Onze hond, 22 weken heeft dochter gebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

je dochter verlaagd zich naar de hond, maar buigt zich ook over, wat weer dominerend is.

de hond ligt op schoot (waar hij niet hoort alleen jouw kinderen horen op schoot, dat bevestigd hun plaats in het gezin) en is zo zeer ranghoog, hij voelt zich bedreigd maar niet van angst, hij doet gewoon waarvan dat hij vindt dat hij recht op heeft, nl de ranglagere een pittige waarschuwing geven.

Je kan bv je dochter demonstratief op schoot trekken zo af en toe en de hond hoort beneden op de grond en niet hoger en zeker niet met 22weken, is tie volwassen en goed uitgebalanceeerd en ingeprent in hoe het in het gezin reilt en zeilt.... das wat anders, maar niet nu.

ik ben het totaal oneens met dat hij zich bedreigt voelde, jaaaah hij voelde zich vast bedreigd maar dan wel in zijn rangorde plaats, niet van angst.

als je meerdere honden hebt in huis, kan je heeeeeeel goed zien, hoe de regels zijn en hoe ze gehandhaafd worden onderling, iedereen voelt zich daar goed bij, en als baas sta je daar in alle rust boven, daar is geen geweld voor nodig, is een kwestie van leidinggeven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze hond, 22 weken heeft dochter gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

als een hond groter is heeft daar niks mee te maken kleine honden kunnen inderdaad de baas zijn over grote honden. maar het gaat omdat de hnd van de grond is en ergens boven op zit of staat dat is wanneer ze zich groter voelen. ik weet neit of je ooit merkt als een hond in het water gaat en een andere hond staat aan de kant dan heb je vaak dat ze de andere niet er uit laten gaan. of een alfa hond die op de berg gaat staan. als mijn grote hond van 50 kilo op de grond ligt dan moet je zien hoe veel mijn kleine pup van 6 maanden durft ;-) tot hij op staat en dan is het meteen vol respect.


maar gezicht in het gezicht van sommige honden vinden ze neit leuk niet elke hond is het zelfde. er zijn gewoon honden die dit bedrijgen vinden. honden op de grond en je dochter leren wat wel en niet kan met jullie hond.


trouwens hier zijn ook veel kids en twee honden tyson die nu al volwassen is prima ze kunnen alles doen. maar pup van 6 maanden als ze op de grond gaan liggen kan je er zeker van zijn dat zij er op duikt. en begint te happen . maar staan de kinderen op is het klaar.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Toen wij aan honden begonnen hadden wij de ballen verstand er van. Nu google iedereen zich suf.Doe het eens met je verstand en je hart en wat je op cursus leert.Pubertijd daar is je hond veel te jong voor.
Sta altijd hoger dan je hond.Nooit op gelijke hoogte.Hou ook in de gaten of de hond wel zin heeft in knuffelen. Maak nooit een slapende hond wakker,het spreekwoord is zo waar als een koe.De hond schrikt en hapt.
Onze hond laat altijd haar tanden zien met spelen,speelde onze 2 honden samen het zelfde. Maar hebben nog nooit gebeten of ook maar iets in die richting.

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

inderdaad zoals asha het uitlegt is juist.
ons honden zijn geen kinderen gewend, wel die van mijn zus en broer maar die komen mss maar om de 14 dagen hier dus zoveel kinderen komen onze honden niet tegen, maar ze kunnen ons sadira wel stevig knuffelen. en dan weten dat sadira degene is waar je voor moet oppassen (iemand die vreemd is bedoel ik dan)

sadira is zelfs de favo van de kinderen van mijn zus en broer.
de andere honden kunnen er ook mee om, maar zij hebben liever een gwn streel over hun bol dan een knuffel. maar sadira is wel een grote knuffelmie hoor :-)

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Nog even, het is misschien niet zo erg als de meesten van ons denken. Een'Pup' kan soms wat onbehouwen reageren, onze puppen trokken hun lip als je aan ze zat,wij zeiden altijd overspronggedrag,leer je op puppy circus.Met die van ons is het ook goed gekomen.

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ja klopt wel hoor een pup van 5 maanden zal genijgt zijn om te happen. maar kleine hondjes worden sneller volwassen dan grote honden. maar ik zou zo en zo geen hond op schoot als dochter aaid :-D

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Kitty ik keek recht in de ogen van van alle 6 de kangals, en ben nog nooit gebeten kijk nu nog recht in de ogen van de honden en ben nog nooit gebeten, mijn dochter keek recht in de ogen van de honden die ik heb gehad is nog nooit gebeten, alle honden waarmee ik tijdens mijn opleiding heb gewerkt keek ik recht in de ogen, nooit gebeten, alle honden in het pension keek ik recht in de ogen nooit geen problemen, hoeveel voorbeelden wil je nog, de honden die ik getrimd heb bij het pension, of die van de kennel, keek ze recht in de ogen.

En als ik jou hond in de ogen kijk zal die mij ook niet bijten, dat heet natuurlijk overwicht, en daarbij je hebt je hond toch opgevoed omdat die anders niet over straat kan want mensen kijken altijd recht naar de ogen, behalve mensen die iets te verbergen hebben die kijken weg.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Fay,

ik kan jou garanderen dat mijn hond wel zal bijten.
Maar wel alleen als dezelfde soort situatie voorkomt. Dus vlak voor haar haar aanstaren terwijl ze nergens heen kan. Dan zal ze zeker bijten.

Er zit een verschil tussen alleen aankijken en de hond van dichtbij "bedreigen" door te kijken.

Maar nogmaals, hoe kun je weten wat er gebeurd is als je er niet bij was?
Je kunt alleen maar advies geven waar niemand gevaar loopt. Zoals het boek kalmerende signalen aanraden, dan leren mensen hun hond te lezen en kunnen ze zelf uitvinden wat er fout gegaan is. Zij waren er immers bij.
Waarom denk je dat dit zo vaak aangeraden word?
Wij hebben geen aandelen hoor van dat boek..

gast (Gast)

een agressieve of angstige hond aanstaren is voor de hond een uitdaging, wie eerst het oogcontact verbreekt is de zwakste, maar dat is hier niet aan de orde.....

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

En hier nog een andere mening ;-) ;

Het doet er wat mij betreft niet zoveel toe in de aanpak van het probleem of de hond zich in status bedreigd voelt of dat er een andere oorzaak is; het gaat erom dat hij je dochter heeft gebeten en dat je dit gedrag wilt aanpakken.

Het handhaven van de roedelregels lijkt me in dit geval een goed begin, al is het alleen maar om duidelijkheid en structuur aan de hond te geven.
De hond beet toen hij op schoot zat en je dochter voor hem knielde? De hond gaat dus voorlopig NIET meer op schoot (of het nu met status te maken heeft of niet)en dochter zorgt dat ze zichzelf fysiek niet lager plaatst dan de hond.
Verder kun je dan op de situatie gaan trainen waarbij de hond recht aangekeken wordt (oogcontact=voertje als beloning), zodat hij leert dat oogcontact hem iets positiefs oplevert.
9 van de 10 mensen weten niet dat het voor een hond van nature erg onprettig is om in de ogen gestaard te worden, ook hier is het vormen van een positieve associatie met oogcontact een veilige oplossing.


Verder nog 1 tip; grommen is een vorm van communicatie van de hond die je serieus moet nemen. De hond probeert er iets mee aan te geven; in dit geval "back off!". Op het moment dat je dit gedrag waarneemt, is het in het vervolg misschien verstandig om daar gelijk iets mee te doen :-) .

gast (Gast)

Honden comminuceren op verschillende manieren, Rustgevende signalen om of zichzelf of de omgeving te kalmeren.
Afstand bewarende signalen om de omgeving te laten weten dat je niet dichterbij moet komen.
Lichaamstaal om de omgeving te laten weten hoe de hond zich voelt en hoe ver je kan gaan.

Dit moet je leren aflezen bij een hond voor kinderen is dit vrij moeilijk te begrijpen wij ouderen snappen er vaak al niets van. Wel krijgen honden te vaak onterecht op hun donder.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Het doet er wat mij betreft niet zoveel toe in de aanpak van het probleem of de hond zich in status bedreigd voelt of dat er een andere oorzaak is; het gaat erom dat hij je dochter heeft gebeten en dat je dit gedrag wilt aanpakken.

Ik ben het hier niet mee eens, je kan geen probleem oplossen als je de oorzaak niet weet. Want verdwijnt de oorzaak niet dan verdwijnt het probleem ook niet..

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

"Als de oorzaak niet verdwijnt, verdwijnt het probleem ook niet" (quote Gerdien).

Weet ik niet zo net. Er zijn een hoop dingen in de wereld waar honden maar mee hebben te dealen, anders heeft de hond uiteindelijk een probleem. Zoals iemand die ze in de ogen kijkt. Natuurlijk, ideaal gezien, is iedereen ervan op de hoogte dat in de ogen kijken een provocatie is. Maar dat is op dit moment nu eenmaal niet het geval.
Dan kan het in mijn ogen geen kwaad de hond te leren dat oogcontact (met mensen) iets positiefs oplevert. Bijvoorbeeld het aandachtcommando...moet ook aangeleerd worden.

Verder, de oorzaak wegnemen is nogal iets anders dan de motivatie ombuigen. Ik blijf daarom (tot nu toe, aangezien alles wat we hier schrijven over wat er mogelijk in het koppie van de hond omgaat puur speculatief is) bij mijn denkwijze dat het in de praktijk eerst zaak is associatie om te buigen.
Natuurlijk rekening houdend met een aantal factoren (hond niet op schoot etc), maar in dit geval bijten beide benaderingen (dominantie vs bedreiging) elkaar helemaal niet.

We kunnen wel de nadruk leggen op het kind wat rekening moet houden met de hond, en dit is tot op zekere hoogte ook zo, maar waarom de hond niet tegelijkertijd niet een stukje "mensentaal" leren (bedoel ik mee; het ombuigen van van nature negatieve associaties naar positieve).

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

er is in je gogen kijken of staren kijken kan geen kwaad even een kort knipoogje er tussen en er is niks aan de hand maar ga jij staren. dan zullen de meeste honden meteen weg kijken. en de honden die dat niet doen zou ik toch heel voorzichtig mee zijn.

er zijn honden teminste ik ken er 1 die staart alijd in jou ogen eerst vond ik dat best eng maar nu weet ik dat ze er niks mee bedoelt en toch ga ik niet terug staren ik kijk even of ik kijk over haar heen. maar dit is een pup op schoot en een meisje op de knieen nou dat is voor een pup toch wel heel mooi om in die neus te bijten. dus pup op de grond en meisje op de bank :-D

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

@ fay: tuurlijk kun jij in jou honden hun ogen kijken ik kan dit ook, maar een vreemde kan niet in de ogen van mijn honden kijken want dan hebben ze een beet vast ik durf daar zelfs geld op te zetten dat die jou ook zal bijten dan.

daarom dat ze ook altijd duidelijk tegen kinderen en natuurlijk mensen zeggen nooit in een vreemde hond zijn ogen kijken want dat wil bij de hond zeggen ik wil baas zijn.

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ooo en fay heb jij wel eens gekeken als jij in je honden zijn ogen staart wat de hond doet. ik weet zeker dat die weg kijkt. weet jij wat voor gevoel jij je hond steeds geeft als je steeds in je hond zijn ogen staart.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Mischa,

dit is heel iets anders dan je post er voor.

Natuurlijk kan je het gedrag ombuigen, dit is ook de oorzaak aanpakken..

Maar een voorbeeld van wat ik bedoel is bv verlatingsangst. Een hond blaft de hele buurt bij elkaar en mensen gaan alleen blaffen aanpakken! Dit heeft geen nut, want ja je hond zal miss stoppen met blaffen, maar de verlatingsangst is niet weg.. Je hond gaat gewoon een andere uitlaatklep vinden zoals bv de tafelpoot kapot bijten..

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Direct beginnen met een hondencursus ? Waarom zo' belangrijke periode geen lessen nemen ? fout gedrag afleren is veel moelijker dan het goed aanleren. Ik neem aan dat de hondenschool dit ook niet als advies heeft gegeven ?

Nooit een hond straffen als hij na een waarschuwing bijt. Een hond bijt dan de volgende keer zonder waarschuwing.

Ik denk dat je goede begeleiding nodig hebt om dit in goede banen te leiden. We kunnen hier vanalles zeggen over de hond, maar eerlijk is eerlijk. De lichaamstaal en gedrag is zo belangrijk dat we hier eigenlijk geen goed advies over kunnen geven.

zoek hulp bij een hondenschool !

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Het staren in de ogen heeft hier weinig mee te maken, in bepaalde conflict situaties waar een hond een nieuwkomer of onbekende tegenkomt kan staren gevaarlijk zijn als je niet weet wat je moet doen, ook veel onzekere en agressieve honden moet je niet aanstaren, veel mensen die angstig zijn voor honden kijken in de ogen van een hond en als ze dan even weg kijken zijn ze in de ogen van de hond de zwakste, met soms nare gevolgen.
Heel veel honden vinden kinderen niet echt leuk en dat heeft vaak te maken met het gedrag van de kinderen naar de hond toe, vaak te ruig, te onbehouwen, op de verkeerde momenten naar de hond toe, verkeerde plekken aaien enz.
Deze hond ligt lekker bij het baasje op schoot dit maakt de hond sterker en durft meer, de hond heeft niet in de gaten dat het baasje meer om haar dochter geeft dan om hem, eerst waarschuwde de hond de dochter door de lip op te trekken zo van 'kom niet dichter bij me in de buurt' als dit genegeerd wordt laat de hond voelen wat ie bedoelde, dit is geen uitzondering er zijn veel meer honden die op deze manier zouden reageren(vooral jonge honden die nog niet weten hoe ze zich moeten beheersen). Maar dit is wel gedrag wat wij niet willen en daarom moet je hier wel iets aan doen, de hond straffen heeft geen zin, dit omdat het gewoon een natuurlijke reactie van de hond was om te doen. Ik zou deze hond voorlopig niet op schoot of de bank laten, leer de kinderen dat ze niet zomaar even naar de hond mogen gaan laat de kinderen wachten tot de hond bij hun komt. Op deze manier hoeft de hond niet meer te waarschuwen of te bijten en dooft het gedrag vanzelf uit.

Ook heeft de hond nu geleerd dat het waarschuwen geen effect had maar het bijten wel, dus kan het nu zo wezen dat ie dit vaker gaat gebruiken wanneer iemand ongevraagd bij de hond komt.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

@ J & T
je verwoordt het perfect, knap !!

dat 1e vind ik heel herkenbaar, gezien onze schnauzervriend dit ook feilloos oppakt, en mensen zijn helaas van nature bang voor hem, en goh wat maakt hij er misbruik van, geeft ons een hele extra verantwoording want uiteindelijk bepalen wij wel wat de "gevolgen" zijn van Gorby's "overwinning".

het zou gewoon verplicht moeten zijn dat als je een hond neemt je bepaalde info inzake hondengedrag verplicht bent kennis van te nemen.

JR reageert puur uit zijn hond-zijn, en op diezelfde redenatie kan je hem ook anders laten reageren

Tania en rodi (Gast)

Paul, je zeikt echt. Al die stomme regels van jou doe ik al mijn hele leven met de hond en mijn kind ook nog nooit gebeten. Ik ben het er wel mee eens dat je hond niet in de ogen moet kijken. Maar Andreas, ik denk dat het probleem was dat je dochter in de ogen van de hond heeft gekeken, honden vinden dat bedreigend.
 

greetz, 
tania en Rodi

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Sorry ik moet even reageren ik heb 8 kinderen en altijd honden gehad nog nooit heeft een van de honden naar de kinderen gegromt gesnauwt of wat dan ook. En dan heb ik het niet over de makkelijkste honden b.v een mastiff ,rottweiler , kruising bulldog mastino. Deze laatste is zelfs voor vreemde niet echt vriendelijk neemt ook afstand maar wanneer er buiten maar ook binnen kinderen zijn is hij er stapel gek op. Laatst corrigeerde iemand hardhandig op straat zijn zoontje van een jaar of zes waardoor Rambo reageerde op deze man en ik hem echt heel kort moest houden. 
Ik vermeld ook nog dat mijn honden op de bank liggen maar wanneer wij zeggen ook de kinderen  hup lopen dan gaan ze ook zonder enig commentaar. 

Ik denk dus dat er een behoorlijke miscommunicatie is geweest en zou de hond daar zeker op de grond laten.

honden page profiel Johanna en CharlyJohanna en Charly

honden foto van Johanna en Charly

Ik denk dat het probleem inmiddels is opgelost aangezien het een topic is van anderhalf jaar geleden..

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Weet niet waar ze woont maar bij ons zijn er nu geen cursussen i.v.m vakantie. Ergen half oktober gaan ze weer beginnen dus wat ze schrijft over dat ze weer gaat beginnen is logisch. En wat het in de ogen kijken betreft ik doe het vaak ook onbewust maar zie dan ook wel gelijk wat voor vlees ik in de kuip heb. Er kunnen 1000 mensen zijn die zeggen ach wat een lieverd en ik zeg dan er is een blik in zijn ogen en die is niet goed en helaas heb ik achteraf vaak gelijk.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

De hond kan zich bedreigt voelen, maar dan kan het ook kiezen om van de schoot af te springen..
Het kan ook zijn dat de hond het gewoon niet leuk vind om aangekeken te worden of geaaid te worden. Of alleen niet als hij op schoot zit en dus beperkt is in zijn communicatie.

Dus zeker niet meer op schoot, maar ik zou ook met een trainer nog even verder kijken of er dingen aanvullend te doen zijn.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

dit is een oud topic

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze hond, 22 weken heeft dochter gebeten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^