hoe reageer ik als een andere hond dominant doet tegen mijn hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ellen & TinkaEllen & Tinka

honden foto van Ellen & Tinka

Ik heb nog nooit eerder gereageerd op het forum, maar wel een hoop reeds gelezen. Ik heb een schat van een Stabij/Heidewachtelteefje van 16 maanden. Op dit moment ben ik onzeker over hoe te reageren naar andermans hond, nadat deze dominant is geweest naar mijn hond Tinka. Ik heb nl. het gevoel dat ik hierin iets fout doe en daardoor een probleem creeer.
Onlangs ontmoetten wij in ons uitlaatgebied iemand met een onzekere spaanse teef van 3, die zeer dominant op Tinka afkwam rennen. Tinka onderwierp zich direct, maar wilde niks meer van deze hond weten. De hond kwam naar mij en ik aaide haar. Ze heeft door haar spaanse verleden weinig vertrouwen in mensen. Ik liep op met het baasje, kletsend. Tinka bleef op ruime afstand van deze hond, de hond in de gaten houdend, mij aankijkend, tot een vriend van Tinka kwam aanrennen om haar te begroeten. De Spaanse hond ging plat en toen Tinka's vriend haar passeerde viel ze aan en verwondde hem. Toestanden want in zijn flank zat een lelijke vleeswond. De eigenaren wisselden telefoonnummers uit, gewonde hond naar de dierenarts, maar de vrouw met de spaanse hond wandelde met mij verder. Ik had hier eigenlijk geen zin in, omdat Tinka bang was voor de hond. Hierna heb ik na het vrij laten lopen van Tinka grote problemen gekregen met haar. Ze ging compleet haar eigen gang, lekker jagen en ver weg van mij, een losgelagen projectiel. Ze volgde me wel als ik de andere kant op liep, maar reageerde niet op mijn commando's, ze kwam niet. Met hulp en truukjes gelukt om weer aan te lijnen. Periode weer aan de riem gehouden, geoefend met luisteren enz.. Daarna ging het weer goed als vanouds, tot deze week. Een hond deed dominant tegen Tinka, die reeds onderdanig ging liggen (Tinka is altijd vrij onderdanig maar is wel erg sociaal). Hond kwam bij mij snuffelen, had speeltje in mijn hand en ik zei wat en aaide hem. Daarna was het goed mis met madam. Weer compleet niet onder controle, ben een uur bezig geweest en ze kwam niet naar me toe. Niemand lukte het haar te lokken als ze met mij gepraat hadden. Totdat mijn zoon aan kwam fietsen en haar direct benaderde, ze kwam gelijk. Eindelijk kon ik naar huis en we hebben haar een dag genegeerd, want dit kan echt niet. Ik snap dat ik in haar ogen kennelijk een flutleider ben, die haar niet verdedigt tegen het kwaad, maar in mijn ogen is het het normale spel van de hond (wie is de baas). Moet ik andermans hond dan gaan negeren om haar te steunen? Ik wil ook niet dat zij dominant wordt. Oh ja, als ze dus zo losslaat gaat ze superdominant doen tegen honden die aangelijnd voorbij komen (hard erachteraan, blaffend met hoge staart). Het is een heel verhaal maar het wandelen maakt mij op dit moment heel onzeker, en dat komt ook niet goed over op haar. Please tips.
Groeten van Ellen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe reageer ik als een andere hond dominant doet tegen mijn hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SjefSjef 3 doggies

honden foto van Sjef

Misschien is het goed als je haar eens aangelijnd hebt als er een andere hond bij komt? Niet alleen is je losgelaten hond een gevaar voor bv. verkeer, waardoor ze zichzelf en anderen kan verwonden, maar je kan misschien ook aangelijnd laten zien dat jij als baas de situatie beheerst.

Het lijkt haast wel alsof ze vlucht. Als je d'r bij je houdt heb je in ieder geval de mogelijkheid om te laten zien dat er niets aan de hand is. Nu ziet ze dat niet, want ze rent van je vandaan.

Anders zou ik proberen om haar te laten zitten als er een andere hond komt, en bij elke poging dat ze weg wil haar terugfluiten. Als ze dan blijft zitten heb je haar onder controle en is ze onderdanig aan jou. Dat is ze nu biljkbaar niet, want ze luistert niet.

Zorg er dan wel voor dat je de lijn niet strak hebt als ze er een andere hond bij komt. Dat lokt agressie bij jou eigen hond uit, met alle ellende van dien.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Wij hebben 15 honden en het spel wie is de baas wordt hier niet gespeeld. Ik ben de baas, de leider van de roedel en dan volgen de honden. Onze honden hoeven niet uit te zoeken wie de baas is of waar ze staan in de roedel en vechten dus ook nooit en zijn super sociaal, ook tegen vreemde honden.

Elke hond heeft een goede leider nodig die de hond beschermt waar nodig. Als er geen goed leiderschap is verliest de hond het vertrouwen in jou als leider. Kan me dus heel goed het gedrag van de hond voorstellen.

En dominant is je hond zeker niet. Het gedrag wat ze laat zien is duidelijk onzekerheid. Ze moet het alleen oplossen wat ze dus duidelijk niet aan kan en dat uit zich dus in hard blaffen en achterna rennen. Een dominante hond doet dat echt niet.

Probeer een duidelijke leider te zijn zodat je hond je weer voor 100% kan vertrouwen!!

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Ik aai zelden andere honden als ik met Vito ben. Ik zeg iets met een aardige stem en thats it.
Als een andere hond dominant gedrag vertoont naar jouw hond en jij gaat hem daarna aaien en tof doen, bevestig je tegen je eigen hond het gedrag van de vreemde hond. Deze hond behoort niet tot jullie roedel maar je stelt hem boven je eigen hond.
Stel je ééns voor dat een vrouw (in de kroeg :-) ) heel bazig tegen jouw doet, jouw een paar keer flink aftroeft met woorden en daarna gaat je man/vriend met haar lopen flirten. Liever zag je dat je man/vriend zich afstandelijk/zakelijk opstelde.

honden page profiel < Liesbeth & Igor >< Liesbeth & Igor > 3 doggies

honden foto van < Liesbeth & Igor >

Haha Rudi, mooie vergelijking, ik denk inderdaad dat het dat is! Ik haal alleen "vriendjes" van Igor aan, geen vreemde honden en dan altijd nog haal ik hem eerst aan, zo blijf ik hem bevestigen dat hij voor mij de belangrijkste is.....

honden page profiel Ellen & TinkaEllen & Tinka

honden foto van Ellen & Tinka

Dank dank dank allen, ik ben nu zeker van wat er mis is gegaan tussen ons. Supervoorbeeld Rudi, hij is duidelijk en voelbaar, ik dacht het eigenlijk zelf ook al. Op dit moment is het vertrouwen weer terug en doe mijn best dit niet weer te verknallen.Valt niet mee zo'n eerste hond!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe reageer ik als een andere hond dominant doet tegen mijn hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: zo gaaf !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^