Puppy bijtgedrag, hoe het beste er mee omgaan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BuddhaBuddha

honden foto van Buddha

Buddha is nu 16 weken en alles gaat eigenlijk heel goed! Alleen bijt ze erg veel, ik weet dat dit puppy gedrag is maar zou toch graag tips willen ontvangen hoe ik hier het beste mee om kan gaan. Ze weet namelijk niet van ophouden en op meeste momenten is het niet mogelijk om haar te stoppen. Het is niet zo dat ze in meubels etc bijt, maar meer in je handen. Ze laat het vaak niet toe dat je haar aait en grijpt meteen naar je vingers om er lekker op de knauwen.
Of ik nou een vuist in haar mond doe, haar negeerd, ga piepen of duidelijk nee zeg, het heeft allemaal geen effect. Ze heeft wat speeltjes die ze ook gebruikt en wanneer ik haar vast heb houd ik ook vaak deze vast zodat ze hierin bijt en niet in mijn handen.

Wie heeft er tips??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy bijtgedrag, hoe het beste er mee omgaan" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel < Liesbeth & Igor >< Liesbeth & Igor >

honden foto van < Liesbeth & Igor >

Bij ons hielp: direct stoppen en omdraaien, vervolgens negeren tot de rust is weer gekeerd. Dus de klik moet worden, als ik in handen bijt is het over met spelen..... Zolang ik niet bijt wordt er wel gespeeld, snap je? Succes ermee!

honden page profiel Suus en BinkSuus en Bink

honden foto van Suus en Bink

Elke keer met bijten een speeltje aanbieden waar ze wel in mag bijten. en als ze echt niet wil stoppen een poosje in de bench(verplichte rust) waarschijnlijk is ze dat moe en moet ze echt slapen.
Het wisselen gaat nu ook beginnen dus zal het bijten nog wel even doorgaan maar als je er consequent mee omgaat zal het na het wisselen zo goed als over zijn.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Voldoende rust (4 wandelingen en na elke wandeling 2 uur in de bench) en niet teveel aaien. Je moet een hond niet zoveel aanraken, niet elke hond vindt dat fijn. Alleen aaien als de hond rustig is en oefenen met aaien (1 aai = snoepje, nog een aai= snoepje en dan einde oefening).

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

Ik ga met angela mee: véél rust aanbieden ( evt in een bench) een hond die druk is en overal in bijt is vaak overprikkeld.
Mijn pupje bijt ook maar als ze voldoende rust heeft is wel beter te bereiken en kan ik haar afleiden dat ze bijt in een speeltje/botje inplaats van onze handen.

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Hallo cleo Missy heeft dat ook.
Negeren is werkt goed,en we hebben ook zo'n dik stuk touw waar ze lekker in kan bijten als je dat stuk vasthoud en ze er dan lekker aan kan trekken.
Mishien heeft dit ook wel mat het wisselen van haar tanden te maken ik vind regelmatig tandjes van der op dit moment.

gr

honden page profiel Xavi Xavi

honden foto van Xavi

Ben blij dat dit onderwerp wordt aangekaart, want mijn pup doet dit namelijk ook.
Alleen mijn pup bijt wel aan de onderkant van de bank.
Soms krijg ik hem wel rustig en gaat hij op mijn schoot slapen want hij erg lekker vindt, maar soms blijft hij gewoon bijten en die tandjes zijn zo scherp ( hij is 12 weken).
Is het niet zo dat hij denkt dat hij straf krijgt als ik hem in de bench doe.
Ik doe hem eigelijk alleen in de bench als we weggaan, gaan slapen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nee, dat is geen straf. Het is een dutje, net als dat kleine kinderen ook een middagdutje doen bijvoorbeeld. Ik zou je hond ook in de bench doen als je thuis bent, want anders gaat hij de bench associeren met 'de baas gaat weg' en dat kan en negatieve associatie voor hem zijn.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Vaak is de oorzaak, van het vele bijten van een pup, het spelen met een pup. In het nest spelen puppen,als ze iets ouder zijn, veel met elkaar en hier wordt veel gebeten, het is eigenlijk ook het enigste wat ze kunnen...

honden page profiel Ben en BausBen en Baus

We hebben dit probleem opgelost met onze pup door hem direkt na zo'n aktie te negeren.Het werkt
En de aanschaf van een Nyla Bone,was ook een heel goed plan,

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

inderdaad verplichte rust moment zijn erg belangrijk .
en wat wij deden wat naast het speeltje pakken waar hij wel in mocht bijten ook hard roepen au als hij je handen vast heeft en als hij dan los liet gelijk een beloning geven.

honden page profiel claudia en najibclaudia en najib

honden foto van claudia en najib

wij doen het zo: Bijten is negeren en niet meer spelen. Mijn jongste zoon( 4jaar) geeft als hij hem bijt een hele hoge gil en dat helpt ook goed. Verder is voldoende rust erg belangrijk voor najib merk ik...Te weinig rust maken hem heeel druk en dan kan ik hem nauwelijks meer bereiken. Om dan constant corrigeren te voorkomen gaat hij dan met wat lekkers in de bench en dan gaat hij meestal meteen slapen. Hij slaapt echt veel meer dan hij wakker is, maar dat hoort ook zo. Die bench helpt echt want je haalt jezelf en je pup uit de situatie van ergernis en irritatie. Doe ik dat niet dan raak ik gefrusteerd en hij ook en dat versterkt elkaar dan weer. Als hij geslapen heeft gaat het weer een stuk beter en zo blijft het leuk!!
Verder heb ik gemerkt dat najib soms ook heel erg gaat bijten en druk doen als hij honger heeft of zich verveelt. eten en uitdaging doen dan soms ook wonderen.
Ik trek nooit iets uit zijn bek maar ruil het altijd voor iets anders of iets lekkers in de hoop dat hij uiteindelijk automatisch naar een speeltje grijpt in plaats van naar mijn handen of trui.
succes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy bijtgedrag, hoe het beste er mee omgaan" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^