Hoe lang laat je het afscheid duren, wanneer inslapen :(?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Puck (Gast)

Hoi allemaal.

Onze golden retriever van 7 is op het moment verlamt in haar achterwerk en zet zich voort met haar voorpoten. Vanmorgen liep ze nog op 3 poten, maar na bezoek dierenarts voor onderzoek niet meer. Hopen dat dit nog beetje beter wordt.

Puck heeft een tumor welke een rughernia veroorzaakt. Prognose zeer slecht. Tumor komt waarschijnlijk weer en sprake van blijvend letsel aan haar ruggenwervel.

We moeten haar denk ik laten gaan, en dit adviseerde de dierenarts ook. Het is een hoopje ongeluk terwijl ze nog zo levenslustig is, ze is nog lang niet oud.

Mijn vraag aan jullie: hoe lang neem je afscheid van een hond, wanneer laten we haar in slapen?? :(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang laat je het afscheid duren, wanneer inslapen :(?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IngeInge

honden foto van Inge

Afscheid nemen is voor iedereen zo verschillend, ook bij de mens.
Ons troi had nierfalen in januari, een weekend binnen voor een baxter. Moest medicatie nemen nadien, waardoor ze haar eten en snoepjes wantrouwde. Na een enkele dagen begon ze terug spontaan te eten, zonder pillen weliswaar. Volgens die veearts zou ze binnen de week sterven.
6 maanden heeft ze nog goed geleefd zonder pillen. Dan begon plots de eetlust te verdwijnen, bloedonderzoek was zeer slecht,
de nierwaarden waren niet 2 maar 7x hoger dan normaal.
Dan begon het afzien, ze gaf constant over na eten van koekje, brokje, en de laatste 2 dagen gaf ze zelfs water over.
We hebben haar laten inslapen 9-7, we wilden niet dat ze pijn leed ten gevolge van uitdroging of nierkolieken.
Zware beslissing, maar je hond laten afzien, zou je ook niet met je familie toelaten.
Wij konden niet lang zonder hond, de dag nadien zijn we al een puppy gaan halen (berner sennen).
Ze vervangt ons Troi (newfoundlander)zeker niet, maar de leegte werd gevuld door een nieuwsgierige viervoeter, Laïka.
Ze geeft ook veel vriendschap, gezelligheid en warmte.

Sterkte met je keuze Inge :'(

honden foto van Sandra krijgt dit jaar een labradorpup

Heel moeilijk dit,vooral door de leeftijd nog zo jong,maar inderdaad voor het beessie zielig en zo zal hij zich zelf ook wel voelen.Afscheid moet je rustig nemen,ik weet er alles van helaas is het morgen hier zover,het is zo moeilijk,en soms twijfel ik ook wel is het niet te vroeg,maar andere keren weer niet en in januari zou ze 18 worden

Veel sterkte!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

veel te jong, dat is altijd zo,n moeilijke beslissing, kijk naar je hond, hecht de hond waarde aan het leven nog ? en jullie ? is het verzorgen van deze hond nog te doen ? dan houd je hem nog zolang mogelijk bij je, geen pijn ? dan hoef je hem nog niet te laten inslapen.

is het zo dat de hond alles laat lopen en de verzorging voor jullie geen doen meer is, en de hond ook geen waarde meer hecht aan het leven, dan is de beslissing daar.

en maak dan met je dierenarts een afspraak, om hem bij je thuis in te laten slapen, vlakbij jullie, heus dat is het mooiste voor jullie en voor jullie hond.

het inslapen is echt humaan, de hond zelf gaat slapen, meer bemerk je niet aan de hond, houd hem lekker bij je op de grond, zodat je goed afscheid van je hond kan nemen, en ja dan moeten jullie het een heel goed plekje geven, en zeker de tijd nemen om het te verwerken,


veel sterkte met jullie beslissing.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

omdat het voor ons pas een paar dagen geleden is dat we een beslissing moesten nemen, zeg ik op dit moment.
Wacht niet te lang...
Wij moesten onze DA een cijfer geven voor haar.
Ik gaf het een vijf, dat vond hij te weinig om nog plezier te hebben. Bovendien, als er geen uitzicht op genezing is, moet je je afvragen of je dit je hond, of jezelf aan wil doen???
Dat was bij ons namelijk de reden niet nog eens een paar weken door te gaan..
We hebben ons hondje daarna meteen zelf naar het crematorium gebracht, ze was nog lekker warm en het leek op deze manier alsof ze gewoon sliep. We hebben dus van een "warm" hondje afscheid genomen. Dat voelde "goed".

Heel veel sterkte, met wat jullie ook beslissen om te doen, want dat is voor elk dierenbaasje anders

Anoniem (Gast)

Bedankt voor jullie lieve berichtjes.

Onze hond is op het moment achter nog redelijk verlamd, kan niet goed op staan. DA net gebeld, die zegt dat het komt van de contrastvloeistof welke druk uitoefend op de zenuwen, dit is met paar dagen weer over. Echter wordt het met de dag slechter dus weet niet of hij over paar dagen weer op 3 poten verder huppelt. Dan wordt de keus weer moeilijk om het te laten doen..maar lijkt nu ook dat ie door linksachter zakt.. is gewoon zo zielig :( hij ziet er zo reddeloos uit en kijkt op sommige momenten echt zielig en ook anders uit de ogen :(

Puck (Gast)

bericht hierboven van anoniem was van mij trouwens, vergeten naam in te vullen

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Zolang je blijft handelen in goed verstand en in het welzijn van je trouwe hondje komt het allemaal wel goed. Neem de beslissing overwogen en denk er goed overna.. Als het leven lijden word, is de dood soms de enige oplossing..
Sterkte!

honden page profiel Olivia en JoepOlivia en Joep

honden foto van Olivia en Joep

Wij zitten in een dergelijke situatie. Onze puppy van 7 maanden heeft al bijna 3 maanden een hersenvlies-ontsteking. We hebben al verschillende keren gedacht om haar te laten inslapen, maar ze krabbelt er steeds bovenop en de vooruitzichten bij haar zijn nog steeds goed. Ons vorige hondje was 14 jaar en had een lekkende hartklep. Als je je hondje ziet lijden en er geen goede vooruitzichten meer zijn, dan denk ik dat de tijd daar is om hem te laten inslapen. Wij hebben toen met de dierenarts een afspraak gemaakt op een tijdstip dat hij alle tijd voor ons had. Ons hondje heeft eerst een spuitje gehad om rustig te worden. De dierenarts heeft ons toen ongeveer een half uur met hem alleen gelaten om afscheid te kunnen nemen en te knuffelen. Daarna is hij heel rustig ingeslapen in mijn armen. Dit was voor ons gevoel goed!!!
Heel veel sterkte.

honden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Ach jeetje :'(

Kijk naar je hond en wees dan eerlijk naar jezelf; geniet ze nog van haar leventje of heeft ze het echt (te) zwaar...en moet je haar laten gaan...

Alle sterkte toegewenst !!!!!

honden page profiel SonSon

honden foto van Son

hallo,

wat erg voor je!

Ik heb ook zoiets mee gemaakt 2keer zelfs. beide keren ben ik geadviseerd door verschillende DA om mijn hondjes te laten inslapen.ene hond was verlamd behalve zijn kopje kon ze niets anders bewegen, maar ik had de hoop niet op gegeven, ik ging elke dag en voor haar zorgen en steeds masseerde ik haar poten, na 3 maanden kon ze weer lopen en nu springt ze zelfs, terwijl ik geadviseerd werd om in te laten slapen.

tweede keer was mijn tweede hond aangevallen door een andere honden en zijn beenmerg was beschadigd en zijn achter pootjes waren verlamd, hij zou nooit meer kunnen lopen en uit eindelijke heb ik mijn hondje geholpen en nu kan hij gewoon weer lopen.

Het is jou keuze maar ik heb vaak ook te horen gekregen dat ik ze moet laten in slapen maar beiden zijn nu gezond en leven gelukkig. denk goed over na zou ik zeggen! en veel sterkte!!!


honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Heel moelijk maar laat haar niet afzien spijtig dat ze niet kunnen praten dan was het voor ons iets gemakklijker.Veel sterkte :'( :'(

honden page profiel Jacqueline & AmyJacqueline & Amy

honden foto van Jacqueline & Amy

:'( :'( Wat triest, en ja afscheid nemen hoe doe je dat want je wilt je beessie niet laten gaan.Maar ik had bij mijn hond toen die ziek werd gezegd zodra ze pijn krijgt laat ik ze inslapen maar toen liet ik ze nog niet echt gaan,dacht wel bij me eigen die dag komt heel snel .en heb toen nog geprobeerd met pijnstillers te rekken>maar die liet ze op die bewuste vrijdag gewoon uit haar bekkie glijden en heb toen de knoop doorgehakt en de da gebeld en gezegd dit willen we niet want zonder pijnstillers heeft ze pijn.Heb echt met pijn in mijn hart gebeld en gehuild dat wil je niet weten...Maar ze was zo weg en toen ze daar zo lag had ik wel het gevoel dat ik daar goed aan gedaan ze lag er zo vredig bij.Maar oooowat mis je zo'n beessie.Zit met tranen te type nu :'( :'( .Maar als het zover is ..wens ik je heel veel sterkte toe

honden page profiel  Bleika Bleika

honden foto van  Bleika

Volg je gevoel dat is altijd goed.
En heel veel sterkte met deze vresenlijke moeilijke beslissing. Louise

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

heb je dat filmpje van ilja al eens bekeken? van het verlamde hondje? en zijn er geen mogelijkheden meer? Zwemmen in hydrobad, wieltjes voor de achterpoten? je hond is toch nog vrij jong.

honden page profiel nel nel

honden foto van nel

Jeetje wat erg voor jullie allemaal.

Het aanvaarden wat het beste is voor je hond is erg moeilijk maar diep in je hart weet je het eigenlijk wel.

Maar hart en verstand willen niet samen, nooit

Ik heb het al een aantal keer meegemaakt met 3 van mijn honden.

Het blijft moeilijk, maar met de laatste, Freya een labrador van 12 jaar was het heel vreemd.
Ze werd blind en werd dement, het was niet meer mn ouwe huppeltrut (dat was ze echt :-D ) toen ik bij de d.a. kwam zei ze gelijk ja dit gaat niet goed, het beste is om haar in te laten slapen, ik wist het zelf, daarom ging ik ook.
Maar ik wilde het niet die dag laten doen, mn zoons moesten ook de gelegenheid hebben om afscheid te nemen.
Toen we naar huis liepen, liep ze te huppelen dus ik dacht nog, ik doe er geen goed aan :'( .
Tot ze van het trapje af viel, ik hb haar de rest van de avond en nacht geknuffeld, en de volgende dag zijn we met Suus en haar naar de dierenarts gegaan, ze was blij. Ze is heel rustig ingeslapen samen met ons. Suus heeft haar nog helemaal gewassen, het was goed...
maar ow wat doet het pijn.

Ik wens jullie veel sterkte en wijsheid
knuffels van ons

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

vreselijk zeg.
wens julie heel veel sterkte er mee

honden page profiel BullsclanBullsclan

honden foto van Bullsclan

Een beslissing nemen is zo vreselijk moeilijk, of je maatje nu 4 of 14 is je wilt ze het liefst bij je houden en niet laten gaan.
Ik heb 3 weken geleden voor de zware beslissing gestaan en je hart en verstand zijn het bij zulke zaken nooit met elkaar eens.
Kijk/luister naar je hond, jij kent hem/haar het beste, het leven moet nog wel dragelijk en hondswaardig zijn.
Ik wens je heel veel sterkte toe

Anoniem (Gast)

Marieke (Gast)

Hoi lieve mensen.

Vanavond is het zover.. ze wordt ingeslapen straks. Ze kan niet meer al wilde ze nog zo graag. Ze piept en jankt en ze kijkt ook echt niet lekker meer uit haar ogen. Een speeltje wil ze ook niet meer en als ze probeert op te staan/lopen valt ze steeds om.

Ik kom nu voor de keus: cremeren of begraven. kan iemand mij overtuigen dat het dierwaardig is om te cremeren? Ik moet zo dierenarts bellen...als we gaan cremeren komen deze mensen van die dienst haar vanavond ook ophalen en zullen we haar as krijgen

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

ik denk dat niemand je daarin kan overtuigen.
Je moet doen wat voor jou/jullie goed voelt.
Ook ik ben geen voorstander van cremeren, toch
heb ik dat deze week wel gedaan met mijn hondje.
Had het nooit van mezelf verwacht, maar het grote
voordeel dat ze bij ons in huis is, heeft voor mij
de doorslag gegeven...

Ik wens je heel veel sterkte bij het afscheid nemen van je hond. Denk daarbij dat je het voor haar doet en niet voor jezelf. Ik hoop dat je vanavond weet wat je wil en sta daar dan achter, ga niet twijfelen.
Ik had die neiging ook gisteren, maar heb dat toch snel van me afgezet. Het blijft moeilijk, je hond laten gaan, wat je ook beslist met haar lichaam te doen...

Marieke (Gast)

Pff.. we hebben ook de keuze gemaakt, heb niet da gebeld...laten haar ook cremeren met als reden dat we haar straks dicht bij ons hebben en ze niet in weer en wind buiten ligt en ze op den duur zal vergaan.

In eerste instantie geen voorstander maar ik denk dat ik mij er ook over heen heb gezet..

pff..:( 't is zo moeilijk allemaal en 't zwaarste moment komt nog..de tranen schieten me nu in de ogen als ik de gedachte voor me krijg dat ze zo zal wegslapen..mijn lieve schat is nu nog in levende lijve en wij mensen leggen haar zo op dat ze maar 'n spuitje krijgt :(..al weet ik wel dat dit beter is voor haar..ze heeft er echt geen lol meer aan op 't moment:( :'(

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

Ik heb mij ook maar geregistreerd omdat dit echt een super site is waar iedereen meedenkt en meeleeft met een ander..zie mijn profielfoto voor mijn lieve schat..

honden page profiel BullsclanBullsclan

honden foto van Bullsclan

Een beslissing nemen over leven of dood is het zwaarste wat je in mijn ogen kunt doen, aan de andere kant ben ik persoonlijk blij dat de mogelijkheid bestaat om je geliefde maatje humaan in te laten slapen en deze leed en pijn te besparen of hiervan te verlossen.

Ik wens je heel veel sterkte toe en kan alleen maar respect hebben voor het feit dat je niet aan jezelf maar aan je hond denkt

honden page profiel Bea & MaxBea & Max

honden foto van Bea & Max

Wij leven met jullie mee bij het verlies van Puck.
Ook weten wij wat het betekent de trouwe viervoeter te moeten verliezen.
Veelal is het de zelfde pijn bij het verlies van dierbaren.
Zeven jaar lang heb je een dier met veel plezier in huis en dan ineens ontstaat die leegte.
Vaak is de beslissing voor de mens om de hond in te laten slapen heel moeilijk.
Het is goed zo.
Ik wens je heel veel sterkte voor de komende tijd.

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

zeker is dit moeilijk, ik moet er steeds aan denken, mijn Cloé is 7 jaar vandaag geworden. Ik vraag me nog steeds af of er nu niks meer mogelijk was om je lieve hond te helpen, maar de beslissing ligt bij jou en als je ziet dat ze echt niet meer kan....dan helaas.Ik weet heel goed hoe jij je nu moet voelen...pfff verschrikkelijk. Sterkte Marieke

honden page profiel DolfineDolfine

honden foto van Dolfine

Heel vele sterkte Marieke
Dolfine

Sabrina (Gast)

Na bijna 15 jaar
nemen wij morgen
afscheid van onze lieve kruising duitse herder/rottweiler Kayleigh

ze kan niet meer zelf eten
en lopen gaat heel moeizaam en schommelend

we weten dat ze pijn heeft

dus na 14 jaar en 11 maanden trouwe vriendschap en liefde

:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

is het beter dat we haar laten gaan

Maar wat zullen we haar missen

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Sabrina laat jouw lieveling niet afzien ik wens je heel veel sterkte in deze moelijke periode :'( :'(

honden page profiel bibiane bibiane

honden foto van bibiane

ik denk dat je het beestje niet mag laten afzien en pijn hebben
ikzelf heb een lange weg moeten gaan met mij sloebertje en uiteindelijk ook een pijnlijke beslissing moeten nemen
hou één ding voor ogen,als we die beslissing nemen,nemen we die uit liefde voor onze lieveling hoe pijnlijk die ook is
veel sterkte

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang laat je het afscheid duren, wanneer inslapen :(?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: pup in bed slapen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^