Het voordeel van een pup opvoeden zónder bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Nee hoor, Ilja, ik heb zeker geen principiële bezwaren tegen de bench. ;-)
Er zijn wel degelijk situaties te bedenken, waarin een bench handig en/of zelfs noodzakelijk is.

Ik wilde gewoon even het voordeel -de hond leert snel en bijna automatisch wat wél of niet mag- van het niet gebruiken van een bench benadrukken.
Veel mensen realiseren zich namelijk nauwelijks dat er ook vóórdelen aan zitten. Zij kopen (en gebruiken) een bench, omdat ze het idee hebben "dat het nu eenmaal moet".
Zélfs als hun hond overduidelijk problemen met de bench heeft, zetten ze de benchtraining krachtig door. Want, dat wordt hen immers van alle kanten aangeraden en/of zelfs dwingend voorgeschreven.
Op die manier wordt het opvoeden een moeizame klus, waar de honden én de eigenaren niet gelukkiger van worden.

Zelden hoor je ervaringen van mensen die uitstekende ervaringen hebben met het opvoeden van een hond zónder bench. En al helemáál niet, dat er wel degelijk voordelen aan vast zitten.
Vandaar dit "tegengeluid", ook dit mag wel eens gehoord/gelezen worden. ;-):-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het voordeel van een pup opvoeden zónder bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 3 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Enerzijde geef ik je gelijk marianne. dat door geen benche te hebben dat je "genoodzaakt" bent meer op je pup te letten en dat ze hierdoor sneller leert wat wel en niet mag. Anderzijds ben je dan constant bezig met goed zo, foei, nee, braaf etc dat niet alleen ik maar ook de pup er gek van zou worden. De pup krijgt constant een overvloed aan bevelen en informatie. Hier is gebleken dat mijn meissie hier niet tegen kon en juist nog baldadiger werd :-D Dus als het werkt zonder benche is dat super (want vind het zo'n lelijke grote dingen) maar zonder zou hier nog niet gaan.

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Vroeg me af als je dan zoveel info geeft aan je pup, raakt deze dan niet sneller overprikkeld waardoor die juist gaat bijten en slopen etc..?

Ik ben zoals al eerder bescreven voorstander van de bench maar ben ook zeker geinteresseerd in de opvoeiding zonder

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik heb Luca en ook Romeo met de bench opgevoed.
Op het moment dat het mogelijk was, liet ik ze gewoon
los in huis. Als pup al, ook als ik wegging.
De bench bleef open staan en vooral mijn Romeo
wil alleen maar in zijn bench slapen.
Zij vertrouwde knusse plekje.
Hij kan er gewoon in, en ligt er vaak in,
ook als ik weg ben.
Luca had dat minder, terug gaan naar de bench, maar
het was wel zijn schuilplekje als het onweerde, hard
regende of vuurwerkbommen buiten ontploften.
Toen mijn romeo bij de buurvrouw was en zij even
wegmoest, kon hij zonder problemen in de bench van
haar bella.
Ook als de hondenopvang hem ophaalt, dat gebeurt niet
vaak, maar als het gebeurt, gaat mijn vent
zonder problemen achterin de bench van de hondenopvang.
Maar de hele dag door is hij gewoon vrij om te lopen
en te staan waar hij wil, net als nu op de zaak.
Loopt los. Ook als ik weg ga.
Hier op de zaak heeft hij een mand.

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Monique, ik zeg ook niet dat het makkelijker is, om een pup op te voeden zonder bench. ;-)
Je bent zelfs de eerste weken -zoals je zelf al zegt- héél intensief met je pup bezig, je kunt namelijk niet "verslappen" in de aandacht.
Maar, het resultaat is wel dat de pup alles heel snel weet en doorheeft. Daar heb je al binnen een paar weken profijt van. De pup is dan al verder gekomen in de opvoeding, dan een pup met een bench.

Maar nogmaals, ik ben geen principiële tegenstander. Ik benadruk alleen even de voordelen van het net-hebben van een bench. ;-)

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

net-hebben = niet-hebben

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Nee hoor, Missy, de pup zal niet zo snel overprikkeld raken.
Hij "pikt het snel op" en heeft sneller door wat niet mag. En als je puppy nog heel jong is, pakt hij het gewoon veel eerder op dan een wat oudere pup. Ze zijn dan -net als kleine kinderen- nog niet zo "eigenwijs" als een wat oudere hond.
Hoe jonger je een pup naar je hand kunt zetten, hoe beter en sneller het gaat.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

honden foto van Danielle

Bij Max hebben we ook nooit een bench gebruikt, alleen de eerste nacht dat we hem in huis kregen als pup sliep hij naast bed in de bench
De tweede nacht sliep hij al gewoon los beneden met de deur open en sindsdien is het niet anders geweest en gedraagd hij zich voorbeeldig

Maar bij sommige honden kun je niet anders, de beagle van een vriendin van mij wil je echt niet los in je huis hebben als je er niet bent, ik zelf zou dan ook nooit voor zo'n ras kiezen

honden page profiel amanda/joopamanda/joop 3 doggies

honden foto van amanda/joop

Had zelf ook nooit ervaring met een bensch vond het eerder zielig!! Ons vorige rotweiler heeft ook nooit in een bench gezeten.
Toen wij besloten een stafford te nemen gaven mensen ons de tip om wel een bensch te nemen.Juist bij de stafford.Nou, heb toen maar de allergrootste bench gekocht ;-)
De eerste weken inderdaad ook gebruikt vooral snachts als we gingen slapen.
Ook als Joop overprikkeld was begeleide ik hem naar de bench (plaats)en kreeg ie een koekje.Viel dan ook meteen in slaap.Hij zag het dus niet als iets negatiefs.
Nu ziet hij de bensch als zijn plaats,maar doe de bensch nu ook niet meer dicht het is meer zijn mand.

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 3 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Ik zei toch ook niet dat je zei dat het makkelijker is om een pup op te voeden zonder bench.. haha ik kom er zelf niet meer uit :-D Maar goed, ik snap de voordelen die je noemt maar wil zeggen dat het niet per definitie is dat een pup zonder bench verder komt in de opvoeding dan een pup met bench. Hier was het tegendeel eigenlijk. Ik heb ook geprobeerd zonder bench omdat het zulke lelijke ondingen zijn die veel plaats in beslag nemen waar ook een mooi dressoir voor in de plaats kan staan O-) :-D Maar omdat ik ff geen bench had was mijn meissie steeds op onderzoek uit, kreeg haar rust dus niet. Ik constant aan het goed zo-en en foeien was, waardoor ze horendol van me werd en daardoor juist nog meer kattekwaad ging uithalen. Ik ben ook geen tegenstander van het niet hebben van een bench maar ik denk dat het gewoon per hond verschilt en dat je naar je hond moet kijken wat hij/zij nodig heeft.

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Wij hebben twee benches en die komen heel goed van pas.

Micky had wel een bench vroeger maar werd er doodongelukkig in, dat hondje is dus ook zonder bench opgevoed. En dat kon makkelijk. Micky is geen sloper, nooit geweest ook ... was snel zindelijk en ach, pap, mam en ik waren altijd in de buurt om op hem te letten in zijn puppentijd.

Dat is nu alweer bijna 9 jaar geleden ... maar Micky is nog altijd los en kruipt nu hooguit vrijwillig in de bench van Myla of Rowan. Zolang het deurtje open blijft gaat hij daarin met stofzuigen of onweer of dat soort dingen.

Toen echter Myla bij Micky kwam vond Micky het de eerste twee dagen helemaal geweldig om een pup in huis te hebben als gezelschap. Alleen Myla bleef ook na die twee dagen en was zeker geen rustig puppenkind. Zij had het echt nodig om te rusten in een bench ... zelf rust nemen deed ze eigenlijk niet. Ze ging maar door en ging maar door. Dus voor haar is heel snel die bench gekomen. En dat was nog meer om Micky te beschermen tegen zijn ijverige puppenvriendin dan voor ons.

Voor Myla had ik zelf Rowan al gekocht en ik vond het wel prettig dat hij aan een bench leerde wennen waar hij dan in zou kunnen als ik weg moest en hij niet met mij meekon.

Ik had een woonkamer met open keuken. Stoffen bankstel en vanaf het bankstel kon hij zo de vensterbank op met een inbetween rolgordijn voor de raam. Rowan was een hele nieuwsgierige ondernemende pup en na het twee keer geprobeerd te hebben om hem los te laten als ik maar heel even weg moest ... heb ik dat toch heel snel zelf omgedraaid. De eerste keer had meneer twee hotelbonnen verorbert, de tweede keer was ik mijn bril drie dagen lang kwijt voor ik hem weer gevonden had met nog maar een neusvleugeltje, een glas en een pootje! Dus Rowan sloopte geen dingen die makkelijk voor de hand lagen maar hij was vindingrijk genoeg om overal boven op te klimmen en daar dan van alles weg te halen ...

Na een maandje nog eens geprobeerd, hele kamer en keuken heeeeeeel goed opgeruimd maar ja ... toen lag mijn inbetween rolgordijn naar beneden en lag hij daar heel onschuldig mee te spelen toen ik thuis kwam. En langer dan 10 minuten was ik niet weg geweest. Dus nee, toch weer in de bench als weg moest.

Daarna ben ik bij Tina gaan wonen. Rowan was toen net 1 jaar, Myla was nog geen half jaar en Micky werd dat jaar november 8. Micky is een rustig bescheiden hondje en om hem te beschermen tegen de twee wildebrassen die altijd wel willen stoeien en spelen hebben we dus allebei de benches binnen gehouden.

Ja het zijn niet de mooiste kamer ornamenten die je kan bedenken, maar met een mooi kleed eroverheen, een plank er bovenop zodat je er ook nog dingen bovenop kan zetten gaat het hier goed.

Ze staan in de zithoek bij ons en zeker Rowan gaat toch meerdere keren per dag zelf in zijn bench liggen als hij rust wil. Het deurtje staat gewoon open en hij ligt er graag. Myla gaat er uit zichzelf niet zo snel in maar ook zij vindt het fijn om er in te gaan als wij weg gaan. Dan kwispelt ze haar bench in ...

We laten het maar zo ... Myla en Rowan zijn beiden heel waaks aangelegd en blaffen graag naar buiten als ze iets zien. Dat hoeft van mij niet als wij weg zijn. Dat in combinatie met het in bescherming nemen van Micky maakt dat wij hier toch gebruik van benches blijven maken. En dan is het uitkomst.

Ik denk ook dat het per hond verschilt van wat ze nodig hebben. Had ik gemerkt dat het bij Rowan niet nodig was geweest had ik de bench snel opgeruimd denk ik. Bij Myla hetzelfde ... maar ze hebben het nodig. Om zo toch rust en een redelijke regelmaat te houden als wij weg zijn vooral.

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Ja, Hetty, meerdere honden bij elkaar is één van die zeer goede redenen om een bench in huis te hebben.



honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Precies Marianne maar als ik thuis ben hoeven ze er van mij geen van allen in hoor. Dan houd ik de twee druktemakers wel in de gaten en zorg er zo voor dat ze toch aan hun rust toekomen. Desnoods door zelf een uurtje of anderhalf te gaan liggen. Gegarandeerd dat ze alledrie met me mee doen.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Ik geloof niet dat de opvoeding van Vito veel anders was geweest zonder bench. Maar ik vind het wel fijn dat ze gewend is om er in te zitten en niet in paniek raakt als het deurtje dicht gaat. Dit omdat ze bij de dierenarts na een operatie ook in een bench komt te zitten.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Nogmaals een reactie..

Ik denk dat ik wel kan vertellen dat ik niet zie dat een pup sneller of minder snel leert, of sneller of minder snel doorheeft wat niet of wel kan als je kiest zonder bench te werken..

Het gebruik van de bench heeft niets met de snelheid van leren te maken..
Of met de manier van leren..
Het negeren van te maken..

Ik las al eerder ergens een rijtje die iemand noemde, zijnde de voordelen om zonder bench te werken..

1- regelmaat dit is juist bij een bench meer aan de orde omdat je de pup duidelijker "aan en uit" kan zetten..

2- goed gedrag belonen

Dit kan niets met én zonder bench te maken, waarom zou een hond zonder bench sneller leren..??
Ik zou juist en bench willen aanraken om sneller de pup zindelijk te hebben als je wel gebruik maakt van een bench..

3- negatief gedrag negeeren
Net als punt hierboven, heeft niets met een bench te maken..

4- en veel geduld wederom niets met het wel of niet met het gebruik van een bench te maken..

5-en rust lijkt mij juist duidelijker voor een pup als je gebruik maakt van een bench.. ;-) ;-)

Ik zou juist willen zeggen; minder stress voor pup en baasje..
Omdat je niet zo achter een pup hoeft aan te jagen met de ogen cq. lichamelijk, wat het diertje allemaal doet tijdens het ontdekken van de wereld ...

Ook een pup - die opgroeit mét bench - kan net zo snel of minder snel de regels oppikken des huises.. ;-)

Groet, Ilja

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Juist op het gebied van sloopneigingen is het handig wél gebruik te maken van een bench..
Wat een pup zich niet kan aanleren in onbewaakte ogenblikken, hoeft er ook niet uitgetraind/omgebogen...

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Ik wil er geen ja/nee discussie van gaan maken, Ilja.. ;-)

Ik wilde (naast al de pro-bench "geluiden") ook eens laten horen dat een bench niet altijd zaligmakend is en dat er ook voordelen zitten aan het niet-hebben van een bench.


honden page profiel GeorginaGeorgina 3 doggies

honden foto van Georgina

Pas nadat ik Stef al een tijdje in huis had, heb ik een bench aangeschaft.
Het ging nogal vervelend worden dat hij elke keer dat hij ook maar eventjes alleen thuis was (of zelfs alleen binnen) de prullenbak leeg werd gehaald, de post versnipperd, vlees wat lag te ontdooien werd opgegeten en noem maar op.

De bench kwam op zijn plek te staan, hij ging er vrijwillig in. Het deurtje ging nooit in het slot tenzij we even weg moesten.
Na een maand deden we het deurtje alleen dicht en niet meer in het slot als we weg gingen.
Ookal kon hij nu uit z'n bench, hij deed dit vrijwel nooit.
Het sloop/jat gedrag was dankzij de bench verleden tijd.

Inmiddels hebben we geen bench meer. In het nieuwe huis wou hij er niet meer in liggen.
Hij kan nu evengoed prima alleen zijn. Heel soms maakt hij nog wel eens een foutje door iets te jatten maar dat is eigenlijk meer onze fout; hadden we het maar op moeten ruimen!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo had wel de neiging toen de bench openbleef,
er alles uit te slepen als pup.
Eerst de deken en als hij dan de aandacht nog niet
had, kwam het grote kussen aan de beurt.
Om je te bescheuren.
Zo'n klein pupje met een immens groot kussen.
Maar uiteindelijk ging ook dat over.
Ieder baasje doet wat hem of haar goeddunkt.
De een zweert bij de bench, de ander niet.
Voor mijn ventje is het een prima plekje.

honden page profiel andraandra 3 doggies

honden foto van andra

ik heb wel een bench maar het deurtje staat altijd open,het is dus echt een plekje waar ze zich terug kunnen trekken.
Ik heb 3 honden en 1 ervan is pas 9 weken,ondanks dat ze nooit in de bench gezet zijn als we weg gingen hebben ze nog nooit iets gesloopt. Nu maar hopen dat onze nieuwe pup dat ook vol houdt O-)

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Ik heb bij geen van mijn honden 16 in totaal met mijn huidige honden meegerekent nog nooit een bench gehad, dat wil zeggen zeker niet voor en tijdens het opgroeien van pups.

Voor mijn huidige 5 honden heb ik wel benche's aangeschaft althans voor 4 van de 5. Puur uit noodzaak. Met 5'ven in huis rond laten lopen is niet echt een succes als ik niet thuis ben. Dus voor de veiligheid en het heel houden van mijn spullen heb ik voor de bench gekozen. Liever zou ik kennels aanschaffen omdat ze dan toch meer ruimte hebben, maar ja dat kan ook weer niet omdat ik wil dat mijn honden binnenshuis leven, in de zomer zou dat wel kunnen maar in de winter kan dit gewoonweg niet.

Van de 4 gaat er 1 af en toe vrijwillig in de bench liggen maar nooit voor lang. Wolf heeft nog nooit in de bench gezeten.

Mijn ervaring is altijd geweest dat pups hun rust zelf nemen, ik kan er echt niet anders van maken.

Ieder heeft natuurlijk zijn eigen redenen om wel of niet voor een bench te kiezen en zitten er zeker voordelen aan, maar nogmaals voor mij alleen omdat het niet anders kan.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Marianne, je hond komt bij Kees vandaan natuurlijk weet zij hoe ze zich moet gedragen ;-)

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Een goed gesocialiseerde hond scheelt de helft, en de pups die van Kees komen zijn dat! :-D

Toch moet er zélfs bij een pup met een goede basis, toch altijd nog 'n stukkie opvoeding achteraan komen...;-)

honden page profiel DD

honden foto van D

Grappig, hier had ik gisteren op yoga les nog een discussie over. Ook ik heb al 27 jaar honden en alle honden zijn zonder bench opgevoed.
EN ook de eerste nachten absoluut niet een doos naast mijn bed zodat de pup weet dat hij niet alleen is. Nooit gedaan en dat zal ik ook nooit doen!
Vaak hoor ik van mensen die voor het eerst een hond hebben dat ze hem voor alles in de bench doen. Als ze gaan stofzuigen, als ze naar boven gaan om daar wat te gaan doen, noem het maar op.
Ik zelf vind dit heel erg verkeerd. Een pup leert veel sneller als ze gewoon los mogen rondlopen en doen.
Als je geen bench hebt, dan is het inderdaad veel opletten. Maar wat geeft dat? Je neemt een pup in huis die al jouw aandacht opeist en als er dan mensen zijn dan een bench nemen omdat ze dan even zelf rust hebben of omdat de pup dan nergens aan kan bijten, tja.............foute reden mijn inziens.
Honden nemen zelf hun rust wel, daar hoef je echt geen bench voor te hebben. Leg een lekker kleed of een mand neer en zet ze daar in. Is precies hetzelfde alleen zit er geen deurtje in. En dat is nu juist wat sommige mensen erg fijn vinden, even de pup opsluiten omdat zijzelf dan rust krijgen of ze zijn het even zat een pup om zich heen. Geloof me, ik heb het echt gezien dat sommige dat doen. En nu is de pup anderhalf en onhandelbaar.

Maar, er zijn natuurlijk ook mensen met een pup die wel weten hoe en wanneer je een bench gebruikt.
Maar voor mij persoonlijk? Nee, geen bench in huis!!

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Wij hebben wel een bench, ik vind het een groot onding in huis maar Diesel gaat er graag in liggen. Wel hoor ik vaak (net als DJ Angela) dat de bench voor van alles en nog wat gebruikt word, ondermeer voor straf. Dat doen wij dus niet.

honden page profiel Claudia & TankClaudia & Tank 3 doggies

honden foto van Claudia & Tank

Spike heeft geen bench en ik vind het heerlijk.
Zou persoonlijk ook nooit een bench nemen voor mijn hond vind het gewoon niks.

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Voor mijn eerste hond had ik geen bench. Maar ik woonde toen ook nog maar net samen, had geen kinderen en het weinige dat we in huis hadden staan was over het algemeen tweedehands. Mijn eerste hond was niet een echte sloper maar heeft wel lekker op de venstebanken liggen knagen, op een oud meubeltje en op de poten van de bank. Toen ik Charlie kreeg waren mijn dochters 5 jaar en een kennis bood mij hun bench aan die zij niet meer gebruikte, anders was ik misschien niet eens op het idee gekomen een bench aan te schaffen. Met zindelijk maken maakte het niet uit, beide honden waren binnen een week zindelijk op een enkel ongelukje na. Charlie was al gauw aan een bench gewend en ik vond het ideaal. Mijn dochters waren vaak al voor mij wakker en gingen dan beneden spelen, Charlie lag dan nog lekker in z'n bench te slapen. Ik mocht Charlie de 1e weken meenemen naar m'n werk waar hij ook lekker in de bench lag zodat niemand er last van had. Als ik thuis was mocht Charlie altijd los lopen maar hij ging wel uit zichzelf in de bench slapen. Heb die plek ook nooit voor straf ofzo gebuikt. Met 7 maanden vond ik de bench te klein voor hem worden en omdat hij er steeds minder in ging heb ik 'm toen weggedaan. Komend voorjaar krijg ik er misschien weer een pup bij. Ik ben zeker van plan weer een bench aan te schaffen al is het maar voor de rust van Charlie.

honden page profiel mariaamariaa 3 doggies

honden foto van mariaa

Natuurlijk kun je een hond opvoeden zonder bench :-)
Voor mij pup is een bench wel erg geschikt, ze is snel overprikkeld, als ze los in de kamer slaapt dan blijft ze erg allert en reageerd ze op elk geluidje ( tv/buiten etc) waardoor ze gaat blaffen of ze ziet iets waar ze dan weer mee gaat spelen.
Het is dan soms zielig om te zien :'( want hoe vermoeider ze word hoe overprikkeld ze weer raakt en alles ziet en hoort, een negatieve spiraal. In de bench zit er meteen een uitknop op en gaat ze slapen of lekker kauwen op een bot.

Soms wil ik haar sávonds niet in de bench doen omdat ik het erg gezellig vind om met alle dieren tv te kijken maar in haar eigen belang doen we het dan vaak toch.

ze heeft een plek in huis waar ze wel haar rust vind en dat is onder de bank maar daar past ze nu bijna niet meer onder ;-)

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van BC & CC

Ik zweer bij benches. Het is rust voor een pup. (maar ook voor volwassen honden hoor!)Ze kunnen optijd rust krijgen, en niet door banjeren, zoals veel pups wél doen en dan overprikkelt raken en gaan slopen.
Dus voor mij betekend in de bench ook dat ik niet continu aan het kijken ben wat ze nú weer aan het slopen zijn.

Als ze uitgerust zijn dan gaan de leuke dingen doen. Als ze moe beginnen te worden beginnen ze te slopen. Dus tijd voor de bench.

Mijn ervaring met BC's is dat ze dus níet zelf gaan liggen slapen als ze moe zijn, maar juist dan doordraven.

Qua zindelijkheid heb ik geen idee. De beperking van de bench (= hun nest) lijkt mij juist motivatie om hun plasje op te houden.
Loslopen in de huiskamer, maakt het erg gemakkelijk om van je af te plassen natuurlijk.

Maar goed, wel fijn te horen dat er ook mensen zijn die zonder bench leuke resultaten behalen. :-)

honden page profiel RomyRomy 3 doggies

honden foto van Romy

Ik heb nooit een bench gehad met mijn vorige hondje maar nu heb ik een malthezer van 6 jaar en die moest volgens het vorige baasje in de bench
Het eerste wat ik gedaan heb is het deurtje er uit gehaald ze heeft wel de eerste paar nachten geplast in huis en ook soms als ik even weg was
maar dat is nu helemaal over en ze gebruikt hem alleen s'nachts nog als slaap plaats op de dag licht ze overal en dat gaat prima

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het voordeel van een pup opvoeden zónder bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^