Nu 3 weken in huis en gaat prima! Behalve buiten...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danique & Menzo + LunaDanique & Menzo + Luna

honden foto van Danique & Menzo + Luna

Onze Luna is nu 3 weken bij ons, en het inmiddels 10 weken jonge vriendinnetje doet het eigenlijk best heel netjes! Ze luistert al naar alle standaard commando's als Zit, Laag, Af, Dood, Pootje en Kom. We stonden er zelf versteld van hoe snel ze die dingen door had!

Echter gaat het buiten wel steeds slechter... Aan de riem gaat het wel ok, maar loslopend luisterd ze echt voor geen meter! :(

Ze gaat totaal haar eigen gang en komt niet wanneer we haar roepen. Aan de riem gaat ze netjes zitten aan de stoeprand, maar zonder vliegt ze gewoon de straat over, rent andermans tuinen in en doet waar ze zelf zin in heeft, ook al corrigeren we haar steeds door haar in haar nek te grijpen.


Die aanpak van in haar nek grijpen deden we vaker en het hielp uitstekend. We doen haar daarbij geen pijn, maar ze luisterde meteen. De laatste week word ze er alleen plotseling agressief van en begint ze te grommen en te bijten. Daar zitten we nu even mee, als ze weer de bank kapot knaagt weten we soms niet meer hoe we haar moeten straffen. Doen we dat nie, gaat ze gewoon door, doen we dat wel ziet ze het als en uitdaging of word ze agressief jegens ons...

Iemand misschen een tip? :-)

Luna doet het verder fantastisch, maar het eigenwijze slopende gedrag word steeds erger...

Bedankt allemaal! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nu 3 weken in huis en gaat prima! Behalve buiten..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wil KettmannWil Kettmann

honden foto van Wil Kettmann

Herkenbaar voor mij mijn Berner heeft ook wel eens deze kuren gaat vanzelf over ze willen graag alles ontdekken.. Ik prijs hem juist als hij komt.. Straffen heeft geen zin als je hem strsft op het moment dat hij wel komt denkt de hond dat hij het wel komen heeft verkeerd gedaan. Als Mac zulk gedrag vertoont blijf ik tegenwoordig kalm en als ik hem te pakken heb doe ik gewoon de riem aan.

honden page profiel kees van den broekkees van den broek

Gwoon ophouden met dat in de nek grijpen.
Je kunt daar ook een bepaalde onvrede en agressie mee oproepen omdat je hond zich niet negrepen voelt of het niet begrijpt.
Een moeder hond grijpt de pups ook niet in de nek.
Deze tilt ze alleen op aan de nek/kop als het nodig is om ze te verplaatsen en nooit uit straf.
Leg de nadruk op het positieve en niet op de straf van nek grijpen.
En niet zoveel trainen in comando's.
Ook al begrijpt je pup en leert snel.
Het is nog een pup en je kunt snel teveel vragen van hem.
Probeer dat jij leuker en interessanter word dan het geen wat hij doet als hij niet luisterd.
En geef hem niet de gelegenheid om de tuinen in te gaan als je weet dat hij dat doet.

honden page profiel Meis (meike)Meis (meike) 2 doggies

honden foto van Meis (meike)

concentratie oefeningen kunnen ook helpen.

En waarom koop je geen 10 meter riem en ga je het komen trainen? Maak er een commando van, en neem het serieus. Dus belonen als de hond komt.
Op een of andere manier neemt je hond je niet serieus als die los is...

honden page profiel IvonneIvonne

honden foto van Ivonne

Hier gaan mijn haren dus echt van overeind staan, pupje is net 10 weken en hoeveel commando's moet het nog gaan leren?? :'(
Pup moet de wereld nog gaan verkennen en er wordt al zoveel van verwacht, sorry maar laat je pup ook pup zijn en zeker de eerste jaar.

Groet Renegade

honden page profiel Danique & Menzo + LunaDanique & Menzo + Luna

honden foto van Danique & Menzo + Luna

Ik bedoelde ook dat we haar optillen uit de tuin dmv ook haar nek vast te houden, of van een plek waar ze niet mag zijn.

We straffen hem nooit als hij wel komt, dan belonen we hem uitbundig. Bij alle goede toegestane dingen doen we dat. Het is alleen lastig om het foute gedrag te negeren... Dan zitten we straks op een paar balken hout in plaats van een lekkere bank, hij scheurt hem zo aan stukken.

We zullen het komen inderdaad wel gaan trainen buiten. Het rare is dat ze in de ochtend en snachts bij het laatste rondje wel luisterd. Dus ze weet wel hoe het moet, maar heeft er grotendeels overdag geen boodschap aan. En binnen gaat het ook super.


Bedankt voor de reacties :-)Wat is dan de beste manier om hem van het bankknagen af te krijgen zonder dat we afscheid van de bank hoeven te nemen?

honden page profiel srtdsrsrtdsr 2 doggies

honden foto van srtdsr

Je moet eens achter een boom gaan staan of de andere kant oplopen, de pup moet gaan zien dat hij op jullie moet letten dat jullie anders weg zijn. En als hij los is werken met lekkere beloningen! Misschien eerst in de tuin oefenen. Als hij komt elke keer beloon je hem!

honden page profiel Danique & Menzo + LunaDanique & Menzo + Luna

honden foto van Danique & Menzo + Luna

Nouja, we laten hem ook zeker wel pup zijn hoor, we zijn absoluut niet te streng voor haar. Dat ze elk commando na een paar keer zeggen door heeft en er van geniet om het te doen, daar vind ik weinig zieligs aan. Er word niks extreems van haar verwacht, ze kan haar eigen gang gaan zo veel ze wilt en zoveel dat kan. Daar zie ik het probleem niet van in, er zijn nog veel meer dingen die ze kan leren dus vervelen zal ze zich later ook niet.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Je hebt waarschijnlijk een hondje met een zelfverzekerd en eigenzinnig karakter. Een lange lijn kan zeker helpen. Ook de 'recall game'. Lok je pup met een geluidje en geef haar daarna iets lekkers. Om de meter doe je dit (eerst aan de lijn). Je hond gaat na een tijdje het geluidje associeren met iets lekkers. Ze zal regelmatig omkijken (als ze tenminste hongerig genoeg is, dus even de voerbak in de kast) en bij je komen voor iets lekkers. Oefenen aan de lijn ook met hier komen. Altijd positief zijn als je hond bij je komt en nooit achter je hond aan gaan om hem te pakken. Niet in de nekvel grijpen, maar aan het bandje. Maar niet echt gaan grijpen. Lokken met een speeltje kan ook, is even uitproberen wat bij je pup werkt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nu 3 weken in huis en gaat prima! Behalve buiten..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: leren van leuke nieuwe commando's
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^