Altijd luisteren en niet alleen als ze zin heeft...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Maartje (Gast)

Waarschijnlijk een veel voorkomend 'probleem' maar ben toch benieuwd hoe andere het oplosssen. Ik heb een hond van 7 maanden oud. Hartstikke lief beestje en ze weet precies wat haar gevraagd wordt als ik haar roep of zeg dat ze moet gaan zitten of wat dan ook. Dit doet ze ook 9 van de 10 keer heel braaf, maar ik kan er niet van op aan. In die zin... ze luistert als het haar uitkomt ;-). Soms moet ik echt wat bozer roepen voordat ze komt (zodra ze dan komt beloon ik haar natuurlijk) maar het is niet vanzelfsprekend dat ze ALTIJD maar luistert. Dit is natuurlijk niet prettig, zeker niet als ze ergens naartoe rent waar het bijvoorbeeld gevaarlijk is. Maar hoe kun je je hond aangeven (op afstand dus want ze loopt los) dat ze iets fout doet op het moment dat ze niet luistert...?!?!

P.s. voor haar leeftijd doet ze het overigens al heel goed. Het is meer dat ik het echt wil trainen dat ik ervan op aan kan dat ze luistert.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Altijd luisteren en niet alleen als ze zin heeft..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel bassiebassie

Daar is een hele goede oplossing voor. Breng je hond naar het asiel en koop bij Bart Smit een knuffel hond. Die luistert altijd. Luister jij zelf altijd meteen naar je baas? Of denk je ook wel eens "ja ja, ik kom zo!" Dat is voor een hond niet anders. Hij gaat NOOOOOOOOOOIT altijd precies doen wat jij wil en wanneer jij dat wil.

Als het gevaarlijk is laat je je hond op dat moment niet los.

Paul (Eefke) (Gast)

Als ze het 9 van de 10 keer goed doet ben je voor een hond van 7 maanden al heel ver. Bij de baas komen moet altijd leuk zijn, dus belonen. Wil ze de 10e keer niet komen dan omdraaien en zelf
even een klein eindje hard weglopen. Ze moet het natuurlijk wel zien. Jij bent de hogere in rang.

Maartje (Gast)

Nou nou... het was maar een verzoekje om misschien wat nuttige tips. Ik ben hier voor het eerst en dacht zal eens informeren. Ik ken genoeg honden die nl wél altijd luisteren. Maar ik zal die mensen wel om tips en trucs vragen dan ;-) !!

Maartje (Gast)

Kijk Paul (Eefke), dat is nu eens een fijne tip :-) , die ga ik onthouden en proberen. Super bedankt!!

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

nou het is een gewone vraag hoor. maar je hond zal wel in de puberteit zijn waardoor ze nog niet zo goed luisterd. ze is nu de wereld aan het ontdekken en proberen wat wel en niet kan.
gewoon blijven proberen en als ze komt altijd van harte belonen en ook als ze niet gelijk komt goed belonen. je kan tegen je hond gaan schreeuwen maar dan heb ik al helemaal geen zin om te komen als iemand tegen mij zou schreeuwen. als je niet weet of ze komt als het gevaarlijk kan worden hou haar dan aan de lange lijn. ga weer oefen met de lange lijn en zo bouw het verder uit en maak het interessant om te komen, kaas of worst of speeltje. op een gegeven moment zal het beter gaan.
veel succes
liefs naomi
ps wat voor ras is je hond

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Denk dat je niet ervan uit kan gaan dat een hond altijd luisterd het is en blijft een dier met een eigen ik..zeker een jonge hond zal gauw afgeleid zijn en niet altijd luisteren.

Misschien heb je iets aan dit artikeltje van Turid Rugaas?




http://www.dogcity.nl/0-algemeen/artikelen/pup-en-jonge-hond.pdf

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi, je zou eens de voerbak in de kast kunnen zetten..
En AL het voer vansf jouw lichaam laten komen..

Daarnaast zorg je er voor dat ze dermate minder in het voer staat dat ze een behoorlijke hongerprikkel heeft..

Komn bij de baas - als je geroepen wordt betekend ETEN..!!

Daarnaast ga je er voor zorgen dat je hond niet ver bij je vandaan loopt..

Merk je dat je na tien meter niks meer te zeggen hebt dan zorg je ervoor dt je hond dus niet zo ver bij je vsndaan loopt..cq dat de hond eerder contact met jouw maakt...

Draai tijdens de wandeling eens om - zonder iets te zeggen en loop eens de andere kant op..

Wij mensen zij zo voorspelbaar dit maakt dat honden de route al kent en de baas altijd op de zelfde plaats is...

Wees eens verassend..
Dan zul je zien dat je hond attenter word op jou..

Ga eens een voertje vangen met je hond als de hond richting op jou terug komt lopen..

Of mik eens - in het zicht van de hond voertje op de grond...

Zal jij zien hoe de hond op je gaat letten.. ;-)

Succes hoor.. ;-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nou trek je van Bassie's reactie niks aan,beetje flauw!

Je hond is ook een beetje aan het puberen waarschijnlijk,dan doen ze gemiddeld genomen vooral niet wat jij wilt,hahaha.
Ik zou zeggen ga gewoon zo door als je het als doet,je zegt dat ze eigenlijk heel goed luisterd voor een jonge hond,dan doorgaan met positief trainen en belonen en een blije stem.

Nooit roepen als je hond speelt met een andere hond,juist omdatze zo jong is is dat gewoon het geweldigst om te doen dat spelen met andere honden.Als je dan staat te roepen dan verpest je je commando.

Ga thuis meer oefenen met haar naam en/of het Kom/Hier commando.


Neem 20 piep kleine kaasjes,laat je hond voor je zitten en geef 1 kaasje en terwijl ze kauwt zeg je haar naam of commando,dit herhaal je 10x.Dan loop je weg en roep je haar naam of commando ze komt dan meteen!Weer belonen.

Wat ik ook doe als de aandacht verslapt van mijn hond,is buiten als het nog rustig is tijdens de wandeling,haar een zalmsnack(mijn "kaasje") geven.Commando:lopen geven en dan elke 5 meter terug roepen koekje geven en dat een keer of 10 herhalen,dan is ze ook weer helemaal "up to date"


Maar geef vooral niet op ,ze erg jong dus zal nog wel meer uitschieters krijgen.Maar dat komt helemaal goed zolang jij de kalme leider blijft.


Groetjes Soraya&Mila

Maartje (Gast)

Bedankt voor de fijne tips. Het is een kruising labrador duitse staande. En mijn vraag is voornamelijk ontstaan omdat ze mij soms echt aankijkt van... "pff, ik hoor je wel en ik weet wat ik moet doen, maar je zoekt het maar lekker uit ;-)" en dat wil ik een beetje doorbreken. Ik neem regelmatig kaasjes of worstjes mee en dat werkt als een trein (ze luistert top dan), ook op de training doet ze het heel erg goed. En daar zit het hem gewoon in: ze weet het zo goed, maar vertikt het soms gewoon. Ik moet er stiekem wel om lachen want ze is gewoon ondeugend, maar ik wil wel dat ze straks (wel of geen zin) uit toch komt. Gewoon omdat ze weet dat ze moet luisteren. Ik beloon haar altijd heel erg, ben van het positief opvoeden, maar het moet niet vrijblijvend zijn vind ik.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Wat ik je aanraad is NIET altijd te belonen..
Dan blijft het spannend voor de hond..

Dus 'interval' belonen en hongerprikkel.. ;-)

Misschien is een balletje ook een motivatie..

Is wisselde het af..


Als je met de bal motiveert om te komen dan ga je bij het aanleren de bal wegggooien in de richting waarin de hond loopt..
Dus loopt de hond naar jou toe dan gooie je de bal achter je neer...
En dan als de bal opgehaald is - dan roep je de hond bij je..
En gooi je de bal nog één keer weg

We lezen het wel.. ;-) O-)
Succes..

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Dan heb je vast geen teckel want die luisteren 9 van de 10 keer niet. ;-) :-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

hier ook zo een exemplaar. luistert altijd, maar laatst in het bos kon ik roepen tot ik een ons weeg en geloof me maar dat zijn vele roepjes,maar de twee dames kwamen mooi niet je. zagen een mooie hond en kon roepen wat ik wou. en thuis luisteren als de beste . dus snap ook een beetje je fustratie.
en bassie moet jij samen met adriaam geen kindjes gaan knijpen want vinden jullie leuk.geef advies of anders maak dat jij je caravan inkomt met je clowns grapjes die toch niet leuk zijn ,mijriam

honden page profiel ~Weg hier~Weg hier

honden foto van ~Weg hier

Je doet het al helemaal goed! Als je de bovenstaande tips nog eens in gedachte houdt, dan komt het helemaal goed. En zoals Dobry al heel mooi had gezegd, een hond heeft een eigen ik, en aangezien hij nu ook aan het puberen is, zal je even moeten doorbijten. En zoals ook al gezegd, een hond gaat nóóit 100% luisteren ;-)
Bovendien, ik zou niet boos gaan roepen, dat kan alleen negatief uitpakken. Ben in gedachte boos, maar blijf normaal praten, roep van mijn part nog 2 of 3 keer, en beloon hem uitbundig wanneer hij uiteindelijk luistert!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een Duitse staande is wel een eigenzinnige hond. Dus het kan goed zijn dat deze hond nooit helemaal perfect gaat luisteren. En met 7 maanden, sja... Dan zijn ze gauw afgeleid he ;-). Maar oefenen met eten en speeltjes zou je zeker kunnen doen. Maar nu al 9 van de 10 x komen is super hoor.

honden page profiel samantasamanta

honden foto van samanta

iedere hond luistert wel een niet en als het gevaarlijk is gewoon niet loslaten voor zo'n jonge leeftijd luisterd ze toch al erg goed ;-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik roep poppy ook zo vaak maar die komt ook alleen wanneer ze zin heeft :-D meestal draai ik me om en dan komt ze meteen aanhuppelen,ik word niet boos want daar bereik ik niets mee en trek je niets aan van bassie die moet zelf een speelgoedhond kopen.wat een flauwe opmerking.maar het komt wel goed

succes

grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Je zei: omdat ze mij soms echt aankijkt van... "pff, ik hoor je wel en ik weet wat ik moet doen, maar je zoekt het maar lekker uit

Wat dan wel eens wil helpen is zelf weglopen. Zet er maar stevig de pas in. Met de rug naar de hond toe (en niet kijken).

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Nou Bassie, hier een hond die ALTIJD komt. Ik heb nog nooit meegemaakt dat Lux het commando "hier" heeft genegeerd. Precies met de methode die Ilja beschreef. Hij kende het eerste jaar geen voerbakje, het eten was alleen bij mij (lees: ons) te halen.
Nu is het bij Lux wel 'n beetje uit de hand gelopen, hij "stalkt" ons ondertussen en hij heeft geen eigen leven maar dat is een ander verhaal.. Ik moet ook zeggen dat Lux wel extreem is in alles zowel positief als negatief. SUCCES!

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Met een hongerprikkel werken?"Als je luistert krijg je eten, anders niet?!" Sorry hoor, maar ik vindt dat niet kunnen. Een hond van zeven maanden daarvan kun je nog geen onvoorwaardelijke gehoorzaamheid verwachten. Dat verwacht je van een kleuter ook niet. Maar hoe ouder de hond wordt en hoe meer je met hem werkt, hoe gehoorzamer een hond wordt. Het zijn geen robots!

honden page profiel GeenZinMeerGeenZinMeer

honden foto van GeenZinMeer

En je hebt zeker geen afghaanse windhond wat die luistert 9 van de 10 keer niet, haha. En daarom ben ik dol op mijn hondje! Lekker laten leven :-D

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Ik heb 8 maanden voor een Afghaan gezorgd /in huis gehad voor een kennis die er niks mee kon..

Ik liet haar - het was een teefje van 4 mnd. toen ik haar te logeren kreeg - op strand los..

Yelitha luisterde prima met mijn beloningsysteem.. ;-)

Maartje (Gast)

Ik verwacht ook geen robot hoor ;-), haha. Een hond moet inderdaad lekker kunnen leven. En in gevaarlijke situaties laat ik haar niet los. MAar laatst was ik in het bos en ineens komt er zo'n crossmotor aan, uit het niets, luistert ze altijd... dan dus niet. Alsof ze de onzekerheid of schrik in je stem hoort. En vrienden van ons hebben een border collie en die luistert ten alle tijden, ook dan. Andere vrienden hebben een weimeraner, ook die luistert altijd. En ik ben al helemaal trots op mijn hondje, het is zo'n mooie en lieve kruising maar ook behoorlijk intelligent en steekt soms gewoon de draak met me haha!!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Maartje..

Wees niet bevreest, een hond wordt nooit een robot..
Je zit er ook niet je levenlang aan vast..
Het gaat om de 'gewoonte'..

Is het voor een hond normaar niet te komen als jij roept dan zal de hond na 30 keer roepen de volgende keer op de 31 keer roepen wachten om een keer te komen..
Wen je je hond er aan - met een kleine motivatie - je hond na één keer vrolijk naast je te hebben staan dan zal dit een gewoonte worden..

De liefde van de hond gaat door de maag..

Het is gewoon veilig en relaxt wandelen als je weet - dat als je roept om te hond bij je te halen - dat ze dan gewoon goed luistert..

Als je op je hond kunt rekenen dan zal je de hond ook meer vrijheid kunnen geven..
Fijn voor de hond en fijn voor de baas.. ;-)

Veel plezier met je maatje.. ;-)

Groet, Ilja

Esther (Gast)

Haha...ik heb ook een teckel en die luisteren idd niet altijd even goed, maar er zijn uitzonderingen :-D De mijne is 11 maanden en luister behoorlijk goed, maar het is en blijft een teckel, dus als ze geen zin heeft dan luistert mevrouw niet..haha...dat vind ik nou zo leuk aan een teckel!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Altijd luisteren en niet alleen als ze zin heeft..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: even nieuwe foto's gamaakt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^