Mooie, bijzondere hondenverhalen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik wou dit draadje starten over mooie, bijzondere verhalen over honden die iets unieks doen.

Hetgene wat me over de jaren het meest geraakt heeft is de blindegeleide hond(en!) die zijn baasje uit het World Trade Center heeft gered tijdens 11 september. Tijdens de evacuatie heeft de hond zijn baasje naar beneden geleid, alle trappen af en naar buiten.

Eenmaal buiten en op loopafstand van het WTC, toen de boel begon in te storten, heeft een van de honden zijn baasje de metro in geleid, veilig en weg van het vallende puin.

Er is ook een broodje aap verhaal over een blindegeleide hond die weer terug naar binnen zou zijn gegaan om mensen te redden, maar dat is onzin.

http://dogsinthenews.com/issues/0109/articles/010914a.htm

http://www.guidedogs.com/site/PageServer?pagename=about_people_staffvol_bios_mhingson

In beide verhalen is het bijzonder dat de honden rustig bleven terwijl mensen duidelijk niet 100% kalm zullen zijn geweest.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mooie, bijzondere hondenverhalen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

zo bijzonder :-)

honden page profiel SannieSannie 3 doggies

honden foto van Sannie

Hulde aan die honden! Echte helden!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Een ander verhaal wat me jaren geleden gegrepen heeft is het verhaal van een Roemeense agent. Die liep op een koude dag langs een park en een paar zwerfhonden kwamen op hem af en begonnen hinderlijk te doen. Voor zijn voeten lopen en dergelijke. De honden gedroegen zich zó vreemd dat de agent uiteindelijk het park in gelopen is. De zwervertjes liepen voorop, en brachten hem naar een teef met pups. Tussen de pups lag een baby, lekker warm weggestoken tussen pups en teef. :-D

Zonder de zorgen van de teef, en het werk van de roedel om de aandacht van iemand te trekken had het kind het niet overleefd.

Ik kon geen link hiervan vinden helaas. Wel van een ander, soortgelijk incident:

http://dogsinthenews.com/issues/0201/articles/020105a.htm

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

de vertaling :-D ;

Roemeense Stray Red Baby uit doods kou (wat google ervan gemaakt had sloeg dus nergens op)

Arad (Roemenië) - Een pasgeboren kind leeft vandaag de dag dankzij de inspanningen van een zelfbenoemde kindermeisje met poten.

Voorbijgangers werden gewaarschuwd voor een situatie in een openbaar park in Oradea (Roemenië noordwesten) wanneer zij een verdwaalde hond blaffen gemerkt en huilend in de buurt van een picknicktafel. Na onderzoek vonden ze dat de hond was bewaker over een meisje die was achtergelaten en verborgen in een plastic zak onder de tafel.




"Lawdsy, we hebben naar een arts!
Ik weet niets over de geboorte baby's! "
- Prissy, Gone with the Wind

Het kind werd met spoed naar het ziekenhuis waar haar toestand gestabiliseerd was. Zegt Dr Gheorghe Tirla: "Het is een normale baby-meisje van drie kilo. Ze had geluk met die hond of zij had kunnen doodvriezen.

"Ze had niet eens had de navelstreng doorgesneden, maar alles bleek prima en ze is nu herstellende."

In het weekend temperaturen buiten de Roemeense hoofdstad Boekarest gedaald tot -10 ° C (14 º F) met 13cm sneeuw op de grond.


De inspanningen zijn op dit moment gewerkt aan de baby's moeder te vinden. Na zijn vrijlating uit het ziekenhuis, zal het kind waarschijnlijk geplaatst worden in een weeshuis.

Toepasselijk genoeg: onze heldhaftige hond is goedgekeurd door de kraamafdeling van het ziekenhuis eenheid.

§ § §

Voor uitgebreide nieuws, foto's, info en nog veel meer verhalen huisdier, bezoek onze goede vrienden bij de Stichting Kinderen Dieren van de Liefde (Roemenië).

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wat mooi van de honden.Wat zijn het toch trouwe dieren :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hier nog het verhaaltje van Teka

In Sydney, Australië, heeft een hond het leven van haar baasje gered. Voor deze heldhaftige daad heeft de hond een reuzen bot gehad. De 71-jarige Jim Touzeau uit Sydney kreeg een hartaanval en viel neer tijdens zijn werk in zijn glaswerkplaats in Maryborough.

Teka, zo heet de hond, stampte met haar voorpoten net zo lang op zijn borst en bleef in zijn gezicht blaffen, totdat hij weer wakker werd daarna rende Teka naar buiten en bleef voor blaffen en springen om aandacht te krijgen wat uiteindelijk ook lukte. De baas is zeer trots op zijn hond an andersom ook.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry



of deze hond die de brandweer naar het brandende huis van zijn familie leidde.

honden page profiel Team Didi & PlukTeam Didi & Pluk 3 doggies

honden foto van Team Didi & Pluk

ik ben nie zo goed in engels...

maar ik ken wel een bijzonder verhaal (van tv).

Een vrouw had een hond. Die hond was heel vervelend en terroriseerde de andere honden. Iedereen zei tegen die vrouw dat ze hem moet wegdoen, maar ze voelde een innerlijke band met haar hond enzo.
Op een dag in de winter (brrr) ging ze de hond uitlaten in het bos. Opeens schoot een beest voor haar voeten en ze viel. ze liet de riem uit haar hand vallen en kon niet meer opstaan. Die hond liep normaallijk altijd weg, maar dit keer kwam ie terug en en ging op haar liggen om haar warm te houden.

Dit vind ik echt zo lief!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Katrina de lab die een man van de verdrinkingsdood redde.


Katrina Dog Hero
Dog Saves Storm Victim from Drowning
Apr 20, 2006 Joy Butler

The Humane Society of the United States, in March, hosted the 20th annual Genesis Awards. Appearing on stage, as guest of honor, was Katrina, a beautiful black Labrador,

Hurricane Katrina brought about some of the worst horrors this country has ever known. Out of her destruction and chaos, emerged the most unthinkable atrocities and, for some, life became so mutated that the hell may never be over for them. But at the same time, the most beautiful swell of compassion, loyalty, and caring rose up just as mightily. And it wasn't always from a human source.

While teams in helicopters and boats snatched people and animals from harm's way, a black Labrador retriever was staging her own heroic rescue. One fortunate man told how, when the waters rose, the dog pulled him to higher ground and prevented his drowning. He fully credited her with saving his life. After the man's story was aired on television, a rescue team returned to save the dog.

Other reports told of a number of dogs staying faithfully beside the lifeless body of their owner. Though dehydrated and starving, they refused to leave the person they loved. Sadly, some of them aggressively guarded their deceased human family. It seems that the dogs were just as unwilling to leave their family members as the humans who refused rescue, preferring to wait and suffer with their pets. Such is the strength of the human/animal bond.



Read more at Suite101: Katrina Dog Hero: Dog Saves Storm Victim from Drowning http://dogs.suite101.com/article.cfm/katrinadoghero#ixzz0z3b549a3

honden page profiel Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes UncasAdinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas 3 doggies

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Echt ontroerende verhalen, word je toch wel even stil van

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mooie, bijzondere hondenverhalen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^