Wie van jullie gaat of ging naar een hondenschool en wat is jullie bijgebleven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jen & RockyJen & Rocky

honden foto van Jen & Rocky

Hey iedereen! Ik vroeg mij af wie van jullie al lessen gevolgd had in een hondenschool?
Sinds vrijdag zijn wij volop met Rocky aan het trainen, en ik moet zeggen dat ik het geweldig vind. En op het einde van de cursus kan hij dan een examen afleggen om aan te tonen dat Bull Terriers helemaal geen gevaarlijke hondjes zijn, maar wel lieve en gehoorzamende hondjes! :-)

Hoe zit dit bij jullie? Al goede ervaringen gehad hiermee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie van jullie gaat of ging naar een hondenschool en wat is jullie bijgebleven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel moniekmoniek 3 doggies

honden foto van moniek

'zit af plat'dat is me bij gebleven :-D

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold 3 doggies

honden foto van Geralda Lippold

Wij gaan ook met onze honden naar de hondenschool Gizmo van 4 maand gaat naar de puppycursus hij doet het reuze goed,Luna van 9 maanden gaat naar de c cursus,ze begint echt goed de dingen te doen zoals zitten blijven en ver van haar aflopen,moet nu ook proberen uit het zicht.Plat af nee spelen plus loslaten alle oefeningen wat je op de puppycursus krijgt worden steeds verder uitgebreid,wij vinden het heel mooi om te doen,en de honden ook ze worden zo (goed opgevoede honden hahaha)
Waar je met een pup wel op moet letten is dat je niet te veel traint je kunt beter iedere dag 5 min doen dan heel lang achter elkaar,vergeet niet het is maar een pup.Ook wij moeten aan het eind examen afleggen dit is best spannend en ze zijn bij ons ook best streng,maar dat is alleen maar goed natuurlijk.
Ik wens je veel succes en plezier met Rocky.
Groet Geralda

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Sire is bijna 3 en we gaan nog steeds naar de hondenschool.
We hebben heel veel geleerd. Maar ook wat negatieve ervaringen, vooral met het ouderwetse gehoorzaamheidstraject.
Saaie lessen, negatieve aanpak, dus daar ben ik mee gestopt.

Moest laatst zeggen wat Sire had gedaan. Basiscursus, A-Cursus, Clicker-cursus, Clicker-cursus Gevorderd, Rally-O Beginners. We doen nu Rally-O Gevorderd en Behendigheid Beginners. Dat is best veel, ik kreeg hem pas toen hij 8 maanden was.

Wij vinden het hartstikke leuk. IK heb wel geleerd om alleen maar dingen te doen waar ik achtersta. Sommige instructeurs leven nog in het jaar kruik, helaas. Daar doe ik dus niet aan mee. Ik train 98% positief en is daar geen ruimte voor, dan stop ik.

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

geen hondenschool geweest

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ik ga met zowel Puzzle als Pim naar de hondenschool. Beiden voor de puppycursus en gehoorzaamheidscursussen. Puzzle is ruim 1,5 en met haar blijf ik het verlopig doen omdat ze het heel leuk vindt om te doen. Ze geniet echt van de aandacht. Ze hoeft niet 'beter' naar mij te luisteren, ze is al een gehoorzaam hondje. Het is puur voor de fun.

Pim heeft de gehoorzaamheidstraining nog wel wat nodig, vooral het trainen in combinatie met andere honden om hem heen. Maar Pim vindt het niet zo leuk. Zodra hij 1,5 jaar is, gaan we met hem behendigheid doen. Ik denk dat hij dat heel leuk zal vinden ;-)

Puzzle mag helaas niet behendigheid doen. Jammer want het is juist hetgene wat ze heel leuk vindt. Misschien dat ik in het nieuwe seizoen met haar ga speuren.

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Heb met Tyke Puppy cursus gedaan op de martin gaus honden school, en we vonden het vreselijk :'(

Vooral de mensen, tseez, wat een zooi afgezakte truttekoppen die liefst heledag met elkaar roddeldem, met een trainer die volgens mij eerder circusdieren trainde als honden.

Ik als persoon kon eigenlijk met niemand daar opschieten, en tyke zocht zo beedje ruzie met elke hond daar (waren ook van die tuttige verwende sokkenbrijers) en na twee lessen nooit meer gegaan.

Snapte daarna waarom die school de naam van martin gaus droeg, die school was net zo irritant als gaus zelf :P

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ehm Kelvin, wil je een beetje op je taal letten?
Dank u!

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Wij zitten al bijna een jaar op hondenles en vinden het nog steeds erg leuk, ik zou het voor geen goud willen missen. Het is goed voor de hond, en wij leren nog steeds heel veel.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Beer is nog vrij jong (7 maanden) en we zijn ook volop aan 't cursussen. Hij heeft de puppycursus af en de vervolgcursus ook bijna.

Hierna gaan we nog andere cursussen doen want ik vind 't zelf heel fijn om op zo'n manier bezig te kunnen zijn met je hond. Bovendien leren we dr beide heel veel van. Ik wil als beer ouder is ook VZH en IPO gaan doen met hem. Ik merk aan hem dat hij 't heel leuk vind om bezig te zijn. Dus zolang hij dr plezier aan heeft blijven we doorgaan

honden page profiel Marleen , Blacky & JustyMarleen , Blacky & Justy

honden foto van Marleen , Blacky & Justy

Wij hebben het drie jaar gedaan en ons brevet gehoorzaamheid gehaald.
Het probleem bij mij was dat ze daar nogal wedstrijd gericht trainden en mijn hond het niet meer leuk leek te vinden.
Wel hebben we ze daar een poepje laten ruiken want tot vlak voor de wedstijd werd er nogal laagdunkend over haar gedaan (soms kan ze echt stijfkoppig zijn).
We slaagden met 87% en ik kreeg vna de mesen van ST Hubertus het compliment 'Een duitse pinscher in een brevetklas amai' ha,ha ;-)

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

ik zal heel waarschijnlijk aar school blijven gaan speel namelijk wedstrijden dus training is dan telkens wel nodig ;-)
ik vind het allerbelangrijkste de puppyklas. de rest van de klassen ook wel vooral als je niks van honden afweet, maar als je echt ervaring hebt met honden dan raad ik vooral de puppyklas aan, en de rest is dan jah bijzaak als ik hetzo mag zeggen.

ik geef zelf namelijk les en ik heb eerlijk gezegd met mijn 2 de hond nooit les gevolgd behalve de puppylessen die deed ik 2 keer weekelijks.
voor de rest heb ik haar zelf helemaal opgeleerd, nu begin ik wel wedstrijden te spelen maar dan train ik wanneer instructeurs trainen is moeilijker en zeker interesanter.

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van JMJ

Ik ga nog saltijd naar de hondenschool.
met Jace hebben we verschillende cursussen gedaan, puppy, vervolg,puver en verdere gehoorzaamheid. ook een speurcursus, prive lessen en schapendrijflessen.
Momenteel ga ik met Jace niet meer naar een hondenschool, maar die kan vanaf vandaag elke dag met mij of mijn man naar de schapen.

met Meagan heb ik 2 puppycursussen gelijk gedaan 9wel op verschillende dagen), vervolg cursus, puber cursus, EG, en ik doe al vanaf ze 12 weken is obedience met haar.
En dat blijf ik ook doen, het is daar veel te gezellig.
Verder train ik 2 keer per week behendigheid met Meagan bij 2 verschillende hondenscholen.
En ze mag ook vanaf vandaag regelmatig bij de schapen aan het werk.

En nog zou ik meer cursussen of trainingen willen volgen, ik doe dat zo graag.
Maar daar is gewoon geen tijd voor.

honden page profiel Mir & KiraMir & Kira 3 doggies

honden foto van Mir & Kira

Kira en ik gaan ook naar een Martin Gausschool, naar puppycursus, en wij zijn er juist heel tevreden over! Goede begeleiding & tips. We hebben ons alvast ingeschreven voor de basiscursus, want we vinden het hartstikke leuk om te trainen!

Op puppycursus zijn natuurlijk de basiscommando's belangrijk. Maar ook de tips die je krijgt over het omgaan met je hond in de thuissituatie vind ik erg handig!

honden page profiel NatasjaNatasja 3 doggies

honden foto van Natasja

Met deze hond ga ik ook niet naar een hondenschool/puppycursus.

Ik leer mijn hond alles zelf.Tot nu toe luistert ze heel goed zonder problemen.
Met onze vorige honden zijn we er altijd wel naar toe geweest.

honden page profiel Marleen van LaarhovenMarleen van Laarhoven 3 doggies

honden foto van Marleen van Laarhoven

wij gaan wel naar de hondenschool maar met gemengde gevoelens. aand ene kant was de puppycursus heel informatief maar de vervolgcursus zijn vooral herhalingen. Tayco leert heel snel en heeft hier dus helemaal niks aan. we gaan wel verdr met hem maar we weten nog niet wat we doen. of verder op deze school of naar de knvp.

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

bij tank was ik even vergeten hoe het ook al weer ging want ja murdoch is bijna 12 geworden en het gaat dan automatisch maar dan heb je ineens weer een pup en moet je even omschakelen.
vind het heel erg leuk en je merkt dan duidelijk dat er veel veranderd is qua oefeningen.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Wij hebben met Fedor de puppiecursus gedaan, jonge honden en zijn nu bezig met Gehoorzame Hond 1. Fedor vind het erg leuk om te doen, is enthousiast en doet er erg zijn best.

Wat mij een beetje tegenvalt is de hulp die je krijgt met andere dingetjes. Fedor heeft vanaf dat hij 4 maanden is moeite met andere honden. In 'ons' groepje merk je dta niet, die hondne kent hij, maar op straat is het nu echt een probleem en komt er binnenkort eens een GT langs. Ik heb op de cursus toch echt wel vaak gevraagd wat ik eraan moet doen, maar steeds een ander (verkeerd) advies gekregen. Dat valt me wel tegen eerlijk gezegd...

Hopelijk krijgen we nu goed advies en kunnen we binnenkort weer gewoon naar de trainingen.

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

vanaf dat we Mandy hebben ga ik elke week naar de hondenschool en zowel Mandy als ik vinden het erg leuk
we ronden nu bijna de v.e.g 2 af en gaan dan verder met de cursus shh
ben ook van plan met haar naar de apporteersport te gaan
dus wij zijn blijde leerlingen allebei ;-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

ik zit met Casper ookal 2 jaar op hondentraining en stoppen daar denk ik echt niet aan. WE trainen nu voor ggb ( hij had dit al lang moeten hebben maar helaas waren wij 2 keer tijdens examns verhinderd ) Ondertussen trainen wij dus al door voor gg1 ik wil deze 2 sowiso halen tenzij Casper het echt goed beu wordt dan niet natuurlijk. Maar hij vindt het heerlijk. wordt helemaal wild als we in de burrt zijn.

Ik vindt het ook heerlijk lekker samen trainen!

honden page profiel Heleen, Brit & CodyHeleen, Brit & Cody 3 doggies

honden foto van Heleen, Brit & Cody

Heb een martin gaus puppycursus gedaan, maar daar was ik niet erg tevreden over. (Spaarnwoude

Ging er uiteindelijk alleen heen dat ze lekker met de andere kleintjes kon spelen aan het begin en einde van de les O-)

Ben nu ergens anders aan een basiscursus begonnen, heb net 1 les gehad dus heb er nog niet echt een mening over. In ieder geval is iedereen aardig en ik ben graag met haar bezig!

honden page profiel SuusBGSuusBG 3 doggies

honden foto van SuusBG

Met ginger doe ik nu behendigheid, dus les nog wel op de hondenschool. Vindt het altijd erg leuk om cursussen te doen met de hond. Doe standdaard gehoorzaamheid, en als we dat genoeg hebben afgerond (met vorige hond hadden we puppycursus, gehoorzaamheid A en B gedaan, Ginger even alles op gefrisd gehoorzaamheid A en B en beetje van C), stap ik over naar iets wat ik zelf (en de hond meestal ook :P) leuker vind, wat op dit moment dus behendigheid is. Ik ben dus altijd wel aan het lessen :-D
Nu merk ik wel dat ik niet alles meer gebruik uit de gehoorzaamheidslessen. maar wat ik nog vaak gebruik is zit, af, voet, kom voor, netjes naast mij lopen(volgen dus), hierkomen, blijf. hmm das toch eigenlijk nog best veel, hahaha. Maar dingen als pionsturen, plaatssturen, dat doen we niet echt meer. maar vind het altijd wel leuk om aan te leren, is weer eens wat afwisseling in de lessen :-D
Vind het zelf dus gewoon ontzettend leuk en gezellig op de hondenschool, en je leert nog een boel ook! want elke hond is toch weer even anders.

honden page profiel Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara*** 3 doggies

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik ga ook nog steeds naar de hondenschool.

Ik heb Storm gekregen toen hij 8 maand was en hij is nu 2 jaar. We hebben samen cursus live skills, clicker cursus en gehoorzaamheid 1 gedaan. We hebben ook 2 lesjes behendigheid geprobeerd, maar dat was niet zo'n succes met zijn lijf. Nu doen we treibball en cirkeltraining en binnenkort willen we ook met hem gaan starten met speuren.

Met Jessy konden we nooit naar de hondenschool omdat dat te veel stress gaf voor haar, ze was 4 toen ik haar kreeg. Ik heb nu een doorbraak met haar en wil dus binnenkort behendigheid en speuren met haar gaan proberen.

En met Tara konden we helaas ook niet naar de hondenschool omdat ze ziek is van pup af aan. Maar ze is nu vrij stabiel en dus gaan we morgen onze eerste speurles proberen met haar, ben heel benieuwd hoe ze dit gaat vinden.

Wat me het meest is bijgebleven is hoe ontzettend leuk ik het vind om je hond zo enthousiast te zien, dat je zo leert samenwerken en dat je zo'n trots gevoel hebt als je hond weer iets nieuws geleerd heeft.

honden page profiel  Dizzy Dizzy 3 doggies

honden foto van  Dizzy

We gaan met Dizzy naar de hondenschool en hebben de puppy cursus doorlopen. Dizzy vond het super met alle andere puppy's en wij vonden het erg informatief. Er zat ook een theoretische avond bij. Daarna verder gegaan met basiscursus en dit zijn voornamelijk herhalingen, maar ook de afbouw van beloningen wordt behandeld en het concentreren, dus hoe leer je je hond om langer te zitten, liggen en wachten. Maar tot nu toe zijn het herhalingen, maar bovenal vindt Dizzy het superleuk.
:-)

honden page profiel GeorginaGeorgina 3 doggies

honden foto van Georgina

Heb bij twee verschillende hondenscholen cursus gedaan.
De eerste beviel beslist niet. (Stef werd daar gebruikt als voorbeeld van hoe je honden moet straffen. Reden: volgens hun zou Stef sowieso met harde hand opgevoed moeten worden)

Bij de tweede ging het juist erg goed. Veel geleerd wat betreft commando's maar ook het gedrag van honden.
Uiteraard, ook daar minder leuke ervaringen gehad maar die zullen overal voor kunnen komen.
(hangt ook erg af van de groep waarin je zit en welke instructeur je hebt)
Eigenlijk alle commando's gebruik ik nog. Zowel in het dagelijkse gebeuren, als tijdens de speelkwartiertjes in de achtertuin. Stef vind het nog altijd erg leuk om te apporteren of z'n riem te moeten zoeken en daarop te gaan liggen tot ik bij hem kom.

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi 3 doggies

honden foto van Evy & Romi

Wij gaan met Romi naar een martin gaus school en juist wel heel tevreden over.
Hebben puppy en basis cursus al achter de rug en zijn nu bezig met vervolgcursus.
We hebben wat problemen met Romi omdat ze bang is van andere honden en dan uitvalt maar die leraar zei dat hij zijn uiterste best ging doen om het te verbeteren al duurde het de rest van zen leven :-)
We kunnen hem ook altijd bellen of mailen met vragen en heb er echt al heel veel geleerd.
Hij vind het vooral ook belangrijk dat we aanvaarden dat ze misschien nooit echt sociaal zal zijn maar dat ze voor de rest super is :-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik heb met Bowie ook puppen en de vervolg er op en GG gedaan de op volgende cursus ging niet door dus zonder honden school.Uit eindelijk een gevonden maar daar trainde ze met 10 honden.Waar van er twee niet los konden.Zondagmorgen liep en een van los en begon te vechten.Nu even heel bang geweest en ik heb vanmiddag besloten daar weg te gaan.Ik ga nu maandagavond met treiball beginnen.En ik hoorde dat de school waar ik op was binnen kort weer gaat starten.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

tja wat me is bij gebleven. de tijd dat tyson toch moeilijk was kreeg ik hand vaten en daar ben ik blij om :-D ook de u-lead ben ik blij mee :-D

honden page profiel mandymandy 3 doggies

honden foto van mandy

ik heb pupcursus gedaan basiscursus g&g0 daarna gestopt omdat mijn hond niet kan aporteren... hij vind er niets aan en gaat ander werk zoeken (border collie) voor de hond en mij is het beter om gehoorzaamheid te staken op een groot trainingveld..

wij trainen nu flybal en ik doe aan schapendrijven. en verder doe ik bij een privetrainster gehoorzaamheid uitbouwen dmv obedience training. die is meer individueel omdat G&G examens vaak in groepsverband zijn. en mijn hond heeft een soort adhd gedrag waardoor lange wachttijden negatief gedrag oproepen.

in dagelijks leven levert dat geen problemen op maar op grote trainingsvelden wel. en de energie die ik er insteek kost meer dan het oplevert.

ik vind het leuk om mijn trainingen door tezetten (hij is nu 2) omdat de relatie baas hond wordt versterkt.

honden page profiel Jen & RockyJen & Rocky

honden foto van Jen & Rocky

Leuk om te weten dat er zoveel mensen zijn die dit ook doen! :-)
Ik ben zo fier want Rocky kan nu al op commando gaan zitten! ;-) bijten doet ie wel nog jammer genoeg O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie van jullie gaat of ging naar een hondenschool en wat is jullie bijgebleven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: pff wat ben ik moe!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^