welke shampoo gebruikt je voor je hond en hoe vaak gaan ze in bad?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

zelf gebruik ik beau-beau schampoo de hondje gaan als het nodig is soms met shampoo soms zonder.
ze gaan eens per maand soms even afspoelen met water.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke shampoo gebruikt je voor je hond en hoe vaak gaan ze in bad?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy 3 doggies

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Hoi,

Ik had ook shampoo van beau-beau maar die rook op de hond niet echt lekker.

Nu heb ik shampoo van de trimster speciaal voor witte honden en een conditioner en dat werk super ze is zacht en glimt als nooi tevoren :-D

Soms als ze ergens is heeft liggen rollen spoel ik haar af en verfris ik haar een beetje met de spray van beau beau.

Ik was m'n hondje ook eens in de maand ongeveer, of ze moet eruit zien als een varken dan spoel ik haar alleen even af. Dat is het nadeel van een witte hond als je met regenachtig weer door de bossen wandelt ziet ze er niet meer uit O-)

Weet niet of ik in de toekomst weer voor een witte zal gaan.

honden page profiel anneliesannelies 3 doggies

honden foto van annelies

Hoi,

Ik was onze honden eigenlijk alleen maar als ze bv, in de mest hebben liggen rollen, dat ze stinken, dan gebruik ik ook de shampoo van Beau beau.
Tammy wordt iets vaker gewassen, maar dat beperkt zich ook tot een paar keer per jaar. Nu moet ik zeggen onze 2 grote zwemmen ook regelmatig en dan zijn ze ook weer helemaal schoon.

Hey Joyce, denk je dat een andere kleur minder vlug vies zijn?
Onze boomer is zwart en je wil niet weten hoe vuil dat zij zich kan maken, je ziet het dan wel niet, maar je voelt het aan haar vacht. Onze 2 witte honden zien er vaker uit als modderbeertjes, op laten drogen en uit kammen.

groetjes Annelies

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Mijn hond komt uit een asiel waar ze jarenlang gezeten heeft en dus nooit gewassen is. Omdat ze erg angstig is kan ik haar nu nog niet wassen. Ze had wel een flinke geur om zich heen hangen. Ik kreeg toen van iemand de tip om een washandje in de appelazijn te dopen en haar daarmee af te wrijven. Dit hielp prima, en nu ze ook goed eten krijgt stinkt ze helemaal niet meer. Gelukkig :-)

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy 3 doggies

honden foto van Helga & Zoëy

TIP, TIP, TIP!!

Bij de Action verkopen ze nu heeerlijke hondenshampoo met nertsolie. Het is van het merk Hegron (?) en ruikt erg lekker. Het zit in een witte tube.

En Zoëy glimt als een spiegeltje en is lekker zacht!
Bovendien ruikt ze heerlijk!
En het kost bijna niks (iets meer dan een euro geloof ik...)

hahaha...ik heb geen aandelen hoor, maar het is echt aan te raden!

Trouwens...Zoey gaat alleen in bad als ze heel erg vies is.. Dus 1 keer per 3 maanden ongeveer.

Groetjes,
Helga

honden page profiel BullsclanBullsclan 3 doggies

honden foto van Bullsclan

Ik was mijn honden alleen als ze in de ..... hebben liggen rollen of als ik naar show moet en gebruik altijd vloeibare groene zeep

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy 3 doggies

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

@ Annelies
Nee zwarte honden kunnen ook vies worden maar dan zie je het indd niet, als ik net in het bos loop zeggen de mensen welleens: zo die is nog wit!!
Als ik uit het bos loop kijken ze heel anders, het is dan net een varkentje O-)

@Helga
Die shampoo had ik ook gezien, maar dacht het zal wel niks zijn! Maar als ik het zo lees toch de moeite waard om eens te proberen ;-)

honden page profiel GerdaGerda 3 doggies

honden foto van Gerda

Ik gebruik meestel een goedkoope shampo.
Ze zijn allemaal het zelfde, allen je betaalt voor de naam...

Op het moment heb ik die van de Action ook.

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Kwaliteit van shampoo verschilt wel degelijk van merk tot merk, alleen zal je met bepaalde vachttypes geen verschil merken. Ik moet Kai echt niet met een winkelmerk hondenshampoo wassen, dan heeft hij geen haar meer over van de klitten. Daarbij komt ook nog dat je dikwijls veel langer doet met duurdere shampoos omdat je die nog moet verdunnen.

Ik heb Kai gisteren gewassen. Zijn poten heb ik gewassen met een mengeling van KW shampoo voor witte hond en een minkolie shampoo. De rest heb ik gewassen met een mengeling van KW shampoo vor witte hond, minkolie shampoo en Requal Complex shampoo. Nadien nog een balsem, mengeling van KW balsem en Requal.

Lotje is ook gewassen, maar gewoon met minkolie shampoo en een balsem nadien.

Hoe vaak ik ze was is afhankelijk van wat we doen en welk weer het geweest is. Bij veel wandelen in regenweer, was ik Kai toch wel om de 2 weken. Bij beter weer, is dat dan om de 4 weken zoiets. Staat niet echt een tijd op, merk ik dat zijn vacht te vuil is om goed door te kammen dan was ik hem, hetzelfde met Lotje. Maar Lotje heeft een makkelijker vacht dus die wordt niet zoveel gewassen. Ik behandel Kai zijn vacht ook wel anders met wassen zodat hij toch nog een redelijke vacht overhoud om shows te kunnen doen, bij Lotje is dat niet nodig ;-)

Groetjes
Linsey

honden page profiel JokeJoke 3 doggies

honden foto van Joke

Ik ben het met Lindsay eens, er is dergelijk verschil in hondenshampoo's en ik heb er al heel wat uitgeprobeerd. want vooral voor een lange vacht is dat belangerijk. Voor Sammy gebruik ik Petsilk Moisterizing shampoo en conditioner, 1x per maand in bad, dit houd echt de klitten heel goed tegen en haar vacht voelt zacht aan(vroeger was het net stro, zo droog). en voor Lady gebruik ik Vellus shampoo en producten deze is echt super duur wel zuinig, deze heb ik via de fokster van Lady. En ik moet eerlijk toegeven hij is GEWELDIG!!! en lady gaat tussen de 2 en 4 keer per maand in bad i.v.m. showvacht

Gr. Joke van SAmmy en Lady

honden page profiel kittykitty 3 doggies

honden foto van kitty

wij hebben nog nooit onze honden gewassen en ze stinken niet eens ze wassen zichzelf altijd
en het is slecht ook zo kun je de vetlaag van je hond zijn huid wegschrobben en ze kunnen dan een huidinfectie oplopen en worden niet meer beschermd door regen en wind daarom dat we ze ook niet wassen

soms gebeurt het wel maar dan is het echt nodig als ze bv in een gracht hebben gezeten ofz als ze echt beginnen te stinken en in huis geen houden aan is maar dat is zelden dus pak mss in een hondenleven 1 keer of nooit om het zo te zeggen

en we hebben al heel veel honden in ons leven gehad

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Toen ik Bo net had heb ik wat spullen gekocht bij de winkel van de collieclub. Vanavond heb ik voor het eerst Pet Silk No
Rinse Shampoo (cleanse). Ik moet zeggen dat het geweldig helpt.
De haren worden zacht en hij ruikt weer fris. :-)

honden page profiel DebbieDebbie 3 doggies

honden foto van Debbie

Hier gaan de doggies eens per maand in bad.
Ze hebben geen ondervacht en de huid word dus snel vuil.
Hier word wel een kwaliteit shampoo gebruikt.
Dat vind ik wel belangrijk als ze met regelmaat gewassen worden.
Hier word er altijd gewassen met de hondenshampootjes van Espree.
vrij van chemische middelen, alkaline vrije shampoo etc.
En het ruikt??? Heerlijk!
Heb ook eens de shampoo van Happy tails gebruikt, ook een hele goede shampoo hoor maar ik ben toch wel meer tevreden over de serie van Espree.

Groetjes Debbie

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Het is dus ook heel moeilijk om algemeen te zeggen van hoe vaak een hond het beste gewassen kan worden, kan mij niet voorstellen dat als ik ooit bijvoorbeeld een mechelse herder heb, ik die evenveel ga wassen als Kai. Die zou ik bijna nooit wassen.
Ik denk dat de algemene regel ook is, hoe dichter de vacht van je hond aanleunt bij een natuurlijk vacht die voorkomt bij wolven, dingo's en andere wilde honden, hoe minder de hond gewassen moet worden. Hoe meer de vacht daarvan verschilt, hoe meer er gewassen moet worden. Althans dat is toch mijn ervaring. ;-)

De shampoo van Vellus heb ik ook al veel goeds over gehoord. Wil ik ook wel eens uittesten, ik heb voor Kai nog altijd niet de perfecte shampoo gevonden, dus ik meng altijd maar met shampoos O-)

Groetjes
Linsey

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke shampoo gebruikt je voor je hond en hoe vaak gaan ze in bad?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^