Commentaar van vreemde mensen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel millymilly

honden foto van milly

dat been op de hond
ik kan begrijpen dat mensen dat niet snappen
ziet er erger uit dan het is

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Commentaar van vreemde mensen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Nou sorry anita, ik vind het er net zo erg uitzien als het ook is. Hoe voelt dat op de grond gedrikt worden en geen kant opkunnen, overheerst worden, gedwonden in een bepaalde houding te liggen.

En waarom?????

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

gedrikt = gedrukt

gedwonden = gedwongen

honden page profiel ..

honden foto van .

Wel rekening mee houden maar niet zelf gebruiken.Want de aandacht is er dan toch niet bij.

honden page profiel JuliaJulia

Ik zie weer iets dat mij absoluut niet bevalt. Bedoel je met GT's gehoorzaamheidstrainingen? Hoe kan je verwachten dat je een hond in twee GT's kan opvoeden?? Hoe lang duurt het om een kind op te voeden? 2 x 10 lessen? Hoe oud is je hond eigenlijk? Ga nog maar even door met opvoeden want dat is het. Normaal is dat je van Gehoorzaamheid A tot De opvoed. Dan ga je misschien op voor het landelijke de Basis Gehoorzaameheid op landelijke training.Bij de opvoeding en het leren van gehoorzaamheid is het van belang het stress niveau van de hond in de gaten te houden. Dit om overreacties te voorkomen. Opvoeden is geen training die je je hond geeft. Gehoorzaamheid is een gevolg van een goede opvoeding. Gehoorzamen is voor een hond niet vanzelfsprekend. Hij zal je eerst als alfa moeten erkennen en een alfa hond, de baas van de roedel, is de hond die in alle omstandigheden rustig blijft. Slecht gedrag negeert et cetera et cetera. Ik begin een zeer onrustig gevoel te krijgen en hoop echt dat ik en alle medeschrijvers op deze pagina je kunnen overtuigen de juiste stappen te nemen.

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

GT = gedragstherapeut

honden page profiel millymilly

honden foto van milly

petra ik zou het nooit doen
maar ik heb altijd kleine honden
ik weet niets van grote honden en hoe je ze moet opvoeden
ik zeg toch niet wat goed dat men dat doet pppfff
mijn hondjes doen alles voor een koekje ook fout¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Samantha, goed van je dat je nu ook open staat voor adviesen :-) .

Zoals ik het lees zou ik denken dat ze overprikkeld is geweest, het bijten in de riem is ook vaak een teken van gestrest/overprikkeld zijn. Ik zou dus net als sommige andere haar uit die situatie halen door een rustig plekje met haar op te zoeken.

Kijk wat bij jouw hond werkt, wat kalmeert jouw hond. Als ik bijvoorbeeld naar mijn honden kijk dan moet ik Jessy kalmeren door haar juist volledig te negeren, niet eens oogcontact maken, op een heel rustig tempo met haar op een rustig stukje lopen. Maar neem ik bijvoorbeeld Storm dan moet ik hem juist gaan afleiden, eerst een rustig plekje opzoeken en dan hem afleggen en hem op rustige manier wat aandacht geven.

In dat opzicht moet je dus eerst kijken wat het is dat jouw hond kalmeert wanneer die overprikkeld/zenuwachtig/gestrest is.

Net als de andere zeggen let ik ook op de signalen die mijn honden afgeven, daar kun je een hoop uit opmaken en goed op inspelen.

Als je hond eenmaal gekalmeerd is dan kun je het nog een keer proberen, maar je moet soms ook gewoon accepteren dat het op sommige dagen minder gaat omdat ze dan toch al over hun top zijn. Op zulke momenten kun je er gewoon beter voor kiezen de hond of thuis te laten of uit de drukte te blijven met je hond.

Ik ben geen hondentrainer, alles behalve dat, maar dit zijn simpelweg de ervaringen die ik met mijn honden heb. Ik hoop dat je er iets aan hebt, maar je zal vast nog veel betere tips/adviezen krijgen van de mensen hier.

Veel succes met je hond en ik hoop dat jullie op een positieve manier gaan slagen :-)

honden page profiel JuliaJulia

Dank je wel Dewi & de Beardeds. Maar heeft Samantha dan wel een erkende gedragstherapeut gehad?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Anita, dan heb ik je schrijven waarschijnlijk verkeerd begrepen. Ik las het als "ziet erg erg uit maar is het niet". ;-)

honden page profiel millymilly

honden foto van milly

o ok petra

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Geen idee Julia...

Samantha, ik hoop dat je goede adviezen krijgt/al hebt gekregen die je misschien bij Luna uit kan proberen?

honden page profiel Nichelle en LunaNichelle en Luna

honden foto van Nichelle en Luna


Volgens mij krijgen we straks weer een opvoed-discussie, laat iedereen het doen zoals hij/zij het beste voor de hond vindt.

Mits het het dier natuurlijk niet schaadt. Je bemoeit je toch ook niet met de opvoeding van andermans kinderen? O-) Ligt net zo gevoelig.........

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Bij deze wijzen we iedereen op de regel dat het adviseren danwel promoten van fysieke correcties oftewel 'de harde aanpak' niet is toegestaan. Toch is dit in dit topic meerdere keren gebeurd.

De goeden niet te na gesproken, hebben we daarom dit topic op slot gezet.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik denk dat je het goed bedoeld hoor, maar meer gericht bent op jezelf dan op de hond. De hond MOET luisteren als je zit zegt, ook in een situatie wat blijkbaar teveel was voor hem.

Je kijkt Cesar Milan en neemt zijn methodes over.

Ik zou je aanraden eens een heel andere manier van denken te proberen en een gt in te schakelen die ook heel anders denkt. Een manier die vanuit de hond denkt en niet vanuit de mens die vindt dat de hond in alle situaties alle commando s blind moet opvolgen. Dan had je voor een ander soort hond moeten kiezen.

In dit geval had ik het zo gedaan: je man staat in de rij voor een visje, blijkbaar was het erg druk en je hond kon de situatie niet aan, heeft blijkbaar nog niet de rust of vertrouwen om naar jou te luisteren, misschien drong het niet eens goed door. In elk geval hij deed niet wat je vroeg. Ik had dan gedacht ok dit is blijkbaar teveel voor hem, waarschijnlijk gaf hij ook al signalen af. Ik had dan afstand genomen, met hem en je kindje een beetje gaan lopen en je hond op afstand proberen te laten zitten.

(Mijn hond is niet klein maar formaat rottweiler en was ook een getraumatiseerde hond die ook rustig durfde happen en in het asiel verschillende mensen gebeten heeft, dus ook niet de makkelijkste, maar met positief opvoeden is ze nu nadat ik haar een jaar heb een hond die weer vertrouwen heeft opgebouwd. Ik moet er niet aan denken dat zij op de harde manier zou zijn aangepakt, zeer gevaarlijk omdat haar tanden nog altijd sterker zijn dan mensenhanden.)

Ik zou je aanrden je te verdiepen in wat Turid Rugaas zegt, Ian Dunbar, Karen Pryor, Victoria Stillwell en wat minder naar Cesar Milan te kijken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Commentaar van vreemde mensen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^