hond misschien ongewenst zwanger?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anneleenanneleen

honden foto van anneleen

Onze Jana is ongeveer 8maanden en sinds een week loops,

nu zit ik met enkele vragen,Jana loopt dus los rond maar sinds de hond van de buren geregelt langs komt mag ze niet meer alleen buiten.
gisteren stond ineens de hond van de buren hier, ik was er bij en ze waren aant "spelen" Jana liet het niet toe dat de andere hond op haar ging zitten, maar soms was het toch "nipt" nu hoop ik niet dat die andere hond onze heeft vol gemaakt... gebeurd het snel voor de hond zwanger is of heeft dat toch "even" zijn tijd nodig?

Jana is een border en de andere hond is een maltezer...

Wanneer zie je nu dat de hond moest vol zitten? want misschien is ze toch gedekt waar ik dan niets vanaf weet wat totaal niet de bedoeling is!

ze is nog te jong en met een MALTEZER ?! als ze 2 - 3 jaar is willen we er wel mee jongen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond misschien ongewenst zwanger?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

Of jouw hond gedekt is kan ik van hieruit ook niet weten, wat ik wel weet is dat je veel risico neemt door een reu nu met haar te laten spelen. De kans dat je te laat bent met ingrijpen is erg groot. Als de reu van de buren zo bij je in de tuin kan komen zou ik Jara binnen houden en even de buren waarschuwen dat ze loops is.
Mocht je er echt aan twijfelen dan kan je 4 weken na de dekking een echo laten maken en dan mocht ze drachtig zijn het laten weg halen of je geeft haar de morning after prik dat moet dacht ik binnen 4 dagen.
Neem voor de zekerheid even contact op met de DA

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Nee, om drachtig te raken moet de reu wel echt erin zijn zeg maar. En 9 van de 10 keer blijven ze dan vastzitten. Ik zou Jana zelf nu niet meer los laten lopen. Ze was waarschijnlijk nog niet dekrijp, maar als ze dat wel is dan gaat ze gewoon met de kont voor de reu staan. Desnoods gaat ze erbij liggen om het voor de malthezer gemakkelijker te maken! Je kunt in elk geval naar de da voor een morning after pil als je denkt zeker te weten dat ze vast hebben gezeten o.i.d. Anders zou ik het zijn beloop laten en hopen dat je hondje geen pups krijgt. Want een pup van 8 maand kan echt nog geen pups krijgen! Lichamelijk is het al heel ongezond, maar geestelijk nog veel meer. Er was hier ook eens iemand wiens hond met 8 maand een nestje kreeg. Uiteindelijk zijn de moeder en pups in het asiel beland want het was toch wel veel werk. En de moeder werd agressief naar de pups, onzinlijk en nog meer gedragsproblemen.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

zou voor de zekerhied even contact met je da zoeken. Je hondje is wel erg jong om pups te dragen. neem het zekeren voor het onzekere.
Ga ook naar je buren en leg het verhaal uit. Dan moet de hond maar even aan de ketting of omheining oid.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ga even langs de dierenarts en vraag voor de zeker de morning after prik.En zorg maar goed dat er geen reu meer achter komt

Anoniem (Gast)

Hond aan de ketting Kim ? Niet echt de oplossing hé, tuin omheinen wel !

Zou ook met je hondje naar de Da gaan, het zekere voor het onzekere nemen !

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Je laat toch geen reu binnen als je hond loops is. Dom.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Een omheining hoeft ook niet eens genoeg te zijn. Mijn Dobber ging gewoon met haar kont tegen de tralies aan staan van de kennel en als we de reu niet vast hadden gezet had ie haar nog een keer gedekt. En er zijn zelfs verhalen van een dekking door de tralies van de bench heen! Dus: Je hond gewoon even niet meer buiten laten lopen. Even jammer, maar het duurt maar een paar dagen. Je wilt beslist geen pups op deze leeftijd...

Even een wijziging in mijn eerdere reactie: alleen de moeder van de pups is weer weggegaan. Het meisje heeft zelf een pup gehouden en de rest verkocht (ze had de moeder ook nog op MP gezet maar ik weet niet of die nu naar het asiel is gegaan of weer doorverkocht is geworden....).

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen morning after pil geven, dat is een groot risico voor de hond, vier weken wachten, een echo laten maken en weg laten halen, misschien een slechte raad, maar echt de morning afterpil is slecht, veel bijwerkingen, en als je hond niet zwanger is , een risico voor niets laten doen.

gewoon even vier weken wachten dan een echo laten maken, dat je zeker weet dat je hond pups heeft, dan weg laten halen. dan krijg je hond ook een prik om de eventuele pups. het zijn nog geen pups. af te breken, net zo,n groot risico.

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Pfff dit is echt iets wat je zelf moet beslissen. Want ik ken ook gevallen waarbij de abortus niet goed is gegaan. De pups worden mogelijk niet afgestoten en worden met een ernstige handicap/misvorming en organen die niet volgroeid zijn etc geboren en moeten dan als nog ingeslapen worden.

En nu lees ik ok dat de morningafterpil niet goed is, maar ja je kunt dan eventuel kiezen om te wachten en dan een beslissing te nemen. Gelukkig is paps wel een klein ras en niet een groter ras dan moeders dat geeft nog veel meer schade aan de baarmoeder als dat wel zo zou zijn.

Misschien is er helemaal niets aan de hand maar ik zou de buurhond nu niet meer in haar buurt tolereren.
En er moet inderdaad wel echt iets gebeurd zijn om drachtig te kunnen zijn. En niet dat hij tegen haar staart aan stond te rijden! ;-)

honden page profiel anneleenanneleen

honden foto van anneleen

ze ziet de hond meer als speeltje, ze bijt een beetje als de hond er op wilt kruipen.

En inderdaad ze is TE jong, wil ik de hond zelf ook niet aandoen,

Ze wordt niet meer alleen uitgelaten en als we buiten zitten met z'n warm weer wordt ze vastgemaakt, tegen haar zin maar ik wil het niet anders :-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ja je hond kan zwanger zijn na 1 keer penatratie. De honden hoeven niet vast te zitten.

Dus ik zeg, huppa naar je Da en beslissen wat het beste is.

honden page profiel Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)Joyce, Koda, Skippy en Beertje:) 2 doggies

honden foto van Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

ooh.. het kan zeker raak zijn hoor.
Wij hebben het ook eens beleeft en dat terwijl we er zo goed op letten, we laten tijdens de loopsheid van de dames ze ook nooit los en nooit spelen met ander honden, laat staan met reuen. Ik dacht echt dat overkomt ons niet, nou in een flits hoor :| Beide honden waren gewoon aangelijnt maar het ging zo snel dat je er niet aan kon kijken. Het hondje had er maar een fractie van een seconde op gezeten (direct er af getrokken) maar het was toch raak.

Toen hebben we het weg laten spuiten dmv een soort abortus middel.
een echo laten maken over een paar weken is dus geen overbodige luxe... ;-)

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ben je al naar de dierenarts geweest?

honden page profiel anneleenanneleen

honden foto van anneleen

neen nog niet, we gaan wachten binnen 2 weken gaan we pas, als ze zwanger is dan is dat nog maar tussen 10/07 tot nu... das misschien wat te vroeg ?! maar binnen 2 weken gaan we zoiezo laat nog wel iets weten :-) hopelijk is het vals alarm!

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Maar 2 weken wachten!!!
Dan hoef je niet naar de da...want die kan niets zien of voelen.
Een goede da kan met 3 weken pas iets voelen en met 25 dagen dracht iets zien op een echo....maar normaal wordt er 28 dagen voor gerekend.

Je zelf ze ziet de hond als ene speeltje....weet je wel wat er vooraf gaat voor een dekking....juist spellen,een beetje niet willen een beetje wel willen,samen rennen...en dan.....

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Sluit me helemaal bij Cabasja aan, dat is precies hoe een dekking in zijn werk gaat. Beetje spelen, beetje uitdagen, van zich afsnauwen en toch weer toenadering zoeken. En voor je het weet is het gebeurd.

honden page profiel anneleenanneleen

honden foto van anneleen

eerste zeggen ze hier dat ik direct naar de DA moet gaan en dan is het pas na 28 dagen ?! ...

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

met direct bedoelen ze niet 2 weken mee O-)

want dan kan je misschien haar laten helpen. hoelanger je wacht hoemoelijker de ingreep zal zijn voor je hondje.

En als je pas gaat om er alleen achter te komen dat ze zwanger is, dan moet je tot de 28ste dag van haar dracht naar de DA gaan daar voor heeft geen nut.

Groetjes Bianka

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Als je een morning after pil moet dan moet je direct naar de DA. Maar Willemijn heeft wel gelijk dat je veel risico loopt want zo'n pil is helemaal niet gezond... Vooral niet op deze leeftijd. Dus als je echt denkt dat de reu er overheen is geweest kun je die pil overwegen en die moet binnen 4 dagen (volgens mij) gegeven worden.

Als je besluit het af te wachten omdat ze de reu steeds weggromde (wat een goede aanwijzing kan zijn dat ze niet 'helemaal' gedekt is, dan kun je voor de zekerheid met 4 weken langs de DA gaan. Maar dan ga je gewoon voor een echo. Bedenk wel: een lege baarmoeder op de echo HOEFT niet te betekenen dat ze leeg is. Er kunnen nl ook pups achter de ribben zitten. Ik ging met Dobber rond de 34 dagen heen en toen zagen ze er 4. Het werden er 6.

Maar zelf denk ik dat ik voor de tweede optie zou kiezen. Dus over 4 weken een echo. Dobber heeft Rico toen ook de hele dagen af zitten te snauwen. Hij hoefde maar de ruiken, of het was al verkeerd. En als jouw pup dat ook deed, denk ik dat ze nog niet helemaal op haar hoogtepunt was. Maar dat kan ze NU wel zijn! Dus niet meer in de tuin ;-).

Wat ik me wel afvraag: was je er de hele tijd bij dat de malthezer in de tuin was? Of was ie er al toen je naar buiten kwam lopen. In het eerste geval zou ik ZEKER voor de echo gaan in plaats van de pil. In het tweede geval... Hm... Beetje riskanter... Succes met het beslissen... Als je voor een pil gaat (rotzooi door al die hormonen terwijl je teef niet eens drachtig hoeft te zijn) dan moet je wel zo snel mogelijk gaan.

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Mag ik eerlijk zeggen dat ik vind dat je solt met je hond?
Waardeloos.. 8 maanden oud en dus nog véél te jong om mama te worden..en jij gaat op je gemakje wachten. :'(

En dan nog van een malthezer drachtig kunnen zijn ook.

Ik heb er echt geen woorden meer voor.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Ik ben het met Sharon eens... toekijken hoe een 'ongelukje' gebeurd. 1+1=2 hè? Iedereen weet dat je een loopse hond niet bij een reu moet laten als je geen pups wilt.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Ik ben het in dit geval ook met Shanon eens.

Dit zijn dingen die je van te voren moet weten als je een teefje in huis haalt. Natuurlijk hebben jullie het zo "leuk"gevonden hoe ze met elkaar spelen. Dit is elkaar uitdagen wat voor een dekking gebeurt tussen een reu en teefje.

Verder lees ik dat je oven 2-3 jaar een nestje wilt...
Je Border Collie is een kruising dus wat wil je dan aan het ras Border Collie toevoegen? Dat er dadelijk weer een nest op Marktplaats staat?

Groetjes Cia

Ik kan hier met mijn verstand niet bij.

honden page profiel anneleenanneleen

honden foto van anneleen

ik heb hier gewoon om raad gevraagd niet om de mening hoe ik mijn hond moet opvoeden,
ondertussen heeft de hond een spuit gehad,

en met wat voor soort ik mijn hond dek is toch mijn keus zeker... en als je denkt dat het een hond is voor op marktplaats dan ben je ZEKER mis!!!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Je moet het niet raar vinden dat mensen zo reageren, dit zijn allemaal fokkers die hart voor hun vak hebben.

En dan is het niet leuk om te zien dat iemand er zo laks mee om gaat. Want zo lijkt het zeker wel.

En je gaat hier zeker wel advies krijgen, of je het nu wil of niet.

Ik ben blij dat je de spuit toch gehaald hebt, want je hondje is veeeel te jong.

groetjes

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Die 'kritiek' is bedoelt om je volgende keer na te laten denken. Je hebt de gezondheid van je hond op spel gezet en dan is een beetje kritiek wel op de plaats lijkt me.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Het zijn toch je eigen woorden die je neer typt?

Natuurlijk kun je dan een reactie verwachten. Elke goede fokker heeft een rashond met stamboom en laat testen met de reu/teef bij een gespecialiseerde dierenarts uitvoeren.

Kortom er gaat heel wat vooraf voor er een nestje komt. Als ik dan jou bericht lees krijg je van mij een reactie.

Als je al niet weet dat een teefje dragend kan worden in haar loopsheid en ook nog laat spelen met een reu, vraag ik me af waarom je een nestje gaat fokken met een kruising.

Groetjes Cia

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

wat goed dat je meteen hebt ingegrepen, en hopenlijk komt ze er goed door, dat is even afwachten.

voor de rest ben ik helemaal eens met wat hier al beschreven is.

1 ding ga niet fokken, als je al zo weining van afweet zal ik er helemaal niet aan beginnen. Maar goed dat is puur mijn mening en gevoel.

Groetjes Bianka

honden page profiel anneleenanneleen

honden foto van anneleen

ahh nu snap ik het, dit is een website voor fokkers. Sorry dan.

en weet ook wel dat met een teef gefokt kan worden hoor.

""gebeurd het snel voor de hond zwanger is of heeft dat toch "even" zijn tijd nodig?""
DAt was de vraag zal mijn vraag misschien wat meer uitlegge,

kan het van de eerste dag dat ze loops is?
enfin, heb de uitleg niet meer nodig:-)

honden page profiel Me and my ShadowMe and my Shadowbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Me and my Shadow

dit is niet per definitie een website alleen voor fokkers, maar voor iedereen die de liefde voor honden wilt delen, net zoals informatie. maar dit soort topics komen vaak voor , elke week wel een stuk of 5. en het irriteerd sommige fokkers (sorry als ik het verkeerd zeg) dat zij heel veel geld en tijd stoppen in hun honden, om hun liefde voor het ras te laten zien. en ook zo daarmee een gezond ras kunnen bijdragen. en als er dan mensen zijn die maar even leuk een nestje willen omdat de puppies zo leuk zijn dat is dan wel even vervelend! omdat je dan meer erfelijke gebreken de wereld in helpt, die de fokkers met zoveel moeite eruit proberen te krijgen! en al die mixjes? ja heel lief en leuk al heb ik er zelf 1 maar ik sta echt achter rashonden. en dan wel alleen achter fokkers die echt gewoon goed fokken en niet alleen voor de leuk! fokken is een hobby, die sirieus dient genomen te worden. want honden fokken is niet zomaar iets, het betekend voor shows erg vroeg opstaan, lange dagen , shows kosten ook geld. de rasspecifieke testen en dan een gepaste reu vinden. en dan krijg je pups, in de woonkamer of in huis, al ze kunnen lopen kan je als de moeder een beetje het laat gaan constant poep en pies opruimen, ze zullen je huis verbouwen, als je teefje te weinig melk geeft moet je bijvoeren, dus elke keer om de zoveel uur opstaan, en dan krijg je het ontwormen en chippen er nog bij, stambomen aanvragen EN geschikte baasjes vinden!!!!

puppies? leuke hobbie maar niet iets om "even" leuk te doen, als je het op de juiste manier doet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond misschien ongewenst zwanger?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^