Hond poept ineens alleen s'nachts in huis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jim (Gast)

Hallo,

wij hebben 2 bordeauxdogs van 2 en 3 jaar oud,
ze waren allebei zindelijk en deden niks in huis.
nu sinds een paar maanden doet 1 van de 2 of bijde snachts zijn behoefte in huis.
ze kunne overdag makkelijk 8 uur alleen zijn en snachts al ga je na ee uur na beneden licht er weer een hoop imand een idee?

mvg Jim

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond poept ineens alleen s'nachts in huis" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

hoeveel ruimte hebben ze 's nachts of doen ze het in de bench?

honden page profiel kathleen en otiskathleen en otis

honden foto van kathleen en otis

mss het uur van eten veranderd?

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Één hond van ons doen dit ook...maar dat komt omdat de ruimte die ze ter beschikking heeft dan te groot is.

ahm norder (Gast)

mijn hond franse buldog doet zins donderdag weer s'nachts zijn behoeften in de gang op de deur mat hoe krijg ik dat er nu weer af hij is 2 jaar iemand een tip

Anoniem (Gast)

Wij hebben met Lola precies hetzelfde gehad. Ze is een herplaatser en we hadden haar steeds een stukje verder van de slaapkamer geplaatst. Dat ging hartstikke goed, ze sliep elke nacht in de woonkamer. Op zeker moment begon ze ook te poepen (nooit te plassen) in de kamer. Altijd op dezelfde plek, altijd op een kleed en nooit op de kale vloer.

Wij hebben van alles geprobeerd, maar uiteindelijk bleek de clou makkelijk. Lola wordt 's nachts wakker en als ze dan merkt dat ze alleen is, gaat ze niet weer slapen maar blijft ze onrustig. Nu kan ze bij ons boven komen en slaapt ze rustig verder op de overloop. VOlledig zindelijk.

Mijn idee is dus dat er iets van angst zit. Wellicht is er een keer 's nachts iets gebeurd (vuurwerk?) waardoor de honden geschrokken zijn. Als mensen zenuwachtig/onrustig zijn, moeten ze vaak naar de wc. Waarom zou dit voor honden niet zo zijn?

Ik zou dus proberen de honden weer rustig te laten wennen aan het alleen slapen in de woonkamer, net zoals je dat gedaan hebt toen ze pup waren. Of je kiest voor de optie die wij ook hebben gekozen, de hond op de bovenverdieping laten.

Succes!

honden page profiel Lizanne Lizanne

honden foto van Lizanne

Right, dat hierboven was ik dus. Sorry. Maar Lola is hier dus volledig zindelijk sinds ze de mogelijkheid heeft dichterbij ons te zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

toch een vraag, is het snachts dat je hond plast / of poept ?

als tie snachts poept, dan moet tie, een hond gaat niet zitten en perst het er dan uit.

kijk eens naar het voedingspatroon, hoe laat geef je in de avond eten, je kan of vroeger of later eten geven, voor het naar bed gaan, dan hoeft tie snachts niet te poepen, vroeger eten geven dan nog een late ronde en zorgen dat tie gepoept heeft.

plast tie snachts ? ook dan nog een late ronde maken, voor die naar bed gaat, en de ruimte niet tot zijn beschikking geven van het hele huis. een nachtplek creeren waar die slaapt en niet banjert.

ook kan je gaan zorgen voor een voeding per dag, in de late avond, dan poept tie smorgens, en niet snachts. smorgens een beetje yoghurt, meer niet, ook geen andere voedingsbeloningen of wat dan ook.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond poept ineens alleen s'nachts in huis" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Sloffendief
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^