afgevallen (alleen was het niet de bedoeling XD).... Nu even jullie hulp nodig.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TZNTZN

Pim eet nu ongeveer een driekwart jaar vlees, maar goed. We begonnen met 1kg (dat was de richtlijn), maar hij werd na 1 week al 1kg zwaarder... Toen terug gegaan naar 750 gram en ook hier kwam hij nog op aan. Toen zijn we 500 gram gaan geven en is hij mooi op 51 kilo gebleven. Hij is wel een beetje schraal, maar dat houd ik liever zo i.v.m. gewrichten enz. Het is dus niet zo dat hij echt dun is hoor ;-)

Maar goed 1 maand terug had hij oorontsteking en woog hij (nog steeds) 51 kilo. Nu vandaag voor zijn ziekte van Weil enting woog hij nog 'maar' 50 kilo. Ik vind 1 kilo in 1 maand toch nog aardig wat... Dus ik heb zitten terug denken, wat doe ik nou meer of anders met hem dan normaal?

Nu kwam ik tot de conclusie dan ik sinds 3 weken het fietsen aan het opbouwen ben. HIj had eerst een conditie van 0,0 en nu na 3 weken kan hij 10 min achter elkaar naast de fiets rennen. Ik wil dit nog op blijven bouwen tot 30 min... Dus hij heeft nog even te gaan O-) Ook loopt hij nu 2 keer in de week 2 uur los aan de waal, te rennen, graven en spelen met andere honden.

Maar goed, ik moet hem nu dus meer te eten geven, maar eigenlijk vind ik het ideaal dat ik gewoon een halve rol per dag kan geven O-). Ik zit nu te twijfelen hoe ik het nu verder ga doen;

Keuze 1: elke dag een handje orijen brokjes geven
Keuze 2: in de supermarkt een bakje smuldier 'kip' kopen (dat zijn toch alleen maar gemalen kipkarkassen???) en dan nog een bakje 'hart' te kopen. En dat ik hem dan elke week een half bakje kip (200gr), een half bakje hart (200gr) en nog wat kipfilet, gehakt of iets in die trant (en dan ongeveer 300 a 400 gr). Wat denken jullie dat een beter idee is?

Ik kan ook wat lotgering erbij doen gaan, maar ben niet echt pro-lotgering....

Of hebben jullie nog andere (goedkope) suggestie???
Hij eet namelijk nu de wat duurdere merken; alaska, tinlo, darf, shaweca...... En dan wordt het voor mij iets te duur om hem nog meer te geven. Of ik moet dan een goedkoper alternatief gaan zoeken...... (wat ik liever niet doe ;-) )

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "afgevallen (alleen was het niet de bedoeling XD).... Nu even jullie hulp nodig....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik heb niet echt adviezen voor je, maar ik weet wel dat sommige merken KVV ook een variant hebben speciaal voor actieve honden..

Carnibest bijvoorbeeld (ook duur, maar de enige waar ik ervaring mee heb), zij hebben voeding voor de actieve hond.

honden page profiel KaatjekoekKaatjekoek 3 doggies

honden foto van Kaatjekoek

Volgens mij doe je het supergoed met al die vleesverwennerij... ;-)

Als je de rest aanvult met brokken is dat toch geen zonde? Je moet ook aan je portemonnee denken natuurlijk!

Succes!

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Hmm lastig..

Optie 1 is heel gemakkelijk maar zou toch voor 2 gaan. Ook kun je hem wat extra tussendoortjes geven. Een hele gedroogde luchtpijp is bijvoorbeeld al aardig wat.

Stel nou dat je het afwisseld, 1 & 2? Heerlijk voor Pim en ook goedkoper..


(Ik zit dus met het tegenovergestelde probleem. Flex krijgt nu ongeveer een kilo maar blijft wel erg schraal.. Dat wordt nog meer gaan voeren dus haha!)

honden page profiel TZNTZN

1 kilo en nog te dun???
poe, meneer hier zou moddervet worden ;-)

Keuze 1 en 2 afwisselen vind ik inderdaad wel een goed idee ja!!!

En dan net nog even een 'financiele meevaller' te horen gekregen. kan van de buren een zak orijen van 13.5 kilo kopen voor maar 25 euro (hond hoeft het niet). Dus ik denk dat het slim is om die 2 af te gaan wisselen. De ene week brokjes erbij en de andere week extra vlees.

Of er moeten nog een paar goede suggesties komen O-)
(subtiele hint) ;-)

Trouwens smuldier kip, zijn toch alleen gemalen kipkarkassen?????

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Het schijnt zo O-) Ik heb echt geen vertrouwen in Smuldier haha.


Maareh ja, 1 kilo en nog steeds is hij erg dun. Wat ik wel goed vind maar té is ook niet goed. Aangezien hij nu nog meer gaat bewegen dan in de winter zal ik ook meer moeten geven..

honden page profiel TZNTZN

hm,
zit nu toch eigenlijk wel sterk te twijfelen naar gewoon een handje brokjes eerlijk gezegd. Mij lijkt een handje orijen brokjes eigenlijk wel beter dan een pakje smuldier met wat kipfilet ofzo. Of ligt dat aan mij?

honden page profiel TZNTZN

sammy, maar goed dat je vader slager is, want anders kwam het niet goed denk ik ;-) (met je portomonnee dan) ;-)

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

hoeveel wil je hem gaan geven per dag nu hij veel meer verbrandt.
1 kilo valt natuurlijk nog wel mee, maar ja moet niet te gek worden natuurlijk.
Als je naar de 750 gram terug wil gaan en halve rollen makkelijk vindt dan is het een optie om de ene dag 1000 gram te geven en de volgende dag 500 gram, is toch 750 gram per dag, en dan hoef je niet al te moeilijk te doen.
Of nog een optie 2 dagen 500 gram en dan 1 dag een kilo, vervolgens weer 2 dagen 500 gram enz. dan heeft hij gemiddeld 666 gram per dag.
Het is maar een idee, hier krijgen ze ook per dag verschillende hoeveelheden, maar net hoe actief de dag was. Gaat helemaal prima

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ik zou zo'n grote hond geen brokken erbij gaan voeren Zeker niet omdat het nu eigenlijk goed gaat en je ook met hem aan het fietsen bent . Brokken verteren veel langzamer, dus langer een gevulde maag! . Ik zou voor mij iedere keer een maagdraaiing voor ogen hebben. Dat is de reden waarom Déru hier alleen nog maar vers krijgt.
Zeker als de conditie , en dus bespiering niet optimaal is zou ik de brokken laten staan. Déru heeft tot twee keer toe een maagdraaiing gehad , en iedere keer had ze brokken gegeten.
Zou een versvoer voor actieve honden erbij gaan voeren en dan de worst opdelen in stukken van 250 gram , en hem dat er iedere dag bij voeren. Zoveel in prijs scheelt dit nu ook weer niet. Het is gewoon een grote hond , die zoveel nodig heeft. Zeker nu hij erbij aan het fietsen is!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt zijn beweging opgevoerd, en is nu een kilo afgevallen, wil niet zeggen dat tie blijft afvallen, een hond van zijn gewicht wat een kilo varieert, is niet erg, je gaat de zomer tegemoed, dus een kilo minder is niet erg.

houd het in de gaten zodat tie niet meer afvalt. en probeer als je dat niet erg vind, een keer per dag te voeren, en dan in de avond, zodat je wat meer kan geven als je ziet dat tie wat meer gaat afvallen. dan hoef je niet bang te zijn voor een maagkanteling, want dan rust hij na het eten, de beweging heeft tie dan op de dag gehad. houd het even bij een kilo vlees. zo weinig is dat niet hoor. :-D

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ze voert 500 gram Willemijn..


(Ik voer een kilo, 1x per dag, 'savonds..)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat je wel kan doen, is na de maaltijd een kippenpoot erbij geven, of wat kippenvleugeltjes zodat tie genoeg heeft. dan hoef je niet het vlees aan te vullen.

hier krijgt bamse een pond vlees, en daarbij losse kippenpoten om het wat aan te vullen, en bamse is behoorlijk zwaar. en loopt ook veel, kijk het toch even aan.

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Déru weegt 40 kg, heeft op haar leeftijd weinig beweging en krijgt 800 gram tot 1 kg. Wordt echt niet te dik! Voor 50 kgr vind ik een pond te weinig!

honden page profiel TZNTZN

Pim eet geen bot, dus geen vleugels, nekken enz. want anders was hij wel blijven NRV'en ;-)

Ik heb besloten er elke (fiets)dag er 250gr Darf actief bij te gaan geven ;-)

Moet echt zeggen dat hij op die 500gr mooi op gewicht bleef en eerst met 750gr nog te dik werd. Hopen dat hij nu wel mooi op gewicht blijft, met z'n actievere levensstijl O-)

Ik hoop dat hij door het fietsen een betere bespiering krijgt aan z'n achterhand...
Zwemmen doet hij ook al, maar alleen met andere honden, dus 2 keer in de week. Verder nog tips voor betere bespiering?

honden page profiel TZNTZN

Pim eet dus ook 's avonds alleen, maar vanaf vanavond al gaat hij er wat bij krijgen ;-)

Zeggen jullie meteen elke dag 750gram of elke dag 625 gram (half blokje darf erbij dus)?????

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Probeer gewoon de 750 en kijk hoe het gaat.. Aangezien Pim snel aankomt of afvalt merk je het denk ik snel genoeg haha :-)

honden page profiel TZNTZN

nou ja, snel afvalt en aankomt. Het is meer het feit dat we bijna naast de da wonen en ik hem dus best vaak weeg O-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Haha oh vandaar..

Naja Flex schommelt tussen de 49 en 51 terwijl ik nooit wat aan hem zie. Dat laatste vind ik toch wel belangerijker..

Misschien toch maar even afwachten?

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Maar heb je dan het idee dat hij meer honger heeft ?
Zoniet dan zou ik hem gewoon op de portie die hij nu krijgt laten staan .

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ja Manon , ik zou hem inderdaad zoals ik al schreef er 250 gram bijgeven. Je moet ook niet vergeten dat hij nog jong is, in de hoogte misschien uitgegroeid maar nu nog uit moet zwaren. Dit duurt bij een hond van zijn grootte tot 3jaar zeker. Daarbij is de temperatuur ook nog niet echt warm , zodat ze ook nog energie nodig hebben om warm te blijven. Straks in de zomer misschien, zou hij weer zwaarder worden kun je de voeding aanpassen aan de beweging per dag. Met warm weer fiets je niet, neem ik aan en heeft hij ook minder nodig. Zo heb ik het altijd gedaan met mijn grote honden. Zou hij dan misschien weer frekwent gaan zwemmen kun je de voeding daarop aanpassen.

honden page profiel TZNTZN

Nu ben ik alleen weer door Pim aan de twijfel gebracht. Hij is echt wel dubbel zo actief als normaal; fietsen, 2 extra lange wandelen met nog 4 andere honden per week, mijn broer heeft net een nieuwe hond (labradoodle pup), daar wordt dus ook veel meegespeelt. DUs ja, vond het niet gek dat hij meer nodig had ja...

Maar nu zet ik hem net 1kg shaweca paard voor en Pim eet maar de helft op???? Terwijl hij eigenlijk altijd wel alles opeet. Moet hij er nog even aanwennen of zou hij gewoon geen honger hebben?

Inderdaad wel een goed idee om straks als hij 30 min kan rennen naast de fiets. Dan alleen 250 gr meer te geven als ik ga fietsen, of bij die lange wandelingen of andere actieve inspaningen :-D

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Als hij niet alles in 1x opeet krijgt hij te veel. Het is per hond verschillend. Charlie is 49 kg., we gaan elke dag 5 km. wandelen, hardlopen of fietsen dus hij is ook aktief genoeg maar als ik hem meer dan 500 gr. kvv (Darf) per dag geef komt hij binnen de kortste keren weer aan. Naast 1x per dag Darf krijgt hij 's morgens een bakje karnemelk (1/3 ltr) en onder de wandeling wat zalm beloningssnackjes (in stukjes) en af en toe een rauw ei.
Charlie is wel gecastreerd waardoor hij eerder aankomt.

honden page profiel Jane en Boris Jane en Boris 3 doggies

honden foto van Jane en Boris

Hey manon!

N u heb jij advies nodig O-) , je bent ook zo lekker bezig met Pim! :-D
Mijn advies is,geef hem lekker meer vlees haha,maar ik ben helemaal aangestoken door jou ;-) , maar ik snap dat je portemonnee het ook aan moet kunnen.Moeilijk he meid, dat getwijfel!.Ik ga met je mee denken.

Sammy en flex :-D , ik zit denk straks met jou probleem haha. Maar ik hou het nog heel even op een kilo! en Als het meer moet worden, dan wordt het maar meer!ben trouwens lekker aan het afwisselen geslagen, darf,haaksbarf,alaska,pens nek, en Manon volgende maand komt er ook tinlo bij! :-D

succes meiden! :-D en manon , ik pb je straks gezelli weer :-D

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa 3 doggies

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Taiko weegt zo'n 23 kilo, maar komt echt heel snel aan. Hij hoeft maar naar iets te kijken of het zit er aan. Aangezien ik hoorde dat ze 2 tot 3% van hun lichaamsgewicht moeten krijgen, geven wij Taiko 400 gram per dag. Als ik dat zo zie, is dat ruim voldoende.

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Manon , voor deze rassen is het normaal dat ze heel karig in voeding kunnen zijn. Ze eten nooit meer dan ze nodig hebben. Hier met de kuvasz precies hetzelfde. Hat kan nog zo lekker zijn , maar genoeg is genoeg. Ze laten het staan of proberen datgene wat overblijft te begraven. Ik heb nooit last van dikke honden gehad.
Mensen vragen me vaak genoeg : die zul je wel met de schop moeten voeren en dan bedoelen ze dat zo'n grote honden wel veel zullen eten! Doorsnee eet bijv een golden retriever meer als een kuvasz.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

ik heb begrepen van de da, toen onze hond ook weer bespiering begon te krijgen na zijn verwaarlozing, en nog verder afviel, (en hij was toen al onder gewicht) dat het aanmaken van spieren veel energie kost en honden dan afvallen, hij vond dat niet bezwaarlijk, zeker gezien het feit dat de spiermassa duidelijk toe nam.

en 1 kg vind ik niet veel hoor, Gorby weegt soms iets van 39.5, dan weeer 40.2, dan weer 39.3 etc, ligt er maar net aan of en hoeveel hij gegeten heeft al die dag, of hij voor het wegen toevallig een grote pjoep heeft weggelegd (en dat is wat hoor, bij zo'n grote hond) of er een bak water is leeggetetterd.. etc.

en een hond die spieren moet opbouwen, geweldig juist als hij wat lichter is, net wat je zegt, liever schraal dan te zwaar.

Gorby eet ook niet veel voor zijn gewicht, ca. 250gr Carnibest eend en 250gr pens per dag. dat is dus ook maar net 1.25% van zijn lichaamsgewicht en hij leidt ook een heel actief leven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry, dacht toch echt een kilo, mis gekeken, je gaf 750 gram, nu 500 je hond heeft meer beweging nu, dan kan je tot die 750 gram weer gaan, en het dan even in de gaten houden, houd het twee weken aan, dan zie je gauw genoeg of je hond minder of meer moet hebben.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Hallo Manon,

Ik zou zelf op de dagen dat je hond heel actief is,250 gram extra geven, is er een normale dag dan geen extra eten.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ik zit dit zo eens na te lezen zit van binnen toch wat te grinneken. Wat hebben die honden van ons toch een heerlijk leven allemaal..

Ze fietsen, zwemmen, wandelen, spelen met andere honden en we maken ons nog zorgen om hun hoeveelheid heerlijke gezonde voeding ook haha!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "afgevallen (alleen was het niet de bedoeling XD).... Nu even jullie hulp nodig....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Randy eet niet meer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^