mijn hond is 15 kg afgevallen oorzaak???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

marie (Gast)

Goede middag,

Misschien kunnen jullie mij helpen.

Ik heb een kruizing dalmatiër x ?? (dog/labrador?)

Ze is de laatste paar maanden ruim 15 kilo afgevallen, ze mocht wel een paar kilo kwijt maar nu mogen er echt wel weer 10 aan. Ze blijft namelijk afvallen... Ik ben bij de dierenarts geweest en haar bloed is goed, nieren zijn goed, alvleesklier is goed, ze heeft geen suiker, ze heeft geen wormen, ze glimt, ze heeft een goede natte neus, ze slaapt wel veel maar het is ook meer een binnenhond als een buitenhond. Ze "was" vreselijk aan de diarrhee het was ook helemaal geel en stonk verschrikkelijk.
Ze laat/liet ook veel winden maar dit komt ook omdat ze veel te snel eet. Nu hebben we tennisballen in haar voerbak gedaan en dat gaat nu al veel beter.
Ze doet als of ze uitgehongert is.
Op advies van de dierenarts heb ik haar op licht verteerbaar voer gehad, Specific allergy care ei en rijst. Ik heb haar op Kip met rijst gehad. Toen ze dit kreeg hield de diarrhee niet op het bleef slap, dun , geen en stonk verschrikkelijk. We hebben ook geprobeerd om haar het medicijn zymoron te geven voor de alvleesklier omdat ze daar toch wel verschijnselen voor had ook al wees het bloedonderzoek uit dat ze daar geen last van had. 1e instandie leek ze wel aan te komen maar dat was van korte duur. Met mijn dieren arts kom ik niet verder. Ik ben gestopt met kip en rijst en de allergy care. Ze krijgt nu lam en rijst van Pure dog (ontwikkerlt door de dierenkliniek te utrecht. Ze vind het eten lekker en de diarrhee is gestopt, scheten laten is ook minder geworden. Ik heb alleen het idee dat ze nog vreselijke honger heeft. en ik geef haar al extra. Als ik haar nu iets te eten geef waar kip of ei etc inzit dan is ze gelijk weer aan de diahree dus ik denk dat ze allergisch is voor kippeneiwitten. Ik geef haar nu alleen het voer, en niets anders. maar waarom blijft ze alvallen. Weet iemand nog in welke richting ik kan zoeken??
Ze is best vrolijk ondanks alles. maar ik weet het echt niet meer.
Bedankt dat jullie mijn verhaal hebben willen lezen en alle tips zijn welkom

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond is 15 kg afgevallen oorzaak???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi,

Ik ken het voer niet maar ik zit te denken dat daar geen energie in zit. Ik zou de caloriën gaan vergelijken met div. voeren.

Is ze ook getest op gardia?

Ik heb logee's gehad die op dat zelfde voer zaten. Verschrikkelijk duur, geen goede ontlasting en de honden stonken zelf.

Zelf zou ik nu energique of carnibest geven. Dit is vers vlees en carnibest is in verschillende smaken te verkrijgen. zie www.carnibest.nl

Veel succes en de groetjes van esther

honden page profiel Fred en ManonFred en Manon

honden foto van Fred en Manon

Hoi,

Wat vervelend zeg :'(
Ik zou als ze niet aansterkt zeker naar een andere dierenarts gaan. Wellicht dat die een ander inzicht heeft of net kijkt naar iets dat de andere arts niet heeft gezien. Heel veel sterkte!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Ja, da's zeker vervelend.. :'(

Ik ga met Esther mee...
Vraag - als je Carnibest gaat kopen - wat je het beste kunt voeren er zijn verschillende soorten voeders van Carnibest...

Wellicht vind je ook veel informatie op "barfplaats"...
Daar is een afdeling speciaal voor versvoer en kun je al je vragen stellen...

Heel veel succes, lieve groet, Ilja

marie (Gast)

Bedankt voor jullie reactie.

Ik heb al carnibest geprobeerd. met kip/rijst, eend/rijst maar dat ging ook niet. ze bleef toen aan de diarrhee. Er zijn natuurlijk meer varianten maar omdat ze toen ook niet goed was of beter werd ben ik daar mee gestopt.

Over de pure dog, sinds ze op dat voer staat is ze niet meer aan de diarrhee, en onze andere hond krijgt dat voer nu ook en dat gaat ook goed. En verder stinken ze niet echt, maar ze zijn ook heeel veeel buiten. We hebben een groot erf waar ze de heledag vrij rondlopen.

Ik overweeg of ik naar een holistische praktijk voor dieren ga in de bilt. Zij kunnen de hond ook helemaal uitpendelen wat wel en niet goed is, ben daar ooit met een paard geweest en die is er super van opgeknapt, ze doen het nu ook voor honden.

ik ga zeker nog eens kijken op www.barfplaats.nl
vaak kan je best wel weer eens wat leren van zo'n site.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Holistische dierenarts...
Ja, goed plan..! O-)

Hoop dat je hond er baat bij heeft..
Er is altijd nog de klass.homeopathie als je in de Bilt geen succes hebt..
maar ik hoop van harte natuurlijk wel.. ;-)

Houd je ons op de hoogte..?

Succes en beterschap, lieve groet, Ilja

honden page profiel 000000

honden foto van 000

Misschien heeft de hond een te snel werkende schildklier.
Maar ik zou zeker naar een andere Da gaan.


Succes en beterschap met je hond. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond is 15 kg afgevallen oorzaak???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^