Het voordeel van een pup opvoeden zónder bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Apple PieApple Pie 3 doggies

honden foto van Apple Pie




Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het voordeel van een pup opvoeden zónder bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

jazzy en poppy hebben ieder hun eigen bench.die van jazzy staat in de huiskamer en die van poppy in de keuken.poppy is bijna 9 maanden en kan nog wel eens wat dingen kapot maken.maar overdag zijn ze vrij om te liggen waar ze willen.jazzy slaapt gewoon vrij in de huiskamer maar ik vind hem vaak genoeg in zijn bench omdat het deurtje open is.bij jazzy en poppy liggen er fleecedekens omheen zodat het een veilig gevoel geeft.af en toe na een hele lange wandeling gaat poppy even in haar bench.en jazzy zoekt zijn eigen plek wel om uit te rusten.ik gebruik de bench zeker niet voor een strafplek.als ik ga stofzuigen zijn ze gewoon in de kamer niets aan de hand.als ik even weg moet ga ik weg ook niets aan de hand.dus het gaat goed zo.

grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel kathleen en otiskathleen en otis 3 doggies

honden foto van kathleen en otis

ik was dit met otis (boxer) ook niet van plan een bench te nemen, ik ging mijn hond toch niet in een kooi opsluiten!. maar toevallig hadden de vorige eigenaars de hunne achtergelaten... dan toch info gezocht en gelezen dat ze voor het zindelijk worden 's nachts wel nuttig kunnen zijn. eigenlijk lag dat kleine pupje toch maar wat verloren te wezen in die veel te grote mand :-) en dan toch de bench naast de mand gezet. na 2 dagen mand weg en enkel de bench; otis ligt hier graag, nu is de achtergelaten bench wel een beetje te klein voor hem, dus weldra zal hij er uit gegroeid zijn.aangezien ik deze toch enkel 's nachts sluit en ik zo'n grote bench stiekem ook wel heel lelijk vind, komt volgende week de mand terug...
mss slaat hij dan wel aan het slopen... tja dat zien we dan wel weer. ik gun mijn "zwijn" (ik denk soms dat ze me in 't zak gezet hebben en me een zwijn ipv een hond verkocht hebben ;-) )het voordeel van de twijfel.... ben benieuwd

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Wat ik lees:
'ik kon meteen reageren als hij iets deed wat niet door de beugel kon'

En wat ik nou zo ideaal aan een bench vind, is dat je ongewenst gedrag kan voorkomen. Je hoeft dus niet veel te mopperen, heel vaak 'nee' te zeggen.
Veel gehoorde uitspraak is: 'mijn hond denkt dat hij 'foei' heet'.

Dan heb je nog honden die niet zelf hun rust zoeken, maar rond blijven lopen, ook dan is een bench ideaal.

Ik geloof echt dat het zonder ook kan, maar ik zie heel heel veel voordelen in een bench. Zeker als je kinderen hebt.

Groetjes!

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Wanneer je wilt voorkomen dat je jonge hond "dingen uithaalt", wil dat nog niet zeggen dat hij/zij er niet op latere leeftijd alsnóg mee begint.

Daarom vind ik het juist heel handig om een pup bepaalde dingen direct af te leren. Dan weten ze het al heel jong en hoef je het niet -als ze wat ouder zijn- alsnog(!) af te leren.
Hoe jonger pups iets leren, hoe sneller en makkelijker ze het "oppikken". Dan hoef je naderhand ook niet om de haverklap "fóei" te roepen.

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Ik heb overigens ook in de tijd dat een drie kinderen jong waren (waarvan er eentje ADHD heeft) ook nooit een bench gehad. :-D

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

een drie kinderen = mijn drie kinderen O-)

honden page profiel IrmaIrma 3 doggies

honden foto van Irma

Borres is begonnen in een bench.
Mijn man vond dit een foei lelijk ding en was ook van mening dat de hond alle vrijheid moest hebben. Dus binnen twee maanden bench weg. Echter bleek Borres er niet altijd vrede mee te hebben als wij weg waren. Hij ging dan opzoek naar ons en wilde de deur uit, met als gevolg flinke schade aan muur en deur.
Toch hebben we volgehouden en het alleen zijn opgebouwd en afleiding gegeven als wij weg gaan. Al na een tijdje ging dit een stuk beter. Nu kan Borres prima alleen zijn thuis. hij is nogsteeds vanaf de eerste minuut aan het wachten tot we weer thuis zijn maar er wordt nergens meer aan gekrabt. Het probleem is echter de vakanties. Hij gaat altijd mee maar we durven hem in een andermans huisje of caravan toch niet alleen te laten omdat we dan bang zijn dat er andermans spullen gesloopt worden. Hij kan natuurlijk op vakantie bijna overal mee naartoe, maar soms mis ik die bench echt. Als we met zijn allen willen gaan zwemmen bijvoorbeeld. Dan moet er toch iemand achterblijven. Dat doen we met liefde hoor, maar een bench was dan wel een uitkomst geweest.

honden page profiel      Evelien & Midas Evelien & Midas 3 doggies

honden foto van      Evelien & Midas

Wij gebruiken met Midas wel een bench.
ik vind het ook echt een uitkomst. Midas is namelijk een pup die heel prikkelbaar is. als hij gaat liggen en ik loop langs staat hij meteen weer op. hij kan niet slapen als hij niet in de bench ligt want dan wil hij overal bij zijn. juist door hem op duidelijke tijden hem in de bench te doen kan hij uitrusten. wij vinden het super. maar ik begrijp ook dat iedereen zijn eigen mening heeft hoor, natuurlijk maar voor ons en midas is de bench heel handig ;-)

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Als je een pup in een bench doet, dan kan hij inderdaad niets slopen wat jij niet wilt. Maar leren doet hij het niet dat het niet mag. Dus na de bench periode kan hij/zij alsnog dingen gaan doen die jij niet leuk vind.

Ik roep liever 10x NEE dan dat ik een hond in een bench doe. Ik heb al eerder hier mijn mening in gegeven en ik blijf erbij dat je een pup veel beter opvoedt zonder een bench.

En ja, het zijn net kleine kinderen die je ook dingen moet leren. De kinderen doe je ook niet in een bench en daar zeg je toch ook 10x NEE tegen als ze ergens aankomen.
Straks als onze kleinzoon kan kruipen zal ik niets, maar dan ook niets wegzetten. En dan straks als hij gaat lopen ook niet. Zo leert hij het beste dat hji bij Opa en Oma nergens aan mag komen.

En zo is het met puppies ook. Je hebt je handen er vol aan, maar dat weet je als je een pup in huis neemt.
De zin die ik lees: 'ik kon meteen reageren als hij iets deed wat niet door de beugel kon' is natuurlijk helemaal niet okee. Zo straf je hem juist als hij iets verkeerds gedaan heeft en dan is de bench een strafmiddel.

Nee hoor.............laat je puppie maar lekker lopen.

Rudi (Gast)

DJ - Angela
Moet je mij ééns uitleggen hoe je dat doet als je 15 minuten weg bent voor een paar boodschappen.
Jij bent helderziende en schreeuwt dan zo hard van uit de supermarkt "foei" dat je pup het thuis hoort?

Ik heb geen verstand van kinderen opvoeden maar ik geloof dat ouders wel ééns zo iets als een box gebruiken. Dit omdat je nooit 100% van de tijd zicht op de pup kunt houden. Je moet wel ééns naar het toilet of er komt iemand aan de deur of je smeert een boterham. Toch vervelend wanneer precies in die tijd de kleine z'n vingertjes in het stopcontact of tussen de deur doet. :-)

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

quinty heeft nog nooit een bench van binnen gezien
mandy wel en ik zou het voor een volgende weer doen
het was haar rustplekje

heb hem toen ze ruim een jaar was weggedaan maar het was toen elke nacht piepen ze was haar veilige plekje kwijt

nu staat hij in de kamer en na de laatste uitlaat ronde gaat ze er uit zichzelf in draait een rondje en gaat met een zucht op een krulletje liggen ze vind het heerlijk
hij staat niks in de weg en wij vinden het geen probleem

wie weet proberen we het later nog eens maar we zien wel.....

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Rudi schreef: Moet je mij ééns uitleggen hoe je dat doet als je 15 minuten weg bent voor een paar boodschappen.
Jij bent helderziende en schreeuwt dan zo hard van uit de supermarkt "foei" dat je pup het thuis hoort?

1. ik schreeuw nooit
2. Helderziend heeft niets te maken met of ik op afstand kan zien wat er gebeurd, lees mijn website maar eens door wat nu precies helderziend inhoudt: http://www.praktijk-havayah.eu/pageID_8952937.html
3. Het alleen zijn bouw je op en inderdaad ben je dan weleens 15 minuten weg. Moet kunnen. In de tijd dat je weg bent, kan de pup wel wat doen wat niet mag, maar je kan niet altijd erbij zijn. Daarom leer je de pup als je wel thuis bent wat wel en niet mag.
Een bench is in jouw ogen lekker makkelijk, zo kan je lekker weggaan en de pup zit lekker opgesloten en kan nies slopen.

Tja, ieder zijn opvoeding zal ik maar zeggen.

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Ik merk dat de volgende zin 'n beetje verkeerd wordt opgevat: "ik kon meteen reageren als hij iets deed wat niet door de beugel kon."

Even een recent voorbeeldje; mijn pup zet haar tanden in de franje van mijn tafelkleed en begint eraan te trekken. Dát kan bij mij "niet door de beugel" en daar kan ik dan per direct op reageren.
Hetzelfde met een kussen van de bank sleuren (nogmaals bijvoorbeeld) en er lekker op gaan liggen kauwen of kauwen op stoelpoot. Ook dát kan bij mij "niet door de beugel".

Dus er is niets verkeerds aan deze uitdrukking.
Hij is een beetje ouderwets, deze uitdrukking, dat is alles. ;-)

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

nee hoor marianne niks ouderwets gebruik hem ook wel eens ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

DJ - Angela
"Als je een pup in een bench doet, dan kan hij inderdaad niets slopen wat jij niet wilt. Maar leren doet hij het niet dat het niet mag. Dus na de bench periode kan hij/zij alsnog dingen gaan doen die jij niet leuk vind."

Voorkomen is beter dan genezen. Wat een pup niet aanleert hoeft ie ook niet af te leren. Met deze gulden regel in je achterhoofd is een pup begeleiden naar een prettige volwassen huisgenoot eenvoudiger dan ongwenst gedrag uitlokken om vervolgens aan te geven dat het ongewenst is. Allemaal overbodig gedrag van zowel de pup als opvoeder als je bedenkt dat je ook gewoon van A naar Z kunt door vooraf te bedenken wat jij ervaart als ongewenst en dit simpelweg te voorkomen.

Wat je niet aanleert hoef je ook niet af te leren :-D

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

wij hebben ook geen bench, in het begin wel maar ze moest er helemaal niks van hebben ze werd alleen al panisch als ze dat ding zag. En daarbij is ze ook geen sloper dus maakte het ons niet uit.

Maar kan me voorstellen dat het voor heel veel honden wel een hele fijne plek is , en natuurlijk voor de baasjes ... :-D

honden page profiel IrmaIrma 3 doggies

honden foto van Irma

DJ-Angela, jij zei
"Als je een pup in een bench doet, dan kan hij inderdaad niets slopen wat jij niet wilt. Maar leren doet hij het niet dat het niet mag. Dus na de bench periode kan hij/zij alsnog dingen gaan doen die jij niet leuk vind."

het is toch niet zo dat een pup 24 uur in de bench zit, of wel? Juist in de tijd dat de hond uit de bench is heb je volle 100% aandacht voor de hond zodat je hem keurig kan corrigeren. je hoeft dan niets te missen. heb je hem nooit in de bench dan zou hij best nogwel eens met iets wegkomen aangezien het alleen werkt als je je hond corrigeert op iets waar je hem op heterdaad mee betrapt.

Ook zei je; "Een bench is in jouw ogen lekker makkelijk, zo kan je lekker weggaan en de pup zit lekker opgesloten en kan nies slopen.
Tja, ieder zijn opvoeding zal ik maar zeggen."

Ik wil niet te persoonlijk worden maar dat wordt ik wel van zulke uitspraken. Ik denk namelijk dat het voor iedere puppie bezitter een eigen keus moet zijn met voor alles zijn voor en nadelen. Maar ik denk dat deze discussie voor jou geen zin heeft want jij hebt je oordeel al klaar, toch? Of lees ik dat verkeerd?

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Charlotte en de Witjes

Nou ik ben erg blij met de bench. Ik zou willen dat die dingen zo'n 20 jaar geleden ook al bestonden -of dat wij ervan wisten- want dat had me verschillende kozijnen en een hele trap bespaard. Daarbij komt dat het veilig is. Als er iets gebeurd weet je ten minste altijd waar je pup is.
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan.

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Charlotte en de Witjes

De hond die zo sloopte heeft trouwens haar hele leven op hout geknaagd. Het was een soort tik, viel niet af te leren. Alleen in bedwang te houden. We hadden vaak van die grote stukken boomstam in de tuin liggen en op een gegeven moment wist ze dat ze alleen daar aan mocht knagen, en dan bleef ze verder overal vanaf.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

@ DJ Angela...

Als je een pup in een bench doet, dan kan hij inderdaad niets slopen wat jij niet wilt. Maar leren doet hij het niet dat het niet mag.
Dus na de bench periode kan hij/zij alsnog dingen gaan doen die jij niet leuk vind.


Neen, dit ben ik niet met je eens..
Na de benchperiode is de pup niet meer bezig met dingen te ontdekken ...
Het is maar een bepaalde periode dat puppen dit doen..

Een volwassen hond - die nog nooit een stopcontact gezien heeft - gaat niet op een stopcontact zitten kluiven,.. toch..??

Zodra de tanden/kiezen gewisseld zijn zijn is zo wie zo de bijtperiode - zo goed als - over..

Kinderen doe je wel in de box ;-) dit kun je vergelijken met een bench voor de pup..
Alleen is het gebruik even anders..
Een kind breng je verplicht naar bed om te slapen..
De pup in de bench...

Nogmaals; respect als je geen bench wilt gebruiken, ieder moet handlen naar eigen inzicht....

Maar dat een pup eerder of meer /beter leert zonder een bench, is niet waar..

Je besteed meer tijd om op je de pupje letten als je geen bench hebt..
Daar leert een hond niet meer van toch..?

Of toch wel..?

Een hond zonder bench zou zich zelf kunnen aanwennen ongewenst aandacht te krijgen van de baas..

Negatieve aandacht is ook aandacht..

Misschien tot een ander lichtje op de bench geworpen zo..?? ;-)

Groet, Ilja

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ik heb ervaring van 26,27 jaar. Les gegeven en les gehad. Ik heb veel gezien en gehoord. Veel heb ik mensen aan kunnen leren dmv van tips hoe om te gaan met hun pup.
Ook heb ik volwassen honden meegemaakt die opeens gingen slopen. Dus het voorbeeld van het stopcontact zou zo maar kunnen gebeuren. En dat is echt geen uitzondering!

Uiteraard mag ieder het voor zich weten, ik reageerde alleen maar even op het bericht van Rudi.
Daarom zei ik ook, ieder zijn eigen opvoeding. Lijkt mij logisch maar zelf heb ik zulke verkeerde dingen gezien wat betreft het gebruiken van een bench. "omdat het zo makkelijk is" Daar bedoelde ik dat dus mee.

Sorry als het verkeerd is overgekomen, dat is wel het laatste wat ik wil.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Natuurlijk zijn er uitzonderingen Angela.. :-D

En natuurlijk kan een hond ineens gaan slopen..
Maar dat is dan uit trauma in de breedste zin van het woord....
Maar daar gaat het in dit topic niet over..

Ik heb net zoals jij vele jaren ervaring; les gekregen en gegeven..

Ik heb mijn eerste hond ook zonder bench gegroot gebracht..
Nu, de twee laatste honden mét bench...
Ik vind het zelf véél relaxter.. ;-)

De snelheid waarmee een hond leert ligt voor een groot deel bij de baas. .

En uiteraard ook aan de hond..[de ene hond kan zich sneller en beter concentreren, de ander ziet, ruikt en hoord 20.000 andere dingen om zich heen eerder, dan wat de baas zegt...

Lieve groet, Ilja

honden page profiel IrmaIrma 3 doggies

honden foto van Irma

OK, DJ Angela,

Ik ga ervan uit dat, mits de bench goed gebruikt wordt, dit ook prima kan.
Helaas zijn er uitzonderingen op alle regels.

Zoals ik al eerder hier melde, ik mis het af en toe best. Gewoon uit voorzorg.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ik heb altijd een bench gehad, niet zozeer om hem er in weg te stoppen maar gewoon als plaats, met een lekker kussen erin. Het deurtje stond ook altijd open. Ik heb namelijk de mazzel dat onze hond niets sloopt.

Nu hebben we laatst het huis verbouwd en aangezien we de bench niet echt nodig vonden aangezien het deurtje nooit dicht zat hebben we hem in de schuur gezet. Nou meneer was toch beledigd! Hij ging ineens op de bank liggen en bij de vuilnisbak lopen klieren. Toen hebben we hem maar weer terug gezet en jahoor niets meer aan de hand.

Sommige honden vinden een bench dus duidelijk gewoon prettig als plaats.

honden page profiel  3 doggies

honden foto van

Onze oudste honden hebben ook nooit in een bench gezeten, maar de anderen die er op volgden wel want die kleintjes hebben toch hun rust nodig met meerdere honden erbij.
En ook 's nachts vind ik het prettiger als ze erin zitten, en ze weten ook hun eigen bench te vinden als ze er in moeten.
Maar als ik er maar één zou hebben- doen hoefde die van mij niet in een bench.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het voordeel van een pup opvoeden zónder bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^