Hoe krijg je je ouders over om een hond te krijgen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Robyn (Gast)

heey, :-)

ik wil ook heeeeeel erg graag een hond...
mijn ouders zeggen: ja wacht maar tot je op jezelf woont... O-)

ja daaaggggg... :'(

ik heb nog steeds geen hond :'(

maar ik heb wel tips je moet slijmen zoals je kamer op ruimen en bedenk zelf iets waar je je ouders een plezier meedoet.:P
;-)
groetjesssss... :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe krijg je je ouders over om een hond te krijgen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

Al jaren was ik aan het zagen voor een hondje bij mijn vader en nooit heeft hij toegezegd.
Sinds kort werk ik als vrijwilliger in een dieren asiel en ik ga elke zaterdag wandelen met de honden, er mee spelen, eten en drinken geven en verzorg ze ook (nagels knippen, haren uit het gezicht weg knippen die in de ogen hangen, borstelen, enz...)
Mijn vader hoort mij constant praten over het asiel en al de geweldige honden daar.
Ik probeer zelfs zo veel mogelijk reclame te maken om een asiel hondje te adopteren.
Nu was mijn favoriete hondje, Nikki een Maltezer van 6 jaar, zwanger en ondertussen is ze al een tijdje bevallen.
Ik vroeg of ik 1 van de pups mocht, aangezien dat Nikki al geadopteerd was, en het mocht :-D

Dus mijn tip is dat je gewoon moet bewijzen dat je echt veel van dieren houd en dat je ze goed verzorgd en vooral dat je niet vies bent om de vuile werkjes die je hebt aan een hond op te knappen.

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

Mijn ouders wilde het wel, ze hadden vroeger ook honden gehad en het leek ze erg leuk. Maarja, het was niet echt de tijd er voor... Pas op mn 17e hebben we een hond gekregen. En dan wel een herplaatser, geen pup. Omdat mijn ouders ook gescheiden zijn, mijn ouders werken en de kinderen naar school gaan leek het beter om een volwassen hond te nemen. Daar zit wel verschil in natuurlijk. Ik heb het geluk dat mijn ouders weg zijn van mijn hond. Ik studeer nu ook, woon op kamers maar mijn hond kan hier niet wonen. Ze woont nu nog bij mijn ouders :-) zal nog een drama worden als ik ga samenwonen met mijn vriend (over een jaar als het goed is) en de hond mee verhuisd!

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

" Mijn vader en moeder zijn nu ook beiden helemaal gek van onze hond, mijn vader kon echt geen afscheid nemen toen ze een proefdagje in de kennel ging. Moet je nagaan, hij wilde geen hond (mede door zijn allergie toen) "


Haha ja mijn moeder wilde eerst geen hond ivm de kat. Ik had een super leuk hondje gevonden (Juultje dus), maar mijn vader wilde haar ABSOLUUT niet hebben :') Maar sinds ze er is, is mn vader heel erg blij met haar :-D

Anoniem (Gast)

" Topic gaat weer open na overleg met TS. ;-) "

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Ik heb 18 jaar gezeurd om een hond maar hij is er niet gekomen. Ik moest toch echt wachten totdat ik op mezelf woonde. Je kamer opruimen in ruil voor een hond ? Hoe oud ben je ?

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

8 jaar lang zeuren, ouders eindelijk om. 8 maanden lang zoeken voor een pup en je hebt er een ;-)

Maar ik zou er eerst GOED over nadenken. Een hond is echt niet alleen maar leuk!!






xx Hannah

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Hier nog een aantal dingen die je kan doen:
- Ga als vrijwilliger in t asiel werken.
- Vraag aan je ouders of je een uitlaatservice mag beginnen.
- Als je dat mag, en je kent de hondjes goed genoeg, vraag dan eens of je mag oppassen op dat hondje. Voor bijvoorbeeld een nachtje of een weekje.






xx Hannah

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Hannah

Als je ouders geeeen hond willen komt er geeeeen hond :'(

Toen ik op mezelf woonde en een afspraak maakte om een dagje langs te gaan bij mijn ouders vroeg mijn moeder of ik de hond niet thuis kon laten. De paar keer dat ik ben blijven slapen heb ik mij mijn oma geslapen omdat mijn hond bij mijn ouders niet welkom was. Bij oma gelukkig wel, die zag in het begin ook wolven in het bos maar na de eerste keer was ze verkocht en vond ze het een geweldige hond.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" Hannah

Als je ouders geeeen hond willen komt er geeeeen hond :'(

Toen ik op mezelf woonde en een afspraak maakte om een dagje langs te gaan bij mijn ouders vroeg mijn moeder of ik de hond niet thuis kon laten. De paar keer dat ik ben blijven slapen heb ik mij mijn oma geslapen omdat mijn hond bij mijn ouders niet welkom was. Bij oma gelukkig wel, die zag in het begin ook wolven in het bos maar na de eerste keer was ze verkocht en vond ze het een geweldige hond. "


Ik weet het, zie mijn 2e reactie ;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Sjah volgens mij is nee gewoon nee of je nou wel of niet een hond kan opvoeden en welke leeftijd je ook hebt.
Zolang je bij je ouders woont heb je naar hun te luisteren. O-)

En wees eerlijk...hoe vaak gebeurd het niet dat de ouders voor het kind toch een hond nemen en hun de verantwoordelijkheid hebben en de lol erbij het kind af is zodra ze doorhebben dat ze elke dag moeten lopen in weer en wind etc.
Een kind van 12 kan absoluut nog geen hond zelfstandig opvoeden en dat zou je ook niet moeten willen er is veel meer wat je met je 12e moet gaan ontdekken.
Pas als ouders erachter staat een hond nemen en niet eerder.

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

" Hier nog een aantal dingen die je kan doen:
- Ga als vrijwilliger in t asiel werken.
- Vraag aan je ouders of je een uitlaatservice mag beginnen.
- Als je dat mag, en je kent de hondjes goed genoeg, vraag dan eens of je mag oppassen op dat hondje. Voor bijvoorbeeld een nachtje of een weekje.
xx Hannah "


Waar ga je dan een nachtje of een weekje op dat hondje passen ? Ik neem aan dat als je 13 bent je ouders het niet goed vinden dat je een weekje elders gaat wonen om op een hond te passen. Dat zul je dan toch echt thuis moeten doen en aangezien er ouders bestaan die niet eens honden op visite willen hebben houdt het snel op hoor.

honden page profiel Sisi <3Sisi <3

honden foto van Sisi <3

ik ben ook 13jaar en vorig jaar wou ik hééél graag een hond. Mij vader wou ook wel een hond maar mijn moeder wou absoluut geen hond. Toen we dan toch een hondje kochten was mijn moeder meteen verkocht door haar schattigheid!

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

Mijn zoon wilde heeeeel graag een hond. Hij zou er voor zorgen enzo (bekend verhaal). Ik wilde ook een hond, ben gek op honden, maar ik kon overzien dat we niet voldoende tijd voor een hond hadden. Nu hebben we een hond. We zijn er allemaal heel blij mee, maar het blijkt idd dat mijn zoon niet genoeg tijd heeft om regelmatig aandacht aan haar te besteden. Hij is drukker met zijn huiswerk (en msn, youtube etc....) dan hij in kon schatten. Ik ben niet verbaasd. Kinderen kunnen heel zeker weten dat ze het willen, maar in de praktijk pakt dat vaak anders uit. Dat is niet hun schuld, maar als ouders weet je dit. Je kunt je kind dus alleen een hond toestaan als je er zelf ook heel veel plezier in en tijd voor hebt.
Ik mocht vroeger ook geen hond. Gelukkig hielden mijn ouders voet bij stuk, want ik had wel voldoende tijd (huiswerk? wat is dat?) maar mijn ouders zijn geen honden-mensen. Het zou zielig voor de hond zijn geweest. Ook ik leende honden uit de buurt.

Kinderen zijn het wel vaker niet met hun ouders eens :-D

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Wij zijn ook jong geweest he dus daarom weten wij het ;-)

Wij hadden dat ook met onze golden.
Mijn broertje en ik zouden ervoor zorgen...ja hoor hebben we de eerste 3 maanden gedaan.
Daarna was de nieuwigheid ervanaf en hadden we het te druk met vrienden en vriendinnen, huiswerk en noem het allemaal maar op.
Daar komt bij dat ik en mijn broertje absoluut niet savonds rond 11 a 12 naar buiten mochten met de hond in het donker en smorgens sjah blijven liggen om uit te slapen is leuker dan de hond uit te laten nietwaar ;-) :-D

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji

honden foto van Jacqueline en Benji

Ik heb jaren gesmeekt en gevraagd, alles geprobeerd maar nee is nee, nu woon ik sinds drie jaar in mijn eigen huisje en sinds een jaar samen, en nu hebben we sinds twee weken Benji!
Ik ben dolgelukkig en dit is echt mijn schatje, en misschien ook het beste moment en voor de schat de beste situatie om in terecht te komen.
Dus als je ouders niet willen is nee een nee, en je hebt nog heel veel levensjaren voor je, dus als jij graag een hond wilt, komt deze er uiteindelijk ook best een keer!

honden page profiel GeenZinMeerGeenZinMeer

honden foto van GeenZinMeer

Mag je ook tips aan je ouders geven om zich te wapenen tegen een 'om een puppy zeurende' dochter? ;-)

honden page profiel LoreLore

honden foto van Lore

Volgens mij moet je je kind dan maar verplichten éérst voor de hond te zorgen voordat die buiten wilt optrekken met zijn/haar vrienden/vriendinnen want hij/zij wilde een hond. Dat hebben ze bij mij ook gedaan. Als je hen maar laat doen, komt er niet veel meer van in het huis. Je geeft hen dan onbewust het boodschap dat het niet erg is dat hij/zij niet meer veel naar de hond omkijkt.

honden page profiel LoreLore

honden foto van Lore

Mijn nonkel heeft ooit als een vrijwilliger in het asiel geholpen en hij zag een vossenrode labrador staan. Hij was op slag verliefd op dat hond, hij wou zo graag hem hebben. Ze wilden hem 2 weken proeftijd geven, hij heeft er speciaal om gevraagd om te wachten tot z'n examens voorbij waren. Mijn grootvader, zijn vader, was fel tegen een nieuwe hond gekant. Neen, neen en nog eens neen!

We kwamen terug thuis, ze hadden mij opgehaald van mijn laatste schooldag. Ik was toen 4 jaar oud. Ik herinner mij nog heel levendig hoe ik uit het auto sprong en opeens een jong hond zat staan naast mijn nonkel, die op mij stond te wachten. Ik herinner mij alleen niet dat mijn opa ziedend was :-) alle aandacht ging naar dat hond, Toby genaamd.

Dat hond gaat terug naar het asiel, eiste mijn grootvader. Wat gebeurde er? Hij was later toch verliefd geworden op Toby en toen mocht hij blijven. Hij is dan 11 jaar bij ons gebleven en werd mijn lievelingshond ooit. Nu is het bijna 10 jaar geleden dat hij overleden is, en als ik er nog aan denk moet ik tegen traantjes vechten.

Toby had precies door dat ik doof was en kon er heel goed mee om uit zichzelf. Als de bel ging, kwam hij opgewonden aan mijn neus likken en keek dan afwisselend naar de deur toe. Als ze mij riepen, tikte hij mij en maande hij mij aan om hem te volgen, en nog veel meer. Mijn grootouders hebben een hof van 10 000m² en ze lieten mij met een gerust hart achter elders in het hof, want ze vertrouwden Toby 100%. Zijn dood heeft ons allemaal diepe sporen achtergelaten, zelfs na 10 jaar. Prachthond dat hij was!

Leuke detail: hij is geboren op Valentijn :-)

honden page profiel LoreLore

honden foto van Lore

Hihi, en weet je dat ik altijd gezegd hebt NOOIT een vriend te willen die allergisch is voor katten (ik ben meer een kattenmens dan een hondenmens, ook al heb ik veel honden :-)) en nu heb ik er toch 1 die allergisch is MAAR 't is een superpersoon! Dus moet ik zeker niet gek zijn om hem te laten. En tot m'n grote vreugde gunt hij mij nu een poesje bij hem thuis ;-)

Z'n allergie valt beter mee dan hij dacht, hij dacht dat het even erg was als zijn mama. Maar de poes van de buren is hier niet meer met de stokken weg te slaan sinds kort (wellicht omdat die af en toe vers vlees/vis van ons krijgt tijdens het eten haha :-)) en het viel goed mee. Soms heeft hij een erge 'aanval', maar dan neemt hij een pilletje.

Maar z'n mama, dat is een erge geval, dus uit respect voor haar als ze hier is, houden wij onze toekomstige poesje wel uit haar buurt en zullen wij op tevoren stofzuigen.

honden page profiel noëllenoëlle

honden foto van noëlle

"

Waar ga je dan een nachtje of een weekje op dat hondje passen ? Ik neem aan dat als je 13 bent je ouders het niet goed vinden dat je een weekje elders gaat wonen om op een hond te passen. Dat zul je dan toch echt thuis moeten doen en aangezien er ouders bestaan die niet eens honden op visite willen hebben houdt het snel op hoor. "


Een vriendin van mij die gaat ook gewoon samen met een andere vriendin in het huis van iemand logeren om op iemands hondje te passen omdat het baasje op vakantie is. Ze krijgen er zelfs betaald voor. Als je gewoon goed zoekt en veel rond vraagt kan je wel dingen vinden.

honden page profiel JessHeeraJessHeera

honden foto van JessHeera

Ik wil er ook nog een, maar ik moet alleen mijn mama overtuigen voor mijn papa is het goed.

Anoniempjexd (Gast)

Mijn vader wil heel graag een hond mijn moeder niet.
Maar als ik me moeder straks over haal sta ik er dus niet alleen voor
Nu heb ik dit hele forum doorgelezen voor tips!
Heb er nog geen een gevonden !

kissiee :) (Gast)

ik wil al heel lang een flatcoated retriever
maar telkens zeggen ze nee we hebben al 1 hond maar ik wil hem ook graag gezelsschap nemen mijn vader is er wel makkelijk over als mijn moeder ja zegt zegt hij dat ook.

ik vraag nu een hond voor mijn verjaardag.

hebben jullie messchien een idee dat ik kan laten zien dat ik heel veel om honden geef en veel over ze wil leren en dat mijn ouders ;-) ;-) er geen last van hebben en dat ik het voer koop.
ik wil hem ook wel opvoeden
geef me tipss :'( :'( :'( aaaahhh

xxx een verdrietig meisje omdat ze geen flatcoated mag

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Misschien kunnen we alle ' hoe haal ik mijn ouders over, ik wil zo graag een hond' topics koppelen ?

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

ik ben zelf 14 en heb een hond gekregen op mijn 12 jaar denk ik
het was eentje van het asiel
als ik jouw was als je toch een hond mag zou ik geen pup nemen want je hebt er heeeeeel veel werk mee zoals zindelijk maken,opvoeden...
ik vind het onzin dat je als 12jarig of 13 jarige niet voor een hond kan zorgen
ik had voor wezzel(mijn hond) al senna onze labrador
ik wou graag een hondje en senna kon wel wat gezelschap gebruiken dus waren mijn ouders snel overtuigt!
als je maar zorgt dat je laat zien aan je ouders dat je de zorg wel aankan dan gaat het best goed!

groetjes Tina en een poot van senna en een lik van wezzel!

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" Misschien kunnen we alle ' hoe haal ik mijn ouders over, ik wil zo graag een hond' topics koppelen ? "


Haha!
Een nieuwe categorie op HP ;-)
Categorie "ouders overhalen" :-D





xx Hannah

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep

honden foto van Romy en Joep

Mijn ouders dachten ook dat ik de verantwoordelijkheid niet aan kon maar ik heb bewezen dat ik het heel goed aan kan. Beter dan zij zelf!! Haha want mijn hond is opgevoed en de hond die ze zelf vroeger hadden dat was een drama..

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

je ouders moeten natuurlijk wel om een hond geven.
maar die van mij wilde er ook geen bij maar ik bleef volhouden, heb boekjes gekocht en we hadden nog een honden encyclopedie staan( van mij omdat ik vroeger ook al helemaal weg was van honden ) ik heb heel vel informatie gezocht en een ras gekozen (chihuahua), mijn ouders toen alles uit gelegd. ze hebben toen nee gezegd maar omdat ik doorzette en ze wisten dat ik al heel mijn leven weg ben van honden hebben ze ja gezegd.
nu heb ik ruzie met mijn moeder omdat zei teveel met mijn hondje doet en ik graag wil dat het mijn hondje is (A) mijn vader wil het niet toegeven maar vind haar ook heel leuk.
je moet alleen wel voor jezelf ook bedenken of je het echt wil en bereid bent dingen op te offeren voor je hondje. en je hebt iemand nodig die je wil helpen want je kan het niet alleen als je naar school gaat, daar heeft iedereen hier gelijk in.

Ik hoop dat ik een herder mag (Gast)

:-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe krijg je je ouders over om een hond te krijgen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: puppy uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^