Wie o Wie gaat mee naar de Groene Ster bij Leeuwarden???!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van kooikerhondje

Dank je voor je uitgebreidde reactie.

Als ik deze twee zinnen lees:
Tot ze dus die man met zijn stok ineens zag en daar omheen begon te springen.

Ik wilde net de eerste stap naar hem toe zetten en de vraag om niet te gooien lag op mijn lippen en toen snauwde de Golden even naar Dobber van 'mijn stokje'. En waar ik dus zo van schrok was dat Dobber zonder omhaal de Golden pakte...


Hoe kan het dat Dobber de man eerder zag dan jou? En waarom roep je Dobber in zo'n situatie niet bij jou ipv naar de man te vragen de stok niet te gooien? JIJ moet met je hond in control zijn, niet afhankelijk van een ander die wel of niet iets doet. Een ander mág daar namelijk met een speeltje gooien en als iemand een hond heeft die niet te vertrouwen is bij andere honden (als er een speeltje is) dan ben je als baas vind ik verantwoordelijk om er voor te zorgen dat je hond bij jou komt, voordat er iets kan gebeuren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie o Wie gaat mee naar de Groene Ster bij Leeuwarden???!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

Waarom zou jij aan die man vragen of hij de stok niet wil gooien??

Jij hoort Dobber in de gaten te houden,Of was je weer met andere dingen bezig?

Nou sorry hoor Nienke,maar de fout ligt toch echt bij jou. Als ik jou was zou ik Dobber maar voorlopig aan de riem houden.Want dit gaat vandaag of morgen een keer echt fout..En wie is er dan de pisang?? Dobber. door nalatigheid van jou.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Ik stond met de rug naar hem toe, ongeveer 3/4 meter bij hem vandaan. Dus ik kon helemaal niks zien want ik hield Dobber in de gaten (die ongeveer 1/1,5 meter voor mij stond. Dus ik heb haar goed in de gaten gehouden. Maar als iemand achter mij een stok oppakt en ik zie dat niet, maar Dobber wel dan kan ik er weinig aan doen he!!!

En als het gaat om speeltjes heb ik Dobber niet genoeg onder controle. Daar moet ik ook nog mee gaan trainen. Maar waarmee??? Ze vind alles leuk en om eten geeft ze dan niks. Dan is ze zo ongelofelijk gefocust... Meestal heb ik haar ook aan de lijn als we bijvoorbeeld over straat lopen. Puur omdat ik weet dat als jongens bijvoorbeeld aan het voetballen zijn, ik haar dan kwijt ben. Er hoeft maar IETS in beweging te zijn of ze wil het pakken. Balletjes, frisbees, water, eten etc. Als het gegooid word of als het stuitert dan wil ze het apporteren.

Ik ben al eens met haar bezig geweest om dat eruit te trainen, maar het schijnt maar niet te lukken. Daarom had ik ook zo rondgekeken of er nergens speeltjes te bekennen waren. Die waren er dus ook niet. Maar die stok lag wel op de grond en de man wilde daarmee gaan spelen met zijn hond. Alleen stond Dobber er direct bij en omdat ik wist dat roepen nog geen zin had wilde ik snel vragen of de man de stok niet wilde gooien. Dan kon ik Dobber meenemen om verder te lopen. Alleen kreeg Dobber die snauw toen al die daar dus direct op reageerde.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Dus: voordat ik me nog maar omgedraaid had, stond Dobber al bij de man. Omdat ik nog wat verder bij hem weg stond en hij al helemaal zat te zwaaien met die stok wilde ik hem over die afstand vragen niet te gooien.

Ik kijk net even om me heen, en ik denk dat de man toch wat verder weg stond... En meter of 5 denk ik.

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

Sorry hoor,maar ik word er nu een beetje moe van.

De hele tijd lees ik wat je schrijft. Het ligt altijd aan de ander en niet aan jou..

Je kunt wel rond kijken of je speeltjes ziet liggen,maar dat zie je niet op 10 meter afstand of daar iets ligt.
Jij hoort Dobber gewoon aan de riem te houden tot je zeker weet dat alles oke is.En bij de minste twijfel vast houden!!

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Niemand was aan het spelen met spelletjes (Dorien had haar balletjes op mijn verzoek weggestopt) en het was dus helemaal rustig. En ik had Dobber dus aan de riem gehouden tot ik dacht dat alles oke was. Moet ik soms het hele strand af om te kijken of er niet toevallig wat ligt of zo??? Dan kun je daarna net zo goed naar huis gaan omdat het dan toch alweer tijd is om terug te gaan.

En zoals ik ook al aangaf: als ik ook maar enig teken van agressie of wat dan ook maar gezien had bij Dobber, dan zou ik haar niet los hebben gedaan. Maar die agressie was er niet, ook niet naar een keffend hondje dat op haar af kwam en een andere hond die (terwijl ze aan de lijn was) even kwam snuffelen. Tyson van Dorien stond er bij: geen probleem. En toen ze los was, ging het ook gewoon helemaal goed. Maar verwacht je dat ik alles kan zien terwijl ik juist zo goed mijn eigen hond in de gaten hield?

En het ligt de hele tijd aan een ander??? Volgens mij heb ik in het begin duidelijk aangegeven dat ik fouten had gemaakt. En verder in het gesprek heb ik ook aangegeven dat het best zou kunnen dat mensen wat gezegd hebben, maar dat ik dat niet meer wist.

Ik probeer telkens zo objectief mogelijk mijn verhaal neer te zetten en dan krijg je nog een reactie van 'volgens jou ligt het altijd aan een ander'.

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

Jij verlangt van een man, om geen stok te gooien.Omdat Dobber dat niet kan hebben.

Nou sorry ,maar die vlieger gaat niet op natuurlijk he..
Ik heb ook niet gezegt dat je alles in de gaten kan houden.
En dan pak ik even het incident er bij van zaterdag. Dan moet je toch juist op je hoede zijn.Door wat er gebeurd is. Ik zou,als dit mij gebeurd was.Mijn hond aangelijnt houden.Want ik zou dit zeker niet voor herhaling vatbaar willen.
Waarom heb je niet gewoon even rustig alles laten zakken.Ook voor Dobber,en dan pas weer is proberen.

Maar alles is nog vers zowel bij jou als bij Dobber.

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van kooikerhondje

Nynke, Dobber ziet dus meer dan jou. Dit moet je zien om te draaien, hoe moeilijk het ook is. Jij moet altijd meer zien dan je hond :-D. Dan pas kun je voorkomen dat er problemen ontstaan. Zolang Dobber wel iets ziet en jij niet, dan ligt het toch echt bij jou, sorry en niet ergens anders aan.

Echt, het is moeilijk om situaties zo in te schatten dat je altijd meer ziet dan je eigen hond. Als ik wandel, kijk ik altijd om me heen. Zie ik andere honden, zie ik vogels, zie ik iets anders waar ze achteraan kunnen rennen. Hoe gedragen mijn honden zich en wat is hun houding? Ik heb de afgelopen 18 jaar geleerd om alleen maar op die manier met de honden te lopen. Ook door een ongeluk. Mijn Bente luisterde altijd perfect en ging altijd eerst bij de stoeprand zitten, totdat die ene keer........ze wilde naar dat hondje aan de andere kant van de weg en er kwam net een auto aan. Ze tolde rond onder de auto :'(. Gelukkig heeft ze het overleefd. Ik zag dat hondje wel, maar had dus niet in de gaten dat dat voor haar belangrijker was dan dat ik ben. Van dit soort fouten leer je, dat geeft niets (zolang de situaties maar goed aflopen en je kunt jezelf wel voor je kop blijven slaan, waarom was ze niet aangelijnd?). Iedere hondeneigenaar maakt fouten (ik heb er ook vele gemaakt en maak ze waarschijnlijk nog wel), een hond kan gelukkig heel veel hebben. En als je er zelf van leert, dan kan het de volgende keer alleen maar beter gaan!
Misschien ben ik nu dus extreem in het observeren geworden, en een ongelukje kan altijd gebeuren, maar in >98% van de gevallen kun je dit voor zijn. En wanneer je je hond goed kent in meer dan 99,9% van de situaties.

Ik reageer nu op:
Ik stond met de rug naar hem toe, ongeveer 3/4 meter bij hem vandaan. Dus ik kon helemaal niks zien want ik hield Dobber in de gaten (die ongeveer 1/1,5 meter voor mij stond. Dus ik heb haar goed in de gaten gehouden. Maar als iemand achter mij een stok oppakt en ik zie dat niet, maar Dobber wel dan kan ik er weinig aan doen he!!!

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

hallo ik denk dat t nu wel genoeg is niet...? iedereen heeft hier denk ik wel een les geleerd en als je goed leest in nynke haar verhaal pakte iemand achter haar een stok op, toen nynke dit zag vroeg ze of die man even kan wachten zodat nynke dobber aan de lijn kan doen.....is toch logisch? ik dacht dat dit een forum was waar we van elkaar konden leren enzooo, daar lijkt dit niet op...je kan je hond hier wel op trainen nynke anders kom je maar eens....

www.hopeanddreams.nl

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Nee Wilma, mijn doel was om Dobber zo bij me te krijgen voor hij die stok kon gooien en dan meteen maken dat ik wegkom. Ik ga echt niet anderen niet laten spelen met hun hond omdat die van mij daar niet goed tegen kan. Zo asociaal ben ik nou ook weer niet. En juist door zaterdag was ik erg op mijn hoede. Geen spelletjes in wat voor vorm ook maar? Geen enkel (voor)teken van agressief gedrag? Geen honden die op Boebie leken? Geen honden die op Cheeko leken? Geen honden die me agressief toe leken? Niet teveel honden om zo ineens in te springen? Niet honden die sowieso al wat aan het raar doen waren? Etc.

En Renske, bedankt voor je reactie. Je hebt gelijk, volgende keer zal ik niet alleen Dobber goed in de gaten moeten houden, maar ook de andere honden en baasjes.

Gelukkig ging behendigheid vanavond goed. Sowieso behendigheid op zich ging prima, maar ook Dobber haar gedrag naar andere honden. Dat sterkt me weer in mijn opvatting dat het best wel eens de bezitterigheidsdrang kan zijn die het hem doet. Ik ben ook direct begonnen met afleiden met Rodi toen ik zag dat Dobber wat te veel aandacht begon te krijgen voor een andere hond uit de groep en dat heeft wel geholpen. Ook met de blaffende honden van de volgende groep ging het heel goed. Ze bleef goed zitten voor de obstakels en ik had eigenlijk direct weer aandacht van haar als ik even riep. Ze ging ook niet meer achter de honden aan zoals vorige keer dus al met al ben ik super blij dat het zo ging. Eerlijk gezegd had ik er nog wel een zwaar hoofd in, maar nu heb ik weer wat vertrouwen in Dobber.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

@ Hopeandreams: ik wil best trainen, maar heb je een idee waarmee? Ze vind alles geweldig. De frisbee is haar favoriet en daarom nam ik die ook altijd mee. Vaak als beloning voor haar komen als er balletjes waren etc. Maar die frisbee kan ik nu niet meer gebruiken omdat ze zo ontzettend fel is geworden. Ik denk dat als nu een andere hond haar frisbee wil pakken, dat ze die hond gewoon direct aanvalt. Dus de frisbee kan ik niet meer gebruiken om mezelf interessanter te maken dan balletjes. En eten? Ze spuugt de koekjes uit als ik die geef. Dan wil ze de frisbee. En ik kan het lekkerste meenemen wat ik wil, maar balletjes etc. gaat ze achteraan. Ik wil ook wel met een lange lijn trainen, maar ik krijg gewoon haar aandacht niet! Heb je enig idee waarmee ik dan kan gaan trainen? Stukjes kip kan, en ik geef ook wel andere dingen die ze heeeeel erg lekker vind. Maar vergeleken met spelletjes en vooral de frisbee? Bekijk het maar baasje! Ik ben weg. En daardoor ben ik dus vandaag in de problemen gekomen...

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

@ hopeanddreams,

Ja we leren hier wat van elkaar,maar dit is ook een forum.Waar iedereen zijn eigen zegje mag zeggen.En aangezien we allemaal een eigen mening hebben,kun je die hier gewoon zeggen.Als het maar netjes blijft.

honden page profiel DennisDennis 3 doggies

hallo, toch het forum gevonden, ja mijn hond was de dupe daarvan vanmiddag. met de hond is verders niks. heeft nergens last van. toen je zei dat het al eerder was gebeurd werd ik eigenlijk alleen maar meer boos. dan moet je toch die hond vasthouden lijkt mij. vooral omdat het 2 dagen geleden gebeurd is.

triest einde aan zo'n leuke dag.
Groet,
Dennis

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Het grootste probleem van je is dus als er iemand met een andere hond is en die begint met stokken of ballen te gooien dat je de controle verliest.
Als je alleen loslopende honden tegen komt gaat het dus goed?
Toch is dat goed af te leren en wij willen je daar wel bij helpen.
Weet niet waar je woont, maar wij willen je een keer uitnodigen bij ons en dan na de les, zodat we ons even helemaal met jullie twee bezig willen houden.
Het is leuk om het hier op het forum uit te leggen, maar ik begrijp dat het wel een echt probleem voor je is.
Dan is het voor ons ook makkelijker dat we jullie zien en kunnen kijken hoe je hond is en jij natuurlijk.
Wij hebben hier ook nog twee border collie's lopen en die kunnen ook erg hyper op een bal of stok of wat dan ook reageren, maar als we onderweg zijn en we komen mensen met hun hond tegen die een stok gooien naar hun hond hebben we dat onder controle.
Mijn mening is wel dat als je met een meute honden die elkaar niet kennen of goed kennen je nooit met een balletjes of wat dan ook moet gooien.
Ook jou hond kan dat leren om bij je te blijven.
Denk er maar eens over na, eventueel kan het ook op een andere dag er valt altijd iets te regelen.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

@ Dennis: welkom op het forum. Gelukkig dat de hond verder niks mankeert. Maar als je goed leest zul je ook lezen dat het hele probleem puur uit bezitterigheid van Dobber voort is gekomen en niet omdat ze zomaar andere honden aanvalt. Als je het voorgaande verhaal leest, lees je ook dat er heel wat meer aan vooraf is gegaan aan het incident vanmiddag. Dobber heeft nog nooit een andere hond aangevallen om een speeltje. Misschien komt dat omdat we nog nooit honden tegen zijn gekomen die zo fel op een bepaald speeltje zijn, dat weet ik niet. Maar jouw hond is voor zover ik heb kunnen zien uit de reactie nadat Dobber losgelaten had, niet een vechtersbaas en daarom vind ik het ook zo erg. Want jouw hond snauwde helemaal niet erg of wat ook maar. En normaal zou Dobber dat ook accepteren. Maar na zaterdag dus niet meer. En dat vind ik nog wel het ergste want dat betekent eigenlijk dat ik nu een gevaarlijke hond heb. Want iedereen neemt immers speeltjes mee voor de hond? En Dobber kan daar duidelijk niet tegen en als de andere hond dan laat merken niet van Dobber gediend te zijn, is het mis.

@ Hopeanddreams: Bedankt voor het aanbod! Ik PB je even!

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Nienke,

Het probleem is dat als een gevecht heeft meegemaakt dat er een stress hormoon wordt aangemaakt nl. Cortisol. Het duurt even voordat dit hormoon het lijf weer uit is bij een hond. Als hier geen rekening mee gehouden wordt kan de vlam erg snel weer in pan gaan.

Helaas is dit nu ook gebleken bij Dobber en was het aanbod van Dorien erg mooi maar helaas dus niet juist. Veel rust geven, normale wandelingen zorgen weer dat het cortisol weer minder wordt en dat ze weer rustig wordt in haar lijf en leden.

Hier zou ik idd een training op loslaten zodat Dobber leert en jij leert. Dit mag hier bij mij op de hondenschool maar ook bij iemand anders.

Kijk maar waar jij het wilt.

Groetjes van Esther

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

tja wat esther zegt klopt wel, teminste dat merk ik wel heel erg aan tyson het duurt echt een paar weken tot hij de rust heeft terug gevonden. na een russie.
hoe kort hij ook is. die van jou heeft toch wel een heftige russie gehad. en daarna nog 1. is voor dobber niet niks, ook al begon ze dan zelf. de tress zal denk ik nu om een speelgoedje nog sterker zijn.
en is heel moeilijk lijkt me. als je met haar wandelt. omdat er altijd wel iemand het iedeei heeft ok leuk een stok of bal. maar ik zou nu zoals er word gezegt met haar gaan trainen met iemand die dit vaker heeft gedaan. en haar de rust geven. dus pleken waar niet zo veel honden zijn zo dat het over zichtelijker is. als ze met een hondje speelt waarschuw die persoon even dat ze heel erg met speelgoed is. ik heb ook mensen waar ik mee wandel waar ik weet dat die speelgoed nijd hebben, hahah de honden dan he. tja tyson heeft het gelukig niet maar we doen het dan gewoon niet. klaar ze kunnen ook heel leuk spelen zonder speel goed. en ik vind als twee honden spelen dat je best mag vragen of ze even niet met een bal en een stok of zo willen spelen. als ze dat wel willen zeg je wacht even en pak je hond en loop je door. gewoon je hond totale rust geven. met tyson probeer ik alles voor te zijn dus echt ogen over al soms best vermoeiend maar het moet :-D en nog ga ik soms de fout in. foutjes gebeuren en zitten ook in een klein hoekje

honden page profiel DootjuuhDootjuuh 3 doggies

honden foto van Dootjuuh

ja wij hebben Tyson geleerd dat hij alleen maar met de bal kan spelen, en dat wil hij nu ook alleen maar mits er geen bal is.
Daarom neem ik wel altijd mijn bal mee naar bv de groene ster! hij hoeft hem maar te zien en geen hond is meer interesant voor hem.

Ik let altijd heel goed op waneer ik de bal gooi.
Als er andere honden bij komen staan en ik heb de bal al gegooid ga ik gewoon het water zelf in(met mooi weer dan O-) ) en haal de bal eerder uit tyson zijn mond.
of ik gooi gewoon niet en loop weg van het water en ga op mijn plek zitten. dan loopt Tyson vanzelf met me mee, en dan wacht ik tot het rustiger is.

@t Dobber Wat me wel opviel is dat je Dobber niet meteen ophaalt als er wat gebeurt.

Je vroeg na de ruzie aan een andere man of hij de stok niet wou gooien omdat dobber bezittingsdrang heeft.
Maar de man had de sstok al in het water. ik zei toen nog tegen je dan moet je Dobber nu ophalen. de hond zit nu nog in het water en dat deed je dan ook niet!
ik bedoel dan had je dobber al veel eerder onder controle.
Maar goed je weet nu waar je aan kan werken.
Je moet of jezelf het leukste maken of 1 soort speeltje.
Het kost wat tijd maar trainen en volhouden is wel een must bij Dobber.

honden page profiel DootjuuhDootjuuh 3 doggies

honden foto van Dootjuuh

Ik ga ook even mee in het verhaal hier;-) Ik was niet bij het gevecht. Maar heb wel even op een aantal dingen gelet van Dobber.. Ik wil je niet aanvallen.. Maar ik vraag je wel van ganze harte te luisteren naar andermans advies!! Want Dobber is wel behoorlijk agressief.. Die hoor je dus de volgende keer niet meer los te laten.. Toen ik aan je vroeg waarom je het gedrag niet corrigeerd.. Of wegloopt?? Bleef je gewoon staan.. Dobber was helemaal hyper.. Op dat andere speeltje.. Ik vroeg je weg te lopen van hetgeen waardoor ze afgeleid was en helemaal kolder van werd in der koppie.. .. En pas weer terug te komen als ze kalm en rustig was.. Dit zijn allemaal hele kleine signalen van je hond waar je op moet letten als je verbetering wil zien! Maar het grootste advies geef ik je.. Hou Dobber aan de riem! Als jij geen controle heb over je hond is het onmogelijk om hier praatjes en gaatjes te vullen.. Jij mist ontzettend de controle. En daar moet je aan werken!
Groetjes Nynke;-) Zus dorien:-)

honden page profiel DennisDennis 3 doggies

even een vraagje, zitten al die mensen die er gister waren op dit forum ofzo? :P

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

ja dennis,de mensen die er zaterdag bij waren zitten hier allemaal,het was een hondenpage wandeling :-D


ik was er ook bij,maar zonder hond ,skinny is nl als de dood voor andere honden,dus die stress wil ik haar niet aandoen,vond het leuk om bij de hond ook de gezichten van de eigenaren te zien

honden page profiel DootjuuhDootjuuh 3 doggies

honden foto van Dootjuuh

Dennis wij zijn de dames met de Rottweiler en de twee kleine hondjes :-D

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

@ Esther: Dank je wel! Ik was al van plan om niet meer ergens naar toe te gaan waar andere honden komen of waar gespeeld word met andere honden, maar het is nu wel duidelijker waarom ze zo reageerde.

@ Dorien: ik ben toen ook weggegaan omdat ik niet nog een confrontatie wilde. En ja, ik moet het leukste zijn voor Dobber. Alleen ben ik dat niet als ze een speeltje ziet waar ze achteraan wil. Dat is dus ook waar ik op moet gaan trainen. Misschien heb je gelezen wat ik aan Hopeanddreams vroeg: wat moet ik gebruiken om mezelf leuk te maken? Normaal als er spelletjes zijn, roep ik haar bij me met de frisbee omdat dat haar ultimate prize is. Dan negeert ze alle andere spelletjes. Maar zaterdag heeft wel uitgewezen dat ik de frisbee niet meer kan gebruiken. Net zo min als andere spelletjes. Eten hoeft ze op dat moment niet. Dan is ze zo ontzettend hyper, dat ze het gewoon uitspuugt. En jullie zagen ook hoever we bij die mensen weg waren, aan het eind. Toen had ik Dobber aan de lijn en jullie zagen hoe gek ze werd omdat veel verder op mensen aan het spelen waren met hun hond... Als ik haar niet aan de lijn had gehad dan was ze daar weer naar toe gevlogen.

@ Nynke: Je zei inderdaad dat ik weg moest lopen als Dobber zo hyper werd en als ze rustig werd terug moest komen. Maar daarvoor zei je dat ik haar blaffen moest corrigeren. Terwijl ik bezig was uit te leggen dat corrigeren bij Dobber niet werkt, werd Dobber nog hyperder (is dat een woord?) en toen zei je dat ik anders weg moet lopen als ze zo gek word. En dat zou idd een hele goede oefening kunnen zijn. Dat heb ik dus later ook gedaan ;-). Ik deed dat alleen niet direct omdat ik jullie nog uit aan het leggen was waarom corrigeren niet bij Dobber werkt. Vandaar dat ik langer bleef staan en ik het een beetje stom vond om zo weg te gaan. Want ik had niet veel tijd meer en ik wilde Dobber ook niet na een gevecht, weer helemaal trainen. We moesten ook nog naar behendigheid die avond... Enfin, weer een heel verhaal... In elk geval bedankt voor je reactie!

@ Dennis: uhm... Nee. Maar we organiseren wel wandelingen. En zaterdag hadden we dus een wandeling met een stuk of 10/15 honden en baasjes. Toen was dus ook de ruzie tussen Dobber en die twee andere honden waardoor ze nu zo reageerde op jouw hond. Maar het kan dus best zijn dat je iemand van het forum tegenkomt op de GS ;-). De mensen die in L'warden wonen zullen er wel regelmatig naar toe gaan denk ik.

honden page profiel DootjuuhDootjuuh 3 doggies

honden foto van Dootjuuh

nou je had toch echt wel even op het advies in kunnen gaan. want er kunnen niet twee mensen tegrlijkertijd praten.
Op het moment dat Nynke zei dat je even een rondje moest gaan lopen en als ze kalm was weer terug komen. was jij niet bezig iets uit te leggen hoor.
Je luisterde met het ene oor erin en het andere oor er weer uit.
Je wilt blijkbaar gewoon niks aannemen omdat je het blijkbaar zelf al goed weet???

maar goed succes met trainen

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Ik was aan het praten over dat niet kunnen corrigeren en toen begon Nynke me aan te raden om een rondje te lopen en dan terug te komen. En als ik het idee opgewekt heb dat ik niet luisterde dan spijt me dat. Zoals je gezien hebt ben ik ook weggegaan toen ze blafte.

En als ik niks wil aannemen, waarom zou ik dan nu op training gaan? Bovendien, ik heb gedaan wat Nynke me aanraadde. Ik ben weggegaan toen ze weer begon te blaffen. De reden dat ik langer bleef staan was omdat ik eigenlijk naar huis wilde maar niet zomaar weg wilde lopen en niet terug wilde komen (zoals jullie dan verwacht hadden).

En ja, wat ik goed weet is dat corrigeren geen contact krijgt bij Dobber. We (het gezin) hebben haar notabene door corrigeren geleerd om letterlijk een hele dag door te kunnen blaffen!!! En daarna begon Nynke met het rondjelopenverhaal waarvan ik zeg dat ze gelijk heeft. Is dat dan niks aan willen nemen? Als ik die indruk gewekt heb dan had je even verder moeten kijken en lezen.

honden page profiel DootjuuhDootjuuh 3 doggies

honden foto van Dootjuuh

wat jij wilt jou feestje :-D

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

jouW feestje ;-). Het is bezittelijk dus moet er een w achter. En ik denk niet dat ik echt ga feestvieren door dit probleem met Dobber hoor.

honden page profiel DootjuuhDootjuuh 3 doggies

honden foto van Dootjuuh

Ja een andermans fout kan je wel corrigeren, als je dat nou ook eens deed bij je hond ;-)

honden page profiel DennisDennis 3 doggies

@ esther ik was er alleen gister, niet zaterdag.

@ dootjuuh, dat had ik al in de gaten dat jullie dat waren! ik hoorde namelijk gister iemand dorien zeggen, dus dit komt redelijk in de buurt :-)

wij zullen ons gereed maken voor wederom een dagje daar. wie weet zien we jullie daar weer.

Groet,
Dennis

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

gisteren was tyson ook op de groene ster met me vriend. helemaal bezeten van een hond en zijn bal. maar die hond had nergens oog voor alleen zijn bal en tyson had nergens oog voor alleen die hond :-D het ging heel goed ze hebben zo wel een uur gespeelt tyson achter de hond en de hond achter de bal. tyson pikt af bijten heel erg en ziet het als spel en deze hond beet niet af ht intereseerde hem helemaal neit dat tyson zo achter hem rende :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie o Wie gaat mee naar de Groene Ster bij Leeuwarden???!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 10 van 11 12 3 4 5 6 7 8 9 1011
Volgende forumvraag: "s avonds plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^