. Ik ben er van overtuigd dat een eerkijke, op het dier gerichte, stichting naar eer en geweten handelt. Garanties heb je nooit, zeker niet als de levensomstandigheden niet optimaal waren. Maar daar doe je het san toch juist voor? Om zo een hond een beter leven te geven. Iedere hond is uniek en onvervangbaar en het is schrijnend dat zoveel dieren dit leed ondergaat.

honden page profiel Anita, Bobby en EvaAnita, Bobby en Eva

honden foto van Anita, Bobby en Eva

Mica is nog jong, maar had slechts op straat geleefd. Wonderbaarlijk om te zien dat zo een hondje zich direct aanpast aan de huiselijke omgeving.

Geweldig he. Ik heb Eva van Roemenië...zij was ook een zwerfhondje en zij doet het ook zo goed...gaat gewoon mee met de metro, trein enz. eerst een beetje wantrouwend naar mensen maar dat is nu ook na een paar maanden over.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 12 van 12 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Volgende forumvraag: Ik word hier zo verdrietig van...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^