Wat vind jij een nadeel van het hebben van een hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  Yara Yara goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van  Yara

Ja nog een nadeel, we krijgen minder visite.
Kan me er niet druk om maken, wie niet van mijn honden houd houd ook niet van mij.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vind jij een nadeel van het hebben van een hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

@ Jeroen: precies goed verwoord, alleen een stuk korter ;-).

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

mijn ontstaande verantwoordelijkheidsgevoel en aanhankelijkheidsgevoel:
Zelden zoveel liefde gevoeld. Bijna beangstigend.
Gelukkig heb ik een werksaam leven en 'normale' vrienden en familie die mij helpen met mijn verslaving. Maar serieus het komt voor dat ik al blz merk niet meer te zitten lezen maar naar de ogen van Pippa kijk:-) of ik overmand word van liefde en haar naam verzucht...dan vliegt ze letterlijk in mijn armen. Zoals ik al zei het is maar goed dat pippa ook een 'vader'heeft enzo waar ze soms is en ik af en toe moet werken, mensen moet zien of andere dingen los van Pippa heb te verrichten anders zou ik versmelten met haar:-) (was vanavond naar de bios waar bali in voorkomt. wil dan weer reizen en voel een rare heimwee naar pippa:-) is reizen wel leuk zonder die kleine?)wel een nadeel.

honden page profiel Juut & Brownie Juut & Brownie

honden foto van Juut & Brownie

Hahaha! Yara, minder visite? Ik krijg juist meer visite door meneer hier!!! :-D

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon 3 doggies

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Toen ik Andor had geadopteerd kreeg ik meer visite,iedereen wou langskomen om hem te knuffelen, even mee te wandelen met mij en Andor en gewoon met elkaar te kletsen.

Sinds ik Ghenghis heb overgenomen van mensen, is het bezoek veel minder geworden. Veel mensen(waaronder mijn ouders) zijn bevooroordeeld door Ghenghis zijn uiterlijk en vinden hem 'eng' terwijl hij echt geen vlieg kwaad doet.

Jammer, Ghen is het levende bewijs van liefde hihi maar door zijn uiterlijk keuren veel mensen hem toch af.
Het zegt natuurlijk meer over hun dan over de hond, en heb er wel begrijp voor. Maar vind het toch jammer dat ik mijn ouders daardoor minder zie.

Mijn moeder is nu al wat vaker langsgeweest en vertelde de laatste keer dat ze Ghenghis stiekem toch wel leuk en lief vind, hij is haar vertrouwen dus aan het winnen hihi.

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

ik kan nu wel gaan zeggen dat er geen nadelen zijn en ik zoooooo veel van mn honden houd maar durf te wedden dat iedereen toch wel een nadeel op kan noemen want het is heus niet elke dag een groot feest maar het is maar net hoe je ermee om gaat denk ik

en als ik er dan toch een paar op moet noemen ;-)
haren....maar ja daar is de stofzuiger goed voor en had ik geen golden moeten nemen

als ik uit mn werk kom en onder de douche ben geweest en in mn pyama wil bankhangen maar dat niet kan want als mn man is werken kan ik s'avonds nog naar buiten...ach ja het is dan toch donker dus wie ziet ma flodder dan in haar pyama lopen ;-) dus zoals ik al zei het is maar hoe je ermee omgaat

honden page profiel GeorginaGeorgina 3 doggies

honden foto van Georgina

Om de 'ongemakken' nou als nadeel te zien... Nadeel vind ik meteen zo negatief klinken.

Maar er zijn zeker minder leuke kanten aan een hond, dat valt niet te ontkennen.
*M'n huis moet elke dag gestoft worden, gezogen en gedweild. Ach, blijft het lekker schoon
*Ook bij regen moet je naar buiten; Stef kan nog steeds z'n poot niet hoog genoeg optillen om op het toilet te gaan zitten helaas. In elk geval dagelijks een frisse neus, anderen zitten soms hele dagen binnen.
* Een dagje weg kan alleen als er een geschikte oppas is voor de hond. Ga ik ergens heen waar het voor kinderen niet geschikt is moet ik ook een oppas zoeken.
* Vlooien! ik heb één keer een vlooien plaag gehad; daar werd ik dus echt niet vrolijk van!
* Eten moet altijd achter slot en grendel. Een fruitschaal op tafel is erg verleidelijk... Voordeel is dat hier dus ook geen chocolaatjes op tafel staan; beter voor de lijn!
*Prullenbak staat buiten omdat Stef deze anders met alle liefde voor me wil uitpluizen. Op m'n net gedweilde keukenvloer uiteraard...
Heeft ook wel weer z'n voordeel; geen nare luchtjes in huis!

honden page profiel 0oOCavelloOo00oOCavelloOo0 3 doggies

honden foto van 0oOCavelloOo0

Uhmmm een klein nadeel van Cavello is dat het nogal erg lastig is met haar te wandelen,
De eerste straat moet ik haar altijd weer door dragen zodat ze weg van huis is, en als we dan eenmaal bij t veldje zijn dan weet ze maar een weg "En dat is de weg na huis" Dit doet ze al vanaf dag een dat ze bij ons is...

Na de bossen is het dragen,en in de bossen is nogal veel afleiding voor haar, en blijft ze tog wel een uurtje geintereseerd...Tot nu Toedan...
(((T gaat me wat worden als ze nog een paar kilo's zwaarder is ;-) )))

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ik heb eigenlijk maar 1 nadeel van het hebben van een hond.....Er komt een tijd dat je afscheid van ze moet nemen van je geliefde kanjer ;-) Ik ken mensen die hierdoor geen nieuwe hond meer nemen....
Mijn leven is zonder honden niet compleet. Ik neem al het extra werk wat ik met ze heb, voor lief! Dus ik ervaar eigenlijk vrij weinig nadelen aan het hebben van een hond.

honden page profiel KarinKarin 3 doggies

honden foto van Karin

Wat ik kan bedenken als nadeel is het vroege opstaan 7.30u meld meneer dat hij wakker is maar daar staat tegenover je hebt meer aan je dag.

Er gaat in het opvoeden veel energie en tijd zitten het voordeel is je valt 's avonds als en blok in slaap ;-)

Ach ik was al gewend om iedere dag te stofzuigen en dweilen.
Vandaag voor het eerst naar het bos met hem geweest wat een feest voor ons beiden.

Groetjes Karin

honden page profiel chantalchantal 3 doggies

honden foto van chantal

ik heb er nog 1.
niet van mijn honden zelf direct,
maar mijn stofzuiger stink zo enorm naar de honden haren.
die geurtjes erin werken maar effe, en soms doe ik wat waspoeder op zuigen, werkt ook maar effe.
maar als je aan het stofzuigen bent en je krijgt dan een walm!!! man man man.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Geen nadeel maar ja die haren hee..................... O-) O-) O-) O-)

honden page profiel marjan & Babs marjan & Babs 3 doggies

honden foto van marjan & Babs

Als je een pup hebt vind ik het soms een nadeel, omdat je die niet overal mee naar toe kunt nemen. Ze luisteren nog niet goed genoeg.

Maar als je een hond hebt die perfect luistert en op jou is in gespeeld, dan zijn er volgens mij weinig nadelen.

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Het grootste nadeel vind ik de mensen en kinderen opvoeden als ze hier binnen komen..af en toe zo frustrerend dat mensen het niet willen snappen..of kinderen die blijven gillen en rennen en die dan niet snappen dat een pup achter je aan rent.. dar soort dingen..verder geen nadelen gelukkig :-D na een jaar voorbereiding weet je wat je kan verwchten

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

ik zou zo een twee drie geen nadelen op kunnen noemen van het hebben van een hond ,ik ben in de gelukkige situatie dat ik altijd een oppas heb als ik een dagje weg moet ,ook afgelopen week is mijn lieve vriendin in ons huis op komen passen omdat we ff een korte vakantie met de kleindochters hielden ,het nadeel is wel dat je ze mist ;-) schoonmaken doe ik zowiezo elke dag en mijn werk kan ik naar eigen tijd indelen ,mijn man werkt halve dagen dus als hij thuis is werk ik , verder krijg ik zoveel liefde van ze terug dat eventuele nadelen in het niet vallen .

honden page profiel ...................... 3 doggies

honden foto van ...........

Het nadeel vind ik dat als je financiele situatie verandert dat het toch effect heeft op mn honden, mis toch wel het gemakkelijke wat ik voor hun kon doen.


Niet verkeerd begrijpen ze hebben genoeg eten en alles wat ze nodig hebben en ze gaan naar de da als het moet (en ook bij twijfel) maar het makkelijke om iets extra's te kopen of te doen dat is er niet bij en dat vind ik echt een nadeel.

honden page profiel Stefanie & ChelseaStefanie & Chelsea 3 doggies

honden foto van Stefanie & Chelsea

Hmmzz ja nadelen heb ik ook wel.

Ze is niet welkom bij mijn moeder thuis vanwege haar katten en ik heb eindelijk na 3 maanden weer een (full-time) baan. Nu is de baan geen nadeel maar wel dat ik minder tijd met haar kan doorbrengen. Gelukkig is mijn werk maar 2 minuten lopen en kan ik haar in mijn pauze uitlaten :-D Als dit niet had gekund had ik de parttime baan genomen dan maar met minder doen.

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Hier is het ook iedere dag stofzuigen en dweilen en dan komen een paar honden naar binnen rennen en dan zie je er niets meer van.
Dan wacht ik wel weer totdat ze helemaal droog zijn en dan nog even met de dweil erdoor.Zie ik niet als nadeel.

Spontaan weggaan doen we nu ook nog wel, komt sporadisch voor en als de honden dan een lange wandeling van te voren gehad hebben kunnen ze best een keer een dag alleen blijven.En anders laat onze oudste zoon hun uit, die woont een straat verder, dus dat is geen nadeel.

De haren, zeker als ze ruien, ja daar kan ik dan wel bij staan te zuchten en al eens op mopperen, maar dat was het dan ook, dan ga ik wat vaker met de bezem door de kamer.

Voor de rest alleen maar voordelen!!!

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé 3 doggies

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Het nadeel van een kleine hond is dat je altijd moet bukken om hem te aaien ;-). En de haren die je overal vindt. Al vindt mijn man dat eigenlijk vervelender dan ikzelf. Voor de rest zie ik alleen voordelen. Wat is er nu mooier dan iemand die altijd blij is als hij je ziet.

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila 3 doggies

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Een ding vindt ik echt erg nu ik honden heb, en zie ik als een echt zwaar nadeel.

Ik kan niet meer lekker uitslapen, en m'n vriendin zal echt nooit en te nimmer 's morgens de hond(en) uit laten, zei is iemand die echt niets kan voor 12u, en dan loopt ze nog rond met een humeur, dus dit komt altijd voor mijn konto.

Hoe moe ik kapot ik ook ben, (ik doe redelijk fysiek zwaar werk) weer of geen weer, 's morgens gewoon voor 8u op om teminste even een half uur te lopen, voor madam eindelijk kan poepen en piesen.

Rest van de nadelen kan ik prima mee leven, en weegt niet echt tegen de plezier op die ik van ze heb, maar zeker op Zondag zoals vandaag na gisteren hele dag wezen vloerbedekking leggen, wilde ik ze vanmorgen liefst zo de deur uit trappen, van zoek het zelf maar uit, ik ga nog ff een uurtje door meuren.

Maar helaas..

honden page profiel ilona en Danailona en Dana 3 doggies

honden foto van ilona en Dana

nadelen:
Je kunt niet meer zomaar een weekende weg je moet eerst oppas zorgen voor je hond.

En ja meer schoonmaken maar dat vind ook weer een voordeel (zo heb je nooit troep in je huis liggen)

En voor de rest zijn er geen nadelen alleen maar voordelen want wat dacht je van e liefde die je krijgt en de persoonlijke conecties met andere hondeneigenaren!!!

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur*** 3 doggies

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Een nadeel vind ik dat je huis helaas niet zo lang schoon blijft als jezelf wel wilt ( ze moeten atijd net over de vloer als je net gedweild hebt ;-) ) en je kunt niet zomaar meer een hele dag uitblijven want er zit iemand op je te wachten thuis.
Maar ik zou ze voor geen goud van de wereld meer willen missen hoor ;-) !!!!

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 3 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Op dit moment hebben wij geen negatieve dingen...

We hebben eigenlijk een hond die heel goed luisterd, vooral voor zijn leeftijd etc.

Wanneer we werken zijn hebben we 2 adressen waar hij naar toe kan,,één daarvan zijn mijn schoonouders die naast mij wonen en mijn eigen ouders die op 6 min. rijden afwonen.

Wanneer we een dagje geen zin hebben om te wandelen hoeven we maar te bellen en het is opgelost..

Toevallig hadden we het er gisteren over wanneer de ouders wegvallen ( uiteraard al wat op leeftijd)
dat alles dan op ons neerkomt en vooral wanneer er dadelijk een kleine bijkomt..Dan zijn we toch meer gebonden dan nu..

Mocht Yuca over 10 jaar dood gaan dan zullen wij hoogstwaarschijnlijk ook een tijd geen hond meer nemen

absoluut dat we er geen spijt van hebben hoor en Yuca gaat nooit ergens naar toe maar de bepaalde vrijheid missen we dan wel...maar dat weegt uitaraard niet op tegen de liefde en het lachen dat Yuca ons iedere dag weer geeft...en hopelijk wordt hij voro onze kleine een super vriend en die plaats kan toch niemand anders innemen

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Enige nadeel :

Je kunt niet meer zomaar op reis. We hebben het een keertje gedaan en Kylie gebracht naar waar ze zeker vertroeteld werd...! Maar we denken er dan steeds aan dat we haar achterlieten en dat maakt het net iets minder leuk...

Nadien dus enkel nog reizen met de auto gemaakt en Kylie erbij ;-)

Dat is echt leuk, want ze is heel rustig en makkelijk onderweg.

Maar zoals gezegd : Soms zien of horen we iets over een reis per vliegtuig die we eigenlijk wel heel graag zouden maken... En dat doen we dan niet. Een nadeel dus, maar dan wel een waarover we niet echt treuren. Als we moeten kiezen tussen een vliegreis en Kylie... dan is die keuze vlug gemaakt :-)

honden page profiel sandersander 3 doggies

honden foto van sander



Ik vind een hond heeft geen nadelen je hebt er voor
gekozen of je er wel een neemt of niet.

en aangezien je een hond neemt voor ze hele leven
en niet voor even heb je bewust gekozen altan,s ik wel

Natuurlijk ga je wel is weg en laat je hem thuis zal je
een keer of meer moeten stofzuigen en dweilen

maar dat geeft ie in liefde 1000 keer terug

honden page profiel herthert 3 doggies

honden foto van hert

nadeel !!?? dat we met geen 6 hondjes eens op reis kunnen gaan dus blijven we thuis hé want een paar dan alleen laten vind ik zo erg al hebben ze dan wel opvang thuis hoor en toch
bezoek ontvangen nu ja is bijna nooit dan alleen van dierenvrienden zelf een de rest blijft dan maar buiten hé
voordeel dat we heel jaar door vriendschap krijgen van onze schatjes :-)
nog meer dan van de mens

honden page profiel      Evelien & Midas Evelien & Midas 3 doggies

honden foto van      Evelien & Midas

Dat je niet altijd zomaar even weg kan gaan (eerst oppas regelen)

en de hondenharen

maar de nadelen wegen natuurlijk niet op tegen de veeeeeele voordelen!

honden page profiel DjairoDjairo 3 doggies

honden foto van Djairo

dat als het regent dat ie toch eruit moet.......plus als je dagje weg wil of op vakantie dat zijn wel de nadelen...

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey 3 doggies

honden foto van Sky & Hailey

echt een nadeel is het niet, maar het is wel het rekening houden met het weggaan, hahahaaha en al die haren!

honden page profiel Sarah, Aïcha + en MicaSarah, Aïcha + en Mica 3 doggies

honden foto van Sarah, Aïcha + en Mica

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is het haaaaaar op mijn kleren! Achja, dat pak ik er graag bij O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vind jij een nadeel van het hebben van een hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: basis training
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^