Bo met verlatingsangst eerste nacht alleen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EviEvi

honden foto van Evi

Alvast bedankt voor alle reacties!

De eerste nacht is al bij al nog goed verlopen denk ik, het had zeker erger gekunnen.

Ik ben deze nacht gaan werken (daar kon ik helaas niet meer onderuit, maar nu heb ik een week vakantie). Ik heb Bo dan maar meegenomen naar het werk.

Ik heb mijn auto ge-doggy-proofed, dus de achterste zetels zijn eruit, er zit een rek in dat hij niet naar het bestuurdersgedeelte kan en dus in hele acherbak -koffer en achterzetelgedeelte- kan zitten, waar een heel groot dik kussen ligt.

In het begin wou hij er niet in en begon hij weer hartverscheurend te janken en te blaffen toen ik naar binnen ging. Wanneer ik even later ging kijken was hij toch al wat rustiger.

Daarna heeft hij heel de nacht bij mij mogen zitten dus was hij sowieso rustig.

Om 5u30 moest hij terug in de auto tot 6u30. Deze keer ging hij zonder morren in de auto en heeft hij maar één klein piepje gelaten. Toen ik terugkwam was hij ook rustig.
Da's toch al één vorderinkje!

Na het werken wou ik dus een poging doen om te slapen, maar dit was me iets minder gegund :-). Van zodra ik Bo in zijn bench had gestoken begon het janken, blaffen en krabben. Dan ben ik bij hem gaan zitten en gaf ik hem kordaat een 'nee!' als hij echt luid begon te blaffen. Dat hielp wel want hi luistert echt goed! Hij werd wel wat kalmer maar bleef janken.
Een paar uur later werd ik wakker op de grond :-). Maar Bo was wel veel rustiger. Hij jankte nog af en toe, maar even dikwijls was hij ook stil.

Wanneer ik dan wakker werd ben ik rustig in mijn bed (de kamer ernaast) gaan liggen. De deur van zijn kamer stond wel nog open, alsook de mijne. Hij begon wel weer wat te blaffen en janken, maar niet meer zo hysterisch.

's Morgens begon hij dan weer te janken en te blaffen en dan heb ik me maar uit mijn warme nestje gerukt en zijn we een lange wandeling gaan maken.

Nu ligt hij lekker te knorren naast mij in het salon :-).

Ik heb de indruk dat sommigen van jullie denken dat ik iets ondoordacht heb gedaan of er geen moeite in wil steken. Dit is zeker niet waar! Dit is gewoon allemaal nieuw voor mij. Wij hebben thuis altijd honden gehad, maar geen hond met dit probleem, dus het is voor mij een beetje in het duister tasten en raad vragen.

Nu had ik wel weer een vraagje aan jullie. Sommigen zeggen dat het beter is om zolang Bo het zo moeilijk heeft de bench even mee in mijn slaapkamer te zetten, anderen zeggen dan weer dat je consequent moet zijn en de bench meteen moet zetten waar ie altijd zou moeten blijven. Hoe denken jullie hierover?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bo met verlatingsangst eerste nacht alleen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Hai..

Max is nu 1 jaar en hebben hem ruim een half jaar op de slaapkamer gehad. De eerste weken toen we hem hadden was een ramp. Toch naar beneden gezet nadat hioj rustiger werd maar na enkele dagen kwam hij steeds vroeger. Het begon half zeven en eind van de week was het half vijf!!! Dag later stapt Max in glas (ongeveer 4 maanden oud) en moest geopereerd worden. Doordat hij verband om had hebben we hem weer boven gezet omdat we hem dan in de gaten konden houden. Wat hebben wij heerlijk geslapen zeg!!! :-D
Besloten dat we max maar een tijdje boven lieten staan. De bench sleepte we wel elke dag van boven naar beneden. 's avonds boven, overdag beneden.
Toen zijn we het gaan uitbouwen. Hij bleef doorslapen, waardoor we het deurtje op een gegeven moment open hebben laten staan... hij kon z'n eigen gang gaan... stukje vertrouwen wat we hem gaven. Ging perfect!! Dat ging dus ook goed en sinds een maand weer beneden staan met het deurtje gewoon open. Meneer slaapt gewoon netjes door en heeft geen piep gegeven. OOk het alleen thuisblijven verloopt naar wens...

honden page profiel viv  viv

honden foto van viv

spijt me, ik zou het niet kunnen zegen het probleem heeft zich niet voor gedaan, wij hebben hem in het begin in zijn bench gezet met deurtje open ook s'nachts, hij heeft ook nooit gejankt, maar mijn man kwam om de 2 uur kijken en buiten laten,
over dag legde ik en paar snoepjes in de bench als ik de deur dicht deed, en als hij jankte dan negeerde ik hem, maar in het begin liet ik hem maar een paar minuutjes in, en als hij dan flink was kreeg hij dan terug een snoepje en zo langzaam aan opbouwen en nu kan hij al langer alleen en in de bench blijven

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Heb je wel aan enige benchtraining gedaan?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

evi ? heb je weer een pup ?

honden page profiel EviEvi

honden foto van Evi

Weer? Nee, geen puppy, Bo komt uit het asiel. Hij is twee jaar.

honden page profiel KarinKarin

honden foto van Karin

Hier heeft de bench van af het begin in de huiskamer gestaan af en toe heeft hij zich laten horen maar niet noemenswaardig als ik straks thuis kom laat ik hem eruit, dan maak ik een wandeling met Skip en tegen 9u ga ik naar bed, Skip gaat de bench in.
Toen hij net bij ons was begon hij te janken als ik de deur uitliep dan liep ik de kamer even in maar negeerde hem volledig, of ik schraapte mijn keel in de deuropening hij kon mij daar niet zien staan ik kon hem wel observeren in de tv, nu geeft het geen problemen hij gaat de bench in met een bak eten de radio zachtjes aan en ik ga heerlijk naar bed.

Groetjes Karin

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

wij hebben mandy de eerste week in een bench naast het bed gehad en dat is heel erg goed gegaan we hebben geen piepje gehoord en als ze wakker werd meteen laten plassen
na ruim 1 week toen ze aan ons gewend was de bench naar beneden verhuisd en het was meteen slapen wederom geen enkel piepje
dus met een volgende pup gaan we het zeker weer zo doen

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

ondanks dat bo 2 jaar is en een verleden heeft,denk ik dat je weer even terug moet naar de basis.

elke keer even in de bench en dat qua tijd weer opbouwen. desnoods eerst weer een poosje bij hem slapen om het vertrouwen te winnen en leg in de bench een trui met je luchtje erin.

het vertrouwen is beschadigt en dat moet weer hersteld worden, dat is niet binnen een dag opgelost maar heb geduld en probeer het maar.
als dat hersteld is gaat het veel beter, en weet hij dat je hem niet weg doet.
klinkt heel raar dat ik dit zeg maar dit hebben wij bij onze eerste hond ook gehad, was wel een pup maar had al 2 baasjes gehad en waarschijnlijk mishandeld en dat heeft zeker 2 maanden gekost voordat murdoch omschakelde dat wij hem niet wegdeden en toen wilde hij wel werken voor je en ging het super.heeft mijn man 6 weken op de bank slapen gekost en heel veel tijd erin gestoken en alles overnieuw gedaan maar het was de moeite waard en uiteindelijk hebben we er een geweldige hond aan overgehouden tot aan zijn dood vorig jaar.

veel succes en het komt wel goed hoor.

dikke knuffel diane

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bo met verlatingsangst eerste nacht alleen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: de poot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^