hond trekken aan riem + agressief naar andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

mechelaartje help (Gast)

hallo, ik zit huis met een 2 jarig mechelaartje, nu als we gaan wandelen trekt ze enorm, kan haar bijna niet meer tegen houden, en kan dit echt niet meer aan, ze wordt zo sterk, een groter probleem is nog als we een andere hond tegen komen, dan trekt, gromt en blaft ze naar de andere hond, ik kan bijna met haar gewoon niet in het openbaar komen, als ze los loopt heb ik nog geen problemen gemerkt, maar als pup werdt ze een paar keer aangevallen door loslopende honden, of toen ze pup was lagen veel honden te blaffen en grommen naar haar, nu vrees ik dat ze dit gedrag heeft overgenome, als we een andere hond tegen komen, is het echt een probleem, meestal probeer ik gewoon door te lope en zo snel mogelijk weg van bij die hond, maar hierdoor is het probleem nog niet opgelost want van zodra we een andere hond tegen komen is het weeral een getrek en geblaf en gegrom, en soms ben ik het echt zo beu da ik hier sterk op reageer, hebben jullie een idee hoe ik dit kan oplossen? ben echt ten einde raad, al vanalles geprobeerd

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond trekken aan riem + agressief naar andere honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Ik adviseer je een goede cursus te gaan doen.

Daar leren ze je met dit soort moeilijkheden om te gaan. En het is ook heel leuk om met je hond bezig te zijn toch? ;-)

Zo te lezen heb je 2 jaar lang dit gedrag getolereerd en nu je hond te sterk wordt is het een probleem............tsja, beter had je hier mee aan de slag gegaan toen de hond een pup was. Maar het is niet te laat hoor, iedere hond kan dit gedrag afleren. Gauw even googlen op een cursus of hondenschool bij jou in de buurt. :-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Je hond is onzeker geworden in haar puptijd door al dat geblaf en gehap naar haar.

Jij moet gaan proberen om haar aandacht te krijgen,door thuis al te gaan oefenen met :KIJK EENS en er dan iets lekkers geven(kaasje,vissnackje,rodi worstje: dit zijn de lekkerste dingen die je kunt geven,waar je hond evt een moord voor zou willen doen),dat heel vaak achter elkaar doen,elke 2 a 3 keer een paar minuutjes.
Dan gaat ze rij snel doorkrijgen dat KIJK EENS iets lekkers krijgen betekend.

Dit ga je dan buiten verder oefenen.OOk tussen door als er nog niks te zien is van andere honden.

Op het moment dat er een andere hond aankomt kun je 2 dingen doen:

1: een flink stuk er vandaan gaan staan,haar een zit commando geven en zeggen KIJK EENS.En zo dus afleiden.

2:Afleiden met KIJK EENS en haar weg leiden van de andere hond,de andere kant op lopen.

Als je dit een tijd doet dan gaat ze er aan wennen dat er niks gebeurt als er een andere hond voorbij loopt,ze gaat het associeren met iets lekkers krijgen.

Verder loop je in bochten om honden heen(dat is hondse taal,nooit direct op elkaar aflopen)
En zorg ook dat je jij de boel opsplitst,dus altijd tussen de honden in zeg maar,en voorlopig natuurlijk een hele grote afstand ertussen.
Bescherm haar ook als er honden op haar af komen,door de hond weg te sturen met je stem,sta ervoor,duw je hand naar zijn gezicht(stop teken zeg maar).

Hoe gaat ze met honden om als ze los is?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Cursus is ook een goed idee,want je hebt meer problemen.Uitvallen,onzekerheid en trekken.
De een versterkt het ander.

Het trekken moet je ook af gaan leren.
Zoek wel een cursus die werkt met positieve opvoeding.

mechelaartje help (Gast)

wanneer ik de oefeningen binnen doe, doet ze helemaal niets, en luisterd ze perfect, binnenshuis is ze het perfecte dier, wanneer ze met andere honden loopt is dit geen probleem, waar mijn paard staat hebben ze ook honden, en daar speelt ze gewoon mee, wat ik wel al gemerkt heb is dat ze altijd bovenop de hond wilt, gaat ze op de hond staan met haar twee poten, zodat hij met zijn snuit naar haar buik/tepels staat, is dit ook geen teken van agressie?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Je wil in ieder geval boven hem staan,maar als ik het zo lees dan gaat dat op een speelse manier niks mis mee.
Geen agressie lijkt me ,agressie is gewoon direct aanvallen met een bepaalde lichaamshouding.

Ik zou wat ik net al heb getikt,afleiden en grote bochten nemen om andere honden heen.Ze is gewoon heel onzeker geworden.
Jij zal haar moeten leiden daarin.
Afleiden met een vrolijke stem.

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Ken dat probleem ook...

Bo heeft een niet zo'n prettige jeugd gehad, daardoor is hij ook erg onzeker en vertoont hetzelfde gedrag. Vervolgens heb ik nog het 2e probleem dat mijn andere hond zich aan Bo ergert en zich op hem gaat afreageren.

Als je nog niet op cursus zit ga dit idd doen en aangeven dat je dit probleem hebt. Daar kunnen ze je hier zeker wel mee helpen. De tips hierboven zijn idd hele nuttige, het kost tijd, veel tijd maar dat wordt zeker wel beloont. Ik doe het op een soort gelijke manier als Soraya aangeeft en Bo is al stuk rustiger aan het worden.

Groet,

Ralph

mechelaartje help (Gast)

oké dankje voor de tips, zal hier vanaf morgen eens werk van maken =D het is echt een doodbraaf beestje, wa ik tegewoordig wel zo durfde was als ik naar een drukke markt ging de gentl leader aandoen, maar nu ga ik van jou tips eens gebruik maken ;-)

honden page profiel momo

honden foto van mo

training helpt : D bij martin gaus leren ze je hoe je je hond kan afleren te trekken en hierbij heeft je hond aandacht voor jou en dus minder aandacht voor de honden, dit lost niet alles op helaas. mijn hond loopt keurig naast me maar wanneer ze een herder ziet lijkt het wel een agressieve neuroot. misschien is je hond angstig aan de riem voor andere honde omdat ze geen andere kant op kan omdat ze vast zit. het kan echter ook territorium gedrag zijn. doordat ze aan haar riem trekt voelt ze dat ze aan ht einde van haar territorium zit. (haar riem) aan het einde van het territorium wordt zwaar verdedigd. wanneer je dus met je hond traint en je hond niet meer trekt wordt dit gedrag minder, als verdediging van territorium de oorzaak is :3 succes ermee

mechelaartje help (Gast)

ja ik denk ook dat het is omdat ze dan niet meer weg kan, aangezien ze al meerdere malen werdt aangevallen wanneer ze aan de riem hangt, en daarom ook direct gaat voor de aanval

honden page profiel momo

honden foto van mo

oh das egt vervelend. heeft mijn hond ook. Los is ze meestal nog wel lief tegen andere honden, maar vast is ze(vooral tegen herders) egt lastig. en voor een klein hondje van 16 kilo kan ze tog nog behoorlijk tekeer kaan. moet je nagaan als je da zo'n grote hond heb als jij. das heel vervelend. heel veel succes

mechelaartje help (Gast)

dankje, is idd heel vervelend, ook denk ik dat ze ze blaffen en trekken, grommen, naar andere honden mss heeft overgenome van die andere honden die dit eerst bij haar deden toen ze nog jong was, toen ze nog een schattige pup was deden andere honden haar helemaal niets, tot die honden dan agressief werden naar haar, ergens kan ik het haar ook niet kwalijk nemen dat ze dan hetzelfde doet, want ze zag niets anders bij andere honden

mechelaartje help (Gast)

vandaag heb ik een heel goed dagje gehad met mijn hond, naar de markt geweest iedere keer als ik een hond zag probeer ik haar aandacht te trekken, het ging echt zo goe, heeft geen enkele keer gegromd of getrokken naar een andere hond, tot we op de kermis waren en een loslopende hond hond naar haar weer lag te blaffen en te grommen, ja nu hoop ik dat weer niet alles verloren is, maar we zullen positief blijven en blijven oefenen !

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Heel goed!Dat moet je vast een fijn gevoel geven.

De volgende keer dat je dat weer gebeurt,dat er een loslopende hond op haar af komt,dan spring je voor jou eigen hond en stuurt de andere hond weg.Je houdt die hond makkelijk tegen met je stem /houding en lichaamstaal.
Als jij dit laat zien,dan zal je hond jou gaan zien als leider die haar ook echt beschermt.Dus dan kan zij het laten rusten.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

afleiden is goed en werkt in jou situatie dus ook goed, wat ik nog wil toevoegen is; maak de afstand naar de andere hond toe niet te klein, zo groot dat de hond dit aankan, dus dat de hond nog te verleiden is met iets lekkers als je te dicht bij komt kan je haar niet meer afleiden namelijk....succes

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

En misschien is naar de markt én naar de kermis net wat teveel input voor haar.

Veel mensen,veel prikkels.Dan is ze sneller over haar toeren.

honden page profiel josejose

honden foto van jose

Mijn mechelaar is nog jong 15 weken maar ben het al aan het afleren of met een snoepje ,of als ik het zie aan komen afleiden zorgen dat de aandacht naar jou gaat,is als pup al erg belangrijk om te doen, dus ik zou naar een cursus gaan ,daar leer je deze dingen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Misschien is een gedragsdeskundige aan te raden.
Die komt aan huis, gaat mee wandelen en kijkt wat
er gebeurt.
Op cursus is de aandacht verdeeld over de hele groep
honden.
Bij een gedragstherapeut of deskundige is de aandacht
alleen voor jouw hond.
Met 1 sessie is vaak al veel duidelijk.
Echt het is aan te raden.
Vooral een therapeut die werkt met de kalmerende signalen. De calming signs.
Succes.

honden page profiel Annemie en BenjiAnnemie en Benji

honden foto van Annemie en Benji

Hallo,

Dit vind ik een super goede tip,dat ga ik met Darko ook proberen.Want Darko heeft als pup eens een knap op zijn lipje gekregen van een maltezer reutje dat jarloes was omdat zijn bazinnetje Darko wou strelen en toen blafte hij steeds op kleine hondje en nu blaft hij uit schrik naar grote honden omdat hij eind juni toen ik met hem aan het wandelen was werd aangevallen door twee grote honden,ik riep toen om hulp en iemand uit de buurt heeft die honden weggetrokken zodat ik Darko kon opheffen.Maar het is echt vervelend hoor,en daarom ga ik deze tip morgen en de ook de volgende dagen eens uit proberen. :-)

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Ik weet niet welke leiband je probeert, maar een hond die trekt aan een leiband (en zich dus zo constant aan het straffen is) kan je ook nooit een correctie geven. Pas nog gezien bij een duitse herder pup van 5 maanden. Hing daar ik weet niet hoe lang in de riem tot ze bijna geen lucht meer kreeg. Vréselijk vind ik dat.
Dat ze niet aanvalt als ze los is, is eigenlijk normaal. Ze voelt dan niet de steun van jou en moet het dan (in haar ogen) helemaal alleen op gaan lossen.
Ik zou met haar beginnen door haar met stabiele honden te laten omgaan. honden die ze kent en vertrouwt. Laat ze los even rondlopen en kennismaken en doe ze dan aan de riem en laat haar even met riem aan zonder dat je die vast hebt rondlopen met de honden zodat ze een associatie legt van kijk...ook als ik die riem aanheb, zijn die honden nog altijd leuk en heb ik geen reden om uit te vallen. Neem nadien de riem weer vast en sta haar niet toe van te reageren op de andere honden aan de riem, want ze zou moeten weten dat het geen verschil maakt dat ze de riem aanheeft of niet en dat er geen verschil is tussen dat jij die riem vast heb of niet. Gaat ze toch in de aanval, laat dan die riem vallen als dat mogelijk is en ga gewoon weg. Kan is groot dat ze zich omdraait en gewoon met je meegaat (het lijkt me op dat vlak een beetje een onzekere hond net doordat ze enkele keren aangevallen werd). Probeer er voor te zorgen dat de riem tijdens een ontmoeting niet gespannen is en laat haar duidelijk weten dat als zij in de aanval wil gaan ze er helemaal alleen voor staat.
Lukt het je niet van de riem los te laten (op straat lukt zoiets natuurlijk niet bij elke hond), ga dan voor haar staan zodat ze haar fixatie op de andere hond kwijt is.Probeer op die manier weer haar aandacht te krijgen en haar uit de fixatie te halen.
Wat ik verder nog zou doen (tuurlijk is werken op aandacht altijd goed, maar ze gaat ooit toch in situaties komen dat ze niet weg kan en de hond onder ogen moet komen), is haar leren dat jij de situatie onder controle hebt. Als je een hond ziet aankomen, zie dan dat jij tussen de honden instaat en hou de afstand in het begin zo groot mogelijk. Laat ze niet voorop lopen, want zo bepaalt zij wat jullie doen, hoe snel jullie gaan en is ze eigenlijk zich tov jou dominant aan het opstellen. Ik denk ook dat de hond aanvoelt dat jij gespannen bent op wandeling (je verwacht dat als er een hond komt dat ze bepaald gedrag gaat vertonen en ze voelen spanning heel erg goed aan)
Een mechelaar is over het algemeen een hond die werkt voor zijn beloning en die net dat extra beetje energie kwijt moet. Gaat die energie niet weg, gaan ze zich focussen op iets anders. zie dus voor je nu gaat wandelen (omdat je haar iets wilt leren) dat ze eerst thuis even haar eerste energiestoot kwijt kan. Laat ze werken met haar hoofd én haar lichaam zodat ze rustig kan vertrekken voor een wandeling.
Een GL is goed, maar in mijn ogen een lapmiddel. Geen oplossing.
Probeer ook als je een correctie geeft, dat die kort, maar krachtig is en dat de riem neit gespannen staat (ook na de correctie, want anders kan je nooit een goede correctie uitvoeren).

En het rechtop staan (of poten op een andere hond leggen) is geen teken van agressie, maar van dominantie ;-)

mechelaartje help (Gast)

eventjes nog een upgrade xD wandelen gaat al veel beter, het is echt al aangenamer om te wandelen met haar, heb al geen pijnlijke vingers meer als ik thuis kom xD heb thuis met haar geoefend, daar ging het supper, kwam dan buite, daar waren iets meer prikkels, en ze probeerde wel eventjes, maar oefening baard kunst hé, zo ging het van slecht naar beter, kom nu veel liever met haar buiten ! ze weet haar energie ok meer te stabiliseren, vroeger was ze een en al opgwonde, deze energie laat ze enkel nog vrij wanneer ze vrij loopt. wanneer ik andere honden tege kom, probeer ik nog altijd haar aandacht te vestigen op mij.



honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Dat is nog eens een fijn bericht!
Hopelijk gaat het steeds een stukje beter.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Leuk om te horen,niks leuker dan wandelen met je hond :-)

mechelaartje help (Gast)

het is inderdaad vele aangenamer, neem haar nu ook mee terug uit lopen/joggen xD thuis komen zonder pijnlijke handen is zo'n zalig gevoel xD

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

Wat fijn dat je nu al zoveel hebt bereikt goed doorgaan met trainen! :-)

honden page profiel elkeelke

honden foto van elke

hier zie je men hondje op de schermafbeelding xD zeer geconcentreerd xD heb een account aangemaakt xD

Sandy (Gast)

Mijn Duitse heder...

Mijn hond trekt heel vaak aan de riem.
En als die los loopt de ene keer valt die andere honden aan en de andere keer doet doe lief en normaal.
Ik kan me hond niet vertrouwen bij kleine kinderen die rennen en spelen.
Hoe kan ik dat laten stoppen?

Groetjes.
Sandy.
Pootjes van boris.

honden page profiel elkeelke

honden foto van elke

wa ik met mijne herder heb gedaan is thuis geoefend, iedere keer als ze trok de andere kant op draaie, zarah had dit eigenlijk redelijk snel door, jammer dat ik dit een jaar gelede niet dee xD wa ik met mijn armen dee (aan de kant waar ik de ketting vast had) was in een L vorm houden

hoe oud is je hond?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond trekken aan riem + agressief naar andere honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Gedragsverandering na castratie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^