Help advies nodig voor het opvoeden van een husky pup!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dannydanny

honden foto van danny

@ nora

hoi nora,

Wij zetten zijn neus dichtbij zijn plas/poep en zeggen dan kort maar krachtig "foei". We duwen hem er niet in dat is ons ook nergens verteld om dat te doen. De manier van zijn neus vlakbij zijn plas/poep houden, is dat een van juiste manieren of werkt dit averechts?


Dankjewel voor de tip van de mosterd!

Groetjes Danny


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help advies nodig voor het opvoeden van een husky pup!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Nee dat is echt fout!!

Als hij in huis plast/poept, leid iemand anders de hond af en ruim jij het op zonder dat de pup het ziet.

Compleet negeren, niet aankijken, niets zeggen.

Regelmatig buiten neerzetten, doet ie daar wat uitbundig belonen met de stem en een snoepje geven.

Geloof mij, op een dag valt het kwartje. Heb geduld! Bijou was pas 4-5 maanden nadat ik haar had zindelijk.

honden page profiel dannydanny

honden foto van danny

@maria

Ik denk dat simba het juist erg gezzelig vind! Wat lawaai betreft valt reuze mee, soms kan die nogal onrustig zijn als we met ze alle de afwas gaan doen maar doen pakken we hem op en zetten hem op zijn vaste plekje in de woonkamer. Hij blijft hier dan lekker zitten. Ook lijkt het dat simba krakend plastic erg opwindend maakt. Waarschijnlijk doordat de fokker koekjes gaf uit een plastic zakje???

Onze kleine speelt nog niet met simba, dat geeft weer zo de nodige risico`s. Ik haal hem er wel bij als ik erbij zit. Simba speelt ook met onze kleine het valt op dat die hem vaker likt dan ons dus wij zijn een beetje jaloers :P. Heeft dit nog een speciale reden ?

honden page profiel dannydanny

honden foto van danny

@caitlain
Hoi caitlain,

Dus als simba in huis plast moeten wij het volgende doen:
Als hij in huis plast/poept, leid iemand anders de hond af en ruim jij het op zonder dat de pup het ziet.

dankjewel!

groetjes danny

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

@danny wat ik deed was het volgende,toen ik jazzy nog alleen had en hij plaste in huis dat weet je nou eenmaal als je een pup neemt,dan zette ik hem in de keuken en ruimde het op zonder dat hij het zag.mopperen heeft geen zin.als hij het buiten deed prijste ik hem uitbundig.jazzy was met 6 maanden zindelijk.als je ziet dat hij plast til je hem op en zet je de pup buiten,en poppy heb ik zindelijk gemaakt door haar op een krantje te laten plassen en op het balkon en natuurlijk buiten.en hetzelfde als met jazz uitbundig prijsen.nu hebben we een tuin dus het was de 1e maanden voor pop makkelijk.ze is ook sins 7 maanden zindelijk.en ze is nu bijna 1 jaar.
succes hoor het lukt wel

gtr noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey 2 doggies

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey


Sorry maar ik plaats niemand in het groepje idioten maar de vragen due je stelt had je ook van te voren uit kunnen zoeken... Een husky is niet de makkelijkste een 1tje uit de broodfok al helemaal niet

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Ist een broodfok pup??

Tja, dat maakt het nog vervelender, niemand weet hoe dit pupje zich dan zal ontwikkelen, nog niet te denken aan de erfelijke aandoeningen..

@Danny; Een pup is nog een baby, je straft een baby ook niet omdat deze in zijn luier plast/poept.
Ik denk zeker dat je veel kan hebben aan het stuk tekst wat hier is geplaatst.

honden page profiel dannydanny

honden foto van danny

Hoi caitlin,

Ik kreeg een contract mee wat overigens erg aanneembaar was, kortom garandeerden ze mij dat de pup gezond en al met een doktersverklaring meegegeven ze bieden zelfs een nieuwe pup aan mocht er wat met simba gebeuren wat duidt op ziekte/erfelijke aandoeningen. Heb zijn paspoort meegekregen en direct laten laten verzekeren en kreeg een zak hondenvoer mee.


honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas 1 doggies

honden foto van Caroline & Atlas

Van waar komt hij? Waren er meerdere rassen? Heb je de moeder (en misschien vader?) gezien??

honden page profiel dannydanny

honden foto van danny

simba heeft geen stamboom, ik kwam aan bij de huis van die mevrouw en zei bracht me naar een soort van achterhuisje waarin een aantal honden zaten waaronder simba, simba verbleef op een ander adres waar zijn vader/moeder waren, ik ben hier niet heen gereden omdat het al erg laat was en wou graag naar huis na 200 km rijden

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey


Tegen mij zei je dat de site dogy.be was

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey


Ik zou nu zoiezo veeeel tijd besteden aan socialiseren van je pup en inderdaad cursus doen helpt daarbij... Veel met andere honden laten spelen

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

Broodfok dus.. :'(

honden page profiel zonnetjezonnetje 1 doggies

honden foto van zonnetje

Helaas zijn er nog genoeg mensen die een broodfok hondje kopen, gewoon omdat ze niet beter weten. Ik hoop voor je dat Simba verder gezond is. Ga alsjeblieft naar een goede hondenschool die op een positieve manier traint, dus zonder slipkettingen ed.

hopelijk kunnen we je hier wat tips geven, het hondje is er nu eenmaal.

Thopen (Gast)

Hoewel een husky inderdaad geen makkelijk hond is, vind ik niet dat er met de vinger gewezen moet worden dat hij dit als eerste ras neemt. Het weinige opzoeken over opvoeden dat wel, maar éénieder is vrij een ras te kiezen dat hij wil..en daar de positieve & negatieve punten van af te wegen.

Velen kiezen een husky inderdaad om zijn uiterlijk alleen, maar lang niet iedereen zo. Iedereen moet ergens beginnen en er zijn vele die een husky als eerste hond hebben/hadden (ook hier).

We mogen van geluk spreken dat Danny alsnog hierheen komt, in plaats van de pup verder te "misvormen" met als gevolg dat hij in een asiel of dergelijke terecht komt.

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

Ik wens je idd ook zeker het beste met je pup! En ik hoop dat jij 1 van de gelukkigen bent waarvan je hond nooit ziek wordt!! :-D

Het is trouwens echt een schatje O-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik ben het wel met de gast eens. Zoals ik al schreef, het hondje is er nu eenmaal, en laten we met zn allen proberen nuttige tips te geven zodat hij een goede gezonde opvoeding krijgt.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

ik heb je een prive bericht gestuurd ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Om je vraag aan mij te beantwoorden zou ik willen zeggen, het is de bedoeling dat jij je gaat inleven in de hond en wat hij nodig heeft. Het is niet de bedoeling dat je hem na het puppyverlof wel gaat straffen, maar het ongewenste gedrag voor bent, zorg dat het niet kan gebeuren. Als je te laat bent leidt hem dan gewoon af met iets leuks of lekkers. Het gaat erom dat het gedrag wat je wenst, gewoonte wordt. Gedrag dat je niet wenst, moet je dus voor zijn. Straffen hoort daar dus helemaal niet bij. Een hond doet namelijk in zijn ogen niets fout.

Ik geef je nog een leuke link met inzicht in hondengedrag, het is wel veel leeswerk maar hoogst intressant


http://www.dogcity.nl/0-algemeen/artikelen/watisermetdominantie.pdf

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Nog een intressant stukje, over hondentaal

Kalmerende Signalen - De Kunst van het Overleven
Voor dieren die in een roedel leven is het belangrijk om te kunnen communiceren met de eigen soort. Ze moeten kunnen samenwerken wanneer er gejaagd wordt, ze moeten puppies opvoeden en misschien wel de belangrijkste reden: ze moeten in vrede met elkaar kunnen leven. Conflicten zijn gevaarlijk, ze veroorzaken lichamelijk letsel en een verzwakte groep, iets dat geen enkele roedel zich kan veroorloven. Want dit zou uiteindelijk tot uitsterven kunnen leiden.

Honden leven in een zintuiglijke wereld die bepaald wordt door het gezichtsvermogen, de reukzin en het gehoor. Zij nemen gemakkelijk kleine details waar: een vlug signaal, een geringe verandering in het gedrag van de ander of de wisselende blik in onze ogen. Roedeldieren zijn zo ontvankelijk voor signalen dat een paard getraind kan worden om te volgen, enkel door het samenknijpen van de pupillen. Een hond kan geleerd worden om te reageren op een fluisterende stem. Het is dus helemaal niet nodig en zelfs ongewenst om te schreeuwen bij commando’s of om de toon van onze stem laag en boos te laten klinken.

Honden hebben ongeveer 30 kalmerende signalen tot hun beschikking, misschien zelfs meer. Een aantal van deze signalen wordt door de meeste honden gebruikt, maar er zijn ook honden die een ongelofelijk rijke ‘woordenschat’ hebben. Het verschilt van hond tot hond.

Het probleem
Honden gebruiken dit communicatiesysteem ook naar mensen, eenvoudigweg omdat het de taal is die ze kennen. Bovendien denken ze dat iedereen hun taal begrijpt.

Wanneer je niet merkt dat je hond kalmerende signalen gebruikt en je misschien zelfs je hond hiervoor straft, kun je je hond ernstig beschadigen. Sommige honden zullen de kalmerende signalen helemaal niet meer gebruiken, zelfs niet bij andere honden. Honden kunnen zo wanhopig en gefrustreerd raken, dat ze agressief, zenuwachtig of gestresst gedrag gaan vertonen. Puppies en jonge honden kunnen zelfs in een toestand van shock geraken.

Prince wordt geroepen; zijn eigenaar heeft op de cursus geleerd dat hij streng en dominant moet klinken, zodat Prince weet wie de baas is. Maar Prince vindt de stem te aggressief en omdat hij een hond is, geeft hij onmiddellijk een kalmerend signaal om ervoor te zorgen dat de eigenaar stopt met zijn agressie. Prince zal misschien zijn neus gaan likken, gapen of wegdraaien, wat ertoe zal leiden dat zijn ‘baas’ nu echt boos wordt, omdat hij meent te zien dat Prince eigenwijs, koppig en ongehoorzaam is. Prince wordt gestraft omdat hij zijn kalmerende signalen gebruikt om de ‘baas’ tot bedaren te brengen.

Dit is een typisch voorbeeld van een situatie die regelmatig voorkomt bij hondeneigenaren.

Het is erg belangrijk dat wij de taal van honden leren te begrijpen, zodat we snappen wat honden ons willen vertellen. Dat is het geheim van een harmonieus samenzijn.

Hoe de hond kalmerende signalen gebruikt
Gapen
De hond kan gaan gapen wanneer iemand zich over hem heen buigt, wanneer je stem kwaad klinkt of wanneer er wordt geschreeuwd en geruzied in het gezin. Of tijdens een bezoek aan de dierenarts en wanneer iemand rechtstreeks op de hond afloopt. De hond kan gaan gapen wanneer hij opgewonden raakt van blijdschap of bij een leuk vooruitzicht, bijvoorbeeld bij de deur wanneer je op het punt staat om te gaan wandelen. Hij kan ook gaan gapen wanneer je iets vraagt dat hij eigenlijk niet wil doen of als je NEE hebt gezegd tegen gedrag dat jij afkeurt. Trainingsessies die te lang duren kunnen ook een gaapsignaal oproepen, de hond raakt vermoeid en geeft dit aan. Zo zijn er nog vele andere situaties te bedenken.

Bedreigende signalen (recht op de hond af lopen, proberen de hond vast te pakken, over de hond heen buigen, in de ogen van de hond staren, snelle bewegingen etc.) zullen de hond altijd aanzetten om een kalmerend signaal te gebruiken.
Er zijn zo’n dertig verschillende kalmerende signalen, dus wanneer in een bepaalde situatie de meeste honden zullen gapen, zullen er ook honden zijn die een ander signaal gebruiken.

Elke hond kent al deze signalen. Wanneer de ene hond gaapt en zijn hoofd wegdraait, kan de hond tegen wie hij ‘praat’ zijn neus gaan likken en zich omdraaien, of totaal iets anders gaan doen.

De signalen zijn internationaal en universeel. Alle honden over de hele wereld hebben dezelfde taal. Een hond uit Japan zal begrepen worden door een Noorse elandhond die in een geïsoleerde vallei in Noorwegen woont. Ze zullen geen enkel communicatieprobleem hebben!

Likken
Likken is een ander signaal dat veel wordt gebruikt. Vooral door zwarte honden en honden met veel haar rondom het hoofd. Het wordt ook gebruikt door honden van wie de gezichtsuitdrukking om een of andere reden moeilijker te onderscheiden is dan bij honden die een lichtere haarkleur, beter zichtbare ogen en lange neuzen hebben. Maar elke hond kan het likken gebruiken en alle honden begrijpen het, ongeacht hoe snel het gaat. Het snelle likken van de neus is gemakkelijker te zien wanneer je de hond van voren bekijkt. Het is het beste te zien wanneer je ergens rustig gaat zitten en de tijd neemt om te observeren. Wanneer je eenmaal geleerd hebt om het likken waar te nemen, zult je het ook kunnen zien wanneer je met de hond wandelt.

Soms is het niet meer dan een heel snelle beweging, het tipje van de tong is nauwelijks zichtbaar buiten de mond en dan nog slechts voor een momentje. Maar andere honden zien het, begrijpen het en reageren erop; elk signaal wordt altijd beantwoord.

Wegdraaien/het hoofd wegdraaien
De hond kan het hoofd een beetje naar de zijkant wegdraaien of het helemaal naar één kant draaien. Maar hij kan ook zijn hele lijf draaien, zodat de achterkant en de staart gericht zijn naar het object dat de hond wil kalmeren. Dit is een van de signalen die het meest wordt waargenomen bij honden.
Wanneer iemand de hond van voren nadert, zal hij op een van bovengenoemde manieren wegdraaien. Wanneer je boos, agressief of bedreigend lijkt te zijn, zul je ook een van bovenstaande variaties zien. Wanneer je over een hond heen buigt om hem te aaien, zal hij zijn hoofd van je wegdraaien. Wanneer de training te lang is of te moeilijk is, zal hij ook zijn hoofd van je afdraaien. Wanneer de hond verrast wordt of zelf iemand verrast, zal hij snel wegdraaien. Hetzelfde gebeurt wanneer iemand naar de hond staart of zich dreigend gedraagt.

In de meeste gevallen zal dit signaal de andere hond kalmeren. Het is een fantastische manier om conflicten op te lossen en het wordt veel gebruikt door alle honden, of het nu puppies zijn of volwassenen, hoog of laag in de hiërarchie. Laat je hond er gebruik van maken! Honden zijn experts in het oplossen en vermijden van conflicten, zij weten precies hoe ze met conflicten moeten omgaan.

Speelhouding
Door de voorpoten zakken in gebogen positie kan een uitnodiging zijn om te spelen, de hond zal op een speelse manier heen en weer bewegen. Ook kan de hond stilstaan in een gebogen houding en dit signaal gebruiken om te kalmeren. Deze signalen hebben vaak een dubbele betekenis en kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Dikwijls is de uitnodiging om te spelen op zichzelf al een kalmerend signaal, omdat de hond een mogelijk gevaarlijke situatie minder spannend maakt door ervan af te leiden.

Een tijdje geleden was er op een puppycursus met allerlei verschillende puppies één hondje in het begin bang voor de andere. De puppies lieten hem met rust en respecteerde zijn angst. Uiteindelijk durfde hij de andere puppies te benaderen.Toen hij dat deed, nam hij een speelhouding aan op het moment dat een van de andere honden naar hem keek. Het was een duidelijke combinatie van een beetje bang zijn voor de andere en toch ook wel mee willen spelen.

Wanneer twee honden elkaar te plotseling naderen, zullen ze ook vaak de speelhouding aannemen. Dit is een van de signalen die gemakkelijk te zien zijn, vooral omdat ze een paar seconden in deze houding blijven staan, zodat je genoeg tijd hebt om het te observeren.

Aan de grond snuffelen
Het snuffelen aan de grond is een veel gebruikt signaal. Je ziet het vaak bij puppies en ook wanneer je met je hond buiten wandelt en iemand naar je toe komt lopen. Het gebeurt op plaatsen waar veel te doen is, of waar het lawaaiig is en wanneer de hond dingen ziet die hij niet kent en deze als intimiderend ervaart.

Het aan de grond snuffelen kan alles zijn tussen een snelle beweging met de neus naar de grond en weer omhoog, tot de neus aan de grond houden en langere tijd door blijven snuffelen.

Komt iemand naar jou toe op de stoep? Let op je hond. Ging zijn neus richting grond, ook al was het maar een klein beetje? Draaide hij weg van degene die naderde en ging hij in de berm snuffelen?

Natuurlijk honden snuffelen veel, ook om ‘de krant te lezen’ en omdat ze het leuk vinden. Honden zijn geprogrammeerd om hun neuzen te gebruiken en het is hun favoriete bezigheid. Maar soms is het kalmerend bedoeld, het hangt af van de situatie. Dus let op wanneer en in welke situaties het snuffelen voorkomt.

Langzaam lopen
Hoge snelheid wordt door veel honden ervaren als bedreigend en het kan zijn dat ze proberen een rennende hond te stoppen door erin te gaan. Dit is voor een deel jachtgedrag en wordt veroorzaakt door het zien van een rennende persoon of hond. Wanneer deze rechtstreeks op de hond afkomt, wordt dat uitgelegd als een bedreiging en het verdedigingsmechanisme wordt in werking gesteld.

Een hond die onzeker is, zal langzaam bewegen. Wanneer je wilt dat een hond zich veiliger voelt, moet je ook langzamer gaan bewegen. Wanneer ik merk dat een hond op mij reageert met een kalmerend signaal, beantwoord ik dat onmiddellijk door langzamer te bewegen.

Komt je hond erg langzaam wanneer je hem roept? Controleer dan de toon van je stem: klink je boos of streng? Dat kan voor hem genoeg zijn om je te kalmeren door langzamer te gaan lopen. Ben je ooit kwaad op hem geworden toen hij naar je toekwam? Dat kan de reden zijn waarom hij je niet meer vertrouwt. Een andere reden om je te kalmeren zou kunnen zijn dat je de hond altijd aan de riem doet wanneer je hem roept. Let hier de volgende keer op als je hem roept. Geeft hij kalmerende signalen als hij naar je toekomt? Wanneer hij langzaam beweegt, moet je misschien iets aan je gedrag veranderen.

Bevriezen
‘Bevriezen’ noemen wij de houding wanneer de hond volkomen stilstaat, zit of ligt en in deze positie blijft. Dit gedrag zou iets te maken kunnen hebben met het jachtgedrag, wanneer de prooi rent, vallen de honden aan. Wanneer de prooi stopt, stoppen de honden ook. We zien dit vaak wanneer honden op katten jagen. Dit gedrag wordt echter ook in verschillende andere situaties gebruikt. Wanneer je boos doet en agressief of bedreigend overkomt, zal de hond vaak ‘bevriezen’ en niet bewegen om te zorgen dat je weer aardig gaat doen. Ook kan de hond langzaam gaan lopen, bevriezen en dan weer langzaam gaan bewegen. Vele eigenaren geloven dat ze erg gehoorzame honden hebben die helemaal stil kunnen zitten, liggen of staan. Maar misschien zijn ze eigenlijk bezig met het geven van kalmerende signalen. Vaak zal een hond stoppen en zich rustig houden wanneer iemand hem nadert. Wanneer jouw hond in zo’n situatie wil stoppen of langzamer wil bewegen, laat hem dat zijn gang gaan. Mocht je hond in een conflictsituatie met een persoon of een hond niet kunnen vluchten, dan is ‘bevriezen’ vaak de enige manier om de andere hond of persoon te kalmeren.

Gaan zitten/poot optillen
Ik heb niet vaak gezien dat honden hun poot optillen als een kalmerend signaal, maar een enkele keer werd het toch duidelijk gebruikt om een andere hond te kalmeren.

Gaan zitten of het nog sterkere signaal gaan zitten met de achterkant naar iemand toegekeerd, bijvoorbeeld de eigenaar, heeft een erg kalmerend effect. Je kunt het vaak zien wanneer een hond een andere hond wil kalmeren die te snel op hem afkomt. Ook kunnen honden dit signaal afgeven, wanneer de eigenaar te streng of te boos klinkt.

In een bochtje lopen
Dit signaal wordt vaak gebruikt als kalmerend signaal en het is de belangrijkste reden waarom honden zo sterk kunnen reageren op een ontmoeting met soortgenoten wanneer ze gedwongen worden er recht op af te lopen. Hun instinct vertelt ze dat het verkeerd is om iemand zo te benaderen, de eigenaar ziet dat echter anders. De honden worden angstig en schieten in de verdediging en zo krijgen we een hond die blaft en uithaalt naar andere. Uiteindelijk kun je er een agressief dier aan overhouden.

Wanneer honden de kans krijgen, zullen ze in kringetjes om elkaar heen lopen. Dat doen ze wanneer ze elkaar tegenkomen zonder riem en vrij zijn om het op hun eigen manier te doen. Laat je hond het ook zo doen wanneer hij bij jou is.

Sommige honden hebben grote bogen nodig, terwijl andere genoeg hebben aan een klein boogje. Laat de hond zelf beslissen wat voor hem goed en veilig voelt. Na een tijdje, als je dat tenminste wilt, kan hij leren om andere honden dichterbij te passeren.

Laat de hond in een bochtje lopen, wanneer er een andere hond aan komt. Laat hem niet aan de voet lopen, terwijl jij er rechtstreeks op afgaat. Geef hem de kans om in een bochtje naar de naderende hond te lopen. Wanneer je de lijn slap houdt en de hond laat beslissen, zul je zien dat de hond ervoor kiest om weg te lopen in plaats van opgewonden te raken.

Loop ook zelf niet rechtstreeks op een hond af, maar nader hem in een bochtje. Hoe angstiger of agressiever de hond is hoe wijder de boog gemaakt moet worden.

Andere kalmerende signalen
Je hebt nu kennis gemaakt met de meest voorkomende kalmerende signalen. Er zijn er ongeveer 30 en vele moeten nog beschreven worden. Ik zal er nog een paar kort noemen, zodat je zelf verdere observaties kunt uitvoeren:

•‘Lachen’, door de hoeken van de mond op te trekken en weer terug, of door de tanden te laten zien als grinniken.
•Smakken
•Kwispelen, wanneer de hond angst toont of iets anders dat duidelijk niets van doen heeft met blijdschap, dan is het kwispelen geen uitdrukking van blijdschap, maar eerder een poging van de hond om te kalmeren.
•Plassen, een hond die zich klein maakt en naar zijn baas toekruipt terwijl hij plast en kwispelt laat drie duidelijk kalmerende signalen zien, die tegelijkertijd ook angstsignalen zijn.
•Het gezicht rond en glad maken met de oren plat tegen het hoofd om zich te gedragen als een puppy. (De hond gelooft dat niemand een puppy kwaad zal doen.) Sommige honden gedragen zich zelfs helemaal als puppies: ze springen wild in het rond en maken gekkigheid, wanneer ze een vervaarlijke hond in hun buurt ontdekken. Het zou een kalmerend effect hebben en dat heeft het vaak ook.
•Plat met de buik op de grond liggen. Dit heeft niets te maken met onderdanig gedrag, onderdanig gedrag wordt getoond wanneer de hond op de rug gaat liggen en zijn buik laat zien. Plat met de buik op de grond liggen is een kalmerend signaal.
•…en dan zijn er nog meer kalmerende signalen die gebruikt worden in combinatie met andere. Bijvoorbeeld, een hond kan tegelijkertijd plassen en zijn rug naar iets toekeren. Dit is een duidelijk teken om bijvoorbeeld een lastige, jonge hond te kalmeren.
Ontmoetingssituaties
Een ontmoetingssituatie tussen twee vreemde honden zal bijna nooit tekenen van onderdanigheid of wat dominant gedrag genoemd wordt, vertonen. Een ontmoetingssituatie tussen twee honden zal er gewoonlijk als volgt uitzien:

King en Prince zien elkaar op 150 meter afstand en lopen in elkaars richting. Ze sturen – vanaf het moment dat ze elkaar zien – boodschappen. Prince stopt en staat stil (‘bevriest’) en King loopt langzaam verder, terwijl hij vanuit zijn ooghoek voortdurend naar de andere kijkt.
Wanneer King dichterbij komt, begint Prince heftig aan zijn neus te likken, hij draait zijn rug naar King, terwijl hij ook aan de grond snuffelt. Nu is King zo dichtbij dat hij nog kalmerender moet zijn, dus gaat hij in een bochtje lopen, weg van Prince, hij doet alles nog steeds heel langzaam en nu likt hij ook zijn neus. Prince gaat zitten en kijkt weg door zijn hoofd naar de andere kant te draaien.

Tegen deze tijd hebben de honden elkaar zo goed ‘gelezen’ dat zij weten of zij naar elkaar toe zullen gaan en elkaar zullen begroeten of dat het beter is juist uit de buurt te blijven, omdat de situatie anders te heftig zou kunnen worden.

Dwing honden nooit andere honden te ontmoeten
Laat honden hun taal gebruiken in ontmoetingssituaties, zodat ze zich veilig voelen. De ene keer zullen ze naar elkaar toelopen en zal het goed gaan, maar een andere keer zullen ze het veiliger vinden om op een afstand te blijven. Ze hebben immers elkaars signalen al lang gelezen, dat kunnen ze op een afstand van een paar honderd meter, dus is het niet nodig om oog in oog met elkaar te staan.

In Canada bedachten hondentrainers die mijn lezingen hadden bijgewoond een nieuwe naam voor deze kalmerende signalen: ‘De Taal van de Vrede’. En dat is ook precies wat het is. Het is een taal die ervoor zorgt dat honden een manier hebben om conflicten te vermijden en op te lossen en op een vreedzame manier samen te leven. Honden zijn hier experts in.

Begin met observeren en je zult het zelf zien. Je zult een veel betere band met je hond en ook met andere honden krijgen, wanneer je beseft wat de hond eigenlijk wil zeggen. Je zult dingen gaan begrijpen die je eerder niet snapte. Het is niet alleen ongelofelijk spannend, maar je leert er ook veel van.

Welkom in de wereld van de hond en de kennis van een heel nieuwe taal.

Meer lezen over de taal van honden kunt u in het boek Kalmerende Signalen van Turid Rugaas.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

ze bieden zelfs een nieuwe pup aan mocht er wat met simba gebeuren wat duidt op ziekte/erfelijke aandoeningen

Een broodfokcontract geld vaak voor 10-15 dagen..

Jouw hond zal pas erfelijke gebreken aan tonen als deze zo goed als uitgegroeid is.

Maar goed, gelukkig krijg je hier veel info wat betreft opvoeding en hoop ik dat je je hond op een positieve manier op gaat voeden.

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

leuk dat je een pup hebt! Gefeliciteerd.

Je ben nu ook bewust bezig om je pup tot een fijne stabiele hond op te voeden. Hierboven staan al veel tips waar je veel aan zal hebben. Leer iets over honden/lichaamstaal, hierboven staaan al goede handleidingen.
Ik heb mijn hond als herplaatser gekregen en heb haar dus niet gehad als pup maar denk eraan dat de buitenwereld vaak denkt dat je een husky hard moet opvoeden. Echter; niets is minder waar. Consequent is goed maar hard is wat anders. een kleine stemverandering is genoeg. IK heb een keer een boze stem op gezet tegen Ziva toen ze niet direct terugkwam: gevolg, ze kwam een kwartier lang niet meer bij me in de buurt!

Een husky vergt geduld, geduld en nog meer geduld. en dan ook nog pup: Natuurlijk weet niet alles ineens. Je kan een hond niet straffen als je hem niet eerst hebt aangeleerd hoe het wel moet.Straffen geeft stress en stress is geen goede leermeester.

hoop je met Simba een fijne band gaat opbouwen en dat er een leuk kameraadje aan hebt.

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

Je hebt een hele mooie pup hoor, maar ik zie er meer Witte herder in dan Husky..

honden page profiel huskywomanhuskywoman 1 doggies

honden foto van huskywoman

moet zeggen dat ik er geen witte herder in zie.
die vind ik er anders uitzien als pup.

Heb Danny gister een bericht gestuurd(prive bericht) maar nog geen antwoord gehad, had hem namelijk graag willen helpen

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

Ik bedoel vooral dat van kleur ;-)
En met het soort fok waar de pup van komt weet je nooit wat er in zit Witte herder zou dus wel kunnen :-D

honden page profiel * tuGba & SantiaGo (L)** tuGba & SantiaGo (L)*

honden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*


ik sluit me aan bij het advies dat hier gegeven wordt :-) . Wees altijd kalm! Als jij gaat stressen of je wordt kwaad, dan voelt je hondje dat ook. . Desnoods kun je even weglopen en dan rustig adem halen. Als je weer kalm bent kun je de kamer weer in. Als ik rustig ben, is Sunny ook rustig. Als ik stress (vanwege toetsen) dan is Sunny ook onrustig.


ps. ik heb die site gezien, ik schrok er wel van :'(

Beschikbare pups
Bekijk ons groot aanbod van pups!

Aanbiedingen
Speciale aanbiedingen

***** Gratis Thuislevering ***** Gratis Thuislevering ***** Gratis Thuislevering *****

Lijkt wel alsof ze een computer verkopen :S aanbieding & gratis thuislevering :'( ...

honden page profiel Prince and the othersPrince and the others

honden foto van Prince and the others

Jakkiebah, wat een broodfokkers :'(

Ik kreeg een contract mee wat overigens erg aanneembaar was,

Contract? Het is geen zakenwereldje toch? (ik kan me ook vergissen heb geen ervaring met contracten ;-) )

kortom garandeerden ze mij dat de pup gezond en al met een doktersverklaring meegegeven

Heb je die ook meegekregen?

ze bieden zelfs een nieuwe pup aan mocht er wat met simba gebeuren wat duidt op ziekte/erfelijke aandoeningen.

Dat klinkt net als een extreme broodfokker die spelletjes verkoopt: Is die van jou stuk, je krijgt er gewoon een nieuwe, maar alleen als het stuk is gegaan in de fabriek :'(

Heb je ook gevraagd op welke erfelijke aandoeningen de ouders op zijn getest? En hadden ze daar ook bewijs van?

Prince's ouders bijvoorbeeld waren beide getest op patella luxatie, en zijn moeder was getest op hart-luxatie, en die had een A-hart, dus uitstekend gezond.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van C

Je krijgt altijd een contract hoor als ik het goed is, een koopovereenkomst is dat.

Bij Bijou kreeg ik ook een contract, ik en de fokker moesten die tekenen.

Al was dat ook broodfok, maar niet zo ernstig als deze.

honden page profiel hans masthans mast 1 doggies

honden foto van hans mast

beste mensen

als er mensen zijn die ooit een husky aan willen schafen,en niet goed weten hoe zij er mee om moeten om gaan,verwijs die maar naar het stuk wat DOBRY er over schrijft,als je dat gelezen hebt,en het ook zo doet kan er eigenlijk bijna niets meer mis gaan,ik weet niet of zij dit ergens uit gehaalt heeft?of dat zij die kennis er zelf van heeft,wat het is maakt niet zoveel uit,want het is wel de waarheid wat zij schrijft,een husky is ten aller tijden een hond die je goed onder controle moet houden,zowel als huis hond ,en als sporthond,dit komt omdat dit ras nog steeds heel dicht bij de natuur staat,ik vind het geweldig verwoord,geweldig gedaan DOBRY ik hoop in de toekomst meer van deze stukjes te lezen

honden page profiel dannydanny

honden foto van danny

beste mensen,

Ben zojuist wezen googlen naar antwoorden omdat veel mensen haat hebben tegen broodfokkers. Opzich ben ik niet tegen broodfokkers mitsdien te honden goed behandelt worden en niet tevroeg bij de moeder worden wegehaalt of een valse paspoort hebben waarop staat dat die geeint is maar achteraf helemaal niet. Als alles eerlijk blijft prima! Of de term broodfokkers hiervoor moet gebruiken weet ik niet zeker, denk dat ik meer een fokker beschrijf zojuist...

Ik vind dat iemand best iets mag verdienen als diegene 8 wekenlang voor de pups zorgt vergeet niet dat is een hele klus!

Heb simba van de dogy. Verhaal gaat rond dat dit oplichters zouden zijn en dat de fokker een agressief persoon is wat botten en verbrand honden huid zou opsturen naar ontevreden klanten... Ik weet niet of ik dat zou moeten geloven als dat echt zo zou zijn dan zou je een horrorfilm kunnen maken over die verhalen, werkelijk waar ongelooflijk dat zoiets gebeurt dan moet je echt even opgenomen moeten worden in het gekkehuis.

Sorry maar van mezelf weet ik dat als er zoiets bij mij gebeurd zet ik me tomtom naar direct op merksplas belgie en ga verhaal halen.

Tegenwoordig met alles wat je koopt krijg je garantie, vond het wel raar dat er opstond dat er een nieuwe kan worden meegeven als er iets gebeurd met simba, daar ga je als het goed is niet van uit ?:S maar sommige mensen zijn gewoon apart daar ga ik me niet mee bemoeien...


Heb ook uit paniek een emailtje gestuurd naar de fokker ( met een cc naar mijn advocaat) over het feit dat simba afgelopen dagen raar kucht en diarree heeft.Simba kan niet vervangen worden en is volledig in ons gezin opgenomen. Heb niet heel veel verstand van honden maar ben druk aan het leren.

Ik laat simba vandaag onderzoeken voor ziektes kennelhoes/diarree/parvo. Het heeft me nu al zown beetje 1500 euro gekost alle kosten waarvan 500 euro dierenkliniek kosten. Ik adviseer daarom iedereen ook voordat je denkt een hond te kopen zorg voor geld voor je het weet is het op en zit je met een zieke hond waarvoor je niet kan betalen om naar de dierenarts te gaan, dat is ook erg zielig dus eerst even goed je budget schatten zodat als het nodig is je het ook kan uitgeven.

Ik heb het idee dat het wel goed komt met simba, hij kucht zo nu en dan een beetje maar dit zou ook normaal kunnen wezen. Dierenkliniek heeft hem ook getest en niks raars kunnen vinden antibiotica was ook niet nodig zei ze. Ik weet dat het in een keer om kan slaan, maar heb wel de middelen om gelijk naar de DA te brengen...

Nu maar hopen dat alles goedkomt... misschien maak ik mezelf gewoon te druk, komt door al die forums die ik aflees waar veel kritiek op dogy wordt gegeven. In ieder geval hebben wij vandaag om half 6 een afspraak bij de Dierenarts, hierover schrijf ik morgen verder.


groetjes Danny

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help advies nodig voor het opvoeden van een husky pup!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Piepen naar echt ALLE honden.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^