pup opvoeden in deze situatie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

remco (Gast)

hallo, ik ben remco woon op een boerderij in flevoland. ik en mijn broer wonen samen met mijn vader. we hebben een groot erf. nu hebben we een berner-sennenhond van 2 en een half jaar oud. ik heb al 2 andere honden gehad. 1 labrador. en een maltezer/shi tsu die van de zomer overleden is. ik vind het nu zo stil. geen klein leuk hondje en mijn moeder is nu ook weg. ik wil weer graag een maltezer. nu heb ik 2 mogelijkheden voor de opvoeding.

ik ben nu 2 weken vrij met alletijd voor de nieuwe pup. daarna moet ik gewoon weer naar school van 7 tot half 5. deze tijd is hij niet helemaal alleen. om 10,12 en 15 uur kan hij worden uitgelaten door mijn vader ( bedrijf aan huis, GEEN boer) zou dit mogelijk zijn? ook met de andere hond?

mogelijkheid 2 is in mijn andere vakantie over een half jaar. dan heb ik 8 weken tijd. het liefst willen we hem zo snel mogelijk. we wachten al zo lang.

alvast bedankt voor advies!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup opvoeden in deze situatie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik zou gaan voor over een half jaar. de enige puppen die je nu zo snel kan krijgen zijn broodfokpuppen met alle problemen van dien. ga even lezen over broodfok, zodat je niet zo'n pupje koopt.

bovendien is het natuurlijk veel fijner voor een pupje als je 8 weken de tijd hebt. je bent dan alleen wel een groot deel van je zomervakantie kwijt aan de zorg voor je pupje.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

waar wil je de pup halen?als je NU een pup wilt,kom je waarschijnlijk bij een broodfokker terecht,met alle gevolgen.ik zou eerst een goede fokker zoeken,en wachten tot je 8 weken vrij bent,ook in verband met zindelijk maken,want een pup moet veel vaker uitgelaten worden,en kun je met deze kou niet buiten laten.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

haha,annemiek,dezelfde reactie,op dezelfde tijd geschreven ;-)

honden page profiel Ivonne, Diego , Dora & BootsIvonne, Diego , Dora & Boots

honden foto van Ivonne, Diego , Dora & Boots

lijkt me het beste dat je zoekt naar een goede fokker, en dan kan het zijn dat je nog een tijdje moet wachten.

Maar beter een tijdje wachten dan een hondje uit broodfok :'(

Groetjes Ivonne

honden page profiel      Evelien & Midas Evelien & Midas

honden foto van      Evelien & Midas

In 2 weken een puppy opvoeden lijkt mij echt veel te weinig. Je moet hem natuurlijk niet alleen uitlaten he? een puppy kan nog helemaal (niet lang) alleen zijn. dat moet je opbouwen.

Ik dan eerder gaan voor mogelijkheid 2.

En pas alsjeblieft op met te snel een pup kopen. haal hem niet zomaar ergens vandaan. Je wilt natuurlijk niet uitkomen bij de broodfok :'(

remco (Gast)

hallo bedankt voor de vlugge reacties!! ik weet al vanalles over broodfok. ik heb een fokker gevonden die aangesloten is bij de maltezervereniging. jullie hebben inderdaad gelijk over zindelijk maken enzo. ik denk ook dat het de 8 weken word. kan ie ook beter gesocialliseerd worden.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Ik sluit me helemaal bij Evelien aan!

maak geen haastige beslissing :'(

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Goeie keus Remco. :-D :-D :-D

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Hoi Remco,
Ik denk dat jullie een goede keuze maken om pas een pup aan te schaffen in de zomer, zodat je je hele zomervakantie lekker met hem kunt oefenen en hem goed kunt socialiseren.
Nu nog even geduld, tijd genoeg om veel te lezen over dit ras en het karakter e.d.
Veel plezier alvast!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou wachten tot de zomervakantie. Hoe meer tijd, hoe minder druk voor de hond, en hoe beter je een hond kan leren zindelijk te zijn.

Het zou zomaar kunnen dat je een goede fokker vind die nu nog een pupje over heeft, maar als je je richt over een half jaar heb je gewoon meer keus. Je wilt toch een hondje met een zo klein mogelijke kans om ziek te worden, en dan moet je nu eenmaal bij een goede fokker zijn, niet bij een kennel.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik zou het nu niet doen. Je staat nergens op een wachtlijst en de fokkers waar je zo een hondje mee kan nemen, dat zijn niet de beste fokkers. (Vaak niet gesocialiseerde pups, medisch niet in orde.)
Orienteer je eerst eens even wat voor hond je wilt, zoek dan een goede fokker en zorg dat je daar op de wachtlijst komt.
Houd er wel rekening mee dat een fokker niet precies op het moment dat jij dat wil een blik hondjes open kan trekken. En fokkers die altijd hondjes hebben...daar moet je met een hele grote boog omheen lopen.

honden page profiel MarMar

honden foto van Mar

Helemaal eens met de voorgaande reakties.

En nog iets; wij hebben, een pupje gekregen nu ruim 8 weken geleden. Allemaal prima en gezellig, alleen waar we niet aan gedacht hebben is de winter :'( .
Het lijkt me echt lekkerder in de lente/zomer een hond opvoeden, veel naar buiten, ook 's nachts evt uit je warme bedje naar beneden etc....
We hadden geluk dat onze hond al snel zindelijk was, 'snachts helemaal en overdag met vaak en veel uitlaten is hij nu ook zindelijk.

veel succes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup opvoeden in deze situatie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: ontwormen, vlooien en teken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^