Duitse Staander Korthaar, één of meerdere baasjes? Kinderen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Simone (Gast)

Hallo,

mijn man en ik zijn druk op zoek naar een hond en hebben nu een Duitse Staander Korthaar op het oog. Een reu van 2 jaar uit het asiel.
Nu is mijn vraag of deze hond kan omgaan met ons beide als baas, of dat een dsk geschikt is voor één baas aangezien het een jachthond is.
Verder ben ik benieuwd naar andere mensen met ervaringen met dsk's en kleine kinderen. Deze hond schijnt namelijk niet met kleine kinderen maar wel met grote overweg te kunnen. Zou een hond hier wel aan kunnen wennen tzt?


Groeten, Simone

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse Staander Korthaar, één of meerdere baasjes? Kinderen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel

De Duitse Staande Korthaar is een adelijke verschijning, die snelheid, kracht en uithoudingsvermogen uitstraalt, heeft uitstekende jachtkwaliteiten en beschikt over een grote veelzijdigheid. Het is een intelligente hond met een behoorlijk inschattingsvermogen. Ook is het een hond met een sterk karakter en ontplooit vrij veel initiatief, maar kan uitstekend voldoen als gezelschapshond, mits men rekening houdt met zijn karakter en zijn behoeft aan beweging en energie.

Jachteigenschappen
De Korthaar is een allround jachthond, die prachtig werk kan laten zien, zowel voor als na het schot. Het is een ruim jagende hond en kan op een indrukwekkende manier wild aantrekken, vastzetten en voorstaan. Als apporteur is hij zeer betrouwbaar, ook als het gaat om ziek geschoten wild, zowel bij de jacht op klein als waterwild. Door zijn bouw en snelheid is hij uitermate geschikt voor de vlakjacht. Net zo gemakkelijk kan hij als zweethond worden ingezet.

kortom, de Korthaar is een energieke, onvermoeibare, zorgvuldige en stijlvolle jager en een betrouwbaar apporteur. Hij getuigt dan ook van een groot jachtverstand en is een echte vriend en jachtkameraad.

Een pup zou er wel aan kunnen wennen aan kleine kinderen, heb je de kinderen mee naar asiel genomen om te zien hoe de hond er op reageerd?

het ligt natuurlijk ook aan wat zo beessie heb meegemaakt hij zit in asiel dus ligt aan zijn karakter voor het zelfde geld is hij heel lief tegen wat kleinere kinderen ja of niet. maar denk dat je met veel geduld een hoop met de hond kan bereiken,

Ik heb een kennis en die had een duitse staander en die was perfect met hun kleine kids.

groetjes natascha


Simone (Gast)

Hoi Natascha,

bedankt voor je snelle reactie.
Zelf heb ik nog geen kinderen. Wil ze wel in de toekomst dus was benieuwd wat een algemeen beeld van een dsk is. Ik denk zelf inderdaad dat met veel geduld veel te bereiken valt.
Weet jij ook of meerdere baasjes geen probleem zijn? Of is een dsk eenkennig? Is dit te vergelijken met een border collie, die wel vaak afhankelijk is van één baas?

Groetjes, Simone

honden page profiel Jet en de 4 boefjesJet en de 4 boefjes

honden foto van Jet en de 4 boefjes

Hoi Simone,

Ik ben vroeger opgegroeid met Duitse Staanders, 1x langhaar en 1x korthaar, geweldige honden. Gingen prima met ons om. De eerste kwam toen mijn broer en ik 4 en 5 jaar oud waren, nooit problemen gehad. De tweede kwam toen wij pubers waren. Mijn broer heeft nu ook een Duitse Staander langhaar, een heel lief beest. Zij is nu 8 jaar oud en prima opgevoed (erg belangrijk uiteraard). Ze hebben een zoon van bijna 3, dus de hond was er eerder. Dit is nooit een probleem geweest. Als er ooit een kindje komt, direct de hond erbij betrekken, ook aandacht geven als bijvoorbeeld het kindje de fles krijgt. Of ze echt naar één baas trekken is mij niet echt bekend. Ik moet wel zeggen, uit eigen ervaring, dat een hond(en) het meeste trekt naar diegene die het meest voor de hond doet zoals eten geven, naar de DA, wandelen etc. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet van een andere baas houden. Ik doe alles voor mijn honden zoals hierboven beschreven, ze trekken ook heel erg naar mij, maar ik ben ook bijna altijd thuis, dat scheelt ook. Voor de rest zijn Duitse Staanders gewoon lieve honden en prima op te voeden. Een cursus is zeker aan te bevelen, zeker omdat het een hond uit het asiel betreft, waar je misschien niet de hele geschiedenis van kent. Ik kan niet zeggen dat het éénkennige honden zijn, maar dat is mijn ervaring. Veel plezier en succes met jullie eventuele hond!

Gr, Jet

jeannette (Gast)

hoi Simone
wij hebben nu onze tweede duitse staande korthaar.
onze eerste was 3 toen we haar uit het asiel haalden en onze kinderen waren toen ook nog klein(de jongste was 4jaar) ze was geweldig lief voor kinderen en de dsk die we nu hebben is ook dol op kinderen en heel lief voor ze ik heb ook nog nooit gehoord dat ze niet lief zijn voor kinderen als je een jachttraining met ze doet hebben ze altijd 1 voorjager(baas) maar thuis luistert onze dsk gewoon naar het hele gezin (het beste nog naar onze aanstaande schoonzoon :-D )
groetjes jeannette

Simone (Gast)

Heel erg bedankt voor jullie reacties. Ik heb zo een beter beeld van de dsk. We wachten nog even met de aanschaf, ivm tijd. Misschien voor de zomervakantie, zodat we in de zomer echt tijd hebben om hem/haar op te voeden en ook alleen te leren zijn voor een aantal uurtjes.
Ik vroeg het mij af aangezien het een jachthond is, maar als de dsk ook naar meerdere personen luistert is het prima!

Mocht ik er één hebben aangeschaft horen jullie het zeker!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse Staander Korthaar, één of meerdere baasjes? Kinderen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^