kun je het snuffelen en blaffen op wedstrijd afleren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Hallo

Ik heb gisteren mijn eerste wedstrijd gehoorzaamheid (debutanten) te Neerpelt gedaan met mijn labrador teefje van bijna 2 jaar.

Maar ik beschik over een superactieve hond, die vrij zenuwachtig constant blijft blassen tijdens de wedstrijd. Het blaffen heeft ze ook tijdens het trainen en het wachten tussen de oefeningen. Zelfs als blijf ik met haar bezig tussen de oefeningen in blijft ze mijn aandacht vragen en word ze zenuwachtig omdat ze wilt werken en alles niet snel genoeg gaat.

Dus hier zou ik iets op willen vinden: wat we al geprobeerd hebben is:
- haar bezig houden, bevelen geven
- haar totaal negeren
- in begin heb ik foei gezegd maar hielp niet
en nu negeer ik haar en geef bevelen maar op dat moment luisterd ze goed dus ben ik snel uit mijn bevelen... en op wedstrijd mag je niet rondlopen...


+ ze snuffelt veel (ja jachthond he) waardoor ik op elke oefeningen toch wat punten kwijt was, ze hoord zelfs mijn bevelen niet doordat ze iets riekt op de grond. Dit doet ze ook op traning en vooral bij de oefeningen waar ze moet wachten tot ik bij haar weg ben, plaats, onderbreken en vooral bij de houdingen ik leg haar neer en neus in de grond en dan hoord ze mij niet meer+ ik probeer haar ook nooit achter te laten met liggen maarja bij sommige oefeningen moet dat...

Ik hoop dat iemand raad weet?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kun je het snuffelen en blaffen op wedstrijd afleren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

jij moet de aandacht hebben. Als moet je hiervoor dansen of op je kop gaan staan. Casper loopt ook wel eens met zijn neus op de grond. Brokje in je hand en afleiden van de grond.

Ik ga altijd lopend of met de fiets naar d ehondenschool. Zo is de ergste energie eraf. Zorg ervoor dat je hond uitgelaten is en dan naar de school toe

J ekunt ook gaan werken met een clicker. Klik kijkt je hond omhoog brokje erin. Het zelfde met blaffen. Blaft je hond klikken en brokje erin.

honden page profiel Laika de huskyLaika de husky

honden foto van Laika de husky

lijkt me moeilijk snuffelen afleren het is instinct

veel succes met de training

groetjes remco en pootje laika

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Hey Kim

ja hoor ik ga ook bijna elke dag fietsen met haar, en het is een hond die snel afgeleid is omdat ze wilt werken.

tijdens het wandelen doet ze het niet zo zeer, specefiek bij de oefeningen waar ik haar moet achter laten.

En ze moet wachten op mij en dan krijg 2 reachties of ze kruipt stiekem vooruit of ze snuffelt...
natuurlijk doet ze dit nooit op training...

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

dan zet je de hond naast je ner met zachte maar doordringende hand. Niet rukken aan de hals band gewoon vastpakken en naast je neer zetten.

Als de oefeningen voor CAsper te eenvoudig zijn geworden of hij om andere reden afgeleidt ik ren ik een stukjemet hem, speel even emt een flostouw oid. Anderen hebben hier geen last van en jouw hond houdt de aandacht bij jouw

En bij uitlaten bedoel ik echt vlak voor de training dus fietsen. Spullen pakken hond in de auto en gaan. Niet een uur ertussen laten maar zo kort mogelijk.

Wat gebruik je trouwens voor methode om te trainen? Clicker of iets lekkers of je stem of een speeltje?

Je moet creatief zijn in het trekken van de aandacht...

Wat je kunt doen om de neus de van de grond te houden. Trek een oude broek aan en smeer de plek ter hoogte van de neus van de hond in met leverworst of vis oid. Je hond snuffelt aan je broek ipv aan de grond. Zodra hij aan je broek snuffelt belonen.

Er staat nergens dat dit niet is toegestaan tijden examens. Dus je hond ruikt iets interresants maar houd zijn kop op de goede hoogte! Frikandel werkt ook goed ( niet gebakken dan he!)

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Hey Kim

Ik heb een vrij hevige lab, die van niks onder de indruk raakt dus ik werk met slipketting maar dat is meer voor de drukke momenten in te tomen dus voor de rest hangt die altijd los.

qua volgoefeningen werkte ik met speeltje maar op den duur wist hij dat hij die bal maar even kreeg en ging haar aandacht weg, nu werk ik met snoepjes en dat gaat super.

wat dat snuffelen betreft, denk ik niet dat je helemaal begrepen hebt wat mijn probleem juist is, dus niet als ik bij haar ben dan doet ze dit nooit!

voorbeeld van de wedstrijd:
ik lijn haar volledig af wandel los naar het paaltje, eerste houding AF, en mee als ze ligt en ik vertrek is het kop in het gras. dan sta ik bij mijn paaltje zeg de volgende houding maar die hoord ze niet meer en blijft snuffelen.

dan volgende oef PLAATS, lijn haar af gaan los naar de plaats, zit en plaats, wandel weg en eerdat ik aan mijn paaltje ben is het alweer prijs... met gevolg 2 bijbevelen...

en voor het blaffen af te leren, op wedstijd mag je niet spelen met apport of bal ofoz en zelfs zou ik dat doen blijft ze ook blaffen...

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Ik denk dat je het beste eerst in een rustige omgeving moet gaan werken aan de duur van je commando. Dus 'zit' is zitten totdat je zegt vrij (het commando opheft). Waarbij je begint met twee seconde blijven zitten en dit opbouwt naar bijvoorbeeld drie minuten. Vergeet niet af te wisselen door tussendoor weer kort te laten zitten en vrijwel meteen te belonen.
Ga ook de beloning niet meer iedere keer geven, maar alleen voor hele goede uitvoeringen. Intervalbelonen werkt beter, dan altijd belonen.

Verder is op een cursusveld en zeker met een wedstrijd veel stress. Ook bij andere honden en waarschijnlijk ook bij jou. Snuffelen werkt kalmerend. Aangezien je hond nogal druk is, heeft hij dat kalmerende nodig.

Ik denk dat zij nog niet toe is aan wedstijden lopen. Het levert haar teveel stress op en ze kan haar gedachten er nog niet goed bijhouden. Ik zou dit eerst thuis, buiten en op gewonen trainingen rustig gaan oefenen. Hou het kort, maar sluit altijd positief af. Zo kan de stress niet te hoog oplopen.
Als ze rustiger wordt en leert langer te concentreren door oefening, kun je nog eens een wedstrijd proberen.

Groeten, Margje

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Hey Margje

Natuurlijk was het hare eerste wedstrijd! en op de trainingen werkt ze altijd perfect, dus iedereen zegt ook dat ze klaar is. Daar snuffelt ze bijna nooit.

Moet ook even erbij vermelden dat ik 78 had voor eerste wedstijd debutanten ermee te lopen.

Wat je zegt rustige omgeving, enzo werkt juist andersom bij haar, ze wilt juist actie.

Om het snuffelen een voorbeeld te geven, bij de down 2 min doet ze het bijna nooit ook nu niet op wedstijd... dus blijft ze 2 min braaf liggen kruipt soms wel na voor.

Ook na het trainen ruimen we op en laat ik haar dus zitten of liggen ergens op het plein en doet ze het niet.

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

we hebben vandaag dus snuffel training gehad!

we hebben de gehoorzaamheidsoefeningen in het hoge gras gedaan en een losse volg oef een stukje in de plasweide.

natuurlijk zonder enige keer te snuffelen, maar dit was op eigen terrein.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

oh oke je bedoelt dat ze snuffelt als ze moet blijven ziiten of liggen.

Nee dan had ik het eerst neit door hihi.

Hmm dat zou ik niet weten......

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Hey Kim

Ja hoor dat bedoelde ik dus :-)

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

niemand nog tips? :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kun je het snuffelen en blaffen op wedstrijd afleren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Arme Woody....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^